Klinika ReproGenesis Brno
Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.
@zus_ke ale do Brna ides ako samoplatca nie? lebo pokial viem, tak bez vyuzitych ivf na SVK to neschvaluju...
@karinuska22 dakujem pekne 🙂
@silvinkabb ja som to riesila priamo s poistovnou a povedali mi, ze preplatia.. ale najprv si to hradim sama a po ivf poziadam o refundaciu nakladov, kedy mi preplatia cast, konkretne 1049 eur.....
@zus_ke no vsak jasne ze s poistovnou. a ktoru mas? mozes o tom napisat viac? lebo ja sa chystam,ale akurat setrime, aby sme to vsetko poplatili. to som tu este nezazila, nikomu nepreplatili zatial tu ak nevyuzil svk liecbu najprv.
@silvinkabb ja mam doveru... mam znamu v poistovni a cez nu som sa informovala.... ona mi povedala, ze postup je takyto.... vraj najprv musis podat ziadost do poistovne ( ale tu ziadost ti musi schvalit univerzitna nemocnica v kosiciach, martine alebo bratislave ) co teda znamena, ze budem musiet ist do jednej z tychto 3 nemocnic a tam na gynekologii mi to niekto musi podpisat, tuto ziadost aj spolu s papiermi z brna ( teda kalkulacia nakladov, lieky a proste vsetko co suvisi s ivf ) poslem do poistovne... poistovna mi to schvali, tak mozem podstupit ivf ktore si budem hradit sama a po skonceni poziadam o refundaciu nakladov.... citala som, ze nejakej babe nechceli preplatit lieky, lebo ze ich mala z centra nie z lekarne... takze ja si kazdy jeden recept aj vsetko prefotim, aby mi nemohli dat uz ziadnu vyhovorku, preco nepreplatit..... kludne ak mas nejake otazky napis, ak budem vediet prezistit cez znamu , zistim.... 🙂
@silvinkabb a citala som tu na MK, ze jedna baba dala do ziadosti, ze ocakava lepsie vysledky v zahranici ( teda Brno ) a na zaklade toho jej to schvalili ..... ozaj neviem nic na 100 %, toto je prve ivf co riesim, ale takto mi to bolo povedane, tak snad sa nepopalim aj ja na tom
@zus_ke a urcite nemusis mat absolvovane tu? Prosim spytaj sa. A tiez ze ci to je novinka lebo ja mam tiez Doveru a mne povedali v novembri ze oni nepreplacaju. Na slovensku iba vseobecka a union. Ja totiz setrim velmi a ani som s tym neratala kedze mi povedali ze to nie je mozne. Vdaka
@zus_ke a prepac este nemate nejaku zlu diagnozu co sa tu neda liecit? Este to mi povedala ze vtedy ano
@silvinkabb prezistim to vsetko zajtra a napisem 🙂 a ja mam endometriozu ,jeden vajecnik len a zle vysledky amh velmi ( 0,03) a jedno iui nam nevyslo zatial... inak nic ine... opytam sa to .... ja teda pocitam s tym,ze nebude problem aby to preplatili,tak pevne verim! a prosim ta kolko cca pocitas,ze ta bude stat ivf v tom brne?
Baby, prosím Vás poraďte mi aký je teraz postup s preplácaním IVF v Čechách. Máme ešte jeden cyklus a chceme ísť v marci do Brna na ďalšie IVF. Ďakujem
@zus_ke Baby tie co ste boli alebo riesite IVF v cechach..kam.ste si podavali ziadost pred tym ako ste ju poslali na poistovnu?..kto vam ju potvrdzoval a kolko to trvalo
@zabkazabka Ziadost posielas do Tvojej poistovne na predpisanom tlacive asi tak 6 tyzdnov pred planovanym IVF. Totiz poistovna ma 30 dni na schvalenie.
@lubica1979 Postup je taky, ze musis poslat ziadost o schvalenie do Tvojej poistovne. Mozes aj napisat, ze si bola na IVF na SLovensku a neuspesne a chces sksit CZ, kedze tam maju lepsie vysledky. Neviem, ake skusenosti maju dievcata so sucasnym schvalovanim a ci im to poistovne schvaluju bez problemov. Co viem, tak UNionka mala s tym problem. Je tu niekto, kto ma schvalovanie za sebou???
@lubica1979
presne ako pise @karinuska22 a ja za seba mozem napisat, ze mne dovera poistovna zamietla ziadost 😠
Teraz som si precitala inu diskusiu o schvalovani, takze malo by to byt tak, ze UNION zamieta ziadosti a Dovera a VSZP shvaluju po vacsine. Avsak netreba do poistovne ani volat kvoli tomu ani sa na to pytat. Ziadost treba poslat na predpisanom tlacive na ustredie a cakat. Drzim palce. Mne Unionka odmietla, tak som hned z nej vystupila. Nebudem podporovat drzgrosov.
@nelly3 No teda, dalsi hajzlici.
Nakoniec sa zistuje ze VSZP je naj poistovna v SR
@karinuska22 no pokial viem, tak aj Dovera robi problemy. schvaluju hlavne baby ktore maju zlu diagnozu, alebo take co uz absolvovali ivf tu. spravidla.
@lubica1979 akurat teraz baby davali link, ale je tu aj kopec skupin kde sa to riesi. ked das do guugla ze preplacanie v cechach konik tak ti vyhodi vsetky
https://www.modrykonik.sk/blog/kako23/article/preplatenie-ivf-v-brne-m7sbzz/
Baby nemate problem s poistovnou so schvalenim ivf cyklu v cechach??kto vam vyplnil a podpisal ten schvalivaci protokol?
@zabkazabka ahoj prave teraz riesim tento problem. sme uz objednany na prvu konzultaciu v reprogenesis a vsetky papire sa vypisuju tam, pretoze potrebujes podpis a razitko od primara. a vlastne vsetky papiere zasielaju oni poistovni a schvalenie trva asi cca 3 tyzdne :( a cakas :( telefonovala som z koordinatorkou a vravela mi, ze poistovne maju od noveho roka problemi so schvaleniami. a tiez som volala do poistovne na generalne riaditelstvo a v podstate som sa nic nedozvedela. zalezi od zdravotnych problemov a ci to generalny riaditel schvali. chystas sa do reprogenesisu?
My chodime do reprogenesisu boli sme na prvom ivf softe ako samoplatci a teraz chcene klasicky cyklus..papiere nam v brne podpisali len poistovna potrebuje este odporucaci resp.schvalovaci protokol od dlov.lekara..oni z caru veci na poistovnu neposlu musis si to sama vybavit aspin nam tak povedali..no a slov.lekar mi to nechce podpisat...mozno zavisi aj aka si poistovna lebo doveru asi skor beru kedxe je to vsetko penta a ja som vzp 😕
@zabkazabka a inak si s reprogenesisom spokojna? s personalom a lekarom?
@duhha ano velmi spokojna..neporovnatelne so slovenskom...chodili sme do MT do heliosu ale brno je lepsie urcite aj zistili mi pricinu co v martine ani nepachli...do poistovne budes pitrebovat aj ten schvalicaci pritolok od sr.lekara moze ti to podpisat aj tvoj gyndos..lebo oni sa tam maju vyjadrit ze preco ta vlastne odporucaju do ciech ze ked sa toto da riesit aj na SR..nam tento protokol nepodpisal moj gyndos a povedal ze v heliose v martine mi to vraj pidpisu comu ja neverim lebo urcite nas budu prehovarat aby sme tam ostali...uz z principu chcem ist do ciech...v brne mi ziadost pidpisali ale poistovni to nestaci potrebuju aj ten schval.protokol...tebe co vlastne povedali??kolke je to tvoje ivf?a kde si predtym bols na ivf?
@zabkazabka
@duhha
@silvinkabb
@karinuska22
@nelly3
baby mate niektora skusenost s darovanymi vajickami na tejto klinike? ako je mozne ze sa necaka na darkynu? nedavaju vajicka ktore nikto nechce alebo zvysili po liecbe? ja uz som asi trochu paranoidna, len to ze sa necaka na darkynu mi znie prilis dobre aby to bolo okej...
@misaelka Fuuuha, to neviem. Asi ich maju nadbytok, tak preto sa necaka. Treba sa kuknut do fora, ze ktore babulky vyuzili darovane vajicka a ze ci bol nejaky uspech.
@misaelka ahoj tak mne to bolo vysvetlené tak,že oni majú v natabáze ženy,ktoré chcu darovať a keď si ju niekto vyberue,tak potom ju kontaktujú a pripravia hneď na stimulaciu,že oni berú antikoncepciu čiže vedia presne potom naplánovať jej menzes aj stimulaciu.Tak neviem takto to mne tam vysvetlili.
@zabkazabka ahoj, kolko vas stal ten soft prosim?
@silvinkabb mna teraz vysiel cca 1300 eur. Zalezi v tej final sume, kolko mas vajicok a kolko embryjí a ci mas nejake speci vykony tam este- asist.hatching, icsy/picsy, ..
A ste spokojne s touto klinikou?

@zus_ke drzim palce