icon

Koľko stojí umelé oplodnenie na Slovensku?

paty1
12. okt 2012

Ahojte, pracujem vo Viedni, som teda poistena v Rakusku a to znamena ze tu aj musim chodit k lekarovi a vsetky vysetrenia na Slovensku si hradit extra. Bola som na 2 IUI v BA a doktor, ktory mi robil inseminaciu a aj moj gynekolog su toho nazorku, ze 3 krat uz to nemam skusat. Dnes mi oznamil, ze tu v Rakusku poistovna preplaca umele oplodnenie iba ked je jeden z partnerov chory - napr. nepriechodne vajcovody alebo uplne zly spermiogram, my take problemy ale nemame a teda si pripadne umele oplodnenie budem cele musiet hradit sama. Viete mi zo skusenosti priblizne povedat kolko to asi stoji? Vo Viedni je to 5.000 Euro a viac vratane liekov. Dakujem

magica78
17. okt 2012

@juliana30 trosku ta poopravim ICSI je metoda IVF ktora sa pouziova napr. ked ma spermia zly tvar hlavicky a naormalne by sa nepredrala cez obal vajicka. ako je to napr. v nasom pripade ale nas hned upozornili ze mozemem otehotniet aj bez IVF ale je to velmi malinka sanca skor ziadna ale je to mozne. je potrebne sa pytat DR naco ste zvedave a pripadne si to aj napisat na papier lebo ked oni zacnu s tokom informacii tak niekedy clovek zabudne naco je zvedavy a potom sa pyta tu ,,lekarov,,teoretikov a vystudovanych ce google 😀
nam navrhli 1* IUI ale tam je iba sanca cca 12% na uspesnost tak sme hned podpisali ziadost na IVF a cca do mesaica sme mali ziadost schvalenu.

tajomna21
17. okt 2012

@paty1 Ahoj, ja som po umelom, nastastie uspesnom, uz mame 10 mesacneho chlapceka ... bola som v GYN-FIVe v BA ... nas to vyslo cele aj s liekmi+zamrazenim na 1 rok = 1200 €, ale s tym, ze to je len nas doplatok, nam to hradila poistovna ten zvysok ... vraj to je 1/3 z ceny.

tajomna21
17. okt 2012

@cecil36 nesuhlasim, ze v GYN-FIVe zly pristup atd ... mala som super dr., vsetko mi krasne vysvetlovala, vsetci boli velmi mili ... a nastastie sme mali aj 1.pokus uspesny ...
a mam aj inu odozvu na nich, jedna znama tam sla po iscare a bola nadsena ... iny sposob "liecby", omnoho viacej vajicok po hormonalnej liecbe (v iscare raz mala 0, a raz 5), u nich 12 ... co si myslim je podstatny rozdiel

juliana30
17. okt 2012

@magica78,nóóó presne si to napísala( iCSI je metóda IVF) ,nevedela som to vysvetliť 😀,ďakovala 😀 .

sasa31
18. okt 2012

@vejvass nám zistili príčinu až pred insemináciou, zo začiatku sme boli obaja OK. podľa mňa je to aj touto rýchlou dobou, že sa plnia čakárne v takýchto centrách. Určite počkaj, kým budeš fit a skúste sa ísť poradiť 🙂držím palčeky

vejvass
18. okt 2012

@sasa31 ahoj dakujem urcite chcem prvom rade zistit ze co nam je na druhe umele sa uz v podstate asi nechystame uz jedno mame a ak nepride druhe prirodzene tak asi to uz nechame tak teda aspon zatial nevravim ze uz nikdy mozno naozaj o dalsi rok zmenime nazor a podstupime dalsie umele 🙂 Ale ako pisem teraz len chcem zistit pricinu 😉

gabika012
24. okt 2012

Ahojte,chceme ist na IVF. viete mi poradiť ktorý lekár je lepší?Herman alebo Hredzák???
ak máte s nimi skúsenosti rada by som s vami pokecala.
Ďakujem,ahojte

daduliana
25. okt 2012

@gabika012 no ahoj gabika, ja mam skusenost iba s dr.hredzakom. Je to taky tajnostkar🙂vela toho nenahovori, prve IVF sa mi podarilo ale bohuzial som potom potratila:( potom som bola 3x na KET neuspesne a o 2 tyzdne ma caka ET. Pri Hredzakovi mi odobrali 34 vajicok a nechala som ich na predlzenu kultivaciu takze som mala nakoniec 11 najlepsich embryi. No dufam, ze to tentokrat vyjde. V centre je strasne zlata sestricka a relativne to tam ide rychlo. a myslim ze je to aj asi najlacnejsie na slovensku. Inak po novej kategorizacii liekov som za vsetky lieky a injekcie doplacala iba 100 eur. pri prvom IVF ma to vyslo na 300:( a v lete dokonca viem, ze sa za lieky vobec nedoplacalo az do 1. oktobra.Bohuzial som si lieky vyberala az 3 oktobra:((No proste aby som to zhrnula, mne sa u Hredzaka paci. A ma aj celkom vysoku uspesnost.

snazilkake
30. okt 2012

@gabika012 hermana bz som ti neodporucala v ziadnom pripade...ma len velku kasu,...skutek utek...

ita111
5. nov 2012

Dievčatá,čo všetko ste brali,neskúšali ste prírodné veci?Hneď ste zvažovali umelé...opl.?

lucia2505
5. nov 2012

@ita111 ahoj...ja som mala nepriechodné vajcovody, takže nič prírodné by mi nepomohlo...

ita111
5. nov 2012

Ak ste tu niektorá od Bardejova,Prešova-máme skúsenosti ,ktoré pomožu,už pomohli mnohým,ktorý po 10r.majú dieťa.Kontaktujte ma do mailu.

ivka_666
5. nov 2012

@paty1 V GynFive ako samoplatca okolo 2000 €. Keď časť prepláca poisťovňa tak okolo 1000 €.

ivka_666
5. nov 2012

@ita111 ja som skúšala rozne byliny a sirupy a vlastne všetko na čo som natrafila a nepomohlo nič ;(;) až IVF na prvýkrát

vierussa
5. nov 2012

@pillabea ja tiez chodim ku hredzakovi.za lieky som dala asi 150dvoje injekcie a troje lieky.a za zakrok 500eur.dal mi podpisat nejaky papier ze ked daco nevide tak oni nie su za to zodpovedni.ale o tom ze daco budu pytat z a zmrazenie nie som informovana.ked som pochopila tak po roku asi ked si chceme nechat zmrazene len vtedy sa plati.akoze mali by lepsie informovat.pre tych co su prvy krat tam tak nevedia ze co a ako .pre nich to je asi normalne.clovek ma nervy ze tam musi ist.ja ked idem ku dokimu tak ako naschval si nepametam co sa ho chcem spytat-

pillabea
5. nov 2012

@vierussa
ja som sa minule už pýtala zopár otázok, no asi v stredu ho budem spovedať naďalej 🙂 inak ten prvý zlý dojem je z neho po rozhovore a odpovediach na otázky fakt preč 🙂

vierussa
8. nov 2012

@pillabea my sme sa stretli teraz v stredu.mne z fostimonu neie je nic take .len ma smedi.ja idem zase na ulatrazvuk v pondelok.to budu 10davok .mne pichali 3prasky a jednu vodu.ako si brala ti fostimon

vierussa
8. nov 2012

@pillabea ked si si dopichala fostimon co nasledovalo dalej?asi si o nejaky krok vpredu.

pillabea
9. nov 2012

ahoj vierussa, napíšem poštu 🙂

palo77
13. nov 2012

aké máte skusenosti s umelou reprodukciou ? a aké centrum sa vám pozdáva najviac a aké máte z toho všetkého názory a pocity ? dakujem za každu informáciu

vierussa
14. nov 2012

odber vajicok mam za sebou.odobrali ich 10.v piatok idem na ivf.ale nechapem.mam brat estrimax,utrobestan do posvy a duphaston,to akoze mam dostat za dva dni krami,nechapem toto.

pillabea
14. nov 2012

@vierussa menštruaciu už mať nebudeš až o 9 mesiacov a pravdaže viac 🙂

vierussa
14. nov 2012

jaj.tak to mysleli.lenže ja ju mam ako svajciarske hodinky.neviem ci sa vobec dostavi.a sice asi po tom duphastone.predpokladam ze uz aj ti si po vklade?ako to slo?

pillabea
15. nov 2012

@vierussa teraz ti tie vajíčka oplodnia a potom ti ich vložia, to ti doki už dal papier, že kedy máš ísť na vklad a ako brať tie hormóny.
takže už budeš tehotná 🙂 nečakaj žiadnu menštruáciu!
duphaston máš aby ti rástla sliznica pekne a aby sa malo embrijko kde umiestniť, ustrogestan máš na udržanie tehotenstva a estrimax som nečítala príbalový leták bo bol hrozne veľký 🙂 ja som už po transfere, dali mi 2 embrijká, teraz čakáme 2 týždne a berieme hormóny...

vierussa
16. nov 2012

uz mam dnes aj ja za sebou.transfer,takze budem tuzobne ocakavat vynikajuce vysledky,aj mne dali 2embrijka a 5embryjka mam ulozene.ale ma este boli brucho po odbere,sa citim ako po vypitvani.neviem ci mam cele tie dva tyzdne ostat doma.robim v obchode,ale namahavu robotu by som nerobila.len pri pokladni a z casu na cas by som aj stat musela.neviem ako sa mam teraz stravovat.ci zatial riadne ako obvykle.kamosky mi radia kyselinu listovu.inac drzim ti palce.nech ti to vide.ved si dame vediet.

pillabea
16. nov 2012

@vierussa ja som bola jeden deň v práci, hrôza, vydržala som do 1/2 10tej. šla som k lekárke tá ma vypísala, s tým že je to aký nápad ísť do práce! ako diagnózu napísala hroziaci potrat. takže vegetíme doma 🙂
inak tá bolesť z odberov, mňa to bolelo tak 5 dní ale tak poriadne, ani sa otočiť, ani sadnúť, či ľahnúť, ani vstať z postele.... proste fakt blbá bolesť... teraz mám už len nevoľnosť, ale vraj z tej dávky hormónov čo berieme, takže už vydržíme 🙂 že brucho bolí ako pri menštruácii to nevadí. držím palce!

vierussa
16. nov 2012

ja asi do buduceho tyzdna zostanem doma.nehovorila som v robote ze kde idem.nie je ich nic do toho.ja som z dediny a rozsiri sa to skor ako pridem do roboty.je to moja sukromna vec. ja som povedala ze mam ist na laparoskopichu operaciu.ja tam robim len na dohodu.dost na hovno,ale som tam aj 8hodin.ta ved.bolest riadna.jak keby ma celu vypitvali.pri menstruacii a velmi nezvyklo bolet brucho .ked hej,tak sa to dalo vydrzat.

vierussa
2. dec 2012

mne nevyslo prve ivf.chcela by som vediet aky je postup pri druhom.a ci sa tiez daco plati.

bubca7
21. dec 2012

@juliana30 ahoj chcela by som sa opytat co je to predlzena kultievacia,a,icsi je co tiez neiem dakujem

bubca7
21. dec 2012

@ita111 ahoj som z ke ak mate nieco zaujimave dobra rada nikdu nieje na zahodenie mail:bubca7 @gmail.com dakujem