icon

Koľko stojí IVF v roku 2023?

20. máj 2024

Ahojte žienky. Chcem sa Vás opýtať, tie, ktoré ste teraz absolvovali ivf, vedeli by ste mi dať nejakú spätnú väzbu, že ako to cca vychádza finančne? Ja som v živote nečakala, že budeme musieť riešiť tuto tému. Mám už jedno dieťa 2,5r a o druhe sa snažíme od januara v CAR. Další postup je taký, že ideme na inseminaciu. Ak sa nebude dariť ani to, čo pochybujem, tak že jedine ivf. Lenže na to my vôbec nemáme pripravené žiadne financie. Tak by ma zaujimalo, že koľko cca to u vás všetko stalo. Viem že ceny sa môžu líšiť ale aspoň pre nejakú predstavu. Tým, že som doma ešte s dieťaťom tak našetrené nemáme nič. Zvýšili sa nám náklady na hypo kvôli úžasným úrokom, všetko ide hore cenovo čiže odkladať neodkladame momentálne nič. Priali sme si mat druhe ako retazovy pôrod do 3r. Ale toto bol posledný cyklus, kedy sme to mohli stihnúť ale opäť sa nepodarilo. 😏

Strana
z2
katarina1812
21. máj 2024

@lakebabe aj my sa chystame v septembri. Povedali nam, ze cca 2000-2500 si mame nachystat. Dievcata neviete niekto pre koho je urceny soft cyklus? neboli ste niektora takto? ja by som najskor vyskusala asi taky - bez prilisnej stimulacie....(jedno dieta mame, 3 roky snaha o druhe medzi tym 2 potraty v skorsom stadiu - vsetky ale naozaj vsetky krvne testy hotove a nic a bum v stredu zistena absolutna nepriechodnost obidvoch vajcovodov - co nikto nechape, ani ja ale to je jedno) - isli by ste hned do klasickeho cyklu?

butterflyeffect
21. máj 2024

@katarina1812 ja som sla klasickou stimulaciu nie soft, u nas vsetko naprosto ok len prave nepriechodnost je problem a mali sme nakoniec 4 embrya- z tretieho som teraz tehotna, soft myslim ze davaju pri pcos ale mozem sa mylit

lakebabe
21. máj 2024

@katarina1812 u nás chcú asi tu soft, lebo výsledky mam sto percentne všetky aj hormóny aj priechodnosť, ale ideme do MT do Reprofit. Chcú tak aby ma co najmenej zatazili hormónmi tak uvidíme co vymyslia
Uvidíme ešte to všetko sa musí dohodnúť tam co a ako budú robiť ale tak aj rátam +- 3000

katarina1812
21. máj 2024

@butterflyeffect uvidim co nam na to lekar povie na ten soft, chcela by som sa len vyhnut tomu ze budeme mat 7 embryi na zmrazenie, pride mi to zbytocne... neviem ci lepsie neist potom este skor na jeden odber vajicok, neviem musime to zvazit

katarina1812
21. máj 2024

@butterflyeffect a inak super tesim sa ze sa vam zadarilo 🙂 potesi kazda dobra sprava aj ked vas osobne nepoznam

simona1998
21. máj 2024

@katarina1812 a ako vies že budeš mať 7embryi na zmrazenie ? Mne vybrali 15 vajok a na zmrazenie boli vhodne 2 a mám pcos krátky riadený protokol
Hlavne pri pcos platí väčšinou kvantita , ale nie kvalita . Niektorým prežilo z 20 vajok 0

katarina1812
21. máj 2024

@simona1998, mas pravdu - neviem ale je to mozne ze ich bude viacej vzhladom na to ze nemame vlastne ziadne problemy s vajecnikmi priamo, spermiogram je fajn, nemame nejaky extremne vysoky vek - nie sme mladi ale tak mame mozno este aj cas na dodatocny odber by som povedala ak bude treba

simona1998
21. máj 2024

@katarina1812 vidíš ja mám mierne pcos s tým že menzes mávam pravidelný všetko , chyba je len vo mne a to sú rozsiahle zrasty ktoré zabraňujú vajíčku preniknúť tam kde treba , manžel ukážkový spermiogram a vidíš prežili len 2. Takže týmto by som si naozaj nebola taká istá , že ich budeš mať veľa.
Môžeš , ale aj nemusíš ☀️😊
Plus dodám , že sme obaja mladučkí

katarina1812
21. máj 2024

@simona1998 tak to budeme podobny pripad, akurat ze bez PCOS a so spermiogramom v norme, nie ukazkovym.... a teda ste mladsi urcite 🙂 neviem ci uz ste po vklade, pred, alebo po porode ale tak vseobecne prajem vsetko dobre, nech sa vam dari

simona1998
21. máj 2024

@katarina1812 po vklade . ďakujeme , prajeme podobne všetko dobre ☀️😊

bejbs123
21. máj 2024

@katarina1812 embrya nikdy nie su zbytocne,nikde nie je napisane,ze vyjde prvy alebo druhy vklad,soft je za mna super pre zeny,ktore maju vyssi vek,nizke amh

sandra811
21. máj 2024

Ivf teraz v marci v Reprofite v BA nás vyšlo cca 1900€ na komplet

bejbs123
21. máj 2024

@sandra811 v tom su zaratane aj lieky,mrazenie,vklady?lebo to je dost nizka suma

sandra811
21. máj 2024

@bejbs123 áno total kompletka 😊 my sme mali len dve metódy PK a ISCI a mrazili sme 5 embryií a teda na naše prekvapenie vyšiel hneď ET aj keď bol hyperstimulačný. Som v 14stom týždni😊

emmitko
21. máj 2024

Ja chodím do Gyn-Fiv ZA a som veľmi spokojná. Teraz som v procese 2 IVF. Aj prvé som mala v tomto car. Prvý raz som mala 2 embryjká, ale prvé skočilo ako biochemické v 5+3tt a druhé sa neujalo. Hneď po prvom mi robili hysteroskopiu. Nechali sme si rok pauzu a urobili sme si genetiku páru a ja hemato. Teraz v druhom IVF mám zmrazené 3 embryjká a čakám na ms, aby som mohla začať prípravu na KET. Cena teraz s liekmi (mala som Rekovelle, Cetrotide a Diphereline) a výkonmi (MSS, ICSI, embryoscope s predĺženou kultiváciou, aktivátor oocytov, zonálny hatching, embryo glue, mrazenie) ma to vyšlo 2600€. Ozaj som si dala čo som mohla z toho čo sa pripláca a máme 3 zmrazené. Ja mám PCOS s inzulínovou rezistenciou a partner má teratozoospermiu. Ja dlhodobo užívam inofolic combi premium a partner užíval pol roka sermatrop + mesiac a pol pred celým ivf aj folandrol. Ja som tam s prístupom veľmi spokojná, pri OPU ma anesteziologyčka držala za ruku a hladkala mi ju. Veľmi mi to padlo vhod 🙂 Ak ťa niečo zaujíma napíš kľudne správu.

melaninka96
4. aug 2024

@emmitko ahoj, môžem sa spýtať, ako dopadol KET? Tiež máme rovnake diagnózy ako vy, sme práve v procese ivf, preto ma to zaujima. Ďakujem.

emmitko
5. aug 2024

@melaninka96 ket sa nám nepodaril, zaistili mi následne po hysteroskopii, že mám chronický zápal maternice. Dnes som dostala antibiotiká po 14 dňoch a som 2 DC. Budem čakať na ďalšiu menštruáciu a ideme na to znova 💪🏻😊🍀 a ako sa cítiš? V akej si fáze?

melaninka96
6. aug 2024

@emmitko tak to ma mrzí, snáď sa to už po tejto liečbe podarí 💪 Ja som akurát včera pichla gonasi, dnes pokoj a zajtra idem na odber vajíčok. Tak som veľmi zvedavá, zároveň mám veľký stres, ale s tým nič nespravím, uvidíme. Budem pevne veriť, aby sa nám podarilo získať aspoň nejaké embryjká.

emmitko
7. aug 2024

@melaninka96 budem na teba moc myslieť, určite mi daj vedieť, koľko vajíčok sa podarilo odobrať a či bolo všetko v poriadku 🙏🏻❤️

melaninka96
8. aug 2024

@emmitko tak včera sa podarilo odobrať 7 vajíčok, z toho 6 zrelých oplodnili. Dnes mi ale volali, že ani jedno sa nevyvíja :( tak ja už neviem. Bolo to naše prvé IVF, ale na toľké sklamanie som nebola pripravená. Ani neviem ako ďalej.

emmitko
9. aug 2024

@melaninka96 ahoj, to má veľmi mrzí 🥺 toto je to, čoho som sa ja vždy extrémne bála. Aj keď túto časť sme vždy aspoň s 2-3 embryjkami obstáli, vždy nás čaká zlyhanie pri vklade a tiež si s tým počtom nemôžeme až tak vyskakovať. Aj tí navrhli nejaký ďalší postup? Nejaké vyšetrenie alebo niečo?

melaninka96
9. aug 2024

@emmitko No včerajší deň, keď mi volali, bol naozaj hrozný. Človek ma obavy, či vôbec niekedy bude mať vlastné deti, keď už ani IVF absolútne nevyšlo 😢 cez ďalší cyklus mame prísť na vyšetrenie genetiky páru a potom uvidia. Ale ďalší cyklus skôr ako o 4 mesiace nemôžem absolvovať, aby sa telo dalo do poriadku. Na jednej strane by som chcela ísť čím skôr, lebo takto mám pocit, že nám zbytočne uteká čas a na druhej strane ma desí to neustále pichanie hormónov. Ešte doteraz ma od stredy pobolievajú vaječníky, sú to podľa mňa veľké zásahy do tela.
A tebe sa podarilo koľko vajíčok odobrať v prvom a druhom cykle? Teraz v tomto druhom procese IVF sa chystáš na druhý vklad?

emmitko
10. aug 2024

@melaninka96 my sme tiež absolvovali genetiku páru, v prvom mi odobrali 24 vajíčok a bolo 17 zrelých, ale do piateho dňa to dotiahli 2. V druhom ivf mi ich odobrali 25 a z toho 21 zrelých, do piateho dňa to dotiahli 3. Áno v druhom ivf to bude druhý vklad 🙏🏻🍀

melaninka96
11. aug 2024

@emmitko tak to ti odobrali naozaj veľa vajíčok v oboch cykloch, nemala si OHSS? A na kedy ti vychádza teraz vklad?

emmitko
11. aug 2024

@melaninka96 Prvý raz som asi mala lebo som pichala aj fraxiparine po odbere, tento druhý odber som už bola v pohode. Uvidíme kedy mi to vyjde, tento mesiac mi týždeň meškala menštruácia tak uvidím ako príde ďalší cyklus a čo povedia v centre

Strana
z2