icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

ikuska187
25. nov 2018

@ceklis pgs si nedavaj - drahe a aj ok embrya moze vyhodnotit ako zle, robi sa z 3-dnoveho embrya. PGD tu stoji pre 1-4 embrya 1400 eur (cize je jedno ci das jedno alebo styri embrya - stale platis 1400 eur) a potom kazde dalsie stoji 400 eur. PGD sa da iba z Hatchujucej blastocysty, my sme si to dali vysetrit a do buducna tiez neplanujem inak.

ceklis
25. nov 2018

@ikuska187 jaaaj, lebo tu mi stále doktorka tvrdí že odporúčajú pgs a to sa robí až z tej hatchujucej blastocysty. To je vlastne kontrola všetkých chromozomov. Dokelu, tak ale sak, vážne keď bude jedno embryo tak platím celu sumu? To určite nedám, nemám toľko peňazí :( keby bolo toľko embryii, tak ok, ale za jedno embryo dať toľko peňazí? Ufff

ikuska187
25. nov 2018

@ceklis PGS a PGD je rozdiel, ja uz som tu davala taky jeden clanok, kukni stranku www.sterilita.sk a tam najdi predimplantacnu genetiku, alebo tak nejak. Prave PGS nepozrie cele chromozomy - FISH metoda, ale PGD (nazov metody si nepamatam, ale je v tom clanku) ich pozrie. Hej, strasna palka.

ikuska187
25. nov 2018

@evelka81 ahoj, ak nevadi, kukla som cenu, soft stoji 790 eur plus lieky - tie su individualne, mna lieky stali cca 800 eur. Ja som nebola na ET, tak mi z ceny softu odratali 75 eur.

ikuska187
25. nov 2018

@ceklis som to este kukla, ta ACGH metoda jedine ma zmysel. Som to poplietla, aj ta FISH sa robi z HB, ale ta je rovnako draha, ale plati to co som napisala, celu vybavu pozre ACGH - tu robia v RG. Ale niektore centra stale robia tu FISH - ja som hladala info, ci to ma, ci nema zmysel, tou FISH urcite nie.

ceklis
25. nov 2018

@ikuska187 ďakujem krásne, idem to naštudovať. Keby chceli za jedno embryo tých 400eur, ok... ale fakt nebudem platiť za jedno 1400!!! A ešte to vlastne nie je ani to čo som čakala :( idem to poriadne naštudovať. Moja chyba že som to s lekárkou neriešila, ale pri mojich amh vyhliadkach a začiatkoch stimulky sme netušili či vôbec bude čo oplodnovat. Idem študovať a zajtra im pisem mail. Ozaj baby a neviete mi povedať koľko stojí jedna dávka diphereline a ovitrelle? To mi ešte nevyučovali. Viem že to vyuctuju v tej faktúre, ale ja nemám ani odhad koľko to bude stať ;( teda viem že soft 790 + 2*95 + isci + aj + ??? Netuším čo ešte :(

adelka300518
26. nov 2018

@ceklis
@evelka81 práveže genetiku som si robit nedala. Genetiku zo softu nerobia, lebo je to drahé niečo do 3000€ plus sa mi zdá že bolo v cenníku, tak aby to bolo z čo najviac vajíčok. Tak som povedala že ešte aspoň raz soft, a ak to dopadne ako predtým, potom pôjdeme na dlhý protokol a genetiku. Chcela som ešte aspoň jeden odber vajíčok. Pred prvým som sa nijak extra nevyzivovala ( myslím vitamíny a tak) odvtedy beriem pravidelne už 10 mes kyselinu listovú 1000, vitamín E a. D a kopec vecí z čínskej medicíny. Jednoducho som to chcela ešte vyskúšať so softom. Teraz nás soft vyšiel na 2000€ ale dali sme snáď všetko čo sme mohli a máme z neho jedného bojovníka v brušku 🙏❤️

adelka300518
26. nov 2018

@ikuska187 ja som tu cenu poplietla to je asi za darované vajíčko

ikuska187
26. nov 2018

@ceklis nie praveze RG to vysetruje tou dobrou metodou, a uplne suhlas, ze by to malo byt tak ajo ty pises - ze cena za kus. Mne to vysvetloval, ze to je set, ale to je blbost, ked potom kazde dalsie sa da za 400 eur. Niekto to nechce vobec, ja napr. nechcem chodit na zbytocne vklady a sme na to indikovany kvoli SPG, cize ja preto.

ceklis
26. nov 2018

@adelka300518
@ikuska187 dnes im pisem 🙂 a spýtam sa. Ak bude náhodou niečo kvalitne, pre mna je to ako zázrak :( predtým som mala 2vklady z nativ cyklu a pri stimulovanom ivf nebolo nič na vkladanie. Teraz mám už veľmi nízke amh a preto nemôžem plytvať :( tak neviem. Ešte mám aj nie moc dobre hodnoty z imunologie, tak asi to nechám na další rok. Strašne sa bojím aby som si niečo nevycitala keby to znova nevyšlo.
Ďakujem baby za rady, moc si to vážim... momentálne som už od 5;30 hore 😂 a študujem všetko možné Aj nemožné

ceklis
26. nov 2018

@ikuska187 aaa 🙂 ešte sa opýtam. To pgs v rg keby bola cena 400 za kus, tak to ma význam? Oni tam niečo píšu o 24chromozomoch (aneuploidie) neviem čo to znamená

ikuska187
26. nov 2018

@ceklis ja som ta doplietla sorry, je to totizto viacej metod, tauplne nezmyselna je z trojdnoveho. A tu som ta doplietla ja: z 5-dnoveho je FISH - ta nie je dobra, a ACGH, ktora ma zmysel a presne tu robia v RG a ta stoji, tak ako som ti pisala. Cize v RG robia tu spravnu - cize ked si das u nich PGD, je to ok, druha vec je ta cena. Lepsie? 😊

ikuska187
26. nov 2018

@ceklis aneuploidia je geneticky poskodene embryo - preto sa robi PGD, aby sa nevkladali take embrya, lebo to, ze je morfologicky HB, neznamena, ze je geneticky ok.

ikuska187
26. nov 2018

@adelka300518 robia genetiku zo softu, nam ju robili 😊 tam nejde o stimulaciu, ale, aby embryjko bolo HB. Hej ta cena co pises budu darovane vajicka. 😉😊

evelka81
26. nov 2018

@adelka300518 co stalo na softe 2000 eur? ved soft je tak max do 800 nie?

adelka300518
26. nov 2018

@ikuska187 tak potom mi to asi neodporúčali zo softu kvoli počtu. 😂😂😂 ale sme dopletene

ceklis
26. nov 2018

@evelka81 no neviem, ale ja teraz čo len počítam, tak soft zatiaľ vychádza 1400 a tam ešte nemám doučovanie nejaké lieky (neviem čo stojí u nich ovitrelle a diphereline), potom ak bude asistovany hatching, tak to... asi to kľudne vyjde aj na 2000

@adelka300518 opýtam sa 🙂 dávali ste aj ten hatching? Tých 200eur je za jedno embryo? 🙈

ceklis
26. nov 2018

@ikuska187 no, posielam cennik, kde je rozpis tej genetiky 🙂 mne stále odporúčajú “len” to pgs, že pgd sa robí už na špecifickú genetickú chorobu, ktorá vyplýva z genetiky rodičov a my genetiku mame v poriadku. Ako to potom je? Doslaka, ja už fakt neviem. Ale zase mne kvôli veku by pomohol možno aj ten down :( keby som zistila v 15-16tt že je babo choré, asi by ma zložilo na dlhšie

ikuska187
26. nov 2018

@adelka300518 hej hej sme 😂😂😂

ikuska187
26. nov 2018

@evelka81 zalezi na metodach a vysetreniach co si das, ja som tam zatial na softe plus spol nechala 4 a pol litra a to este bez vkladu 😉 KET zas budu dalsie penizky.

ceklis
26. nov 2018

@ikuska187 čo je soft plus?!?!? Moje nervy, tak to už teraz mám stres či budem mat dosť peňazí :( koľko si mala vajíčok a koľko embryjok? Et nebol kvôli čomu?

adelka300518
26. nov 2018

@ceklis áno dávali sme i ten. Vraj ten odporúčajú.

ketty11
26. nov 2018

@evelka81 Hmmm 🙂 Keby to nestálo toľko peňazí tak by sa dobre rozhodovalo. On má predsa skúsenosti aspoň nech človeka nasmeruje 🙂 Kamarátke povedali, že vajká nič moc, neskôr embryjká nič moc pomaly sa delili a tak dalej... vložili jej dve a má Ninku ... potom si vyber :(

adelka300518
26. nov 2018

@ceklis ona si dávala tu genetiku preto 4000 a ked ideš na genetiku tak embria najskôr mrazia. Odoberú vzorku, embria zamrazia a do mesiaca tie vzorky vyšetria a potom povedia či je embrio ok. Ak áno vkladajú, ak nie, ide do koša

ceklis
26. nov 2018

@adelka300518 jasneee, už chápem 🙂 dakujem

ikuska187
26. nov 2018

@ceklis klidek, uz chapem, preco sa nechapeme- ja som cennik nekukla - oni to to maju rozdelene takto podla cennika - maju to zmatocne. Podla toho ich cennika, sme mali PGS, ale mame to robene tou metodou - cize dobre ti doktorka hovori (ja ta,pletien). My obaja mame genetiku uplne ok z krvi, ale spermiogram mame s vysokou fragmentaciou DNA, tym mame vyssiu sancu na aneuploidiu, preto sme indikovani, dalsie indikacie vek zeny nad 35, opakovane nezdary vkladov, geneticke ochorenia v rodine. Cize aby som ta uz nemylila, hej odporucaju ti PGS - tu za 1400 eur a ta je dobra. Ta cez tri litre, to uz bude specifickejsie, ked mas v rodine zataz.

ikuska187
26. nov 2018

@ceklis tam malo byt soft + metody IVF ako ICSI, MACS, lieky, genetika - ta bola najdrahsia. Inak v Cechach ficia na tej genetike, ale tam im to poistovne niektore uplne preplacaju, niektore ciastocne.

ikuska187
26. nov 2018

@ceklis a tak je to presne ako ti to vysvetlila Adelka. Mala som 6 embryii, z toho 4 HB - po genetike su ok dve, dve embrya to vzdali po druhom dni.

adelka300518
26. nov 2018

@ikuska187 ale teda nenašli ziadnu vadu. To je úžasné👏👏👏

ika7
26. nov 2018

@ketty11 cize neplanujes ist na Hysteroskopiu? Ja som bola a mi odstranili polyp.