icon

KET v novembri 2018

silviavisz
25. okt 2018

Ahojte. Je tu niekto,kto planuje Ket teraz v novembri? Mohli by sme sa navzajom podporovat a vymienat rady a skusenosti. Ja buduci tyzden idem na USG a na zaklade toho uvidim,ci bude nasledovat ket. Ci mi narastie sliznica.

santine
7. nov 2018

@misscelaneous ahoj a vitaj 🙂 len ti chcem napisat, ze taketo pocity ma velmi vela zien, predsalen kazda by si zelala, aby to slo krasne a lahko. My sme dlho zvazovali a prisli o vzacny cas, tiez sme skusali normalne, potom niekolkokrat planovane snazenie pri sledovani ovu ultrazvukom a bola som na jednej IUI. Nakoniec sme isli do IVF soft stimulacie a veruze som par noci koli tomu nespala 😔 Pri predoperacnych vysetreniach ma dve ambulancie odmietli z nabozenskeho presvedcenia a to som aj ja veriaca. Nakoniec ma vzala jedna uzasna mlada internistka. Pytala sa, kam chodime, e prisla pri mimomaternicovom o oba vajcovody a syncek by rad surodenca, nezostava im nic ine ako IVF. Injekcie nie su prijemne, ale ver a je mozne, ze ich budes dobre znasat. Postupne sa do toho dostanes, v centre ti povedia, kludne sa pytaj. Ja som sa bala, ale nakoniec som to dobre znasala. Je to velmi individualne, niekto znasa zle aj narkozu, ja som bola v pohode. Odber je cca 10 minut. Potom lezis na klinike, oddychujes. Treba mat doprovod na cestu domov. Podla poctu vajicok date nejaky pocet oplodnit. Keby si mala velmi vela vajicok, nemusis dat oplodnit vsetky. Mozete dat zmrazit aj embryjka a potom dalsie cykly po odsledovani endometria len pojdes na vklad. Ja som sa velmi bala OHSS, ale mala som soft stimulaciu, tam take nehrozi. Mali by ti stimulaciu dobre nastavit, aby sa nestalo, ze mas vysoke AMH a si mladucka a vystimuluje sa ti 20 vajicok... My sme mali po soft stimulacii len jedno jedine vajicko, ale zato vraj velmi pekne, ktore oplodnili ICSI, lebo muz ma zlu morfologiu. Pekne sa delilo, ale museli sme ho dat zamrazit, a teraz zo zdravotnych dovodov uz treti cyklus cakame a odkladame. Mala som ist na KET v piatok, ale odklada sa... 😢 takze aj mne vyjde vklad na december. Som rada, ze si sa ozvala a mozeme si drzat palce. My sme uz starsi, uz mame casu malo malicko, mozno niekolko mesiacov. Pekny vecer a drzim palce.

misscelaneous
7. nov 2018

@santine dakujem krasne za odpoved ... praveze mi doktorka nastavila slabsie lieky, nech nie je privela vajicok. Tak uvidime ... Ja mam 35 a moj muz 36, jeho spermiogram je excelentny, len moje vnutorne prostredie je uplne rozbite... Juj, su to ale stresy .. je mi luto, ze to musis odkladat, uz ked sa do toho clovek pusti a prezije vsetky sklamania, lieky a potom to odkladat tiez nie je najlepsie na psychiku. No zas ak vam to ma zvysit sance ... velmi vam drzim palce, nech mate doma do roka zdrave babatko .. moj muz ked zbadal tie lieky, tiez akoby vycuval, povedal mi, nech ich idem vratit, ze nechce aby som sa tym trapila, plus pichat mi to bude musiet on, takze tiez zostresoval a moc mi to nepomohlo ... a co sa tyka viery: ste na svk? nepocula som este ze by tu odmietali predoperacne z takychto dovodov, som fakt prekvapena ... u nas je veriaca babka a svokra, my sme s muzom ateisti, no nejak sme im to vysvetlili, ze aj ked ma clovek inu chorobu (neplodnost je choroba, nie? ) vyhlada lekara a pomoc, a ak je to v bozej voli, tak pomoze a vylieci a ak nie, tak ani najlepsi doktori nepomozu. tak to nejak zacali akceptovat aspon navonok ... Dufam, ze pod stromcek dostaneme pozitivny test :D normalne ho taky ocurany na ten strom aj zavesim :D

ikuska187
7. nov 2018

Ahojte baby, pridavam sa k vam. Len uz zacinam tiez pochybovat, ci stihneme KET v novembri. Je to nase 1. IVF a celkovo prvy vklad. Tiez mam PCOS, mame zly spermiogram, som po soft cykle, mame 2 vhodne embrya na vklad. Len klasika, meska mi MS, vacsinou mam tak 35 dnovy cyklus, ale teraz ako na potvoru nechodi a nechodi a priznaky PMS ziadne (tie mam vzdy a minimalne tyzden) a nie, zazrak s prirodzenym otehotnenim po stimulacii sa nedeje. Uz som z toho na prasky 😊. Vsetkym drzim palce 😊😊😊

santine
7. nov 2018

@misscelaneous to je dobre, ze ti nedali hned velke davky hormonov. Sami lekari nevedia odhadnut, ako na to zareagujes, opatrnost je vzdy lepsia. My sme na svk, tiez som bola trochu soknuta z toho pristupu, ako su niektori ludia tvrdi v postojoch, vsak ide o to, ze dvaja ludia chcu dat zivot a vychovat dieta ☹
mojej mame som tiez musela vysvetlit o co ide, ze lekari nie su vsemocni, ze aj tak je to vo hviezdach, ci vznikne embryjko, ci sa bude delit, ci sa uchyti u matky, ci nepride k potratu.
My sme este starsi... snazime sa 3 roky. Ja problemy nemam, vsetko v norme, nic neznizene, nic nezvysene, teda okrem AMH, ale to je s vekom. Priechodnost mi nezistovali, lebo uz sme isli do IVF. Len muz ma ten spg zly, samy stres u neho. A mna vystresuje aj soferovanie po Bratislave 😖 Aj ja by som si zelala pod stromcek pozitivny test, to by bolo krasne.

santine
7. nov 2018

@ikuska187 ahoj vitaj, aj ja ti drzim palce. Ved to neva, ked sa nahodou nezmestis do novembra 😊 Po odbere ti nasadili nejake hormony? Moze to posunut cyklus. Mne ten mesiac prisla trochu ina ms ako obycajne. Potom sa to vratilo do normalu.

ikuska187
8. nov 2018

@santine nie praveze nie, teraz nic neberiem. Ale aj po OPU mu vraveli, ze MS pride do 7, max 10 dni, prisla myslim po 15 😊 Akurat si davam Pupalku a pijem alchemilku - kvoli tomu, aby dorazila MS nacas (predtym to vzdy pomahalo), ale mozno po stimulacii to paradoxne vsetko dokopy zareagovalo inak. Myslela som si, ze fungujem normalne, bo ovu testy predtym vzdy biele ako sneh, teraz silne duchy, ale zda sa ze eee 😊 Tiez si hovorim, ze bud to budu najkrajsie Vianoce 😊, alebo velmi smutne. S tym herpesom si ma prekvapila, ze bez vkladu, ja mavam celkom casto herpes.

petra5353
9. nov 2018

Dievcata, prosim vas... navstevuje niekto ISCARE MARTIN?? Potrebovala by som jednu info.. ak tam niekto v blizkej dobe pojde..ozvite sa mi prosim.. dakujem.. ja som tam chodila..mam to z domu daleko a teraz potrebujem vediet, ake oddelenie je na tom istom poschodi.. len na tej chodbe vlavo ;)

petra5353
9. nov 2018

lekarka ma tam posiela na operaciu a tiez si nevedela spomenut na meno lekara, kam sa mam.objednat. ale pamatala si, ze je to na tom istom poschodi ako Iscare (ten je vpravo) a toto odd.je vlavo ;)
Neviem to ani na nete najst.. je tam veeela gynekologov...aj porodnikov...aj jednodnova gyn.. netusim kam zavolat... a zbytocne sa mi nechce cestovat taku dialku.

laurazma
Autor odpoveď zmazal
palkodanka
15. nov 2018

@silviavisz ahojteeee tak sa k Vám pripájam aj ja 😊 včera sme mali KET...mali sme 1embryjko tak dúfam stotočne to zvládlo a bude sa mu v uhniezdovaní darit ❤️Držím samozrejme palceky kazdej z vas😉

silviavisz
autor
16. nov 2018

@palkodanka ahoj 🙂 super, takze teraz doma pekne oddychujes 🙂.ja uz pondelok nastupujem do prace. Drzim silno palce 😘

palkodanka
16. nov 2018

@silviavisz hej terazhej ale od vcera som mala migrenu celu noc som vracala od bolesti ziadnu tabletku som samozrejme nemohla ale uz je lepsie no bolo to strasne 😫dufam bublinka to trapenie predychala so mnou 🙏a od pondelka idem aj ja do prace tam len sedim šef je super takze si aj lahnem ked tak☺️

silviavisz
autor
16. nov 2018

@palkodanka myslim ze paralen sa moze, ale ja by som tiez radsej "trpela" 🙂 .super ze mas taku dobru pracu aj sefa a ze si mozes aj lahnut. Ja tiez pracuje office,len my mame aj stresy 😟, takze este uvazujem ci sa dat na pn. No cez vikend sa budem musiet rozhodnut. Len neviem,ked sa moje laska udrzi tak sa udrzi aj tak. Ale dufam,ze sa tento krat podari a rodime v lete,verim tomu 🙂 .tebe ake embrijko vkladali?

palkodanka
16. nov 2018

@silviavisz urcite bude vsetko v poriadku 😉po 5dnovej kultivacii bastocysta v poslednom štadiu takže dúfam je statočne a dame to spolu 😍

silviavisz
autor
16. nov 2018

@palkodanka jasneeee,urcite sa podari.drzim silno palce 😘

adelka300518
27. nov 2018

@silviavisz ahoj do akého centra chodíš? Aj ja mam za sebou 3 potraty v 4-5 tt

silviavisz
autor
27. nov 2018

@adelka300518 ahoj.do splnu chodime.a tebe nieco zistili?u nas je vsetko v poriadku

coralee_wiley
27. nov 2018

Caute ženy, ja som bola na vklade 24, som v tom s vami 😘 dúfam že vám to výjde 😘

simi9020
28. nov 2018

Ahojte aj j sa pridám... Mam za sebou 1x potrat.. Otehotnela som prirodzene a v 7tt som potratila a teraz 19.novembra som bola na vložení... Chcem sa opýtať ci je pravda ze ovulacne testy ukážu tehotenstvo skôr ako tehotenske testy

ikuska187
28. nov 2018

@simi9020 ovulacne testy vobec neries, oni meraju LH hormon a ten je u vacsiny pozitivny aj tak cely cyklus, cize mozes mat stale pritomnu druhu ciarku na LH teste a neznamena to tehotenstvo. Cize tehotna moze mat pozitivny aj aj a tie baby sa potom tvaria, ze ano ukazal mi ovu test tehotenstvo. Ries iba tehu test. Ja napr. na ovu mam silnu druhu ciarku aj tesne pred MS 😊

adelka300518
28. nov 2018

@silviavisz u nás tiež všetko v poriadku. 🤷‍♀️ Dúfam že sa to už nezopakuje.

adelka300518
28. nov 2018

@simi9020 súhlasím s @ikuska187 že ovulačný nie je zárukou. Radšej kúp citlivý tehotenský test ak nevieš vydržať.

coralee_wiley
30. nov 2018

Tak ako dievčatá? Nejaké pozitívne správy v tejto skupine? 😍 Ja rozmýšľam, že zajtra skúsim testovať, aj keď som len týždeň po, ale nedá mi to😅

simi9020
3. dec 2018

Ahojte dievčatá tak nám to teda nevyšlo... Som z toho sklamaná ale na druhej strane ideme ďalej... Držím vám palce baby 😀😉😊

miska11115
3. dec 2018

@simi9020 raz to vyjde 😊😊😊

palkodanka
16. dec 2018

Ahojte babenky.Idem sa s vami podelit a poziadat o rady..14-decembra sme mali sono po 4tyždnoch ked sme mali ket a vlozene 5dnove embryo...lekár v centre mi povedal že dutinka tam je no plod nevidí čo by už mal a hneď ma doslova odpisal,ze mozem ist o tyzden este k svojmu gynekologovi no 10%ze tam nieco bude s mozno aj ked tak bude mozno chore lebo on by uz teraz mal v dutinke nieco vidiet..Takze po 4tyzdnoch ked tam videl len dutinku je to uz stratene? A test dnes rano takyto

silviavisz
autor
16. dec 2018

@palkodanka ahoj. Ja by som to este urcite nevzdavala. Pojdes na ultrazvuk o tyzden a uvidis.je tam dutinka,nic nie je stratene 😙. Mozno keby si isla na kontolu o 2-3 dni uz by tam bolo aj ❤.Drzim silno palce 😘

palkodanka
16. dec 2018

@silviavisz aj kamosky vravia ze to vobec nie je stratene este 🍀❤️Tak dakujem aj tebe 😉

silviavisz
autor
16. dec 2018

@palkodanka urcite este nic nie je stratene 😘

silviavisz
autor
19. dec 2018

@palkodanka kedy ides na kontrolu?drzim silno palce☺