icon

KET November - december 2022

cubos
29. okt 2022

Ahojte, chystá sa niekto? 😊

marhulka2022
7. dec 2022

Mali ste niektora vklad 28.11?

lulu1188
7. dec 2022

@18frances cítim sem tam podbrušku ,včera ma dosť aj kríze boleli a prsia ma bolia ale tak môže to byť s liekov . Ja sa nechcem stresovať preto sa otestujem až vtedy keď už určite bude musieť byť niečo vidieť

janie7
7. dec 2022

@18frances Ležíš po vklade ešte 10-15minút a potom môžeš vypustiť cisterničku😉
A čo sa týka toho lepidla, ja tomu neverím, keď raz sliznica fajn a embryjko kvalitné, načo vycalovať ďalšie peniaze. Ja som sa na to pýtala môjho Dr., že či mi môže úprimne povedať, že čo si o tom embryoglue myslí, keďže máme super vzťah a on na to: no žiadny zázrak to nie je.😉 Ale môže iba pomôcť k lepšiemu prostrediu sliznice maternice.

lulu1188
7. dec 2022

@18frances od toho lepidlá mňa moja doktorka odhovárala ,že keď sa to má uhniezdit tak sa to uhniezdi aj bez toho a že sú to zbytočne vyhodené peniaze ale je to na nás tak sme si to nakoniec nedali .

emmitko
7. dec 2022

@18frances ahoj ja som si dala 😇 embryológ mi povedal, že cca 6% to môže robiť na úspešnosti (čo je na tom pravda netuším). Neviem čím to je, ale povedala som si, že už pri tom, koľko ma to všetko stálo ma tých 150€ nezabije a že aspoň si môžem povedať, že som pre to urobila všetko. A dnes keď sa na to pozriem, neviem čo za tým je, ale som maximálne spokojná, za každý krok čo som urobila. Odporúčam aj ananás pred a po vklade, bromelín podporuje uhniezdenie. Tiež som pila aj ananásový džús. Teraz už ale nie keďže už počas tehu by sa nemal keďže uvoľňuje krčok maternice a nemusí to potom dobre dopadnúť 😊

emmitko
7. dec 2022

@lulu1188 ja som to tiež mala, že som chcela až 10dpt, ale nevydržala som 🤣🙈 tiež som mala rovnaké pocity ako aj ty 🙏🏻🍀 tak verím, že bude všetko super ❤️ ja tiež užívam aj Estrofem a aj amelgen a ešte aj pichám prolutex 🤣🙈 nemám toho málo a tiež mám pocit, že mi prsia asi explodujú, teda hlavne v noci a ráno 🤣

18frances
7. dec 2022

@lulu1188 snad to nebude len stych liekov a podarilo sa. Kazdej znas to prajem 🥰. No to lepidlo ja som tiez nebola.moc rozhodnuta tak 50/50 ale moj drahy si to zelal on vyskrtal všetko co sa dalo 😂 ale doktorka mi tiez nic nato nepovedla tak neviem ale povedala som jej dnes ze si to dám

18frances
7. dec 2022

@emmitko ano aj ja ked som jej to dnes potvrdila ze ho chcem tak som si povedala ze som preto urobila nazaciatok dost a ze si to nevudem vycitat ze preco som si to nedala ale tiez mi nikto moc otom nepovedal ale tak co som citala tak vraj mali uspech ale ci to je tym tiez neni dokazane 😂 no a moj to dal ze samozrejme to chceme 😁... Jeej to je mile krasne a pekne k vianočnej atmosfére 🥰 hlavne vela zdravia 😘 ano aj ja pijem ananas.stavu aj ho papam aj som sa snazila tak zdravsie stravovať a hlavne vitaminy berem. Aj si bola na pn?

18frances
7. dec 2022

@janie7 a smiem sa stytat ty si ako natom kedy si bola a ako sa citis?

emmitko
7. dec 2022

@18frances Jeej tak super 😊 akože ja to beriem, že je to každého rozhodnutie a 100 ľudí má 101 názorov. Ale tak ako sme si povedali, že dali sme do toho všetko 🍀 áno, sú to malé Vianoce už teraz, len dúfam, že aby na sone bolo aj všetko v poriadku 🙏🏻🍀 ja som už asi rok užívala inofolic combi a keď mi to potvrdili prešla som na femibion 1. Akože stravu som mala rôznu, teraz akože mám veľmi vyberavé chute, ale snažím sa aj zeleninu a hlavne málo cukru keďže mám dedičnú cukrovku. Mám na to len lieky a tie mám tiež prispôsobené už viac ako rok na tehotenstvo, čiže pre dieťatko sú úplne v poriadku. Ja som sa nechala vypísať deň pred vkladom a zatiaľ som stále PN. Uvidíme ako dopadne sono a podľa toho zasa budem konzultovať s gynekologyčkou 😊 akože pre mňa to je najviac tento kľud, keďže robím s ľuďmi a stretávam sa s rôznymi situáciami tak nie vždy je to príjemné a nemôžem povedať, že by ma nevedeli aj dobre nas*ať 🤣 takže radšej som doma 😁

lulu1188
7. dec 2022

@emmitko no ja beriem estrofem ,vkladám progestanelle a ešte aj picham prolutex takže toho je dosť tiež

lulu1188
7. dec 2022

@18frances však jasne každý sa rozhodneme podľa seba 👍👍👍😉

butterfly333
7. dec 2022

@lulu1188 môžem sa spýtať koľko stojí prolutex?

lulu1188
7. dec 2022

@butterfly333 ja som si vyberala 2 balenia a necelých 70 eur som tuším platila . V jednom balení je 7 ampuliek

emmitko
7. dec 2022

@butterfly333 platila som 33€ za 1 balenie to je na týždeň 7 ampuliek ak ako píše @lulu1188 😊

butterfly333
7. dec 2022

@lulu1188 ďakujem
@emmitko a do ktorého car chodíte? Ja do Repromedicy no ide o to že tam mám ešte jedno posledné zamrazené DV embryo mam za sebou 4 neúspešne vklady. No komzultovala som to s Dr Otevřelom z Brna a on mi navrhol takúto liečbu len či mi to v Repromedice schvália.

janie7
7. dec 2022

@18frances Ja som momentálne po druhom KET, prvé bolo biochemické 😕 , na vklade som bola 1.12., aj v deň KETu aj 2 dni po ňom ma veľmi pichalo primárne v ľavom boku, stále mám bolesti v podbrušku a ráno kým si usporiadam bolestivé prsia tak je to boj😀 Ale všetko pretrpím, pokiaľ sa to má podariť 🙏🏻🍀👶

emmitko
7. dec 2022

@butterfly333 ja konkrétne chodím do GYN-FIV v ZA. Mňa tam automaticky nasmerovala gynekologyčka po zistení, že mám inzulínovú rezistenciu a Pcos. Hneď nás tam vyšetrili. Klasický začiatok hyfosy, spermiogram, atď. Priateľ mal spermiogram po užívaní vitamínov v norme, ale IUI sme mali neúspešné. Následne nám odporučili spermpack a tam vlastne sme zistili, že u priateľa je jedna chyba, nevedia či je to genetického pôvodu alebo životosprávou, ale pravdepodobne aj po úprave nedával tomu lekár šancu, že by to prirodzene šlo. Tak sme šli do IVF. V podstate mne nastavili utrogestan 2-0-2 a Estrofem 3-0-3. Tým že mal utrogestan nejaký výpadok tak sme nahradili amelgenom 1-0-1 a v deň vkladu doktorka povedala, že tej sliznici by ešte zišlo pomôcť tak mám aj prolutex 1x 25mg injekciu ráno. Verím, že ti pomôžu 🍀🙏🏻 určite by som im to komunikovala. Veď každá rada môže byť užitočná 😊

butterfly333
7. dec 2022

@emmitko ďakujem no dúfam že mi vyjdú v ústrety.

18frances
8. dec 2022

@emmitko hej aj ja berem inofolic uz ale 2roky kedze doktorka mi stale tvrdila ze sme ok tak aj priateľ bral vitaminy nakonec sme zistili v Car ze ma slaby sperm. A ja mam pcos ziadnu ovulaciu tak nam hned navrhli ivf po odbere vajicok som nemohla ist na vklad lebo som mala ohss tak sa to posunulo o dva mesiace ale nevadi uz pockam len aby bolo všetko ok konecne som sa dockala tak sa tesim aj bojim 😁... Aj ja by som chcela ist na pn kedze nam fyzicky velmi namahavu pracu ale moja gyn.ma nechce dat tak neviem... Verim stebou ze sono aj ostatne dopadne dobre 😉

18frances
8. dec 2022

@janie7 joj to ma mrzi tak dufam ze uz toto bude všetko ako ma byt v poriadku..🍀 jasne my Zeny sa dokazeme rychlo prisposobit ked to ma byt na dobru vec drzim palce ... Kedy sa chces testovat?

tanusenka
8. dec 2022

@18frances ja som lepidlo ani raz nedavala …

tanusenka
8. dec 2022

8 den po Ket ak neratam den vkladu … uvidime ci bude silnieť 🤔 ale som rada ze neni snehobiely

lulu1188
8. dec 2022

@tanusenka nech silnie ja sa zajtra chcem otestovať 😉

bejbs123
8. dec 2022

Tak ja som sa dnes zacala cistit,zatial je to katastrofa,este som nevidela tolku krv,no konecne som sa dnes najedla a prestala revat,asi sa vo mne uzavrela dalsia kapitola,verim,ze bude uz lepsie a dokazem sa postupne namotivovat na dalsi vklad

tanusenka
8. dec 2022

@lulu1188 daj vediet 😉

janie7
8. dec 2022

@18frances Vieš čo veľmi zle som to prežívala lebo všetko išlo tak úžasne hladko až na ten koniec 😕 Ale neskutočne ma vtedy podržal môj muž s mojim Dr. Sme mali polhodinový telefonát s Dr, z toho ma asi 15 minút utešoval☺️
Teraz som už ale úplne inak naladená. Úprimne bojím sa testovať, ale keď ma budú svrbieť prsty, tak najskôr 10. deň po KET.
Ďakujem a taktiež držím silno palce aj päste😘

tanusenka
8. dec 2022

@bejbs123 kazdy nevydarený vklad sa musi oplakat teda aspon u mna to tak bolo.. drzim prsty nech dalsi vyjde 😉

mys1989
8. dec 2022

@marhulka2022 ahoj, ja som mala vklad 28.11.. takze dnes 10 den po KET a test biely:(..

marhulka2022
8. dec 2022

@mys1989 ahoj, radsej biely ako duch rovnaky uz 4 dni..