Klinika ReproGenesis Brno
Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.
@butterfly333 ano, das si vynimku cez Ministerstvo zdravotnictba a mozes cestovat cez hranice bez karanteny alebo codid testu
@janie7 ja idem do toho a to mam dlhy protokol. Rozhodli sme sa pren kvoli financiam, ze teraz pri 2 pokuse, nech to ide cez poistovnu a ak by to nevyslo, tak ako samoplatca nech si platim radsej tie kratke protokoly. Tiez sa bojim, aby nezavreli hranice uplne, lebo potom budem musiet ist do centra na svk a to vobec neviem ako funguje s preplacanim a atd a hlavne, co by mi povedal lekar, ze na 2 pokus som sa vybrala do Brna a teraz sa vraciam opat k nemu. Lebo 1 mi robil on. Ano, jr velky sympatak a mlady😂
@lienocka1988 co je ten ERRA test prosim Ta?
@helenky11 Ja som uz samoplatca, tak som veľmi rada, že Koukal navrhol krátky protokol. Keď nám povedal cenu, hmm, bolo to dosť zaujímavé. No môj muž to zaklincoval, keď zahlásil, že CZK? To môžem dať hneď. Koukal v rozpoložení, či sa má smiať, ale ostať vážny a nakoniec sme všetci vybuchli smiechom až prišla koordinátorka, že čo tam stvárame....😀 A ako ti vychádza stimulka? Pojdeš do Brna v októbri alebo až v novembri?
@janie7 ved prave preto mme navrhol vyskusat dlhy, kedze to mam este cez poistovnu. Lebo prvy som mala kratky a mala som len 6 folikulov. Mam zacat 03.10 a stimulacia bude trvat 40 dni, pocas kt. absolvujem asi 5 kontrol. Tak neviem ako to bude s tymi hranicami. Bojim sa, ale idem do toho. A Ty kedy zacinas?
@helenky11 Ja mám PCOs, ale vyslovene iba mini odchýlka (mam mat AMH do 4.4 a mám 4,5) tak zrejme aj preto sa rozhodol Koukal pre krátky protokol. A čo sa týka cesty do Brna, uvidím ako mi zacne ms, mám začať stimulovať na 2. den. Tak počítam, že by som mala ísť druhý oktobrový týždeň na kontrolu. Ty máš injekcie alebo tabletky na stimuláciu? Aj ja sa bojím, či už kvôli hraniciam a aj kvôli tomu, či mi telo opäť nezaštrajkuje, keďže som už mala začať so stimulkou v júli..., strašne sa to všetko komplikuje.
@janie7 ja by som mala zacat stimulovat od 3.10,idem si este po recepty na injekcie. Ja som mala zase operaciu endo cysty, cim sa mi znizilo AMH na 0,73a pred operaciou som mala 1,81,takze ja mam opacny problem ako Ty. Zase chcu robit nejaké opatrenia, ale dufam, ze cestovanie za zdrav. starostlivostou nebude problem. A kedy ides do Brna, vynimku mas uz vybevenu?
@helenky11 mám 41r moje amh 1,16 no aj tak skoro 3 roky sa nedarí naposledy v júni 201som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne teraz v júli vklad s DE neúspešne.
@butterfly333 vraj je sanca ai 5-10 percentna ... co je dost na prirodzene ale malo na ivf :(
@nila1111 pri DE tuším cez 70%
@butterfly333 to je uz pekne cislo... skusala si aj akupunkturu ... mozno si viac napata... mna cele to okolo dost stresovalo :(
@nila1111 áno chodila som teraz vo februári
@butterfly333 aj masaze , by som skusila...
@nila1111 aj na masáže som chodila aj pôjdem určite znova. Mám super fyzioterapeuta s ktorým cvičím vo fitku 3x do týždňa a pôjdem k nemu aj na masáže.
@nila1111 ano, ved ja som to brala pozitivne, vo su napisala🙂o tom vid. D3 som sa docitala, ze pomaha na AMH, aj ked tomu nerozumiem, lebo vraj AMH sa neda zvysit, ze su len odchylky merania. No mne merali 2krat 2 rozdielne centra a raz som mala 1,73 a raz 1,81 a po operacii potom tych 0,73😏 Ale kaslem na to, ked vidim aj baby s vysokym AMH a maju problem otehotniet. Inac aj co sledujem tychto doktorov v IVF centrách, tak co raz viac som presvedcena ze cele to IVF je systemom pokus omyl. Oni sami nevedia ako ktora na co zareagujeme a kedy sa zadari. Proste len skusaju, ze raz tp vyjde
@butterfly333 aTy mas aky problem, mas nieco konretne zistene, preco sa vam nedari? Resp. pafner ma zly spg? Nebud zufala, známym vyslo teraz po 6 rokoch 6 IVF
@helenky11 no muž ma spermio v poriadku ja mám zvýšené cytokyni beriem od februára medrol a brala som aj intralipidy pred vkladom aj po vklade no žiaľ nevyšlo to. trombofiliu MTHFR C677T homozygot . Jedine tie cytokyni je asi problém. No ja už mám 41r takže času moc nemám snažíme sa skoro 3r.
@butterfly333 Ahoj, ja som bola tento mesiac pre výsledky z reprodukčnej imunológie a tiež mi zistili zvýšené cytokíny, ale lekárka mi to vysvetlila tak, že sú síce v norme ale v súvislosti s donosením plodu môže byť problém a predpísala mi infúzie so sójovým tukom pred vkladom a v období tehotenstva, ak sa podarí. Tak som zvedavá čo na to Koukal so Stelclom povedia, ak sa nám podarí tam ísť tento mesiac. Tebe nespomínali túto alternatívu, rovno ti hodili Medrol?
@janie7 ja mám to isté tak isto beriem od februára medrol a brala som aj intralipidy pred vkladom aj po vklade. Tiež chodím Koukalovi u nich mi dali prvú infuziu intralipidy. No aj tak sa vklad nepodaril.
@butterfly333 Fúú, tak to ma mrzí ☹ A čo navrhol Koukal ďalej?
No ja naštastie Medrol predpísaný nemám a dúfam, že ani nebudem mať 😉, len tie intralipidové infúzie. A Koukal ma ani na na reprodukčno-imunologické vyšetrenie neposielal, len mi to nedalo, lebo mladšia sestra má protilátky proti embryu
@janie7 no s dr sme sa dohodli ze mu pošlem správu čo som bola pred 5rokmi na hysteroskopii chce vidieť výsledky a ak bude treba pôjdem znova na hysteroskopiu.
@butterfly333 aha, tak držím silno palce. A hysteroskopia je vyšetrenie dutiny maternice?
@butterfly333 @janie7 ja ked som sa Stelcla spytala na vysetrenie reprodukcnej imunológie, tak len pretocil ocami, ze to nema zmysel, lebo vraj ten odbor je tak v plienkach, ze co platí dnes o rok moze byt uplne inac. Ze sa netreba žiadnou reprodukcnou imunologiou zaoberat a robit si stresy. Tak som zvedva, co Ti na to Koukal povie, ci je toho isteho nazoru ako Stelcl
@helenky11 No je😉 Stelcl ako Ph.D. sa predsa nemôže mýliť😉 Koukal je toho názoru, že čo je v krvi, nemusí byť v maternici. Koukal posiela tiež na reprodukčno imunologické len v urgentných prípadoch. Ja som sa ale potrebovala uistiť či nemám protilátky proti embryu, ako má sestra, lebo tam už hrozí liečba kortikoidmi. By ma rovno piclo, kebyže otehotniem, vytrepem za IVF mega prachy a nakoniec v prvých týždňoch tehotenstva potratím😒
@helenky11 tak potom ja už neviem je ťa imuno potrebna čo tie cytokyni? Čo to z čoho su a prečo toľko otázok mám. Nikto nevie poriadne vysvetliť poradiť ako ďalej
@butterfly333 Nevešaj hlavu, niečo na tom podľa mňa bude, len pri niektorých z nás si chlapci z Brna myslia, že to nie je potrebné, keďže tieto testy sa robia až po niekoľkých potratoch alebo neúspešných IVF. Dones Koukalovi tie výsledky a v kľude sa o všetkom porozprávajte. My sme pri ňom v ordinácii na konzultácii strávili aj cca dve hodiny a potom ešte asi necelú hodinu u Stelcla. Ja som v podstate rada, že mám primárne Koukala, lebo pri Stelclovi by som sa nevedela vôbec sustrediť a iba by som sa smiala na jeho opičkách. A toto bolo tvoje prvé IVF? Drž sa!

@evelka81 No tak toto ti neviem povedať, lebo je to moje prvé IVF a ešte som na vklade nebola, ale na vstupnej prehliadke bola taká uvoľnená atmosféra, že mi vôbec nepripadalo divné, keď sa môj muž rozplýval s Koukalom nad mojimi folikmi na sone 😉 Tak keď mu náhodou povedia, či by nešiel na vklad, tak on pôjde🙂