KET - máj 2021
Nenasla som nikde taktuto skupinu, tak ju zakladam. Kludne sa pridajte, co ste absolvovali/absolvujete KET v maji 2021.
Ja som dnes absolvovala KET. Na krv mam ist 21.5. Drzim vam ako aj sebe paste, tie ktore sme si to uz prezili, vieme o com to je a verme v pozitivny vysledok krvicky 🥰
@mischel123 v podstate 2x bola mensia (ale hovorim, ze ktovie, mozno len nespravne namerali, pokial to neni rizdiel 2 tyzdne, moze to byt aj nepresnost merania) a dnes mi dr.povedala ze je podla velkosti 8tt+0, co som aj ja podla menzesu.
Ahojte ani ja som sa nevyhla krvácaniu v stredu som jednorazovo dosť zakrvacala od vtedy niekedy úplne mierne skôr tak zltohnedo spinim. Zvýšili mi lieky a mam prísny kludovy režim. Bola som na kontrole u Dr. v piatok a embryjko bolo aj s akciou srdiečka tam kde ma, zajtra idem na kontrolné sono do CAR tak sa strašne bojím co tam bude dúfam ze je všetko v poriadku. V piatok sa na sone začal ukazovať aj malý hematom tak asi z neho stále kúsok spinim.
@weja07 Ano Ano na dovcu ideme 🙂 len sa bojim toho sedenia… pytala som sa aj gynky co si mysli o tom a ze mozem kludne ist, ze nekrvacam tak nevidi problem preco by som nemohla ist… tak asi budeme castejsie stat nech sa aj prejdem alebo nieco… a preco sa vlastne nemoze dlho sediet? Som myslela ze ked je aj kludovy rezim ze sa ma lezat alebo sediet….
@mischel123 tak keď Ti to aj doktorka schválila je fajn 🙂 užiješ si to za nás 🥰 no moj gynekológ povedal ze ked je hematom alebo keď žena špini, príp. krváca tak tym ze sedí si tlači na maternicu. Odporúčajú v tých prípadoch prísny kludovy režim v polohe ležmo. Čiže najodporucenejsia poloha je ležmo..
@niikoletka ahoj, tak tiež musíš mat obavy ako aj my.. 🙊 Kiežby to tehu bolo veselšie, ale určite ked prejdeme ten 13tt tak budeme si môcť užívať 🙏💝 držím palce, neboj určite ste v poriadku 🙏
@weja07 no veru mam veľké obavy dnes som zas začala tak husto hnedo spinit bojím sa co zase :(
Ahojte dievcata 🙂 hlásim sa z dnesneho vysetrenia v CAR 🙂 dnes som 7+3 tt, babo ma 1 cm a srdiecko krasne bilo ❤️ Dali mi papiere a uz budem chodit len ku svojej gynke 🙂 nevoľnosti mi stale pretrvávajú pocas celeho dna, niekedy lepsie niekedy horsie… pytala som sa na to občasne spinenie, mam drobný hematóm a ten to moze spôsobiť, ale ze je strasne malinky tak to nepovažuje ani za nieco významne a malo by sa to vstrebať… a estrofem mi uz vysadila takze to uz nemam brat, uz len medrol, PROGESTERON a fraxiparin. Vam tiez vysadili estrofem?
Baby a chcem sa vas spytat ci mi neviete poradit co na zapchu? Aj pred tehotenstvom som chodila na velku potrebu tak raz za 3-4 dni a teraz mam pocut ze idem tak raz za 4 dni aj to mam dost problem vytlacit a dr mi vravela, ze to spinenie moze spôsobiť aj toto tlačenie… len neviem co na to :( dakujeeeem moc Babulky ❤️
A vy sa ako mate? Ako sa maju vase drobulienka v brusku? 😍
@niikoletka volala si svojmu k dr? Ja som cez víkend tiež špinila 🙈
@mischel123 no ja mam zapchu uz vyse mesiaca,pomohlo mi zvysit pitny rezim aspon 2,5 litra vody denne a jest vela vlakniny - ovocie, ovsene vlocky atd.
@marticka85po stou vodou to skusam aj ja, ale uz len ked ju vidim tak ma napína na vracanie 🙈 neviem co stym robit 😔
@mischel123 ja to iste.mavam celodenne nevolnosti. Nemozem nic do seba dostat.niekedy ani vodu,tak len po duskoch pijem a aspon nejake nezdrave veci zjem aby som nieco mala v bruchu
@mischel123 áno tiež som visadila estrogén asi v 7tyzdni a postupne všetky lieky už beriem len anopiryn to vraj môžem brať celé tehu
Ahojte babenky ja som bola včera na srdiečko krásne bije dnes som 8+3tt všetko je v poriadku, iba výsledky z krvi vyšli ze mi nepracuje štítna ako má 😪 som z toho hotová... ináč nemám žiadne ťažkosti a vy sa ako mate??
@weja07 nevolala som Dr. lebo aj tak všetky lieky mam a nemá mi už čo iné dat. Už to prechádza zas ale tie stresy okolo toho to je strašne
@mischel123 veľa celozrnných výrobkov s veľkou porciou zeleniny a pitný režim 🙂 ale ak sa nedá tak treba si pomôcť aj glycerinovymi cipkami pripadne sirupom Duphalac
@niikoletka áno viem si predstaviť 🤦♀️ tiež to zažívam 🤷♀️ musíme oddychovať a veriť 🙏 kedy ides k dr?
@mischel123 ahojky, tak sa tešíme s tebou že srdiečko bije ❤️ ja sem tam tiež špinim ale ja mam v podstate veľký hematom, uz počítam dni do najbližšej poradne, stále len ležím. Ako kazali 🙏 nevoľnosti mávam ráno, vždy si musím do úst ráno dať piškóty alebo niečo aby mi nebolo zle. So stolicou klop klop problém nemám 💪 cez deň vypijem aj 2 L vody ale zato som unavená stále. Možno aj preto že celé dni len ležím, telo je ochabnuté.. 🤷♀️ No ale musím. Žiadny pohyb navyše nemám vykonávať, tak poslucham. 💪
Ja beriem stále progesteron do 13 tt mi v Car povedali vkladať, potom pomaly vysadiť. Potom pichame clexane a tabletky anopyrin. A vitamíny : femibion 1,železo, a Devit 2000.
@niikoletka o tom sirupe som pocula, a mozu ho aj tehotne? Mas snim prosim skusenosti? Dakujeeeem 🙂
@weja07 ja som vcera poobede zase zacala špiniť, hnede ide zo mna…. Trosku hnede som mala aj na intimke… ale uz tak strasne nestresujem, uz som bola dva vikendy po sebe na pohotovosti kvoli tomu a povedali mi ze pokial to nieje cista krv tak je to v poriadku…. Ale aj tak sa bojim…. Ty mas to spinenie silne?
@mischel123 nemáš náhodou aj čas kedy by mala byť ms? Ja som tak mala minulý víkend 🤦♀️ keď som špinila. No ako kedy, raz viac, inokedy menej. Ale keď sa objaví červené, automaticky ideme na príjem.. Už som bola 5 dni v nemocnici 🤦♀️nechcem sa tam dostať, max. až na pôrod 🙏 tak si vsugurejum že to nič není, ten hematom sa asi vyplavuje pomaly, je to lepšie keď to ide takto a nie aby strhol aj plodik.. To už nechcem zažívať 😪
@weja07 praveze nemala by som mat MS az za tyzden… a aky velky mas ten hematóm? Ja ked som bola dva krat na pohotovosti a raz u svojej gynky kvoli spineniu tak mi pokazde povedali, ze je vsetko v poriadku a bud praskla nejaka cievka alebo zilka alebo ten malinky hematóm sa vyplavuje pomalicky… pytala som sa kedy prist a vraveli ze ked pojde cista krv cervena, ze ked je hnede alebo bezove ze to je stara krv co sa vyplavuje ze to je Ok a ze aj ruzove je Ok… ale aj tak mam stres :( este ma napadlo ci to nemoze byt z estrofemu, vcera mi ho uz kazali uplne vysadiť tak ci to z toho nemoze byt… ale neviem :(
Babulky, prosim vas tie co ste brali/beriete ESTROFEM, kedy vam ho vysadili? Postupne vysádzali alebo naraz? Po vysadení ste nešpinili? Mne ho vcera dr kazala vysadit, brala som rano 2 tbl na obed 2 tbl a vecer 2 tbl a rano som si dala a potom uz nie a poobede sa mi objavilo hnede spinenie, nie vela ale mala som trosku na intimke, tak ci to nemoze byt z toho? Dakujem veeeelmi pekne❤️❤️❤️
Ahojte baby, ja som s hematomom hospitalizovana. Je velky a krvacam. Aktualne nie, ale v pondelok a stvrtok to bolo strasne. Babo zije, rastie. Davaju mi injekcie a pri krcoch do zily magnezium. Drzme sa dievcata.
Estrofem mi prave vysadzaju, postupne..nie naraz..
@reginaf zacinam mat taky pocit ze vsetky sme si tou hospitalizaciou museli prejst. Uz nech je vsetko OK 🍀😘😘
@reginaf drzim silno palceky nech je vsetko v poriadku ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
Dakujem vam..je to narocne obdobie..🙏🙏🙏

@reginaf som rada že je u Teba všetko v poriadku 🙏💝 a pôjde to ďalej bez problémov 🙏 no to ležanie je správna voľba a mne pred dvomi rokmi povedal primár gyn. pôrod. oddelenia ze 90%liečby je ležat. Ja tiež musím len ležať a poctivo poslucham. Akurát cez víkend som dlhšie sedela tak sa to spustilo 🙈 Mam hematom a ten nám robí šarapatu 🙈
Do toho MT ma objednali na 12tt+, aj ja idem do poradne 29.6.
@mischel123 áno, vyskúšaj 👌céčko a magnézium sú overené recepty. Okrem toho ležať. O tom vyľakani vieme všetky svoje 🙊 budeme sa sledovať celé tehotenstvo 🙊 ja som takto, v 7tt pred 2 rokmi prišla o bublinku 😭 takže strach keď vidím na papieri špinenie alebo krv je opodstatnený strach ☹️ pevne verím že to spoločne dotiahneme do úspešného konca všetky 🙏💝idete na dovču? Dúfam že dovtedy to prejde aby si si mohla užiť 🙏 ja mám prísny kludovy režim takže u mňa nehrozí ani len prechádzka 🙈