KET január - február 2023
Ahojte 😊 je tu niekto, kto ide na ket?
Takže dnes kontrola dopadla super, sliznica je ako má byť tak sa teším. Vklad mám budúci týždeň v piatok 27.1. 🥰 Teraz som ale nedala to lepidlo. Povedala som si, že bude ako má byť 😊💪🏻🍀
@misickaminnie12012 helios Kosice 🙂 ako sa citis? Ako to vcera prebiehalo ? Oddychujes? Mna stale pobolieva maternica, uz odvcera, jemne menstruacne krce….nepripisujem to ale niecomu s embryjkom, skor ze je este podrazdena tym zasahom. Ty ako? 🙂
@emmitko uuu super ze mas termin! A u vas v centre davaju lepidlo??? A minule pomohlo? 🙂 ananas jem aj ja, ale kamosky mi odporucali ze po vklade vraj uz len po malych davkach sa ma a od 5.dna ze uz vobec.
A riadnu zasobu testov mas 😀. Ja zatial nemam doma ani jeden, minuly ket som sa testovala na 10.dpt a bol negat a uz som vedela ze nic z toho, pomaly sa spustala aj ms a aj tak som musela cakat do vysadenia liekov do 14dna. Teraz mam plan sa testovat den pred odberom krvi 1.2 , aby som bola psychicky pripravena na hociaky outcome.
Velmi nam drzim palce baby, nech je januar nas 🤞🤞🤞
@83monika83 ako sa citis? Aky rezim dodrzujes ty? 🙂 Ja sa snazim oddychovat, byt pozitivna, davam si po troske ananasu denne 😀 a viac neviem co.
@saskia222 skus este, silny vyvar a kakao..
@saskia222 ahoj, aj ja som mala také kŕče jemné, vieš čo mala som aj lepidlo a ostala som tehotná len v 6tt biochemko. Ale neviem či si to lepidlo chcem dať zasa. Mala som debatu s embryologyčkou a povedala, že ono to pomáha naviazať ten kontakt s maternicou, ale že ak je zdravé tak to zvládne aj samo. Ak sa môžem spýtať ty si si ho dala? Toto je jediná vec v ktorej mám ešte dilemu 😁 a ananás som čítala že pred ketom a keď tak tie prvé 2 dni lebo potom uvoľňuje krčok maternice a môže dôjsť k potratu. Akože zasa neplánujem ho jesť na kilá, ale tak normálne jeden ananás a 2 džúsy
ahojte ja idem na vklad pondelok ,drzim palce vsetkym, bude to moj posledny pokus (4ty) na sk 🙂
@emmitko hmm dobre vediet, zajtra si dam uz len troska ananasu a koniec. Nie ja som si nedavala lepidlo, v nasom centre ani neviem ci je taka moznost, nikto mi ju neponukol. Mrzi ma to biochemicke. A citila si ked to vyslo? Moj prvy ket bol fiasko, hcg 0 🤷♀️ Vobec sa neujalo… a ja neviem preco. Tiez mam vsetko vysetrene, malo by to ist hladko a hold… nejde 🤷♀️.
@marhulka2022 moze byt aj granko?😀myslim ze to mame doma.
@saskia222 vraj ano...
@saskia222 ja som ten prvý raz to lepidlo dala lebo mi ho veľmi ponúkali a že zvyšuje šancu o 7%, ale aj tak som potratila. Sama povedala teraz embryologyčka, že neudrží plod za každú cenu ak nie je dobrý. Áno cítila som to 🥺 to bol asi najhorší pocit, keď viem presne kde a kedy. Mne robili vyšetrenia len v centre, nič iné mi nevyšetrovali. Akože krv v car, hyfosy a také mám. Po tom biochemickom mi robili aj hysteroskopiu a tam na nič neprišli, že všetko je ok. Ale tak nemusí sa ujať ak nie je dostatočne silné alebo sa zle ďalej vyvíja. Tiež som moc zvedavá, čo a ako dopadne teraz. Teraz som si to lepidlo nedala a povedala som si, že bude ako má byť. Ten prvý raz som chcela urobiť pre to všetko a za každú cenu a ak to tak ale byť nemá, tak nič nezmeníme na tom, ale aj tak dúfam, že bude veľmi silné. Má samé magické dátumy 🤣 3 dni po vklade mám meniny, a ak by to klaplo termín pôrodu by bol 2 dni po priateľových meninách 🤣 ja mu verím 😁🤣🍀
@emmitko oooo tak to je osud! To musi vyjst! A to bude tvoj druhy ket tym padom? My mame tiez magicke datumy tento krat presne😀. 1.den cyklu bol na moje meniny, vklad bol na meniny babatka (19.1 chceme aby sa volala sarka) a datum porodu mi vychadza na narodeniny mojej svagrinej😀! To nemoze byt nahoda!
@emmitko no tak drzim palce aby bol vklad uspesný
@saskia222 no ja len beriem lieky co mi dali nejake vitaminy a snazim sa pit dost tekutin kedze s tym mam celkovo problem stale 😂 citila som 3dni po vklade taky tlak aj krce sem tam a unavena som dost...... Dost so sebou bojujem aby som doma velmi nic nerobila ale tak musim vydrzat....... Testovat by som sa nechcela ale neviem ci vydrzim.... ... Nastastie nemam ani jeden test doma😁ty sa ako citis? Ides 10ty alebo 14ty den na krv?
@saskia222 joj no veru, obe to máme magické. Ja verím tej malej fazulke 😊 áno je to môj druhý ket a aj posledný keďže viac mrazáčikov nemáme. Ale úplne sa teším a dúfam, že to dáme 🍀🤞🏻
@83monika83 ja by som nevydržala asi bez testu, uvidím 😁
@83monika83 ja som dnes vlastne 2.den po KET, stale ma dost boli maternica. Mavam jemne ms krce, alebo take tlaky. Ja si stale myslim ze to je tam dost podrazdene. Rano sme boli vonku, tak som hodinu stala a po tej hodine som teda citila brucho riadne, som musela ist lahnut. A chapem ta s tym ze sa snazis nic nerobit, ja ako naschval vidim teraz vsade bordel a by som najradsej to pratala 😀, ale snazim sa vydrzat a ukolujem muza co robit😀. Ty citis teda brucho tiez? Ja ked lezim je to okej, akonahle robim nieco viac je to horsie. Tiez nemam doma ziaden test 😝. Tak uvidime ci vydrzim!
@emmitko tak to bude posledny vitazny bojovnik 🙂
@saskia222 tak zatial sa snazim polehavat 😅 tazke sa nudim a len jem cely den😂 dve noci som nespala dobre lebo mysel vzdy premysla ale dnes uz aj cez den som tolko nad tym nepremyslala, tak hadam sa dnes vyspim , test si nechcem robit pojdem az do CAR na krv a sono hadam to vydrzim , zajtra toho urobim uz aj doma viac, drzim palce tym nasim malickym "fazulkam" 🤞🏻🫶🏻
@misickaminnie12012 a citis aj nejake “priznaky”?
@emmitko urcite ❤️ Tak uvidim. Mna pri prvom vsetko strasne bolelo, mala som brutal pms, ku koncu mi uz bolo naozaj zle… nakoniec to robila zadrziavana menstruacia progesteronom. Takze ja uz sa bojim bolesti 😀.
@saskia222 bolelo ma kusok brucho ale uz nic , akurat rozmyslam ze momentalne nemam ziadne priznaky nic mi neni , boze to bude zas nekonecne cakanie , dnes presiel len 3.ti den od KET a mam pocit ze to bude nekonecne , ked si predstavim ze buduci stvrtok to bude iba tyzden😅 a potom este raz tolko 😂🫠
@saskia222 juuuuuuj ja sa už neviem dočkať. Keď si predstavím, že ja pôjdem na vklad a vy už budete mať polku tej púte čakania za sebou aj s @misickaminnie12012 🤣 veď to bude pre mňa o to nekonečnejšie 🤣🙈
@emmitko uz len chvilu 🙂 ako sa inak dlho snazite?
@misickaminnie12012 ja okrem bolenia tej maternice tiez nic, ale boli ma stale, aj ked lezim 🤷♀️. Ja uz rozmyslam ci to nemoze byt tym ze som mala cisarsky rez a boli ma nejako jazva, lebo ja nemam menstruacne krce ale take tlaky. Obcas citim prsia a som unavena trocha. Ale to moze byt zo zivota 😀 takze ktovie 🤷♀️. Este je skoro. Nemala si teraz ziadne priznaky uhniezdenia? Ja nist 🤷♀️.
@saskia222 snažíme sa už 3 roky, z toho rok na klinike. Celkom rýchlo nám to zbehlo. Stále nejaké vyšetrenia, kontroly, IUI, a zrazu sme sa ocitli v Ivf. Ale teším sa, že to riešime kým mám vek na to ideálny, keďže budem mať o mesiac 24 tak viem, že mám dostatok času skúšať.
@misickaminnie12012 Ahojky ako? Už si sa testovala? Ja som vola 17.1.
@tinna1308 nie nie ani sa nejdem testovat, na test je este aj tak zbytocne priskoro, kedze som bola vo stvrtok len na KET, ale som uz pisala ze chcem ist rovno na krv a sono o 14 dni po KET, cize teraz nema zmysel sa testovat
@misickaminnie12012 urobia ti sono na 14 den?
Mne len zobrali krv sono az o dalsie 2.5 tyzdna

@saskia222 @misickaminnie12012 baby no ako? Všetko v poriadku? 😊🍀