Klinika ReproGenesis Brno
Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.
@laglag kým kojis, tak to je passe. Musí byť odstup od ukončenia laktacie. Ked som mala konzultáciu bola som 4 mesiace po ukončení a po 2 cykloch menstruacie. Ešte som nebola na vklade, ale raz je kontrola sliznice a raz vklad. Ale sliznicu si asi dám pozrieť u svojej doktorky.
@laglag tak hlavne ta menštruácia po odstavení, či už je, je dôležitá. 3 cykly sa odporúča počkať resp v 3tom sme sa dohodli, že ideme na to. Ja som sa tak informatívne koordinatorky pýtala kedy vlastne najskôr môžem ist na vklad a rovno ma supla k Dr a rovno sme sa dohodli. Ale skomplikovali sa hranice, nevedeli sme zrovna vtedy, čo sa bude na oboch stranách diať, manžel ešte nemal druhu dávku vakciny. Potom sme boli na dovolenke a nemala som so sebou lieky, lebo MS si chodí ako chce ešte. Takže v ďalšom cykle ideme na to 🙂
@zus_ke Ďakujem krásne za info, mne Tomino vkladal tiež na 17 dc a ono to záleží od viacerých faktorov a ako si spomínala aj od sliznice maternice. Len my sme boli dohodnutí, že vklad bude robiť Marcel na 19 dc, lebo on chcel ísť na dovolenku lyžovať. A na poslednom sone, ja smutná, lebo som bola zvyknutá na Koukala a on tak na mňa pozrel a po sone hovorí, vklad dáme na 17dc, sliznicu máte optimálnu a vklad budem robiť ja. Ja naňho oči jak puk a on sa usmial a hovorí, že posuniem si dovolenku😉 Tak ktovie ako to celé je s tým vkladom, sú to fakt veci medzi nebom aj zemou či to vyjde alebo nie😘 Krásny večer želám 😘
@janie7 no záleží ako sa moje telo rozhodne. To bola u mňa skôr náhoda pri mojich pcos, že som mala teraz normalne 2x po sebe MS. Neratala som s tým 😃 Ale kto vie. PCOS sa vraj zlepšujú vekom, tehotenstvo mohlo tiež ovplyvniť hormonálne naladenie organizmu. Takže uvidíme 🙂 Ak sa v pondelok neozvu, tak sa pripomeň. Výsledky by už mali byť. Koľko embryí bolo vysetrenych?
@ikuska187 Jasne, rozumiem. Ja som úplne ostala milo šokovaná, však vieš aký je Tomáš detailista, ma poslal, nech sa natrepem do Brna kvôli sonu k svojmu gynekológovi v BA, tiež kvôli PCOS. Som ho akurát menila a tento nový, mám ho od júna, fakt, že po detailnej sono aj palpačnej prehliadke, že ja PCOS nemám😉 Tak som sa pýtala Tomina, že ako to teda vlastne je, či sa to dá vyliečiť. On že vyliečiť sa to nedá, ale že zmiznúť môžu. Podľa mňa sa ti to pôrodom upravilo.
Na genetiku sme posielali 2 embryjká z troch to tretie je tiež odbiotované, už sa dajú posielať aj po jednom, nám to natešene Tomino v máji oznámil, lebo tento druhý IVF cyklus nás vyšiel brutálne draho, čakala som fakt pri tomto cykle viac embryjok najmä keď sme mali na 3 deň PK 6 embryjok v ideálnom stave, no do víťazného konca to dobačovali 3 a z toho sa im jedno pri biopsii rozpadlo, neviem čo si mám o tom celom myslieť, nemám ako porovnávať embryológov napr. z Reprofitu, tak len tŕpnem nech sú geneticky v poriadku 😉 Mamé všetko blastovysty: 5AA, 2BB a z minulého roka 5BB.
Krásny večer zelám😉
@ikuska187 Ďakujem moja, si zlatíčko 😘 Vieš veľmi to zabolelo, že to celé takto dopadlo, lebo som mala maximálne dávkovanie Pergoverisu
posledné 4 dni, stimulku mi Tomino predĺžil, dali sme pre istotu aj metódu MACS a výsledok rovnaký ako minulý rok, s oveľa nižšou dávkou, len začiatok PK bol úžasný. A tá blastocysta čo sa im rozpadla bola síce 6CB, no sú aj horšej kvality a vydržia. Len pravdu sa už nedozviem, či tam zohral úlohu ľudský faktor alebo ako to celé bolo.
Fúú, to máš až také zlé s tými PCOS? A aké si mala naposledy AMH? Ja som na ne skúsila diétu: eliminovala som pšeničné a mliečne výrobky, jedla som veľa sóje, úžívala gynex a okrem vitamínov som si ráno dávala aj čistú materskú kašičku, neviem čo zabralo😉
@ikuska187 S tým AMH to nemáš až také zlé, ale áno je vysoké, no podľa mňa sa ti po pôrode upravilo, mi hovoril môj bývalý gynekológ, že po pôrode má klesnúť 😉 Ono s tou blastocystou to bol šok, lebo mne písala koordinátorka v nedeľu, v pondelok (v júli) som bola na punkcii u Marcela, to bola show storočia 😉, že okrem jednej sobotňajšej, mám ešte 2, nevedela som ešte akej sú kvality. Tak ja mega šťastná, že to trápenie tela za niečo stálo a do hodinky správa, že tá jedna sa rozpadla. Kamoška mala presne tej istej kvality a odbiotovali ju bez problémov☹ a dokonca bola aj geneticky v poriadku. Preto ma to tak zobralo, ale už to bohužiaľ nezmením ☹
@ikuska187 Veď práve, asi máš pravdu. Skúsim to prebrať ešte s mojim gynekológom on je aj IVF lekár, že čo si tom celom myslí on, je strašne zlatý, až normálne nechápem, že taký lekár existuje na SR. Nech mám aj nestrannú odpoveď, keďže s Tominom to riešiť nechcem, aby nenadobudol dojem, že mám niečo proti ich embryólogom 😉
@janie7 a ja som mala na tento vklad prave koukala 😂 stale som mala stelcla ale teraz tam nebol, tak robil vklad on…. Raz mi robil punkciu koukal ( to som bola jediny krat v narkoze ) inak stale vsetko stelcl a k nemu som na opu chodila bez narkozy… urcite daj vediet ako pokracujete , kedy pojdes na vklad nech este intenzivnejsie drzim palce 🙏🏽🍀
@zus_ke Aaaa, takže krpca máš vlastne od Tomina 😉. Supeer. A ako to celé prebiehalo bez narkózy, no pri Marcelovi si to viem živo predstaviť 😉 Mňa z neho bránica bolela od smiechu viac ako brucho po punkcii, mne robil punkciu v narkóze. Ja som teraz v čakacom móde, má sa mi ozvať Koukal ohľadne genetiky embryjok, no prešli 3 týždne a zatiaľ nič, tak čakám na jeho telefonát jak na spasenie😉, lebo potrebujem s ním prediskutovať ešte aj iné veci. Ďakujem krásne, si zlatá 😉😘
@ikuska187 Prosím ťa, ty si si tiež dávala robiť genetiku embryjí, že? Pamätáš si ako dlho to trvalo? Lebo mne koordinátorka s Marcelom (na OPU som mala jeho) hovorili, že 2-3 týždne, ona mi to aj písala a že potom sa mi má ozvať priamo Koukal, len 3 týždne a 3 dni prešli a stále nič, tak ma svrbí ruka, či nenapísať koordinátorke, že či treba ešte počkať alebo Tomino je mega busy 😉
@janie7 ahoj. My sme to mali náhodné celkom rýchlo, asi do 10 dni, ale to sa im zrejme naplnila kapacita na genetike v labaku. Inak to fakt trvá 2 až 3 týždne. V každom prípade ja by som sa už určite pripomenula koordinatorke, že tak a tak sme sa dohodli a nikto mi nevolal a rada by som vedieť výsledok. Mne to vtedy koordinatorka volala.
@ikuska187 Ďakujem krásne 😉, tak kvôli "časovým prodlevám" ako napísala koordinátorka a opozdeným dodávkám z inej kliniky treba ešte čakať. Akonáhle budú mať info, Koukal ma bude kontaktovať 😉 Tak dúfam, že to už dlho nepotrvá a že obe embryjká budú geneticky v poriadku 🙏 Resp. obi 3, keď pošleme neskôr aj to tretie 😉

@ikuska187 lol takže štítku musím upraviť, zajtra volám doktorke, ale ja stále kojím, to bude asi problém ze? A išla si už len na vklad ci koľko x ste tam boli predtým? Písala som dnes do repro