icon

KET - september 2020

jessica8
26. júl 2020

Ahojte 😁
Chystáte sa niekto na ket v septembri? Poprípade blízko?
Spoznala som tu úžasných ľudí a dodnes dobre kamošky s ktorými sme sa podporovali.
Mame 2r dcérku po prvom úspešnom IVF a tak by sme chceli aj súrodenca. Mame ešte 9 mraziacikov tak sa chystáme v septembri na ket.
Ak ma chuť niekto pokecat tak budem len rada 😁😁

tanusenka
11. nov 2020

Ahojte, idem sa Vam vyžalovať,od rana krvácam tak som sla doktorke pozrela ma som 7tt, bábätku bije srdiečko ale kedze krvacam doktorka mi povedala ze to nechame na prírodu a uvidime ci sa udrží alebo nie.... ja som tak zlomená a nestastna ... nic mi nedala lebo proti krvácaniu lieky mam...takze uz len cakat ako bude ...

petruska21
11. nov 2020

@milakrasna aj držím palce ✊ v Heliose v Martine 😊 a ty?

milakrasna
11. nov 2020

@tanusenka a máš aj ten Duphaston? Ja som krvacala v 5tt a v 8tt zo mňa liala krv a bábätko OK. Neboj ešte to nemusí nič znamenať ☘️ inak ak más tie protilatky v krvi da sa to ste zachrániť. Niektoré baby začali brat kortikoidy až keď sa dozvedeli ze su tehotné. Skus si to dat ešte vysetrit, za týždeň by si mala mat výsledky.

milakrasna
11. nov 2020

@petruska21 Reprofit Brno. Na sk sme skúšali 5x a nič.

tanusenka
11. nov 2020

@milakrasna mam estrofem progesteron fraxač a este proti krvácaniu mam lieky ...ozaj si tiez krvácala? Vies co toto je pre mna cista katastrofa zajtra idem do Iscaru na kontrolu original tak uvidim ci to zvláda aj babatko..

milakrasna
11. nov 2020

@tanusenka hej. Ja som brala utrogestan 400-0-400
Estrofem, Duphaston a fraxik. Doktorka mi povedala ze to je normálne ze niektoré ženy krvácaju až do 14tt kým sa placenta vyvinie. Ja čo sa týka car som skepricka,keďže ta neposlali na tie vysetrenia už dávno ťažko sa na nich spoliehať. O to viac ze je to iscare 🤷‍♀️

tanusenka
12. nov 2020

Ahojte, tak nakoniec mam hematóm mam nariadený kludovy rezim a uvidime co bude dalej o tyzden mam ist na kontrolu...

milakrasna
12. nov 2020

@tanusenka no vidíš,neboj bude to dobre ☘️❤️ už len oddych a nohy hore.

tanusenka
12. nov 2020

@milakrasna joj dakujem ale este nemam nic vyhraté ... ale hadam bude dobre

tanusenka
22. nov 2020

Baby no co ako ste na tom? Tak si na vas obcas pomyslím ? Kedy idete na dalsi vklad ? Ja som zatial 7tt+4 s hematomom...

ivkaluc
23. nov 2020

@tanusenka ahooooj 🙂
Ja mam posledný 4 vklad v piatok ☘️
A vy sa pekne drzkate ❤️

tanusenka
23. nov 2020

@ivkaluc eeej drzim palce, ako sa citis? Isto sa velmi tešíš...ja dufam ze zvladneme ten 1 trimester sice s odretými ušami ale hadam... ked sme zvládli covid teraz prechádzam zapalom močových ciest ... ja sa len modlim nech je zdrave..

ivkaluc
24. nov 2020

@tanusenka teším sa veľmi, ale zároveň mam aj strach. Štvrtý a posledný. ☘️
Uvidíme 😊
A ty sa rýchlo daj dokopy nech si tehu môžeš pekne užívať bez komplikacii 😍

ivkaluc
3. dec 2020

@tanusenka ahoooj. Ako sa drzkate? ☘️

tanusenka
5. dec 2020

@ivkaluc ahojky, ťaháme 10 tyzden 🙂 stav sa mi zlepšil prestala som krvácať ale hematóm tam stale mam... o dva tyzdne opät kontrola a triple testy ... hadam 1 trimester dotiahneme do úspešného konca a ty ako?

ivkaluc
5. dec 2020

@tanusenka suuuuper☘️
Teším sa 🥰 ja som momentálne cakatelka na výsledok. 11.12. mam ísť na krvné testy. 🙏

tanusenka
6. dec 2020

@ivkaluc a ako sa citis? Daj prosim vediet ako si dopadla ...velmi som zvedava a verim ze budes mat pozitivny výsledok

janina770
29. dec 2020

@tanusenka.. prosim Ta ako si krvacala, silno ci slabsie? ja som prave v 5tt. zacala som dnes krvacat dost silno aj ,,take kusky ,, a doktor mi urobil UT a videl gestačny vak... takze mi povedal, ze vsetko ok... som v soku... to mozem normalne krvacat a byt tehotna... dajte vase skusenosti.., ktore ste si tymto presli.

tanusenka
29. dec 2020

@janina770 vies co dva krat som krvácala na moje pomery velmi silno... hned som volala lekárke a mala som si dat askorbutin (silný vitamín C)..a po kontrole mi dali lieky proti krvácaniu ktore som brala tusim dva tyzdne cca... a nejako to samo ustúpilo a pomaly sa hematóm vytráca ja som totiz z neho krvacala... a dodržiavala som kludovy rezim... muž mi skoro ani pohár nedovolil dvíhať ...a nedal ti nic proti krvácaniu?

tanusenka
29. dec 2020

@ivkaluc Ivka no ako si sa neozvala?

ivkaluc
29. dec 2020

@tanusenka tento rok to bude bez 🐣☘️
Neujalo sa žiadne a už nemáme mrszacikov. Robím si všetky dodatočne vyšetrenia co existujú. A v budúcom roku snáď skúsime zas od začiatku všetko. Vy sa ako drzkate???

janina770
30. dec 2020

@tanusenka... nie nic, prestalo mi to hned .. zatial nekrvacam tak uvidime co bude dalej...

tanusenka
30. dec 2020

@ivkaluc teraz chodis po tej hematalogii a genetike ze? Viem ze tam trvajú troska dlhsie vysledky ci? Tak rok 2021 bude magický ? Uvidis vyjde Vam to...ja dnes oslavujem ukončenie prveho trimestra 🙂

tanusenka
30. dec 2020

@janina770 ano prestalo? Tak to je dobre ... ja som krvacala (spinila) este celkom dlho ... bola som totalne na nervy ...

milakrasna
30. dec 2020

@janina770 ahoj,ja som spinila v 5tt, krvacala a nie malo v 7tt a 8tt. Vždy bolo všetko OK. Od vtedy som mala kľud. Brala som utrogestan, estrofem a Duphaston až do 12tt.

janina770
30. dec 2020

dakujem baby za rady a podporu, 11/01 mam ist na ultrazvuk kde sa uvidi ci je vsetko ok,... dam Vam potom vediet 🙂

cincirela
30. dec 2020

@milakrasna ahoj, aj ti zistili z coho bolo to krvacanie? Ja som tiez po IVF aktualne 17tt, spinenie som mala uz asi 5x. Naposledy v 16tt. Stale ma to vyplasi na utz je nastastie stale vsetko OK. Uz som z toho ale dost na nervy. Nikto mi vsak nepovie preco sa to deje. Pripisuju to ivf, ze to nebolo prirodzene a telo sa nejak nevie vysporiadat s tehotenstvom

sticker
milakrasna
30. dec 2020

@cincirela to je podľa mňa blbosť... Ze by to bolo kvôli IVF. Už v takom stadiu. Do toho 14tt je to preto ze sa buduje placenta,ktorá je extrémne prekrvena a pripájajú sa tam cievky s cievami a vtedy sa môže stať že dôjde ku krvácaniu. Neviem prečo to je neskôr to mi nikto nevysvetlil 🤷‍♀️ ale môže to súvisieť aj s krckom.

ivkaluc
30. dec 2020

@tanusenka genetiku, endokrinológiu mam už za sebou. Čaká ma ešte hemato na začiatku februára. A uvidíme co ďalej. Veríme, že ďalší rok bude magický ako píšeš 🥰

janina770
4. jan 2021

Baby , ako znášate prvé týždne/ znášali ste? Ja som v 7tt. v noci skoro vôbec nespím, vôbec mi nechutí jesť a nemám chuť na nič... vy ste na tom ako? ďakujem za rady 🙂