KET - september/október 2022
Ahojte, chystá sa niekto?
@stelush no ahoj tak ako ? Čo nové ?
Ahojte,v piatok ma čaká vklad. Mám zmiešané pocity,teším sa ale keď vidím,že to hocikomu nevyjde tak sa aj dosť bojím,či sa mám tešiť. Ako môžem podporiť vklad?
Este taka otazka baby..naco sa vlastne robi po 14tich dnoch po vklade aj sono, ked povedia ze oni este nemusia nic vidiet??? Minule som sa tak zamyslela, ze ked vkladaju embryo,vidis to aj ty na obrazovke,tak snad na sone potom uz to bud vidno,alebo nevidno, ci??
@dasty1992 to embryo ktoré ti vkladajú na vklade tak nemôžeš vidieť, je strašne malinké, vidno len tekutinu v ktorej pláva, po tých 14 dňoch môže alebo nemusí vidno gestacny vak, niekto ma vyššie hcg tak ho vidno a niekto nižšie, len ho ukáže neskôr aj keď je to normálne tehotenstvo 🙂
Ahojte dievčatá,práve som po vklade expandovanej blastocysty, Jednotkovej kvality. Verím,že budem ako vy za chvíľu s dvomi ciarkami 🙂 po akom čase sa môžem najskôr otestovať?
Ahojte baby, ak mate recept od lekara na Meriofert Kit 75 IU. Tak zostalo mi este 5 suprav v baleni, exp. 09/2023. Cena 25,- E. (Cele balenie 10 suprav stalo 65,- E). Len osobny odber s preukazanim receptu (ktory si samozrejme nechate).
Aj my sa chystame v okt na ket 😊
Ahojte, minuly mesiac som mala neúspešný vklad 😔 tak sme sa dohodli v CAR ze pojdeme obcyklus lebo som 14 dni krvacala no proste nebol to vhodn cyklus na vklad … kokos a cakam na mesiaciky ako na spasenie a oni uz par dni meškajú a vobec sa nezda ze sa vobec chystajú prist … myslite ze vyvolávacka by bolo dobra cesta? Ci radsej cakat …?
@tanusenka ak ti mozem poradit, chod do vkladu az vtedy ked ti aspon dva mesiace pred tym normalne nabehne menstruacia a telo normalne funguje. Kup si ovulacne testy a kontroluj si, ci u teba prebehla v tych dvoch mesiacoch ovulacia a a podla toho aj sama zistis, kedy priblizne by mohla prist aj treti mesiac a aj ten si odkontroluj ovulaciu. A potom na ten treti mesiac by som isla do vkladu. Pocas tych troch mesiacov si vycisti hlavu, hyb sa, rob co ta tesi, nestresuj sa a uzivaj vyzivove doplnky vhodne na planovanie rodicovstva. Vklad 5 dnovej blastocysty by mal byt naplanovany na piaty den od ovulacie. Uzivala som este styri dni pred vkladom progesteron na vkladanie 1-0-1. Ja by som v haprujucom cykle, ktory prichadza nepravidelne, alebo kde neprebehla ovulacia, nesla do vkladu. Ked vsetko funguje ako ma, prebehne aj ovulacia, telo da spravny signal maternici, ze sa ma pripravit na oplodnene vajicko a vtedy je najvacsia sanca na uchytenie. Prvy den po vklade som sa viac menej setrila, druhy den som uz ale bola na prechadze na cerstvom vzduchu a chodila, fyzicky sa nenamahala, ale mala som aktivny pohyb, cize som nelezala v posteli. Dufam, ze vam vklady vyjdu.
@sussah a este k tym ovulacnym testom. Ked ti vyjde pozitivny ovulacny test, znamena to, ze najblizsich 24-36 hodin by mala nastat ovulacia, v den ked mas pozitivny test by ta mal skontrolovat aj lekar ultrazvukom a zobrat ti krv na LH hormon a dat ti dalsiu uzv kontrolu na druhy den a zhodnotit vysledky z krvi. Vtedy viete najlepsie naplanovat vklad blastocysty na piaty den po ovulacii. Toto plati ak absolvujes vklad v nativnom = prirodzenom cykle, ktory nie je riadeny umelo hormonami.
@gabrielamodrykonik to asi nepatrilo mne 😊
@gabrielamodrykonik Ja som mala pravidelný cyklus jedine ked som mala antiku inak nie mam PCO vajecniky ovulacia neprebieha tak ovulácne testy su mi na prd… ale tak cca viem take rozmedzie tyzdna ze kedy chodi ale teraz uz je davno ze uplne mimo ale ze uplne … inak cvičím chodim na prechádzky mam dve deti takze mam co robit nelamem si s tym extra hlavu ale teda na Ket som sa tesila a furt nic z toho
@sussah patrilo to tanusenke 😀

@bambi112 ja som mala 576,7 na 12dpt som zvedavá čí to bude rásť. A v centre mi povedali, že sono za 2-3 týždne. Tak keď pôjdem na kontrolu tak sa objednám. Dnes je 2 týždne od transferu testy mi ukazujú kolajničky 🥰 len dúfam že to všetko dobre dopadne. Si veľmi milá tak dúfam, že zostaneme v kontakte.