KET - september 2020
Ahojte 😁
Chystáte sa niekto na ket v septembri? Poprípade blízko?
Spoznala som tu úžasných ľudí a dodnes dobre kamošky s ktorými sme sa podporovali.
Mame 2r dcérku po prvom úspešnom IVF a tak by sme chceli aj súrodenca. Mame ešte 9 mraziacikov tak sa chystáme v septembri na ket.
Ak ma chuť niekto pokecat tak budem len rada 😁😁
@ivkaluc my sme mali teraz v júli úplne prvý vklad bolo to DE brala som estrofem utrogestan pichala fraxik brala medrol aj intralipidy no žiaľ ani to nepomohlo. Lepidlo sme nemali ani nám ho nikto neponúkol.
@butterfly333 záleží od centra ci ho ponúkajú alebo nie to lepidlo. Ja som mala v júni prvý ET. Tiež som mala veľké sklamanie.. Ale veľmi som sa tešila na ket a snáď je všetko v poriadku teraz.
Samotná Dr. Mi povedala ze ďalšie pokusy sú úspešnejšie. ☘️
@miskamalka do gin fiv Žilina a štádium nedávame nakoniec predĺženú kultiváciu necháme to na prírodu ale ze sú vitalne tak verím že sa chytia. Ďakujem ti 😊
@miskamalka myslíš ze je v poriadku keď si vkladám ten progesterone tam dole a už po tretej tablete ma to začalo dole stipať, a po prvej tablete ktorú som mala orálne tak mi bolo zle a točila sa mi dosť hlava
@luciarasto aj mňa to stipalo dole ale až tak na siedmy deň, a keď som ich jedla tak sa mi točila tiež hlava ale len tak hodinku po užití a potom preslo,
@adara777 a ako si to riešila? Brala si si aj naďalej alebo si informovala svoju doktorku a zmenila ti liek?
@luciarasto zmenili sme na injekcie, Prolutex tuším.Pichala som do brucha a sú dosť drahé. Ale už to vysadzujem lebo et žiaľ nevyšiel...
@adara777 to mi je velmi ľúto 😔 ja ešte budem brat do štvrtka a potom poviem doktorke aký je problém
@luciarasto nemôže to byť alergia? Utrogestan ma v zložení sóju a arašidy.
@luciarasto resp. Má to napisane v letáku ze neužívajte ak máte alergiu na sóju alebo arašidy.
@luciarasto ahoj mne pomohlo zaviesť hlbšie. Rano som zaviedla a pol hodinu az hodinu som myslela .... no hrôza štípalo potom to prešlo volala som s doktorom ze ked to prešlo nie je problem teraz som zaviedla vyššie. Dala som do aplikatora od canesten tak aby netrčala vôbec tabletka zavidla som to vyššie a štípanie žiadne. (Ráno som davala tiež s aplikatorom ale tabletka z neho trčala a celkovo som ju zaviedla nižšie ako teraz).
@milakrasna nemám alergiu ani na arašidy ani na sóju tak nechápem ze prečo mám takú reakciu
A ja beriem progesterone nie utrogestan
@martinaju ja tam nemám žiadny aplikátor to sú oválne gelove tablety. Progesterone 200mg. Skúšala som zaviesť aj hlbšie ale ta tableta sa rozpustí a všade kde sa to rozpustené dostalo tak páli. Vo vnútri to až tak necítim skôr naokolo vonku
@luciarasto tiež tam nebol aplikator ale v canesten kreme je a ja som kupila to a mam aplikator 😃. Aj ja som to mala ale s aplikarotom to vies zaviesť hlbšie a ta tabletka sa dokaže do aplikatora schovať tak že sa nedotkne naokolo ale až keď ju dostatočne hlboko z aplikatora vytlačíš. Nemyslim si že je nejaky extra rozdiel medzi utrogestanom a progresteronom možno tak v názve.
Ráno ma to štípalo poobede som zaviedla hlbšie a tak, že som tu tabletku viac zatlacila do aplikatora z kremu canesten a absolutne nic som necitila žiadne štípanie nič.
@martinaju no tak ja to teda kúpim a vyskúšam vďaka za radu 😊
@luciarasto ospravedlnujem sa nie krem ale normalne canesten vaginalne tabletky.
@martinaju aha ok popýtam sa na to v lekárni 🙂
@milakrasna gatulujeeem 🍀🍀🍀
@martinaju ďakujem potichucky sa teším 😊 spokojnejsia budem keď uvidím sono o 2 týždne 😇
@milakrasna kraaaaasa🥰🥰🥰gratulujem 🙏🙏🙏🙏
@milakrasna gratulujem☘️❤️ držím obrovsky palčeky ❤️
Ahoj 🤗
Ja som bola včera na KET. 1x 120 bunkový blastocyt.... Hádam sa to podarí ako prvé 🙏
Ahojte, ja som si dohodla konzultáciu na tento tyzden ..tak som zvedava ako a na kedy sa naplánuje KET... neviem sa dockat a verim ze to aj mne vyjde uz konecne 🙂

@butterfly333 uvidíš co ti povie lekar.. Neviem ci to pomohlo. Naše prvé ivf bolo napríklad bez lepidla a prvý ket bol už s lepidlom. A pri druhom pokuse /ket/ mi nasadili Estrofem. Pri et som ho neuzivala.
Zajtra idem na krv tak som plná očakávania ci je všetko v poriadku ☘️
Držím palce samozrejme. Každej jednej. ❤️