icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

denika19
27. máj 2015

@maraja Nemám PCO.vpiatok mám kontrolu +pohovor s koordinator. Ešte neviem presne kedy bude odber, ako sa budú vyvíjať Ale asi vstredu.

tslobik
27. máj 2015

@denika19 môžem sa spýtať, prečo Dr. odporučila len jedno? Ja som si dala vložiť jedno a všetci sa tam čudovali......(Ferticent).

chmurkaxy
27. máj 2015

@denika19
@linda10 babyyyy, tak konečne prišla ms, kvôli Dipherelinu meškala, dnes som 1dc(36dc minulého cyklu). V piatok pôjdem na ultrazvuk, nech mi ukážu, čo s Gonalom a ideme na to!
Ja chodím do GynFivu, boli sme tam aj na prvom ivf, vtedy nič, malý je prirodzene. Teraz ma rieši Harbulak a odporučil mi dve,že ak sa nebojím náročneho vychovávanie,tak v pohode. A to mam ešte aj diastazu brušných svalov po malom. Ale samozrejme, rozhodnutie padne podľa úrody vajíčok 🙂

denika19
27. máj 2015

@tslobik tak helios má taký názor aj výsledky, že vlozenie dvoch embrii by bolo rizikovejsie tehotenstvo. Ale každé centrum má asi iný názor.

linda10
27. máj 2015

@maraja Mam dlhy protokol,No tak dovtedy to nestihnem .Akurat buduci tyzden chcem ist to vybavit ked budem mat pobednu zmenu v robote.

vero83
27. máj 2015

@vero83 tak nakoniec do divadla idem.Odber mi vysiel az na zajtra;c.j. az 17dc,tak hadam budu nejake vajka;lebo sa mi to zda neskoro.Mali ste aj vy takto neskoro niektora odber vajicok?

sobo12
27. máj 2015

@kaciatko78 ver, ze aj mna to velmi potesilo a hlavne upokojilo. Ja mam pod 35, ale uz mam za sebou toho vela, uz mam mensiu rezervu vajicok, oslabene vajecniky, tak som mala aj silnejsie davky pri stimulacii. Uz mam po odbere, nakoniec som mala len 4 oocyty. Zajtra rano mam zavolat a povedia mi ake su kvalitne, kolko oplodnili. Dnes som cely den prespala. Ale citim sa dobre, ani nespinim. Od zajtra zacinam vkladat Utrogestan 2 rano, 2 vecer. Bolo nas na izbe 5, len tri sme boli na odber. Dve sme mali 4 oocyty a jedna pacientka mala az 20 🙂

sobo12
27. máj 2015

@maraja moj manzel by sa dvojickam vobec nebranil, ale chlapi to vsetko vidia tak jednoducho. On bude stale v praci a vobec nevie co to obnasa mat len jedno, nie to hned dve. Pristupila by som len vtedy, ak by nebola kvalita embrii najlepsia a sami by mi to odporucili. Inak som za jedno embrijko.

maraja
27. máj 2015

@sobo12 to mas pravdu s tymi chlapmi, moj je tiez viac za dvojicky ako ja...ja to asi nebudem zbytocne riesit a moralizovat, uvidim ako sa to vyvinie, kolko bude oocytov, kolko sa oplodni a bude kvalitnych a hlavne ako to v danu chvilu budem citit ja tak sa rozhodnem.a kolko si lezala po zakroku kym ta pustili domov?a o ktorej rano si tam mala byt?

sobo12
27. máj 2015

@maraja mala som tam byt do 7:45h. Pri poslednej kontrole dostanes papier s instrukciami, normalne harmonogram pre teba a partnera 😀. Najskor dostanes oblbovak, z ktoreho sa mi chcelo hned spat, ale na salu som isla az o 9h., tak ma ten spanok aj presiel 😀 Zakrok trva cca 15 min. daju ta na izbu a lezis, vsetky sme spali 🙂 po hodinke ti daju caj, stale meraju tlak, ja som mala nizsi tlak, tak som musela vypit viac vody. Potom este rychle kontrolne sono (cez brucho), prebratie prepustacej spravy a ides sa prezliect (cca o 11:30h.). Potom este idete s partnerom ku koordinatorke, ktora ti da papier s dalsimi pokymni. To je cele

maraja
27. máj 2015

@sobo12 jeej dakujem za popis, som taka pokojnejsia ked viem ako to bude prebiehat a co ma caka.kazda zena to asi znasa inak ta dufam ze ma tiez nic nebude boliet a zvladnem este cestu domov autom cca 1,5 hod.a uz vies ci pojdes hned na ET asi po predlz, kultiv ?

stellamaris
27. máj 2015

@sobo12 takze mas dnes odber za sebou,tak nech je pokus uspesny 😉
Ja som dnes vecer pichla Ovitrelle a v piatok rano mam odber.Folikov bude viac ako 11,takze bude aj na mrazak.Este neviem,kolko embryok budeme vkladat.Asi dam iba jedno,uvidim podla kvality.Mame aj predlzenu kultivaciu,takze transfer buduci tyzden.To mam dovolenku cely tyzden,takze vylozim nozky a budem oddychovat 🙂

stellamaris
27. máj 2015

@sobo12 ja mam v piatok OPU o 7.45,dostanem koselu,slapky a zupan a ide sa na vec.Po kratkodobej narkoze do zily odvoz na oddych.Tam budem 4 hodiny po zakroku.Jest a pit mozem hned,ak chcem.Manzel mi prinesie ranajky a ostane tam so mnou.Mas aj nejake bolesti,vraj to velmi po zakroku neboli.....?

ivec16
27. máj 2015

@stellamaris vacsinou to neboli, mna po zakroku nebolelo vobec nic ;)

stellamaris
27. máj 2015

@ivec16 to dufam 😉 Doktor tusim spominal nejaky cipok po zakroku,ze budu davat.....ak bude treba....

ivec16
27. máj 2015

@stellamaris je to mozne... Ja som akurat 2 dni krvacala... Ja som bola na zakroku bez narkozy a to bolelo riadne. Ale po zakroku uz nebolelo nic

stellamaris
27. máj 2015

@ivec16 bez narkozy? To by som ja nedala 😖 Vraj musis lezat v pokoji,to by som bez narkozy teda nedokazala.Preco ti nedali tu narkozu,aspon oblbovak?

ivec16
27. máj 2015

@stellamaris jaj ja som bola naivna a myslela si ze nie su masochysti, oni sa ma pytali ci chcem lokalku alebo celkovu narkozu, no a ja som myslela ze lokalku myslia ako spinal... Docvaklo mi az ked mi dali len 2 tabletky, nieco ako ibalgin. A veru uz nikdy viac... Opytali sa ma to akoby to bolo uplne jedno a to iste, robili mi to v zahranici, takze mierna jazykova bariera...

stellamaris
27. máj 2015

@ivec16 jaj tak.To ja som posera,vzdy sa pytam,ako to budu robit,aku narkozu,ake lieky proti bolesti daju 😀 Tiez som v zahranici,ale tu ti hned nukaju nieco proti bolesti,aj po malom zakroku,takze takych bojazlivych maju teda viacej 😀 😀 To iste stimulka na IVF,vravim doktorovi,ze decapeptyl nechcem,lebo vraj stipe,cim najmenej injekcii,lebo to nedam.Tak mi dali iba Gonal,napichala som celkove 3 pera za 14 dni a dnes Ovitrelle a hotovo 🙂

sobo12
27. máj 2015

@maraja ET by mal byt az v pondelok alebo utorok. Mame predlzenu kultivaciu, to sa dozviem az v pondelok rano.

ivec16
27. máj 2015

@stellamaris a kde si ak sa dmiem spytat? Ja som mala tie gonal, ale len 8 dni som pichala s centrotide, a folikulov dom mala 35, ale len 6 odobrali a mam pocit ze aj kvoli tomu, ze ma tam uz viac nechcel trapit... No keby sim vedela... Tak isto idem pod narkozu... Ale nastastie to vyslo na prvy vklad. Mali sme len 3 embryjka a 2 vkladali. Teraz mi tu spinka 6 mesacny mrnus 🙂. Tak prajem vela stastia nech to vyjde ;)

sobo12
27. máj 2015

@stellamaris Manzel moze byt pri tebe? V Heliose ma partner na lozkove oddelenie vstup zakazany. Ani neviem co by tam robil, ked som spala, ani telka tam nebola. On mal 2 hodiny volny cas, tak sa isiel prejst a najest... rychlo mu to ubehlo. Bolesti som mala chvilu, ked domov cesta trva cez hodinu, tak asi z toho dlhsieho sedenia. Doma som si lahla, tak to hned preslo a hnedd som aj zaspala 😀

stellamaris
27. máj 2015

@ivec16 ja som v DE,chodime do Caru v Augsburgu.Folikov bude cez 11,tak nech ich odoberu vsetky.....ale podstatne je,ze ti to vyslo.Ako odmena za ten bolestivy odber 😉

@sobo12 u nas moze manzel byt s tebou.Ak budem spat,pojde asi so synom na prechadzku.Nas 3rocny expert bude totiz s nami 🙂 Ked chodim na kontroly,tak ho sestricky aj zabavia 😉 V zahranici maju trosku iny pristup .....

ivec16
27. máj 2015

@stellamaris ano tiez si hovorim. Je to pokladik. No musime si niektore vela vytrpiet

stellamaris
27. máj 2015

@ivec16 ja som si vytrpela teraz,denne pri pichani gonalu.Manzel sa iba ticho prizeral,ze on by to nedal.No a prave kvoli nemu to robim 😒

ivec16
27. máj 2015

@stellamaris mne to pichal manzel 🙂 sak spoluucast :D chlap picha :D

stellamaris
27. máj 2015

@ivec16 moj manzel nechcel pichat....teda gonal nie 😀 aspon ja som si pichla denne,mi vravel vzdy potom,tak co,si si pichla..... 😀 😀 jaj chlap.V piatok mu vezmem Bepanthen na jeho ruky,vsak bude mat co robit,vzorecku odovzdat v kelimku 😀 😀 😀 😀

ivec16
27. máj 2015

@stellamaris noo sa tvaria ze ta vzorecka je vacsi vykon ako cela stymulka aj s odberom... Chlapi...

stellamaris
27. máj 2015

@ivec16 no veru 😀 Moj na prvy spermiogrm pred odovzdanim vzorecky aj sestricku chcel,nech mu pomoze 😀 ze nevladze so svojimi rukami,sestricky sa chichunali 😀 😀 Po druhom vysiel von z odberovej izby ako Superman,s rukou so vzorkou dohora 😀 😀

ivec16
27. máj 2015

@stellamaris to je cislo :D