icon

Koľko stojí IVF v roku 2023?

20. máj 2024

Ahojte žienky. Chcem sa Vás opýtať, tie, ktoré ste teraz absolvovali ivf, vedeli by ste mi dať nejakú spätnú väzbu, že ako to cca vychádza finančne? Ja som v živote nečakala, že budeme musieť riešiť tuto tému. Mám už jedno dieťa 2,5r a o druhe sa snažíme od januara v CAR. Další postup je taký, že ideme na inseminaciu. Ak sa nebude dariť ani to, čo pochybujem, tak že jedine ivf. Lenže na to my vôbec nemáme pripravené žiadne financie. Tak by ma zaujimalo, že koľko cca to u vás všetko stalo. Viem že ceny sa môžu líšiť ale aspoň pre nejakú predstavu. Tým, že som doma ešte s dieťaťom tak našetrené nemáme nič. Zvýšili sa nám náklady na hypo kvôli úžasným úrokom, všetko ide hore cenovo čiže odkladať neodkladame momentálne nič. Priali sme si mat druhe ako retazovy pôrod do 3r. Ale toto bol posledný cyklus, kedy sme to mohli stihnúť ale opäť sa nepodarilo. 😏

Strana
z2
butterflyeffect
20. máj 2024

1 cyklus 3 vklady cca spolu s liekmi 4000,-

simona1998
20. máj 2024

Ahoj , cca 1300€ som doplácala a lieky vyše 500 EUR tak okolo tých 2tisic
1cyklus 1vklad krátky protokol
S tým že embryo glue a tíme lapse sme mali gratis

autor
20. máj 2024

@butterflyeffect
@simona1998 a v akom centre prosím?

autor
20. máj 2024

Ešte doplním, náhodou nikto nebol v gyn-fiv zilina?

simona1998
20. máj 2024

Reprofit MT , ja som platila menej lebo som mala len dve embryjka🙂

simona1998
20. máj 2024

Ruky preč od Gyn fiv. Samé negatívne recenzie .. naozaj len pár pozitívnych . My mame Žilinu 15 min od nas ale chodíme radšej do Martina

butterflyeffect
20. máj 2024

Gyncare Kosice. Cenniky maju myslim vsetky CAR na nete ale ceny su cca porovnatelne, ozaj zavisi od jadnotliveho pripadu-pouzitym metodam a protokolov, postu embryii-kedze platis aj za uskladnenie , poctu vkladov-platba za kazdy vklad a liekov-niektore su drahsie niektore lacnejsie. Niekomu sa podari na prvykrat a niekomu nie, my po prvom som to ratala cca na 2000 a potom kazdy dalsi vklad sme platili 550 plus lieky tak sa to splha.

autor
20. máj 2024

Možno zvláštna otázka, ale koľko peňazí ste našetrili? S tým že človek vlastne vôbec nevie, koľko sa bude platiť.

simona1998
20. máj 2024

My sme mali na prvý Ivf cyklus vyčlenenych 3,5 tisíc 🙂 z peňazí ktoré boli určené len na to plus keď tak by sme doložili v pohode .

butterflyeffect
20. máj 2024

No my sme na to nejako extra nesetrili, platili sme co prislo, postupne, chvalabohu bolo z coho, vzdy vravim muzovi ze som vdacna za to ze aspon je z coho lebo je to hrozne ze clovek bez penazi sa ani k dietatku nedopracuje ak je problem. Ale popravde ak by som musela kludne si vezmem pozicku na niekolko rokov pri takej sume su male splatky a ked sa zlepsi situacia sa da kedykolvek splatit. Za toto vyjadrenie ma niektore ukamenuju ale verim ze v ceste za babatkom spravi kazda zena aj nemozne.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
petronela1985
20. máj 2024

Okolo 2200€, s injekciami na stimuláciu. Ono veľmi záleží od protokolu, ktorý ti nastavia a od doplnkových metód, my sme mali ICSI, MFSS a predĺženú kultiváciu. Záleží od problému, ktorý máte, podľa toho ti nastavia liečbu. Plus sa cena zvyšuje podľa počtu embryí, ktoré budete mraziť, či ich budete mraziť 2 na jednej slamke alebo jednotlivo. Ďalej, či pôjdu embryá na genetiku. Našetrené sme nemali špeciálne na IVF, to sme financovali z výplat.

ktochytavzite
20. máj 2024

a prve ste ako pocali,ak prirodzene tak asi nebudes neplodna a problem mas v hlave.Ja by som este pockala tak budes amt dieta za rok ale prirodzenou cestou a bez pozicky,ked sa zamestnas mozno ta stres z otehotnenia aj prejde a sama otehotneid bez liekov a onjekcii a hlavne prirodzene
Ak si raz otehotnrla tak asi problem nebudes mat len trpezlibost ti chyba ak od januara da len snaite nie ej to tak dlho,mozno si nemala byt tak vypocitava a o druhe sa snait skor nie cakat 3roky a potom panikaris ze sa nedari.

sisa_s
20. máj 2024

Tak mala si naplanovany retazovy, nevyslo, prehodnotit plany...nic nemate nasetrene, neviete ani odlozit, zvysene splatky hypo a ty chces ist do tisicovych investicii v Car? Z coho to zaplatis

really8
20. máj 2024

@ktochytavzite take jednoduche to nie je

autor
20. máj 2024

@ktochytavzite prvé sme počali stimuláciou, injekciou a plánovaným stykom. Ja mám PCOS, anovulacne cykly, lieky na štítnu, chlap veľmi zhoršený spermiogram. Odporúčajú nám IUI, ale čítala som o tom, a niektoré centra ani nespravia a neodporúčajú iui pri takomto výsledku spg. Čiže preto som sa len zamýšľala, čo ďalej ak by sme teda na iui nešli.
A ďalšia vec, nie nespamätala som sa až teraz a nezačala riešiť sama od seba druhe tehotenstvo od januara. Od januara som to mohla začal konečne riešiť a posunúť sa ďalej a začať so stimulaciou. Dovtedy som mala niekoľko mesačnú liečbu, lebo som nonstop krvacala a bol tam hormonálny problém. Čiže nie, snažiť sme sa chceli už o dosť skôr, ale nemohli sme a museli sme čakať.

@sisa_s Ale ja som nikde nenapisala, že do ivf idem hneď další cyklus… ja som len chcela reálne vedieť koľko pýtajú peňazí a ako to ľudia riešili pokial nie sú milionári a nemozu si dovoliť na šupu zaplatiť niekoľko tisíc len tak. Čiže ja som chcela vedieť len ten reálny obraz, chápeš?

lienka.7
20. máj 2024

Autorka, ja len toľko, že keď má prvé dieťa aktuálne 2,5 roka, tak reťazový porod nestíhaš ani omylom...
Po druhé, nemáte žiadne financie, podla mňa je šialenstvo ísť potom na IVF, kde treba min. cca. 3.000€ mat nachystanych.

butterflyeffect
20. máj 2024

@ktochytavzite to je velmi rozsireny nazor ze ak zena uz ma dieta urcite nema problem s dalsim-bohuzial vekom sa moze cokolvek menit aj z roka na rok-pcos zhrosit, zrasty mozu vzniknut, nepriechodnost, endometrioza sa moze objavit, spermiogram u muza, moze byt iny kazde 3 mesiace… ze to ma zena v hlave je najhorosie co mozes povedat ak sa niekto dlhodobo snazi… ja som za 6 rokov tiez sa napocuvala ze to mam v hlave, ze staci dovolenka, nemysliet na to, ze pride ked to ma prist-a to sme mali vysledky vsetky ok, az kym ma neotvorili a problem sa nenasiel. Ver ze take reci zene len prihorsia a nedaju nadej.

knieza_pribina
20. máj 2024

Ahoj, my sme len za IUI dali niečo cez 550 eur, 300 eur stála separacia spermií na výber najšikovnejších, 160 eur sme platili za výkon, doplácala som za Gonasi a Progestanelle, ale to neviem presné sumy. Ako povedal môj muž - pre niekoho polovica výplaty. Na druhej strane v porovnaní s ostatnými nákladmi na život s dieťaťom je toto len kvapka v mori.

lienka.7
20. máj 2024

@butterflyeffect ono niekedy stačí aj zmena partnera 🤐 ale o tomto samozrejme mnohé ani neuvažujú...

butterflyeffect
20. máj 2024

@lienka.7 ty by si sa rozisla s partnerom kvoli tomu? U nas je problem vo mne, tiez by ma mal preto opustit?

lienka.7
20. máj 2024

@butterflyeffect napisala som to snad niekde? Ale jednoducho sa čoraz častejšie stáva, že si dvaja proste "nevyhovuju".to je proste fakt. Povie ti to aj normalne lekar.

butterflyeffect
20. máj 2024

@lienka.7 myslim ze si si procesom ivf nepresla, inak by si nic take nenapisala. Nehovoriac o tom ze ak si “nevyhovuju” aj to sa prave riesi v CAR nasadenim liekov. Nemyslim ze niekto normalny by v dnesnej pokrocilej dobe len kvoli tomu menil partnera.

e1i
20. máj 2024

@monsterablue to ze poistovna prispeje by som nepisala. Lebo poistovna prispeje ak ides na ivf v zahranici,ak ides na sk uhrdza to priamo caru takze pacient uhradza doplatok za nadstandardne sluzby. Aby si nemyslela ze pojde na sk zaplati 2000 a poistovna 1100 vrati.

lienka.7
20. máj 2024

@butterflyeffect keby platilo to, co pises, tak by potom CAR písali, že majú 100%nu úspešnosť.

butterflyeffect
20. máj 2024

@lienka.7 100 -percenta uspesnost nemoze byt lebo napriklad u nas sa rata 33% uspesnost kedze 1 vklad uspesny ale MMT berie sa ako neuspech, 2 ani tuk a 3 som prave tehotna-pre mna uspech 100% pre car do statistik 33% ani prirodzene zena neotehotnie po kazdom sexe cez ovulaciu len tam sa horsia rata percentualna uspesnost 🤣

bejbs123
20. máj 2024

U nas to bolo za jeden cyklus cca okolo 3500€,mame za sebou 2cykly,na SR nam to nevyslo az v CR…ak je zly spermiogram na IUI je skoro ziadna sanca

petronela1985
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
20. máj 2024

Ivf nás čaká v septembri , ceny sme este neriešili, ale čo sa týka Gyn fiv Žilina boli sme a za mňa strašne nieco, robili nám iba IUI a vyšetrenia , ale potom sme ztade odišli. A to poznám ďalšie tri páry v blízkom okolí.
Co sa týka IUI plus vyšetrenia plus priechodnosť nechali sme tam cca 700 eur
Všetci prešli do Reprofit Martin alebo Brno. My sme boli tiež na prvých vyšetreniach v MT a prístup ich a Gyn fiv sto a jedno.

zuzikig
Autor odpoveď zmazal
zuzikig
20. máj 2024

My sme si minulý mesiac prešli prvým ivf v gyn-fiv Žilina, cca nás vyšlo 2500€. Dávali sme si navyše viacero laboratórnych techník kvôli zlému spermiogramu a veľmi záleží od počtu vajíčok a embryí, my sme mali až 19 vajíčok z toho 12 oplodnených a máme 6 zmrazených embryí a zatiaľ sme boli na jednom vklade, žiaľ neúspešnom. Nám hneď pri konzultácii povedal doktor, že máme rátať s cca 2000€. Určite by som ale do toho nešla s tým, že nemáme nič našetrené. Pri konzultácii s embryologičkou, pri výbere jednotlivých navyše techník som nerozmýšľala nad tým koľko čo stojí, ale len nad tým čo nám ako pomôže.

Strana
z2