Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
dakujem :D
Ahojte baby teraz,ked už mam začat brat lieky všetko sa to nejak kašle.Prv mi meškalo až 8dni a ked už som dostala tak mam druhy den iba špinenie a potom sa obavam,že začnem brat zle lieky,lebo mam ich brat druhy den menštruacii
@janulka232 az ked budes mat cervenu krv tak na druhy den zacinas, teda pokial ti to nezacne vecer potom je prvy den ten nasledujuci.
@ssegra viem,že na druhy den mat brat lieky ked budem mat červenu krv.Ked už na druhy den mam iba hnede špinenie tak neviem či to nebudem musiet odložit až na dalši mesiac
@janulka232 akoze cervene si mala len jeden den? A si si ista, ze sa to este nerozbehne?
@janulka232 ahoj, mne tiež mrcha meškala 8dni a ked konečne došla, tak som mala iba 3dni a cely cas len spinenie ale začala som s pichanim druhy den podľa pokynov. Tiež som sa bála ci to nevadí, ze len spinim ale asi to bolo Ok. Nam sa podarilo celé IVF a som tehu ;)
@ssegra nemala som vobec červenu krv iba hnede špinenie.A dnes je už treti den,ale ešte stale je to slabe,ale asi to risknem a začnem brat lieky.Kedže ja mam dlhu liečbu a zase sa mi to nechce odkladat na dalši mesiac
@hateria Gratulujem.Super,že to vyšlo.Tak ja si to posuniem a začnem brat až na 4 den a snad tiež bude všetko ok.Tak ja mam dlhu liečbu a snad na druhy mesiac už mi mrcha nebude štrajkovat
@janulka232 ja som mala hnede aj tyzden nez mi prisla normalna ms. Brala som na to duphaston.
@maculicek1977 ahoj ja som mala fostimon a KP a super veľmi dobre mi zabral Z dvoch skaredych vajok pri prvom pokuse bolo zrazu 14 a Z toho 10 krásnych 🙂 drzim palce
@kaciatko1104 ahoj Kačiatko ďakujem za povzbudenie, už som sa bála čo mi to dali, keď som čítala príbalový leták......ach jaj......a ty ako pokračuješ?
Ahojte, ak môžem veľmi rada by som sa k vám pripojila. Chýba mi určitý pocit spolubojovníctva v mojom okolí a tak si čítavam tieto stránky a dnes som sa osmelila aj napísať. O bábätko sa pokúšame už 9-ty rok. 5x IUI (1x Missed abortion, 2x v krvi potvrdené vyššie hcg, potom koniec 😒). Kvôli viere sme nechceli dlho ísť do umelého, ale túžba je priveľká (dúfam, že nám raz bude odpustené a dopriate). Manžel má Asthenotheratozoospermiu + 37 % fragmentovanej dna a ja PCO. Proste zlé. Absolvovali sme furu rôznych vyšetrení. 1/2 rodiny a kamarátov hovoria, že stále nerobíme dosť, 1/2 chce aby sme sa zmierili s tým, že nikdy nebudeme mať deti. Niekedy je to na mašľu. Práve je 6-ty deň čo beriem Proveru a od utorka picháme prvé injekcie. Mám dosť strach zo všetkého. Z komplikácií. ..Na nás ako sa hovorí aj záchod spadne 😀
@kaciatko1104 a čo je to KP? Ja si mám dávať ten Fostimon 2 sáčky + 1 vodičku, ty si to mala ako? Dúfam, že to zaberie tak isto aj na mňa!
@veronikamak ahoj tak vitaj medzi nami snažilkami 🙂, dobre si urobila, že si napísala a nakoniec sa rozhodla ísť s nami bojovať do toho a prestala počúvať "múdre okolie", kto to nezažil nemôže ani porovnávať ani odcudzovať atď, tie predsudky čo majú, čo cirkev atď. to je dávno prekonané a vysvetlené, cirkev je tiež nie proti treba to len správne vysvetliť......o pár rokov sa na našej diskusii, budú zabávať pretože to bude podstupovať možno každá 3 žena......takéto polemiky sa určite viedli, o prvých antibiotikách, o prvej transfúzii krvi, o prvej transplantácii orgánov atď. Prestaň na to myslieť a mysli ako budeš mať zachvíľku pozitívny tehotenský testík a spní sa ti vytúžený sen!!!! A aký máš protokol krátky alebo dlhý?
@maculicek1977 Ja mám dlhý protokol. Dá sa to vybrať? Lekár nám povedal o takomto postupe, že je pre nás najlepší, tak sme posluchli. Keďže som dlho vôbec nezvažovala ivf, tak o tom nemám veľa načítaného. Budem vďačná za každé usmernenie / radu. Je niečo potrebné vedieť o pichaní injekcií? Viem len to, že kde, to mi lekár ukázal, že striedať strany, v tú istú hodinu a veľa piť a oddychovať. Napadá vás ešte niečo čo by som mala vedieť? Ako ste sa po nich cítili?
@veronikamak neboj sa nieje to nic strasne....ale kazda zena to znasa inak....moja znama mala z injekcii vybuchy zlosti a skoro sa s muzom rozviedli take mala psycho stavy 😀 😀 😀 no a ja som nemala absolutne ziadne stavy, prave ze som sa v tom obdobi citila velmi spokojna a stastna a mala som konecne v sebe taky vnutorny pokoj 🙂 🙂 🙂 ...zmenu nalad skor pocitujem pri vkladani utrogestanu 😀 😀 😀 to sa zas uziva po vklade 🙂
@jorgie no ako to s tebou vyzera???
@veronikamak ahoj, aj my sme veriaci, ale tiez sme si presli pre a proti, a zistili sme ze po babatku tuzime viac, takze sme do IVF sli, verim, ze sa vam to podari, a myslim ze aj hlasenie Jezisa je ze mnozte sa, zial je velmi zla doba, a vela vela parov ma taketo problemi a osbne som velmi rada ze nam ma kto pomoct. Chodte do toho uvidis, ze potom to stastie a radost z babatka bude obrovska aj napriek viere. Velmi drzim palce 🙂
@maculicek1977 ja som mala na 14 dávok a krátky protokol 🙂 asi O týždeň ket V stredu kontrola u Dr A uvidím čo povie
@1veverica Ahoj...a kdes ste boli, ked sa možem opýtať? Podarilo sa vám skoro? My tiež máme podobnú dilemu,..ale ked už človek vyskúsa všetko prírodne a nejde to...spravil by čokoľvek pre baby. Je to asistované, áno,..ale podla mna je hriech interupcia a nie túžba po dietati....A kolki deti majú a nestarajú sa.... To je zlé, podla mna. Všetko dobré 😵
@diva83 my sme z KE, cize sme boli tu v nasom centre, a podarilo sa nam hned prve IVF, som zatial v 6mesiaci, tak este ma cakaju tri, ale tak hadam to uz zmaknem. Vies my sme sa s mojim dlho doma o tom bavili, a u nas vyhrala tuzba, takze necakajte dlho a chodte do toho, uvidis, potom to uz bude ine 🙂
dievcata najde sa nejaka co sa chysta vyskusat kliniku v brne ...nedari sa mi vypnut dat si pauzu ako kazdy radi :( tuzba po babatku je obrovska tak ideme bojovat dalej aj ked neviem kde najdem silu zas to vsetko znova absolvovat a o peniazoch ani nevravim :(
baby tak uz mame prve sono za sebou, uz bolo vidiet gestacny vacok a v nom 8mm fazulka, ktorej uz bilo aj srdiecko 🙂 a bolo tam len jedno 😀

zase sa nam to posuva vsetko, co narobime...nemozu robit transfer, lebo polipy...predtym stimulku, lebo ze cysta....davame svojmu telu poriadne zabrat a toto je vysledok ! Verim, ze sa kazda dopracujeme k uspechu, tak drzim palceky - nech nemate ziadne komplikacie.