Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@ssegra uz ma to napadlo, ale zial pre nas to nie je mozne....zial ani jeden z nas si nemoze dovolit zobrat tak vela dovolenky s roboty kolko by sme potrebovali na taky process. A su aj ine dovody preco by sme nemohli obidvaja odist na taku dlhu dobu.
Uz nam neostava nic ine, len trosku nasetrit, ostatne si pozicat a dat sa znova do boja 🙂
@maculicek1977 ahoj prosim ta vies aky je rozdiel medzi dlhym a kratkym protokolom? Ja mam 35 rokov, mudr. mi navrhla dlhy bola som riadne vyvalena z tolkych injekcii a to pocas 3 tyzdnov..neopytala som sa ze preco.. U nas ja som v norme,je to nase prve ivf...dakujem za nazor.
Ahojte žienky tak dnes som bola na kontrole pred ket sliznica krásna pripravená a V tom bum cysta. Ja proste nemám šťastie na toto. Už sa vážne začínam opúšťať veď toto nie je možné. Stále dúfam že je to všetko len nočná mora a ja sa Z toho prebudím
@kaciatko1104 moja, to mi je velmi luto, ja mam tiez myomi, takze viem o com hovoris, dali ti na to nieco? ci sa musi operacne?
@1veverica nie vraj odíde S ďalšou MS a keď nie tak mi dá antiku. Takze ak zmizne tak pôjdem ďalší cyklus ak nie tak až O dva mesiace ☹ už ma to nebaví radšej by som išla na adopciu lebo už som ubolena Z toho celého
@kaciatko1104 ja ti verim, ale nestracaj nadej, vsetko sa musi k lepsiemu obratit. Bud rada ze aspon na operaciu nemusis ist. Kebyze aj adopcia nebola taka zlozita u nas, to na vsetko plno papierov, strasne nieco
Takze babulky,vsetko je super zatial.Tesiim sa.V piatok idem na odber.Neviem sa dockat.Drzte mi palceky.Aj ja na vas vsetky mysslim!!!
@sonulienka13 🙂 drzim palce, vsetko sa podari 🙂
@1veverica dakujeeem.verim aj ja.len mam dost bolesti v podbrusku.tak dufam ze do piatku bude vsetko oki.dnes len uz pregnyl o desiatej pichnut a hotovo.ostatne injekcie mam vysadene tak som zvedava.
Ahojte dievčatá, aj my máme schválenú žiadosť IVF aj lieky už doma, čakám na svoje dni.... meškaju mi už druhý týždeň, v pondelok som bola na vyvolávačke a opäť nič.... stalo sa to už niektorej z Vás? je mi s toho nanič :(
@sonulienka13 a pila si dost? treba vela pit, aby sa nadbytocne hormony vyplavili, drzim velmi palce, hlavne aby sa vsetky vajicka oplodnili 🙂
@1veverica ahooj.piujem stale.a vela.toje to.skoro stale lezim lem.lebo mam dost bolesti.doktorka povedala ze to s toho ze su vajecniky zvacsene a tak.tak dufam ze je to v pohodke.uz nech je zajtra.a dakujeeem.
@sonulienka13 tak len dufam ze nemas ich velmi zvacsene bo tu baby pisali, ze taky cas im ani vklad nemohli robit, kym sa to nezmiernilo, uvidis, to by ti fakt zajtra mali povedat, ked odoberu vajicka 🙂
@kaciatko1104 Kaciatko, uplne Ta chapem, je to velmi frustrujuce☹. Ja som mala nieco podobne pred par mesiacmi: na kontrolonom sono pred KET- krasna sliznica a potom bum dominantny folikul - napriek Estrimaxu sa mi rozbiehala ovulacia- v tomto pripade to bolo neziaduce takze som musela cakat ma menzes, potom mi uz Estrimax nedali a nastastie v dalsom cykle to uz bolo OK. Akurat nechapem, naco ma krmili Estrimaxom predtym, ked sa teraz potvrdilo, ze ho nepotrebujem, mam len "vlastne" estrogeny, nic v tabletach a aj tak narastla krasna sliznica a normalne prebehol KET.
Ja som uz tiez bola v koncoch, znechutena a tiez som doma zacala riesit, nech ideme na adopciu, ze uz nevladzem...no, teraz som 8.den po KET, tak buduci tyzden sa uvidi, ci sa to teraz podarilo alebo nie.
Skus to este nejako prekonat, ja som napr. bola na "cisteni cakier" a bolo to fajn, uvidime, ci to pomohlo...ale aspon ma to psychicky upokojilo🙂. Clovek sa uz aj slamky chyta...
@kaciatko1104 je mi to luto,že maš taku smolu.Ja sa tiež obavam,lebo ked v septembri dojem lieky mam prist na kontrolu pred menštruaciou či sa mi s tymi liekmi nenarobili cysty.Silno Ti držim palce aby sa Ti to konečne podarilo
@sonulienka13 držim palce aby všetko dobre dopadlo
@1veverica fuuuha.vcera mi povedala doktorka ze budem mat bolesti lebo ze vajecniky su zvacsene koli tym injekciam.ale dufam ze vsetko bude oki a púrebehne vsetko ako ma.
@kaciatko1104 och mrzí mauo☹a teda teraz aký postup?
@sonulienka13 tak dufam ze to fakt dobre dopadne, budem zajtra na teba mysliet,
Aj ja som zacalala akurát pichať dúfam že už naposledy
@kaciatko1104 ja ta tiez len povzbudim... ak ste tej adopcii otvoreni, chodte do toho. Nie je to ani "papierovo" az take zle... my sme tak spravili, potom sme sli na taku skupinovu pripravu s Usmev ako dar, a to bolo velmi prijemne a povdzbudzujuce, pomohlo nam to veci vidiet aj zo sirsia, najst aj ine motivy v sebe a tesit sa aj na trosku ine rodicovstvo. A predsa snaha o vlastne babo sa popri tom nevylucuje. Lebo cakat na bociana je, ako pises, po takom dlhom case ozaj bolave...a hoci ta adopcia nie je vobec naplastou na tu stratu v ocakavani vlastneho babatka, iste ti doda aspon trochu inej novej energie a sirsie zameranie. My teraz cakame vdaka Bohu vlastne babo a zaroven sme na cakacke na adopciu... jedno nevylucuje druhe... drz sa a vela sil prajem!
Ahojte žienky, myslím, že toto je dosť dôležitý linky pre všetky plánujúce snažilky: http://www.supermamicka.sk/vysetrenia-zeny-pred...
@lucka_220809 tak ako píšeš,,,,máš pravdu,,,,najlepšie je mať v rezerve adopciu,,,a zároveň skúšať,,,,,,,,,nie ako ja,v 40 som sa spamätala a išla do adopcie,,,,,,,,,,naše adopčiatko 😉
@karkana nadherne dievcatko 🙂 tesim sa s tebou.. my teraz cakame chlapceka, tak tiez si vravime,ze adopciatko vezmeme nejaku krpaňu copatu 🙂 Je milucka... kolko mala, ked ste si ju vzali? Babatko ci uz takato vacsia?
@mkatkam o liečbe, teda protokole rozhoduje lekár, musíme sa len zveriť do rúk a veriť im.....nič iné nám nezostáva....čo som tu čítala tak dlhý protokol dávajú do 35 rokov, a krátky nad 35 rokov a určite to záleží aj od horm. profilu si myslím...Ja som mala 1VF , krátky, teraz idem 2 IVF tiež krátky ja mám 38 preč....A kam chodíš do CAR? Neboj najtiaž je pichnúť si prvú injekciu potom to už pôjde, píšem podľa seba.... Na prvú injekciu som sa odhodlávala od 6 hodiny ráno do 10 hod 😀, pripravila som si ju ale nie a nie si ju všťúriť do bruška.... 😀, potom sa sesternica poprehovárala, že ona si tiež pichala injekcie do brucha sama keď bola po operácii tak som sa odhodlala, dobrý tip: uštipni sa ako to len ide, budeš sa koncentrovať na to uštipnutie a nie na injekciu. A kedy začínaš? Držím palec!!!!!!
@kaciatko1104 ahoj kačiatko, no to je hrozné, ako nás život "prekvapkáva", musíš to prekusnúť a veriť, že tá cysta odíde s MS!!! Je to hrozné ako to dokáže dať človeka "dolu", ale verím, že si to už oplakala a ideš ďalej......ako my všetky......!!!!!!Máš obrovskú výhodu, tvoj vek hrá v tvoj prospech......u nás je to už naopak a bojujeme......MÁŠ VEĽKÉ ŠANCE, nezabúdaj nato....som presvedčená, že budeš mať svoje krásne bábätko.....Mne pomohlo tiež to čistenie čakier, ako to tu už niekto písal....psychicky.... idem znovu na terapiu 13.07 do BA objednala ma tam kamoška, potom ti napíšem čo to bolo ani sama neviem.....Hlavu hore a úsmev na tvár!!!!! Musíme byť pozitívne naladené, hovoria polovica úspechu.....Ešte som sa chcela opýtať ti si 1 IVF mala akú stimulku ako injekcie presne....a 2 IVF si mala len ten fostimon a ten ti tak dobre zabral? Ja mám s ním ešte Diphereline to nepoznáš? Ten fostimon mám brať až 2 x sáčok rozpustiť v jednej vodičke, čiže dvojnásobnú dávku ako si mala asi ty nie? Joj no čo to bude, len aby sa mi nejaké vajká urodili.....Lebo potom už budem samoplatca.....Držím prstíky nech tá cysta odíde a informuj nás!!!!! paaaa

@jorgie a nepremyslali ste o tom ze by ste to podstupili na slovensku, alebo v cechach? Tu to nevyjde tak draho ani s letenkami od vas. Napr. V reprofite v brne mali ludi zo 72 krajin