icon

Koľko dní po KET ste mali pozitívny tehotenský test?

syl80
3. feb 2009

Verim, ze toto tu uz bolo x-krat popisane, ale neviem sa dopatrat k presnym cislam dni po KET (iba po ET)...a kedze na krv po KET sa chodi az na 14den (ET je 10), aky je v tom casovani rozdiel?

Kolko dni po KET sa vam objavila druha ciarka na teste?

dotyna
1. aug 2019

@mims1520 Dakujem velmi pekne si zlata 🙂 ale musim povedat ze ja som uz tá jedna s tých šťastných mamin 4,5 rocneho synceka len druhe sa nam nedarí tretí rok tak snad vide

fialka1318
1. aug 2019

@dotyna ahojky co je to 6b? Neboj bude dobre dolezita je az krv aj ked tie ciarky su taka predzvest ze to vyslo 🙂 kazdopadne urcite nestresuj este mas dost casu do krvi urcite sa podari 😉 dakujem dufam ze sa pridas k nam to by potesilo 😉

dotyna
1. aug 2019

@fialka1318 je to šesť bunkové embryjko tak mi bolo povedane tak uvidime .. držta sa baby

fialka1318
Autor odpoveď zmazal
regina24
2. aug 2019

@dotyna ja som styhla potratit ☹

evulik1111
2. aug 2019

@fialka1318 no ako sa Vám darí ? Mne akurát od včera nie je najlepšie . A celkom som si všimla že som pribrala . Ale tak asi to je bežne keď už som cez 9 týždeň Nie ?😒

mims1520
2. aug 2019

@evulik1111 mne sa včera urobilo zle v kine. Stále som myslela že tehotným je zle iba od žalúdka ... trt makový ... ja som mala pocit že sa mi ťažšie dýcha, chrbat má rozbolel, hlava, a chcela som si ísť hneď ľahnúť. O 18:30 som mala pocit že je polnoc aká som bola unavena. Nehovoriac o tom že som zaspala v čakárni keď som čakala na muža ktorý bol u fyzioterapeuta. Normálne na verejnom mieste o 1 poobede má vyplo 😂 od včera si picham Clexane (niečo ako fraxiparin len ten sa už nevyrába) lebo mi na genetike zistili mutáciu na jednom gene a je 50% šanca že v tehotenstve sa mi môže zle zrážať krv. A čo je na 50% sa u lekarov berie na 100% takze od začiatku do konca šestonedelia pri každom tehotenstve musím pichat. Sranda, že iba v tehotenstve má to môže ohrozovať. A na svete nepoznám človeka ktorý je viac posraty z ihiel ako ja. Takze možno má to ten hore chce takýmto spôsobom odučiť 🙂 ten Clexane štípal jak svina. To bola najbolestivejšie injekcia do brucha akú som kedy mala. Ale pre bábätko všetko 🙂 inak brusko už máš viditeľne alebo vôbec ?

fialka1318
2. aug 2019

@regina24 to je mi luto ☹ kedy sa to stalo? ☹ to dufam ze nie teraz 😢

fialka1318
Autor odpoveď zmazal
monka_brumka
2. aug 2019

@fialka1318 ultrazvuk dopadol dobre, tesim sa velmi🙂 presne ako tvoje-strasne sa hybalo, krasne to bolo🙂 lekar naplanoval vela vysetreni-nejaky PAP test-viete co to je? o tyzden, poradna o 2 tyzdne, NT ultrazvuk o 2,5 tyzdna a kedze mam 36 rokov, mam mat pohovor s genetikom..hmmm..no hemato lebo mam niekolko trombofilnych mutacii-picham si fraxiparin uz do zac stimulacie..navyse este chodim aj na take specialne infuzie, kt mi znizuju pocet takych buniek, kt bojuju proti babenku-to mi tiez nasli..boj je to ale bojujem a budem😉 v iscare mi dali dokumentaciu 1 papier-20 euri to stalo🙂 nevadi, oni co pre mna spravili je nevycislitelne..

monka_brumka
2. aug 2019

@mims1520 fraxiparin sa vyraba-ja ho beriem/picham uz polroka kazdy den

mims1520
2. aug 2019

@monka_brumka včera mi lekárka hovorila že už sa prestal. Takze mi dá ine, aby som Si pichala to iste. Určite lekárne majú ešte zásoby ale keďže ja si to budem pichat nejakých 9 mesiacov ešte tak už sa k nemu nedostanem keď sa vypredá. Clexane je to iste tiež je to heparin

monka_brumka
2. aug 2019

@mims1520 ja som vcera bol na hemato-dali mi aj recept a nic nehovorili..jaj dufam ze nie, clexane vraj stipe...

mims1520
2. aug 2019

@monka_brumka áno stipe to jak hovado skoro som sa po... od bolesti. Ja si to mám pichat od teraz až do konca šestonedelia preto mi predpísala toto ešte hovorila že aby som sa nezľakla že mi predpísala niečo iné omylom , ukázala mi aj v ordinacii krabičku lebo že už sa fraxiparin nevyrába a toto je náhrada. No boh vie hádam si na to stiplave bolenie zvyknem

mims1520
2. aug 2019

@monka_brumka práve čítam že Clexane je šetrnejší, menej alergických reakcii ako fraxiparin ale že viac stipe. Ale že po tyzdni vraj by to malo prestať resp menej. Tak neviem. Do brucha je to tak či tak nepríjemne :(

monka_brumka
2. aug 2019

@mims1520 ja picham od februara-mam take hrbolce na bruchu a modriny jak narkoman..ja uz aj bez hanby placem pri tom..tiez mam pichat az so 600nedelia..

mims1520
2. aug 2019

@monka_brumka ja presne tak isto. Ja mám jednu mutáciu a je to take že môžem mat problem počas tehotenstva ale nemusím. A keďže je to na 50% lekári to berú na 100%. Ale je to lepšie ako nedajboh potratit a lekári nato prídu až neskôr že môžeme mat takýto problem . Tie hrbolce presne spomínajú dievčatá pri alergiu a že potom prešli na Clexane. Tak uvidis ak ti nebude robiť fraxiparin dobre alebo nedajboh sa to zhorší tak len skúsiš iný liek. Ale verím že to nebude potrebné 🙂

monka_brumka
2. aug 2019

@mims1520 ja mam 4 mutacie☹ ja musim pichat aj po dlhsej ceste a podobne..a chodis aj na hemato na kontrolne odbery a podobne?resp budes? Vies co ja aj keby neviem co, tak budem bojovat a pichat aj cez bolest..len vraj potom sa uz nesmie do bruska ale do stehna resp tricepsu..povedia kedy..aku mas davku?ja 0,4

evulik1111
2. aug 2019

@mims1520 no ja mal fraxiparin nasadení už 3 mesiace . Už som sa naučila že jednoducho musím . Neboj to dáš ako ja . Len teraz to mám ešte do brucha ale verím že o dva mesiace budem musieť vymeniť miesto . Fraxiparin má ešte tupé ihli čiže to niekedy dávam doslova na silu . Ale už som vyhodila aj tri injekcie lebo som povedala že nebudem sa trápiť . Sak mi nové predpisu .ale už sa mi modriny nerobia . Asi som sa naučila ako na to .

evulik1111
2. aug 2019

@fialka1318 kukaj na ňu ide do formy. Mne mimo nedovolí od včera jesť . Tak možno aj ja schudnem

mims1520
2. aug 2019

@monka_brumka ja mám jednu injekciu každý deň čo je presne 0,4 resp 4000 jednotiek. Ja som na hemato vôbec nebola. My sme boli na rozšírených genetických testoch v BA u doktorky cenarkovej v reprogene. Tam nas rozobrali totálne na drobne 🙂 toto je jednoducho geneticky fakt to sa ani nezlepší ani nezhorší, cize návšteva hemato by bola zbytočná keďže s týmto stavom sa nedá hybat. Mna samu to ani neohrozuje skôr ide o to že keby som o tom nemala vedomosť môžem v rannom štádiu potratit. Preto si to musím pichat. Bez tehotenstva nemám žiaden problem. Len v tehotenstve je to

monka_brumka
2. aug 2019

@evulik1111 ja som tiez schudla kilo🙂 ale jem statocne za 2och-zle mi nie je, obcas zaludok otaca, ale nevracala som este😉

monka_brumka
2. aug 2019

@mims1520 ano mutacie nezmiznu, ale mali by odlsledovat krv aby usposobili davku..tak mi to vysvetlovali..

mims1520
2. aug 2019

@evulik1111 presne toto mi spominala známa, že sa natrapila kým prepichla kozu. Ja som sa tak potešila keď som včera videla tu mini ihlu si hocorim že to bude bezproblemov. Ale potom tá stiplava bolest z tej blbej latky má vrátila do reality 😂

monka_brumka
2. aug 2019

@evulik1111 a vedela si ze vraj sa fraxiprin uz nevyraba? Mims pisala.

mims1520
2. aug 2019

@monka_brumka určite sa poradím a budem to riešiť. Nato by mi mohol aj lekár v CAR-e poradiť však? Keď pôjdem na sono opýtam sa

evulik1111
2. aug 2019

@monka_brumka fuuu tak to neviem . Ja mám doma tri škatule bezproblemov. A predpísané ďalšie . Len som nebola v lekárni . U na sa Piešťanoch kúpim vsade

monka_brumka
2. aug 2019

@mims1520 no ked maju v care hematologa/genetika ano..ja som si vsimla ze vela carov dava fraxik preventivne-nie v tvojom pripade, ale aj babam co nemaju mutacie...ale su to dost velke davky, raz za cas treba pozriet ci netreba davku napr znizit..ty si v akom centre?bola si spokojna?ja som v iscare ako fialka

laxxvita
2. aug 2019

Kocky, veľmi peknú diskusiu tu vediete, dúfam, že vam nebude vadiť, keď sa pridám. Zatiaľ mám otázky, ale dúfam, že pri čítaní tých odpovedi zase na oplatku vzájomne pomôže aj takým amatérkam, ako som ja.
Dnes som si pre istotu spravila ďalší test, kt. ma s jasnými 2ciarkami utvrdil, že som naozaaaj v tom😍 Na vklade sme boli 16-ho, takže by som podľa poslednej menstruacie mala byť 8tt tehu.. Na krvi som nebola, chcem ísť budúci týždeň do centra, a chcela som sa vás spýtať, kedy vám robili prvé Sono, ci to bude možné spraviť už v 8tt? Ďakujem za vašu odpoved a do skorej šťastnej materskej nám želám!!