icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

bobricek1979
15. jún 2016

@katharinka24 ja som nemala a ani nevyžadoval no je to asi vzhľadom k diagnóze a veku podľa mňa

bobricek1979
15. jún 2016

@ssegra do tretice všetko dobré hádam to bude aj môj prípad musím sa tak našteľovať

ssegra
16. jún 2016

@katharinka24 aj priatel ma zly spermiogram a nikto od nas nechcel laparoskopiu..

aluska1404
16. jún 2016

@bobricek1979 No bodaj by si mala pravdu momentalne ani neviem mam take zmiesane pocity trochu strach pre to ze si uvedomujem co by nas cakalo keby sa nepoo.Myslim ze je super ze bude leto aspon nebudem moc mysliet budem volnovat so sudedkami vonku a nie v byte zatvorena.Nastavila som sa tak ze to beriem ze mam dovolenku pri bazene😁.Ni som zvedava plna ocakavania a uz len cakat.Ja som bola na hysterke bolo to dobre nemam zrasty ani nic mam priechodne vajickovody aj vsetko. ale nebola som na genetike a tej imuno.tak mi popises aby som vedela ako co ani som sa radsej doktorky na to nepytala radsej.uvidime ci je bojovnik mam si podla teba pytat aj to lepidielko???neviem ci vobec to v klinike davaju

lucka_220809
16. jún 2016

@aluska1404 ahoj... ja len pre tvoju info... ani ta imuno nie je zas taka veda... jedny odbery, krvne tvoje, manzelove, + spermie manzel odovzda, dva tyzdne cca cakas na vysledky a je to. Nic viac v tom nie je. Hemato to iste, jedny odbery, ktore ti spravia naraz a do tyzdna dvoch vies na com si. To len keby nahodou aj to potrebujes, tak iste ze ta to o nejaky "mesiac" zdrzi,ale nie je to nic hrozne, nic invazivne a ani take komplikovane. Drzim palce.

aluska1404
16. jún 2016

@bobricek1979 Uvidis ze aj tebe dobre vsetko dopadne ked aj genetika je v poho.Neboj to rychlo zbehne a pojdete dalej.Sranda je ze moj manzel sa uplne pripravuje ze bude tatino stale rozprava vymysla mena a ja sa len smejem.Je zlaty 😁😁😁aj vtipny😊Ale meno uz mame 😊Uz tak inac zmysla to je zaujimave .Bola som u pani anielickovej ja ju tak volam a povedala mi ze mam ist na vklad medzi 5-8 jul tak som zvedava uz nech to je

aluska1404
16. jún 2016

@bobricek1979 A uz mas aj terminy ze hysterka a ostatne ci este nevies?

aluska1404
16. jún 2016

@lucka_220809 Dakujem moc krat za info aspon nebudem musiet citat a hladat tak to je super ze len krv to som si aj teraz mohla dat spravit ze?ci radsej nie?

aluska1404
16. jún 2016

@lucka_220809 A mozem sa spytat kolko to stoji tie vysetrenia ? A kam sa na to chodieva?a to stravia iba pod podmienkou ze dva vklady nevidu?ci

1veverica
16. jún 2016

@lucka_220809 ved to je super, ci nie? Ja som to este mojmu neprezradila, on chcel dievcatko, tak dufam ze bude rad 🙂

1veverica
16. jún 2016

@hateria dakujem, tak to zdravicko je fakt najdolezitejsie 🙂

1veverica
16. jún 2016

@ssegra velmi pekne dakujem 🙂

1veverica
16. jún 2016

@katharinka24 nevyzaduju, ja osobne som si poziadala o to ze chcem ist na laparku 🙂

1veverica
16. jún 2016

@bobricek1979 dakujem pekne, dockas sa urcite, velmi ti drzim prsteky 🙂 Dnes je tolko krasnych mien uz len si vybrat

krkoskova33
16. jún 2016

bobricek1979 Ahojte dievčence, tak som bola u mojej gyn a zdalo sa jej že mam na maternici polipy takže utorkový vklad odkladám a objednala ma vyšetrenia, tak uvidíme, či sa to kôli tomu nepodarilo, och ďalšie čakanie, ale tak ak by to malo pomôcť, už som pripravená na čokolvek, všetkým moc gratulujem k babatkám na ceste 🙂 1veverica jej dievčatko to je krásne,

1veverica
16. jún 2016

@krkoskova33 dakujem, aj ja ti prajem, aby sa ti to co najskor podarilo 🙂

krkoskova33
16. jún 2016

@1veverica to budeš mať takú malu princezničku, na dievčatká sa lepšie kupuje ako na chlapcov 🙂

1veverica
16. jún 2016

@krkoskova33 no ani neviem, bo ja ruzovu moc nemusim, a hlavne neviem pliect vkociky, ale nejako sa naucime, moj sa urcite potesi bo on chcel dievcatko, ze oni tak na ocka sa upnu, ja zas chlapca bo mam radsej chladne farby, ale dolezite je nech je zdravucka 🙂

lucka_220809
16. jún 2016

@aluska1404 spravia ti to kedykolvek chces... skor CARy sa k tomu az teraz posledny rok realne zacinaju posuvat, ze ano, ked vklad nevyjde, treba spravit tu imunologiu, este donedavna to vedeli kompletne ignorovat, aspon tu na SK.
My sme boli v Dzurilla centre v Nitre... tusim ale robia aj v KE a uz aj v BA niekde, ale neviem kde. Ta Nitra bola celkom OK. Akoze doktorka podla mna taka nie ktovieco,ale vysledky mas a mozes to dalej uz potom riesit, ona ti tiez navrhne liecbu,a ty to mozes aj s lekarom v CARe doriesit. Tie postupy "upravy" tej imuno,ak by ti nejaka vysla, su relativne standardizovane, cize budu ti pekne vediet navrhnut riesenie.
Cenu si uz az tak nepamatam, teraz tresnem asi z brucha, ze to vyjde do 200 eur... ale mozno aj menej, nepamatam az tak.
No a je na tebe, ci spravis uz teraz..pripadne, niektori lekari to riesia preventivne aj bez konkretnych vysledkov, ze ked viacere vklady nevyjdu, proste nasadia preventivne take tie standardne (relativne nizke) davky kortikoidov (medrol,alebo prednison) ... lebo tie sa davaju na dost velku cast tych vysledkov, ak vyjdu..ale mozu tam byt aj ine veci, tie cytokyniny a NK bunky..to sa zas trosku inac riesi.
Ak by si sla do tohto,tak len upozornujem,ze kortikoidy treba brat 5-6 tyzdnov pred vkladom, telo na ne sa musi nastavit a ta imunologia nezareaguje hned.

krkoskova33
16. jún 2016

@1veverica mojka ale veď teraz to už nie je o ružovej, môžeš ju obliekať do bielej žltej červenej akej len chceš a bude ti rásť do krásy, a tie vlasky to bude už len taka čerešnička na torte 🙂

lucka_220809
16. jún 2016

@1veverica jasne ze je to super 🙂 no a drahy nech sa tesi, ze mu to vyslo 😉 Moj mm tak nejako tiez skor dievcatko si vedel predstavit,ze ma, ale tesi sa aj teraz jasnacka, uz sa naladil na chlopa.
Teraz ja uz netrpezlivo ocakavam nejake tie pohyby, bo zatial kde nist-tu nist...sem tam mam pocit,ze volaco sa tam myklo,ale asi skor len moja fantazia pracuje :D Teba, predpokladam, uz kope pekne a dava o sebe vediet 🙂

1veverica
16. jún 2016

@lucka_220809 Tak akurat vcera v poradni sa ma pytala ci citim nieco, a ja ze co mam citit, bo to je moje prve, tak co ja viem ci vsetko ok, ale je otocene naopak, takze tie buchance su do brucha dnu, nie von,ale vcera vecer sa mi zdalo ze take zblnkotanie som citila, ale tak na sone bolo jasne vidiet, ze je jej super, mavala jak diva, aj nohami kopala 🙂 neboj uz o tyzden dva aj ty budes citit, ja ti uplne verim ze sa uz nevies dockat, to som presne aj ja hovorila, bo taka istota ze je ok, inac vzdy iba na poradnu a sono cakat, to je strasne 🙂

1veverica
16. jún 2016

@krkoskova33 len aby, ja v tychto "rucnych" pracach som dost nesikovna, ale tak tie farby ma fakt tesia ze ta ruzova nemusi prevladat 🙂

lucka_220809
16. jún 2016

@1veverica no dufam dufam,ze sa rozkokosi trosku a budem ho citit pekne 🙂 bude to predsalen ine.. presne ako vravis, teraz clovek od uzv do uzv caka, ja vydrzim byt kludna vzdy tak tyzden po poradni, a potom uz som taka nesvoja,ci je vsetko ok, ci sa nieco nestalo... stucham donho,nech sa pohybe 🙂) chudak chlapec, este nema ani 15cm a uz mam nanho prehnane naroky :-P

aluska1404
16. jún 2016

@lucka_220809 Dakujem si zlata ze si mi to rozpisala dakujem moc krat tak asi pojdem na vklad bez toho a potom sa uvidi co dalej lebo aj tak uz by som nesla sem ale do Ciech tak potom by som riesila. Aj tak by sme museli riadne nasetrit lebo mne doktor Vrana napisal ze by nas to vyslo do 5000 eur coz je dost uz tu nas po preplateni poist vyslo cez 2000 tak potom by som mala kopec casu to riesit a s vysledkom by som isla uz len tam.lebi som si davala vysoku davku hormonu kedze mam problem zo stitnou zlazou a az 300 jednotiek.No nebudem predbiehat ale som rada ze aspon viem co a ako este raz dakujem😁

1veverica
16. jún 2016

@lucka_220809 🙂 vidim ze mas presne take pocity ako ja, ja sa snazim mysliet ze je vsetko ok, ale ked vidim na monitore ze vsetko ok, tak som omnoho kludnejsia, keby sa dalo aj kazdy den tam chodim, nech viem ako to ide 🙂

lucka_220809
16. jún 2016

@1veverica Hej...ale asi by nam z toho hrabalo... 🙂 ono je to v konecnom dosledku dobre, ze aj nevieme kazdy detailik a kazdu somarinku,co sa deje...treba sa trochu asi spolahnut aj na to,ze to ma svoj cas, ide si svojim tempom,a my mame normalne popri tom zit. Ja chodim normalne do prace, tak sa snazim uplne fungovat normalne ako sa da...hoci uz sa tesiiiim strasne po 7 rokoch vypadnut z prace na nejaky cas 😀 Ale si vravim,ze dobre, ze je to este takto, ze sa citim dobre, ze nemusim byt PN a lezat a len sa sledovat... a snad to tak vydrzi az do nastupu na MD 🙂

lucka_220809
16. jún 2016

@aluska1404 fiiha, 5 000 EUR to je dost veru... to si si dala nacenovat v Reprofite? Skus mozno este aj Reprogenesis. Su tam vyborni tiez, je tam trosku menej pretlak pacientiek zatial,hoci pomalicky sa aj to meni uz.... to len take odporucanie. V kazdom pripade ti drzim palce.

1veverica
16. jún 2016

@lucka_220809 joj moja tak to mas uplne pravdu, tuj tuj, ja si tiez hovorim, ze je super, ze mozem aspon na tych 8hodin vypadnut, kebyze fakt mam lezat doma tak ma urve, moj chodi do prace, a co by som sama doma robila, to by nedopadlo dobre, kym sa hybem je to super, ja sa tiez tesim po 20r. ze si trosku oddychnem, panecky kebyze si nenapisala ani by ma nenapadlo ze to uz tolko rokov robim 😉

bobricek1979
16. jún 2016

@lucka_220809 aj mna by zaujimalo staci odporucanie dr?a manzel ma mat od urologa a akolko to stoji?