icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

evelka81
5. nov 2018

Ahojte uz som po odbere oba folikuli boli prazdne a jedna cysta:( takze ani 4 Ivf nic. Jedine ist do darovanych, ale partner vaha zatial.

evelka81
5. nov 2018

@ceklis ahoj dve vajicka sa daju zvladnut bez narkozy . Z mojich folikolov nie je nic tie dve boli prazdne a jeden uz bola velka cysta :( Odporucaju nam darovane , ale moj chlap to nevie pochopit.

ceklis
5. nov 2018

@evelka81 nie :( to nie 😢 bože, je mi to veľmi veľmi luto. Ja sa tak bojím takéhoto scenára. Môžem sa spýtať koľko si za tento úkon platila? Mna to čaká o mesiac, strašne sa bojím. Aké máš amh? Kľudne aj správu keď tak napis. Skús mužovi vysvetlit že darované vajko keď sa oplodni a bude v tvojom brušku rast, že bude modifikovane aj tvojou DNA. Ja ho chápem, je to predsa niečo čo musí každý vstrebať.

adelka300518
5. nov 2018

@evelka81 ahoj, je mi to veľmi ľúto. Tohoto sa bojíme i my. Mám za sebou 3 biochemické a všetko ukazuje na to, že mám slabé vajíčka. Teraz skúšame soft a ak to dopadne ako predtým, tak ideme do darovaných. Daj mužovi čas aby to vstrebal. Aj si načítajte o tom a uvidíš že to pochopi a bude súhlasiť. Držím palce a posielam objatie. Len sa nevzdávaj. 🙏

evelka81
5. nov 2018

@adelka300518 ved to na SK sme mali 3 IvF a iba 3 vklady jedno sa uchitilo nakratko, tiez nam uz na SK davali info, ze asi nekvalitne vajicka. Neviem si predstavit, ze nebudem mat deti nikdy. Bola som aj prirodzene tehu ale v 12 tyzdni prestalo bit srdiecko. O rok sme boli tehotni ale bolo to mimomaternicove a tak uz 5 rokov sa trapime. Drzim aj tebe palceky a dakujem za povzbudenie a objatie 🙂

ketty11
Autor odpoveď zmazal
susanne08
7. nov 2018

Dnes sme mali konečne 1. Konzultáciu s Mudr. Koukal. Doktor milý, odborník konečne niekto
Kto povedal a vysvetlil. Máme s mužom dobrý pocit, to sa s gyn fiv Bratislava nedá porovnať. Len čo má mrzí, že mi našiel "polyp" na maternici, tak ak mi to po menzese nezmizne budem musieť poriešiť najprv toto a potom január február ivf. A samozrejme medzitým žiadosť nám pošlú do poisťovne. Tak nakoniec bude dlhý protokol. Čo ja som si myslela ze bude stačiť krátky.

ikuska187
7. nov 2018

@susanne08 ahoj, mne sa to tiez stalo, IVF stopnute kvoli polypu - zacala som krvacat trochu mimo cyklu pred stimulaciou (tak som pisala mail ze asi polyp), ale mne kazal ist na hysteroskopiu hned a gyndoska mi tiez povedala, ze aj ked polyp odkrvaca a neodstrani sa operacne, tak ostava stopka a moze to branit pri uhniezdeni. Nakoniec boli dva male, 0,5 cm mali (mne ho napr. Koukal ani nevidel a moja gyndoska si tiez nebola uplne ista). Pri hysteroskopii ti zoberu polyp aj s okolitym endometriom, cize aj stopku a mas pokoj.

adelka300518
7. nov 2018

@susanne08 ahoj, verím že sa ti pustí s menzesom. A prečo nakoniec dlhy? Ja som si vyberala či chcem dlhy alebo krátky. Či kvoli niečomu odporučil?

susanne08
8. nov 2018

@ikuska187 presne toto mi povedal s uhniezdnovanim. Tak dúfam že to vybavím ešte v tomto roku, našťastie mam super gynekologa. Po zákroku budem asi bez sexu, hm? Ja som ešte nikdy nebola na operácii....

susanne08
8. nov 2018

@adelka300518 si zlatá, no pri mojom " šťastí " uvidíme. tak konečne niekto kto povedal ako sa veci majú. Na rozdiel od gyn fiv, kde by sme strácali čas..... Povedal že AMH 1,68 nie je zlé, ale vzhľadom k môjmu veku (32 rokov) a spermiogramu (väčšina asthenoterato) by išiel do dlhého aby bolo aspoň 5 vajíčok ale samozrejme že uvidíme ako budem reagovať na lieky. Aké lieky ešte neviem, iba 225-250 IU. V správe je písané FSH 225-250 IU /SP nebo LP/ to mi budú ešte raz robiť štítnu žľazu a podľa toho sa dohodneme v novom roku.

ikuska187
8. nov 2018

@susanne08 to bola tiez moja prva operacia, tiez som sa bala. Mesiac bez sexu, v papieroch sice mali dva tyzdne, ale ked mi podavala papiere, tak mi kazala 4 tyzdne, detto aj moja gyndoska, aby do rany nevliezol zapal. Inak je lepsie ist v prvej polke cyklu, po menstruacii, lebo je nizka sliznica a teren lepsie vidia, bo v druhej polke cyklu je sliznica vysoka a maly polyp nemusi byt ani hysteroskopom vidno. Kym cakas na papiere z poistovne, obehni toto. Aj tak sa caka este dva cykly po operacii a az v tretom sa zacina so stimulaciou. Gyndoska mi ale vravela, ze je lepsie pockat 4 cykly, aby sliznica bola zhojena a udrzala embryo. Tym, ze sme mali PGD mi to tak vyslo, po 4MS bude vklad.

adelka300518
8. nov 2018

Čaute baby tak dnes kontrola, a mam 3 folikuli momentálne cca13-14 mm. Tak mám strach či bude stačiť. Nejak som tak dúfala že bude aspoň 5. V sobotu ďalšia kontrola. A že odber vidí na pondelok utorok, ale to bude len 11 a 12 DC, mali ste niektorá tak skoro odber?

ikuska187
8. nov 2018

@adelka300518 ano ja som mala 12-ty, mas soft, ak si dobre pamatam. Drzim palceky, nech je tam hlavne to prave vajicko, daj potom vediet 😊😊😊

evelka81
8. nov 2018

@adelka300518 ahoj ja som mala v aprily na 9 den lebo moje vajicko narastlo rychlo a potom 3 male tie sme nenechali dorast. Kolko si pichas? Aj ja som mala 3 drzim palceky 🙂 na kontroly chodis na so o do Brna? Ja som chodila do centra na SK lebo moj gynekolog mal dovcu.

adelka300518
8. nov 2018

@evelka81 ahoj, áno chodím do Brna na sono. Od druhého dňa cyklu som si pichala 175iu a od 5 dňa 150 iu. Ďalšie sono v sobotu. Že mám čakať odber v pondelok alebo utorok. Prišlo mi to skoro. Prvé IVF som pri dlhom protokole mala na 15 deň
@ikuska187 ahoj, áno ja mám soft, pekné že si pamätáš, ten odber na 12-ty deň dopadol ako? Ďakujem za odpoveď

ikuska187
8. nov 2018

@adelka300518 ja mam ale PCOS, 6 vajicok zrelych, 2 nezrele a vela prazdnych folikulov. Embrya vhodne na vklad mame dve.

susanne08
9. nov 2018

@ikuska187 aha no ak to tak bude tak by sme išli asi na dovolenku k moru sk budem musieť čakať 2-3 cyklusy. Hneď po menzese tam pôjdem. A co je prosím ťa skratka PGD?

susanne08
9. nov 2018

@adelka300518 držím palce. A aké vitamíny berieš? Sa tu niekde riešil ananásový džús, to po vklade pijú baby?

ikuska187
9. nov 2018

@susanne08 potom od operácie až po 2 mesnštruácii sa môžeš kúpať, ale do mora mi dovolila, že môžem ísť po 1. MS. Naschvál som sa pýtala, keďže hysteroskopia vyšla na jún a celé leto pred nami. Skrátka bazén, jazerá a atd boli zakázané, ale more dovolené po 1. MS dovolené 🙂 PGD je predimlantačná genetika embryí.

adelka300518
9. nov 2018

@susanne08 o tomto nič neviem ale naštudujem. Beriem štandard vitamíny, KL, E, D, B, železo a zinok.

adelka300518
9. nov 2018

@ikuska187 a kedy budeš mat nejaké výsledky? Aj nám ju navrhovali.

ikuska187
9. nov 2018

@adelka300518 myslis tu PDG? uz ich davno mam, cakam na KET (ale MS nechodi a nechodi - aktualne som 38 DC), mali sme 4 hatchujce blastocysty, po PGD su dve geneticky ok.

ikuska187
9. nov 2018

@adelka300518
@susanne08 hej po MK bezi fama, ze po vklade treba jest ananas, resp pit ananasovy dzus 😊😊😊 v kazdom pripade to neuskodi, ale tie co ho pili a otehotneli, by otehotneli samozrejme aj bez ananasu 😊😉 Keby na ananase zalezalo uhniezdenie, tak sme tehotne vsetky 😊😊😊

adelka300518
10. nov 2018

@ikuska187 to je krásne číslo. Tak kde sa tá MS fláka. Držím palce

ikuska187
10. nov 2018

@adelka300518 dakujem, este keby sa aj uhniezdili 😊😉 Asi stres z toho vsetkeho, aj pred stimulaciou detto meskanie, len som si myslela, ze po tych hormonoch PCOS skratka aspon na mesiac naskocia nacas 😂 a figu.

ikuska187
10. nov 2018

@adelka300518 potom daj vedieť, ako si dopadla dnes v Brne 🙂

adelka300518
10. nov 2018

@ikuska187 ahojte, tak dnes na ultrazvuku sa zjavili ešte jedno vajíčko cca 13 mm tie 3 co tam boli mali okolo 17 mm tak že možno ešte dorastie. Zajtra posledný deň Gonal a v utorok odbery. Už teraz som nervózna aby všetko dobre dopadlo🙏 Každopádne prístup lekárov je neskutočný. Velmi dobre sa tam cítim. Pýtala som sa či pri vklade dávajú diazepam ako na svk a ona že nie, mám so dať dva dcl červeného vína😂 a myslela to vážne

ikuska187
10. nov 2018

@adelka300518 🙂 🙂 🙂 super skvelá správa 🙂 🙂 🙂 nech sú krásne zrelé a dorastie aj to jedno (to by mohlo dať) 🙏 🙏 🙏

ika7
11. nov 2018

Ahojte planuje niekto IVF na december?