icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

janie7
4. nov 2020

@nila1111 Ja som sa tak potešila, keď mi to navrhol sám Koukal, že ak môžeme prísť tak by uvítal keby mi on spravil sono a nie môj gynekológ. Ja si tiež platím gynekológa, on je milý, zlatý, ale keď od neho potrebujem niečo ja, tak nula bodov. A pred cca dvoma rokmi ma jeho kolega vystrašil do nepríčetna. Prišla som za ním, že mi mešká ms a mám silné bolesti v podbrušku. Tak on poprosil kolegu, nech mi spraví sono, kolega dioptrie dobre, že nie 40ky😉 a že tam niečo vidí a že môže ísť o mimomaternicové tehotenstvo a nasledujúci mám utekať na pohotovosť, keď budem krvácať. Popri tom som mu stále opakovala, že mám negatívny test. No a samozrejme z mimomaternicového tehotenstva sa vykľula cysta😒 Normálne sme včera rozmýšlali s manželom, ako dotiahnuť Koukala na Slovensko🙂

butterfly333
4. nov 2020

@janie7 no vieš čo ja som bola asi pred dvoma týždňami na preventivku u gyn a teda všetko v poriadku no keď som sa pýtala čo kam mám ísť na aké vyšetrenia či by pomohlo k tehu lebo mám už obehane asi všetko no a on nič že to čo mi v centre povedia úplný nezáujem a to on ešte doby v Gyn five v Nitre .

janie7
4. nov 2020

@butterfly333 U nás je celé zdravotníctvo na houby, pokiaľ si služby nezaplatíš tak nemáš nič a keď si zaplatíš tak máš len minimálnu starostlivosť, česť výnimkám čo zrátam na prstoch jednej ruky. Gyn-Fiv je strašné aj tu v BA, ja som si kvôli jednému IUI prešla všetkými doktormi čo tam ordinujú. Treba sa skúsiť popýtať Koukala, mám naňho pripravenú sériu otázok na pokračovanie🙂

butterfly333
4. nov 2020

@janie7 tiež som s ním volala no nemala som pripravené otázky tak to ma napadne vždy po. No k nemu sa teraz nechystám keďže na vklad ešte nejdem no asi zbehnem v decembri na reprodukčnu imuno znova na kontrolný odber a uvidím ako som na tom.

janie7
5. nov 2020

@butterfly333 Skús tak, verím, že ti po tej liečbe hodnoty cytokínov klesli a daj echo ako si dopadla😉🍀 Držim silno palce.
No mne keď hovoril všetky možné alternatívy po OPU, bola som mimo nie len z anestézy, ale aj z anesteziológa😉, tak som ho vôbec nedokázala vnímať, takže som fakt rada, že sa rozhodol prekonzultovať to so mnou všetko ešte raz telefonicky, len si dáva dosť načas, tak dúfam, že to bude stáť za to😉

nila1111
8. nov 2020

@janie7 no ja som mala opacne, tiez mi na pohotovosti povedali ze nic nevidia, darmo hovorim ze som v 9tt, ze nech pridem zajtra, moja nato ze nech posluchnem, ze ved ak aj zacnem Krvacat tak dobehnem... s mmt nie su zarty, vydupkala som si. Hospitalizaciu, operater skvely gynykolog, mi povedal, ze len zazrakom som to stihla, ked by som zacala krvacat do 5 min. je po mne ...
Odvtedy neverim slovenskym gynekologom. Par vynimiek nastastie je ale inak velka bieda.

janie7
8. nov 2020

@nila1111 No márnosť, tak to si mala fakt, že veľké šťastie. Ono všeobecne u nás keď je dobrý lekár, tak tu dlho nevydrží a ja mám na lekárov dosť smolu, tak som veľmi šťastná, že mám Koukala. Inak pôvodne som mala dostať Štelcla (chcela som jedného z nich) ale bola naňho dosť dlhá čakačka, tak mi mesiac potom koordinátorka zavolala, že Koukal by ma zobral skôr. A som za to veľmi vďačná, lebo ja keď vidím pekného chlapa, tak som buď mega ukecaná, ale zo mna nedostaneš ani slovo. No a so Štelclom sme sa na klinike tiež stretli a potvrdil sa ten prvý príklad, takže z pôvodne z pár minútovej konzultácie ohľadne doklepnutia stimulačného protokolu bola minimálne hodinová 🙂U Koukala si pripadám, akoby som sa rozprávala so starším bráchom, ktorý mi na rovinu povie, aké sú moje možnosti a ešte sa aj nasmejeme🙂

janie7
9. nov 2020

@ceklis
@ikuska187 Dievčence, dávali ste si prosím pri vklade aj embryoglue? Pamätáte sa, mali ste to nacené zvlášt, alebo v rámci IVF cyklu. Chcem sa o tom pobaviť s Koukalom, lebo by som chcela skúsiť KET aj s embryoglue. Vďaka😉

ikuska187
9. nov 2020

@janie7 ja som si dávala, platila som za to pri KET.

ceklis
9. nov 2020

@janie7 ja som nemala, ale zaplatila som si tam akupunktúru a po nej som sa ozaj čítala úplne inak 😂 čisté psycho, ale na mna to zanechalo asi najväčší dojem z celého vkladu

janie7
9. nov 2020

@ceklis 😂No mám dosť, musela to byť fun under the sun🙂 A to si chcela ty, alebo ti to odporučili na klinike? Na čo je to dobré v rámci reporodukčného systému? Ty si mala tiež Koukala alebo Marcela? Si ma normálne nabudila🙂

janie7
9. nov 2020

@ikuska187 ďakujem krásne🙂

janie7
10. nov 2020

@ikuska187 A prosím ťa, ešte jedna otázka z mojej strany, už ťa mám ako Žolíka na telefóne🙂 Pamätáš si v tvojom prípade, keď si posielala embryjka/blastocysty na genetiku, boli aj tie 5AA geneticky nevhodné?

ikuska187
10. nov 2020

@janie7 2 boli v poriadku, 1 bola komplexná mozaika, to boli 3x 5AA embrya. A 1xBckove bolo aneuploidia. Čiže 1 5AA embryo nebolo v poriadku.

janie7
10. nov 2020

@ikuska187 Vďaka👏 Dnes mi volala koordinátorka, inak už máme tretiu čo sme boli koncom roka 2019 na prvej konzultácii a myslím, že aj 😉najlepšiu, že chudák Koukal sa pomýlil a že chcel mi dať skorší termín na konzultáciu, len, že zaskakuje ešte za dvoch lekárov, Štelcl sa zase niekde fláka😀 a že či môže byť skorší termín piatok 13teho😲 Ja nie som poverčivá, ale takéto veci fakt nechcem riešiť v piatok, keď už myslím na víkend. Tak sme dohodli na inom termíne😉 Ešte sme sa nasmiali lebo fakt neviem, s čím som s ním v delíriu po anestéze súhlasila 🙂

butterfly333
10. nov 2020

@janie7 ja som mala ísť tesne ako vypukla korona a zatvorili hranice tiež to bolo 13.piatok čiže sme nikam nešli.

ceklis
10. nov 2020

@janie7 ja som o tej akupunktúre počula, teda čítala tu na jednej diskusii a že veď “skúsim”. Embryoglue som skúšala pri inom vklade a tak som si povedala že skusom niečo iné. Ono to bol v podstate pre mna taký “relax”. Je to akupunktura tesne pred vkladom, ktorá by mala pomôcť vypnut od stresu, uvoľniť a po vklade je ďalšia a ta zevraj zabezpečí dostatočne prekrvenie maternice. Ta pani bola strašne milá a ešte na záver mi pichla do ucha take tri mini ihlicky a tie som mala v uchu pichnute dva týždne. Dala mi ešte nejaké tabletky a bolo 🙂 neviem či to malo nejaký vplyv na uhniezdnenie, ale ja som sa cítila ozaj strašne pokojná. Vklady som mala dovtedy len dva a tie dni po nich boli hrozne. A tento? Akoby som cítila že to bude ok a bola som úplne vyrovnaná so všetkým, či úspechom či neúspechom. A na 4ty deň od vkladu som mala prvého ducha na teste.

janie7
11. nov 2020

@ceklis Tak dôležité, že to ten účel splnilo a dopracovala si sa k vytúženému bábu 👏 A tebe ponúkali PGT-A kvôli tomu, že si mala pred tým neúspešné IVFka, alebo aj kvôli veku? Ja stále váham, že či neposlať vzorku z biopsie toho jedného 5AA embrya za manipulačný poplatok do Reprofitu, lebo tam robia genetiku aj pre jedno embryjko, včera sme sa o tom bavili s koordinátorkou, ale zase keď sme mali genetiku s manželom v poriadku, tak sa na tú genetiku asi vykašlem a pôjdem rovno do KETu aj lepidlom 😉 U mňa je jediný problém vek a PCOS, ale Koukal nastavil stimulku tak, že hyperstimulák nehrozil, aj keď som sa bála tých vysokých dávok. Klobúk dole pred ním👍

janie7
11. nov 2020

@butterfly333 No veď práve, aby som s ním nesúhlasila s niečím, do čoho potom nebudem chcieť ísť ako keď mi rozprával alternatívy po OPU, kedy som bola v delíriu nie len z anestézy, ale aj z anesteziológa. Tak si radšej trošku počkám.

janie7
24. nov 2020

@butterfly333 Ahoj🙂 Ako sa darí? Stihla si už ísť znovu na to repro-imuno, či ti dali termín až na neskôr?
Ja som mala včera tel. rozhovor s Koukalom, že ako ďalej po OPU, dal m mesiac pauzu kvôli cystám po stimulke, teda ti poviem, že zábavnejší rozhovor som nezažila, lebo som mu opisovala ako som ho "vnímala" keď som bola po anestéze a on v návaloch smiechu, že .....Žííís Maria, to jsem nevedel.....😀 Dohodli sme sa na KET aj s Embryoglue, povedal, že by sa to stíhalo aj v decembri, ale už to nechcem znásilňovať a poprosila som ho či by mi vklad mohol robiť on. A on, že kvôli mne príde do roboty aj keby bol nemocný😉 Ale mi potvrdil, že ak by tam čírou náhodou predsa len nebol, tak to bude určite Marcel, čo bola moja druhá prosba. Chcela by som ťa poprosiť o informáciu, keďže si tuším spomínala, že si mala prvú intralipidovú infúziu u nich na klinike, či si pamätáš na cenu. Lebo ja idem do intralipidov tiež. Ďakujem🙂

butterfly333
24. nov 2020

@janie7 tak to máš super správy držím palce. No ja som mesiac od vysadenia medrolu mám neskutočne bolesti kolien a bola som na MRI s kolenom a mám poškodenú chrupavku a meniskus prasknuty a roztrhnuty. Čiže ma budú operovať len nevedia kedy lebo korona je prednejsia. Tak sa bojím aby sa mi to dobre zahojilo a nemala som žiaden zápal zas nasadim serrapeptazu dúfam že pomôže. No až potom môžem ísť na reprodukčnu imuno. A tá infuzia v Brne ma stála 40€.

janie7
25. nov 2020

@butterfly333 Dik moc za info. Tak tie intralipidy stoja rovnako v Brne ako v BA, to je jasná voľba, že minimálne na prvú infúziu pôjdem do Brna, najradšej by som išla na všetky ku nim😉
A ty aktivne športuješ alebo si mala nehodu, že máš také bolesti kolien? Dúfam, že to nespôsobili tie tabletky čo si užívala. No korona je najdôležitejšia😠, už mi to celé ide na nervy, hlavne, že sú tu oveľa zákernejšie choroby a oveľa dôležitejšie operácie.
Čo je prosím ťa serrapeptáza, to je na imunitu?
Držím silno palce nech budeš mať čím skôr termín na operáciu a skoré uzdravenie🙏🍀

butterfly333
25. nov 2020

@janie7 no chodím cvičiť pravidelne no tie bolesti začali po vysadeni medrolu. Okrem toho ja mám osteochondrozu kolena jedno už zoperovane a druhé ma čaká. No ale tie bolesti sú hrozné schody mi robia veľký problém a sadnutie si. A tá serrapeptazu je na zápal.

janie7
25. nov 2020

@ceklis Ahoj, tak idem v tvojich šľapajách do KETu bez PGT-A, ale s 5AA blastocystou, tak vkladám do nej veľké nádeje. Dokonca aj Koukal mi potvrdil, že v mojom prípade je to najlepšie riešenie. Mala som s ním taký zábavný telefonát, som mu opisovala ako som ho "vnímala" keď prišiel za mnou po OPU, že polka telefonátu boli iba záchvaty smiechu a som ho poprosila, že či by mi mohol robiť vklad on, prípadne maximálne tak Marcel a on, že aj keby bol chorý, aj tak kvôli mne príde a urobí mi ho😉 Hovoril mi, že to stíhame aj v decembri, ale nechcela som to už dávať na december kvôli sviatkom. Bavila som sa o tom aj s genetičkou čo nám s manželom robila vyšetrenia a tiež to vidí veľmi pozitívne. Dávame aj embryoglue aj intralipidy, ja mám mierne zvýšené citokíny, tak nech preto spravím všetko.
Dúfam, že Vy ste obaja zdraví a ďakujem krásne za rady a povzbudenia👍

janie7
2. dec 2020

@ikuska187 Ahojky, prosím ťa rada by som znovu využila tvoje rady ala Žolík na MK😉 Predpokladám, že si aj ty brala Estrofem pred KETom a mala si dávkovanie 2-2-2 (1mg tablety). Znášala si to v pohoďke či boli u teba aj vedľajšie účinky? Ja po telefonáte čo sme mali s Koukalom, mu tak verím, akoby to bol satrší bráško, že ma môže aj predávkovať😉 Normálne som ho začala zbožnovať😀 Ale poviem ti tak z chuti som človeka už dávno nepočula smiať sa, keď som mu opisovala, že som ho vnímala iba ako bielu siletu po anestéze a že z toho čo rozprával si pamätám iba čili a prenikavé modré oči anesteziológa, lapajúc po dychu zahlásil že: "Žííííš Mariaaa, to jsem netušil...." Takže asi 15 minút sme sa rehotali a 10 minút dohadovali. Normálne to stálo za nahratie🙂
Vopred vďaka a maj sa krásne.

ikuska187
2. dec 2020

@janie7 jasne, všetky sme to tak užívali 2 mg 3x denne. 😊 Držím palce 😊🙏🍀

janie7
2. dec 2020

@ikuska187 Ďakujem krásne, si zlatá😘 Dnes sme sa dohodli s koordinátorkou, že KET definitívne necháme na január, lebo mrška mi mala prísť koncom novembra, ale zatiaľ stále nič a hoci je Koukal ochotný useknúť si kvôli mne z dovolenky, proste nechápem z neho, môj muž už začína normálne žiarliť😀už to nechcem znásilňovať a verím, že to vyjde na prvý šup v januári a bude to náš najkrajší povianočný 🎁

cincirela
3. dec 2020

Ahojte, mam zvysne 2ks orgalutran 0,25mg a diphereline 0,1mg

janie7
20. jan 2021

@ikuska187 Ahojky, úvodom želám všetko naj v novom roku a hlavne veľa zdravíčka🍀 Dúfam, že ešte chodíš na MK, lebo by som si rada išla k tebe zase po radu😉. Včera sme boli u Mudr. Koukala na ultrazvuku pred stanovením termínu KETu, bol straaašne zlatý aj s koordinátorkou, ale k veci: totiž 19. den cyklu, na ktorý sme chceli pôvodne naplánovať vklad, mi vychádza na 29.1. 2021, on však čerpá od 28.1. dovolenku a asi som ho až moc spracovala, lebo som ho ešte v telefonáte v novembri prosila, že či by mi nemohol robiť vklad on a teda včera som naňho dosť robila psie oči, tak ten vklad stanovil na 27.1.. Samozrejme pýtali sme sa ho, či to vážne nie je skoro, on nás však ubezpečoval, že mám optimálny stav sliznice maternice a pod. tak že nie. Ja mám však dlhšie cykly, tak nechcem aby to stroskotalo len kvôli tomu, že chcem na vklad jeho. Nevieš náhodou poradiť, aké sú faktory na vklad, prípadne optimálne hodnoty, pri ktorých sa stanoví termín vkladu? Ja som bola včera v takej eufórii, keď mi povedal, že teda tam budem mať jeho, aj do lekárskej správy mi napísal, že pacientka požaduje mou osobu 😀, že som ďalšie veci ohľadne faktorov termínu vkladu ani neriešila. Napísala som aj koordinátorke ohľadne tejto veci, ale som ako na ihlách, kým odpíše a nechcem aby to stroskotalo len na tom, že chcem mať na vklade jeho.

ikuska187
22. jan 2021

@janie7 ak ideš pod Estrimax om (Estrofem om) a on povedal, že to je ok, tak by som sa nebala, cyklus je umelo riadený, takže nevadí, že nás dlhé cykly. To mam aj ja, tam sa to vtedy nerieši.