Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@hateria Tak 😉 to je super ..tak odýchni a ide sa na vec
@bobricek1979 joj moja ja take fakt neriesim, vies ake to je na dedine? moj sa nahodou preriekol, a to uz bolo, normalne kamosi, to nemyslis vazne ze tam idete, ved to viera neuznava, no ti poviem, ja som s mojim dobre prebrala a tak ako si napisala, zial zijeme v takej dobe, kde uz skoro kazdy druhy treti par ma nejake problemi s pocatim, a to bud u matky alebo u otca, je to na jednako, a ked tomu medicina moze pomoct, tak preco nie? co som porusila? Ved to zoberme z druhej stany. To ludia chori na rakovinu sa nemaju liecit, pretoze Boh to tak chce? ale prosim ta. Ja som tiez veriaca, ale tak zial aj chapem, ze to neslo, my sme sa fakt pokusali, no po laparke, sme obaja vedeli ze to prirodzene nepojde, ani minutu sme nevahali a dali ziadost na IVF. A mimochodom mame narok byt stastne matky, vsetky ktore to tak citime 🙂 Ci uz prirodzene alebo umelo.
@hateria no my sme mali tri ivf na sk a stvrte ivf sme si tam uz platili vsetko sami,no viem ze to tam tak funguje co pisali aj ine baby si zaplatis a tu na sk by ti mala poistovna nieco preplatit ,ja mam nepriechodny vajcovod tak preto riesime ivf a teraz v Brne minuly rok ked som bola na ivf sa aj uchytilo no odislo to a tak som sa objednala tu na sk na imunologicku reprodukciu a zistili mi ze som alergicka na spermie a nizka hladina vit.D tak sa liecim a teraz sa uz chystam na dalsi pokus,no je to na tebe no ked nie si si ista tym centrom nemala by si tam asi zostat,a ked vam zistilli aj horsi spermiogram oplodnovali ti isci metodou?
@1veverica je pekne, ze manzel ti pomaha a hlavne, ze ta dokaze pochopit. No u nas rodicia o tom moji vedia a su v pohode s tym, este sami ma posielali na umele po 1.IUI, co ma dost prekvapilo lebo su silno veriaci... Ale tiez aj kamosky na mna cudne pozeraju a cuduju sa, ze vobec sme riesili IUI... po 7.rokoch by som sa asi zblaznila...obdivujem ta a skladam klobuk...uz ste si urcite dost vytrpeli, tak si teraz len uzivajte, ze to konecne prislo. My este "len" nieco cez 2a pol roka ale zda sa mi to ako vecnost. Donekonecna pocuvam reci aka som uz stara-pritom budem mat len 30 a trapne kecy a hranie na city, ze som si nemala riesit karieru ale dieta a podobne dristy..ide ma porazit z takych reci, hlavne ked dotycna hend po strednej otehotnela po 2mesiacoch chodenia s novym priatelom a ja som chodila este aj na vysku a samozrejme, ked som sa dala dokopy s mojim uz terajsim manzelom tesne pred skoncenim vysky, tak je jasne, ze sme neskocili hned na robenie deti.... ja nepochopim tych ludi...
@marculik my sme boli 3x na IUI, IVF teraz bude este len 1.x. Dakujem za info. Skusim sa teda objednat aspon na konzultacie a rozhodneme sa. A prosim ta ako dlho si tam cca cakala kym ta objednali? Mne dnes dosla mrcha a rozhodujeme sa este ci neskusime este raz IUI, aj tak na IVF nie je nic vybavene,tak nech nestracame cas a vyuzijeme co sa da. Inak na imuno ideme tiez v pondelok...a na genetiku sa musime este objednat. To ma mrzi, ze vam to nevyslo, ale aspon ti nieco zistili a vies, co mas riesit a teraz to uz bude 100% a vyjde to urcite, drzim prstiky.
@1veverica tak presne zdieľam tvoj názor
@hateria vobec to neries, take veci vypustaj z hlavy hned ako ti to niekto povie. Ja to tiez nechapem, ze po mesiaci dvoch, uz niekto ostane tehotny, ale tak zial vedia co robia, ved su dospele, no nie? My sme s mojim boli uz 3r.ked sme to zacali riesit, tak ja som typ ze potrebujem spoznat chalana, a chcela som vediet ci sa dokaze postarat o rodinu, mozno tiez neskoro sme to zacali riesit, ale zial radsej dieta nemat, ako sa cely zivot potom trapit, kebyze sme sa rozisli alebo co ja viem, my sme si uz take veci preskakali, teraz sme uz obaja na to dostatocne pripraveny, aj ja aj partner mame davno davno po 30tke,a ty si proti mne este mladica, cize to vobec fakt neries, nepocuvaj, vypustaj z hlavy 🙂 Vsetko bude dobre, treba mysliet pozitivne, nic ine nam v tomto pripade ani nezostava.
@bobricek1979 dakujem, tak presne vieme vsetky cim musime prejst, a inym to vystvetlovat ani netreba, nepochopia to, takze tu na fore si podla mna urcite najviac poradime,podporime sa 🙂
@hateria počuj a ty isto nemôžeš spontánne?To je taký problém ten prolaktín?fakt netuším
Baby otazocka,ked chem imunologicke testy to robi car ci gynekolog ma niekde posle?
@aluska1404
@maculicek1977 Babule chcete testovať?a ak áno kedy?
@hateria poisťovňa prepláca v Brne to, čo by ťa to stálo na Slovensku. Doplácaš iba rozdiel - čo je asi toľko, čo si doplácaš aj na Slovensku. Mám absolvované v Brne, aj cez poisťovňu aj ako samoplatca pri soft ivf v roku 2015. Skús popozerať tému "Slovenky v Reprofite Brno". Tak si baby vymieňajú info.
@aluska1404 ahoj aj po prenose ta bolelo brusko ako na mrchu?☹
@bobricek1979 Nie hneď až tak na druhý deň a tak 3 dní a dnes mám sem tam také pichanie ako také pulzovanie na jednom mieste už od rána.
@bobricek1979 Ja neviem dnes som volala s gynekologickú mojou a ta že prečo si nespravím test okolo 10 dňa ja som jej povedala že lekár v Martine mi povedal že nemám testovat. Ze až neskôr na krv.Tak som sa s ňou dohodla že prídem na 12 den
@aluska1404 ja by som tiez skor tak len chod a bolelo ta po prenose podbrusko?
Hej pisala som ti ale od druhaho dna.Dnes ma cely den tak picha a stahuje ma na jednom mieste
@bobricek1979 To asi tam ma byt neboj aj mne to robilo
@aluska1404 tak dufam☹ak ti stahuje tak ti tam mozno vystiela sa embrijko co myslis?mna bolia vajecniky strasne
@bobricek1979 vajecniky mozu ani sa nediv ked sa tam hrabkali😊a mna tiez boleli a ked som si kychla to bolo brutus
@bobricek1979 To je normal tak zajtra ,pozajtra budu menej aspon ja som to tak mala.To pichanie je nepriemne ako keby ma ihlou pichali neviem co to je a aj na tvary sa mi spravili take bolave pupna asi 4 to som nikdy nemala
@bobricek1979 Ze by puberta😁😁😂
@aluska1404 no ja z tych hormonov mam pupakyfurt co ja nikdy a aj dnes mi zase pribudli bojim sa len zeby neprislamrcha
@bobricek1979 ja by som asi tiez isla az po vikende
@aluska1404 tak to je mozno dobrá predzvesť to pichanie

@1veverica úplne mi z duše vravíš,ako rodina v pohode ale zopár kolegýň no katastrofa..nemáme sa za čo hambiť je to boj..naj ma prekvapila kámoška veľmi dobrá dovolím si povedať srdcová..ked som jej dala otázku že či ak by mala problém taký ako ja či by to skúsila...jej odpoved no ja neviem ked to tak osud rozhodol tak asi takby to malo byť a to ma celý čas podporuje nechápala som sama má dieťa ..neviem a tie ktoré si dajú zobrat aj to je osud..niekedy fakt tý ludo nerozumiem..a to tá kamoška čaká dieťa druhé vymodlené si myslím dlho nanho čakala no prekvapilo ma to ale ona to asi tak nejak v mene Boha berie ,ale aj ja som veriaca a ak nám dal oh takú monosť že medicína je tam kde je prečo to nevyužiť nemáme právo byť matkami???