icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

nila1111
26. okt 2020

@janie7 pochybujem o dakom skoleni v tejto dobe ... skor ine karanteny teraz ficia

mimika1973
26. okt 2020

@janie7 ahoj, aha oki..bol vo FR? 😀

janie7
26. okt 2020

@nila1111
@mimika1973 No tak mi povedali na ekonomickom, mi to nedalo, že som ho vôbec nevidela na klinike. Ale tak, on si vybaví podľa mňa bez problémov výnimku, vie po francúzsky (mám ich oboch aj s Koukalom preklepnutích🙂) a potom sa hodí do karantény a má fajront😀

janie7
26. okt 2020

@nila1111 Inak, už som z tohoto všetkého úplne zmagorená. Mi písala v piatok koordinátorka, že Koukal mi chce osobne telefonicky vysvetliť ďalší postup liečby 26. o 11:00 a že či budem na telefóne. Tak som dnes čakala a čakala a nič... Tak ja naštvaná, že do kelu, ja musím aj robiť, nie len čakať na telefonát od neho. Pozriem na ten mail znova a ono tam bolo napísané, že 26.11. nie 26.10.:grinning:

zus_ke
26. okt 2020

Ahojte kocky ,len pre info, stelcl uz normalne funguje na klinike dnes som u neho bola 🙂

janie7
26. okt 2020

@zus_ke No prosim, tak baby don´t panic🙂

janie7
29. okt 2020

Ahojte dievčence, tie ktoré ste mali v liečbe aj vyšetrenie PGT-A, mali ste po PK dostatok blastocýst? Ja mám dve a oplatí sa to až od 3 embryjok, tak mi Koukal zvolil tzv. strádací cyklus, že mesiac pauza a potom stimulácia s ešte vyššou dávkou injekcií aby bolo embryjok viac, do čoho sa mi ani trochu nechce ísť keďže už teraz som mala takú bolestivú ms kvôli cystám čo mi to narobilo, že som myslela že ma sekajú na kúsky ☹ A to vydržím viac ako Herkules a Xena dokopy😉 Po prvej stimulke som mala 12 vajíčok a do 4. dňa PK ideálny stav 5 embryjok, tak sa mi to celé prestáva páčiť, či majú kvalitných embryológov.

ikuska187
29. okt 2020

@janie7 a pochopila si to cele správne? Bo mne sa to nezdá, že ano, v prvom rade by si mala nejasnosti riesiť s nimi a nie na MK - my sme ten rozhovor nepoculi. Embryologov majú kvalitnych. Ja som mala 4 embrya, ale aj keby bolo 1 tak by ho vyšetrili a aj iné to tak mali, taka bola dohoda. Bolo to pred 2 rokmi, ale nezdá sa mi, že by to zmenili, ved si platíš ten set tak ci tak. Nebavili ste sa, že ak nevyjdu vklady, tak potom ďalši cyklus ivf by bol inak náhodou? Akej kvality boli tie blastocysty, lebo aj tam môže byť problém, ak boli zlej hneď morfologicky, tak ti to mohol navrhnut, aby si zbytočne neplatila genetiku. V každom prípade sa rozhodujes vždy ty 😊, tak chod na vklady a keď budu neúspešne, rieš ďalší cyklus. Ale musíš komunikovať s nimi ako to chces 😉

janie7
29. okt 2020

@ikuska187 Ahoj, no úprimne, ani ja som moc alternatívy Koukala nepočula ani nevnímala, keďže som bola ešte mimo po anestéze, takže keby sa ma vtedy po OPU Koukal spýtal, či chcem naňho prepísať byt, tak poviem, že áno🙂 Riešila, som to potom všetko s koordinátorkou.
Teraz majú zrejme inak nastavený cenník, majú PGT-A vyšetrenie iba v balíčku do 4 embryí za jednotnú cenu 1400 EUR, toto som si ešte zvlášť overovala čiže oni by poslali tie blastocysty na PGT-A, ale za dve embryjka by som zaplatila stále tú istú sumu ako za 4, čiže stále by to bolo aj za jedno embryjko 1400 EUR, preto Koukal navrhol strádací cyklus, čo je vlastne časť prípravy na PGT-A vyšetrenie. Tie blastocysty sú pravdepodobne kvalitné, nepovedali mi však konkrétne aké, každopádne problém je v tom, že ich je málo. Ja som aj navrhla koordinátorke, že poďme teda do vkladu bez PGT-A, plus som jej napísala ďalšie alternatívy a ona mi odpísala, že Koukal by to chcel so mnou prebrať 26.11. telefonicky. Ale dovtedy sa zbláznim😉, tak som chcela vedieť, či niektorá z nás nemala náhodou podobný problém.

ikuska187
30. okt 2020

@janie7 ano, tu cenu tak mali vždy, aj keď iba 1 embryo, aj tak 1400 eur, ale my sme to tak chceli a nebol s tým problém, aj keby bolo 1, tak by sme to zaplatili. V papieroch nemáš niekde aké sú? V maily v protokole po som mala ze 5AA, atd, skus pozrieť celý ten papier. Myslím, že 1 pomalšia bola 5AB, prosto už mala horšie označenie, ale morfologicky vhodná, geneticky bola nanič. Teraz ta asi pletiem, lebo sú aj blastocysty, čo po hodnotení nie sú vhodné na vklad, ale to nevyzerá na tvoj prípad, to by ti určite povedali. Ale fakt sa nepohnes bez toho, aby si to s Koukalom prebrala, napíš si presne co s nim potrebuješ riešiť, bo v strese zabudneš a píš si poznamky k nejasnostiam, aby si sa k nim vedela vrátiť. Ak niečo nechápeš, dookola sa pýtaj, nech ti to vysvetli tak, aby si to pochopila, je to normálne. Koukal určite vie, čo robí a určite ti to vysvetli. Držím palce 😊😉 pripadne ak chceš ísť v ďalšom cykle na vklad, tak ich kontaktuj, že chceš.

ceklis
30. okt 2020

@janie7 ahoj 🙂 ja by som na tvojim mieste jeden vklad určite vyskúšala hneď v ďalšom cykle. Veď máš dvoch mrazakov a načo teraz riešiť ďalšie ivf keď môžeš ísť na dva vklady najskôr. A za ďalšie, čo spravia s týmito embryjkami keď pôjdeš na ďalšie ivf a spravia genetiku a z toho ivf budú iné vhodne embryjka? Toto ivf by bolo tým pádom úplne zbytočne. Oni mi niekedy prišli ozaj zvláštny.
Ja som strašne chcela pri vklade môjho jediného embryjka (bol to nativ vklad) aby mi pripadne dorasteny folikul odsali a skúsili ho oplodniť. V tom cykle som mala dokonca dva velke foliky pred ovuláciou a tak som ich prosila aby som išla na opu a skúsili ich oplodniť (do rezervy, nakolko moje amh uplna katastrofa a aj soft cyklus uplna bieda). Že to normálne zaplatím aj ako ivf cyklus aj vklad. A nesúhlasili s tým. Že keď nevyjde další vklad, tak potom to budeme riešiť. Tak som si povedľa že keď nevyjde ten vklad, tak sa na to celé vyse...m a bola som z nich hrozne sklamaná. Možno keby som na to viac tlačila, tak by to tak spravili.
Našťastie ten jediný vklad bol úspešný a podarilo sa babo, ma už 10mesiacov a je to najviac za čo som v živote šťastná a vďačná zároveň.
Inak tiež ako @ikuska187 napísala, tu cenu za genetiku mali vždy nastavenú takto. Ja som tiež chcela dať robiť genetiku, no mala som len toto jedno embryjko a oni mi to chceli poslať na genetiku za tých 1400, no ja som s tým nesúhlasila. Načo? :(
Moc moc držím palce a ak to v sebe cítiš inak ako ti navrhuje doktor, povedz mu to ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

janie7
30. okt 2020

@ikuska187 Ono, ja by som to tiež dala na PGT-A, ale som už samoplatca, tak sa mi to neoplatí. Skúmala som tú mailovú komunikáciu ohľadne vývoja embryjok od hlavy po päty, ale jediné čo tam mám je, že dve blastocysty boli odbiotované a zamrazené. A že zatiaľ ich na PGT-A vyšetrenie neposielajú, lebo sa to oplatí až od troch embryjok. Skúsim tú dokumentáciu, alebo aspoň informácie ohľadne kvality blastocýst od koordinátorky vypýtať. Ono, čo sa týka otázok na Koukala, tak to už mám preňho pripravenú celú slohovú prácu🙂, lebo v delíriu po anestéze som ho fakt nedokázala vnímať. Ale rozhodne ako lekár je perfektný, ani neviem, že som niejakú OPU podstúpila. Len netuším, prečo si ma objednal na telefóne až na 26.11., asi sa potrebujú so Štelclom prestriedať, lebo ten sa len pred pár dňami vratil z karantény. Ďakujem krásne za rady😘

janie7
30. okt 2020

@ceklis Ahoj, jeeej tak to srdečná gratulácia k drobcovi👏Plne s tebou súhlasím, že v niektorých prípadoch majú divotvorné riešenia, najmä keď mi koordinátorka poslala mail, že Koukal navrhol stradací cyklus a či s tým súhlasím. No a my sme vôbec netušili co tím chtel básnik rict😉 Až potom, keď som s koordinátorkou volala, že co to je a co to žere, som zistila, že je to tzv. hromadiaci cyklus, my na to podľa mňa nemáme ani výraz, keďže máme 2 blastocysty, treba dostimulovať ešte ďalšie. Tak teraz mi asi nič iné nezostáva, len počkať, čo na tie naše alternatívy Koukal povie, prípadne či vymyslí niečo iné a ak by sme sa zhodli na vklade bez PGT-A a nevyšiel by - verím, však, že k tejto alternatíve nedôjde, tak asi skúsim susedov v Reprofite, ktorí majú lepšie nastavený proklientský cennik, aj keď mi bude Koukal so Štelclom brutálne chýbať. Ale, bohužial nie som sponzor, ale samoplatca☹Ďakujem krásne za povzbudzujúce slová a veľa zdravíčka želám v tejto Covidove dobe!🍀

ikuska187
30. okt 2020

@janie7 veľa šťastia 😊🍀, potom napís, ako ste sa dohodli s Koukalom.

janie7
31. okt 2020

@ikuska187 Jasne, dám echo😉 Maj sa krásne a veľká vďaka, za super rady🙂

janie7
3. nov 2020

@ikuska187 Ahoj, tak koordinátorka sa mi ospravedlňovala, že mi tú dokumentáciu ohľadne vývoja embryjok poslala až o dve hodiny neskôr ako som jej písala 🙂, že bola v narkóze, tak nemohla skôr. Mám jednu 5AA a jednu 5BB blastocystu. Uvidím ešte teda s čím príde Koukal, ale skúsila by som vklad s tou 5AA blastocystou. Normálne mi už chýba🙂

ikuska187
3. nov 2020

@janie7 obe sú vhodné na vklad, Cckove sú už nanič. Marí sa mu, že 1 písmeno hodnotí morfológia, druhé ako rýchlo došlo k vyhatchovaniu (sú to 2 roky, tak som si už nie úplne istá). Ta AA je najkvalitnejšia, to vieš aj sama, takže je jasná voľba 😊

butterfly333
3. nov 2020

@janie7 tiež som mala vklad 5AA u Koukala no nám to nevyšlo.

janie7
3. nov 2020

@butterfly333 Otázka je teraz, kto má štastnejšie brnenské ručičky či Koukal alebo Štelcl🙂 Lebo zatiaľ je to čo viem od Vás 1:1 u Koukala
Ty nie a @ikuska187 áno. Ale aj tak to celé záleží na organizme, či to embryjko telo prijíme alebo nie a či sa vyvinie k vytúženému cieľu. Koukal má u mňa plnú dôveru, veď ani neviem, že som nieakú OPU mala, tak už len musím počkať čo vymyslí ďalej. Len keď tie dva týždne kým zavolá co dál sú pre mňa ako večnosť. Silno držím palce nech ti to na budúce už konečne výde, hlavne to nevzdávať🍀 Myslim, že sme v rukách tích najlepších odborníkov a zvyšok je už bohužial na prírode,

ikuska187
3. nov 2020

@janie7 to máš jedno kto ti tam spraví vklad, kocky sú už hodené, to znamená kvalita embrya a plus potom aktuálne faktory okolo toho, sliznica a jej schopnosť prijať embryo, pripadne hematologicky, imulogicke a stále aj veci medzi nebom a zemou, ktoré asi nikdy nebudeme vedieť prečo sa uhniezdi / neuhniezdi.

janie7
3. nov 2020

@ikuska187 Presne tak ako hovoríš, menujem ťa mojím psychológom😉 Vieš ma neskutočne ukľudniť, Ďakujem😘

ikuska187
3. nov 2020

@janie7 😊😊😊🍀🍀🍀

butterfly333
3. nov 2020

@janie7 no chyba je vo mne mám zvýšené cytokyni brala som aj medrol aj intralipidy pred vkladom aj po.

janie7
3. nov 2020

@butterfly333 A môžem sa spýtať aké hodnoty citokínov si mala? Pomohol Medrol a intralipidové infúzie ich znížiť? Ja som doniesla Koukalovi tiež lekársku správu z repro.imuno, okrem vitamínu D mám všetko v norme, len mi lekárka hovorila, že aj keď sú všetky hodnoty v norme, niektoré sú z hľadiska reprodukcie zvýšené a tiež mi odporúča intralipidové infúzie. Koukal sa na to kouknul 🙂 , zaškrtol si tie hodnoty a povedal, že na to se podívame pak😉 Ha, a teraz aby bolo z toho človek múdry.

butterfly333
3. nov 2020
butterfly333
3. nov 2020

@janie7 D som mala aj ja nízke no naposledy pred vkladom bolo už v poriadku.

janie7
3. nov 2020

@butterfly333 fúú, tak to máš dosť vysoké a tie výsledky už máš po intralipidových infúziách a Medrole alebo ešte pred?

butterfly333
3. nov 2020

@janie7 po vklade som nebola na kontrolný odber. Pôjdem až na rok zas pred vkladom

janie7
4. nov 2020

@butterfly333 Jasne, nech si telo oddýchne. Ja netuším, či sa ešte tento rok dostanem do Brna kvôli Covidu - stačí, že mám negatívny PCR test a nie to ešte šachovať na hraniciach s ďalšími testami, ale minimálne by som chcela ísť ku Koukalovi na sono, lebo by ma rád po stimulke skontroloval priamo on kvôli PCOS, čo veľmi uvítam 🙂, keďže u nás sa ani neunúvajú mi nieaké sono spraviť, pokiaľ nemám tehotenské príznaky☹ Ďakujem krásne za informácie a veľa šťastia želám🍀

nila1111
4. nov 2020

@janie7 co sa sona tyka , mam velmi zle skusenosti s KE, ale zial za peniaze, maju peefektny usg 3D v sukromnom centre, kes chcem byt na istom, idem do sonoclinik ... chalani z kliniky su machri, o tom nepochybujem ... ale inak ja slovensku bieda :(