icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

dena22
11. júl 2016

@veronikamak a nepomohlo by ti, keby si mala back up plan, ze ked otehu, tak zvysne embryjka darujes? vadilo by ti to? ja totiz citim to iste ako ty a som rozhodnuta takto...btw vela stastia vsetkym

dena22
11. júl 2016

@veronikamak este mi napadlo, ci by ti nepomohlo aj toto: v Zlinskej klinike robia oplodnenie spermiou ovulujuceho vajicka priamo na vajecniku. Vola sa to IFI. Pre veriace dievcata by to mohla byt alternativa, neviem, co to stoji, ani kolko percentna je uspesnost, ale ak je u zeny vsetko ok, mohlo by to byt riesenie. pripajam link:

http://www.ivfzlin.sk/25239-intrafolikularna-in...

ssegra
11. júl 2016

@veronikamak ahoj mali sme pri prvom ivf len icsi 4 oplodnene a mala som raz et a raz ket. Pri druhom ivf sme mali uz picsi bolo 9 oplodnenych, ale tym ze sme si museli dat pgd vyberali sa na mrazenie len tie najlepsie bolo ich 6 a nakoniec zdravych bolo 4 z toho som raz bola na ket a bublinka je zatial so mnou 🙂

ssegra
11. júl 2016

@dena22 inak my mame tiez este troch mrazacikov a moj priatel o druhom babatku nechce ani pocut tak som premyslala ze co s nimi ved ich tam nemozem nechat sa povalovat. Napadla ma aj ta moznost darovat ich niekomu aj ked stale dufam ze priatel si to rozmysli a bude chciet este jedno 🙂

dena22
11. júl 2016

@ssegra neviem, kolko sa plati za uchovavanie embryjkov, ale ak si mladucka, tak urcite si este tuto moznost nechajte otvorenu, ved ste presli takymi pereputami, zasluzite si mat moznost mat keby daco aj velku rodinu....a s darcovstvom si to mozes rozmysliet aj potom...blahozelam a vela zdravicka 🙂 kazdy uspech potesi

ssegra
11. júl 2016

@dena22 nie zatial to nikam neponahla aj ked najmladsia tiez niesom, len ma to tak napadlo uz

veronikamak
11. júl 2016

Som strašne rada, že sa tu rozprúdila aj takáto debata. Veľmi ma zaujímal váš názor na to.

dena22
11. júl 2016

@veronikamak ved nie si jedina, kto podstupuje IVF a riesi otazku co potom, ale pre mna je to jasne, bude by som sa snazila vsetky vynosit 🙂 chvalabohu manzel by s tym nemal najmensi problem, a pravdou je, ze on sa pocet pri rozmrazovani zredukuje, alebo by som ich darovala...jednoznacne by bol rozhodujuci moj zdravotny stav, ani nie vek

katti77
11. júl 2016

baby toto treba riešiť ak Vám zostanú, mne napríklad nezostalo už ani jedno. Bola som 2x na IVF mala som 7 oplodnených, prvý výsledok bol, že mi prežilo do vkladu len jedno jediné aj to sa neuchytilo a druhé IVF mi zostali tiež zo 7-8 len dve jedno mi vkladali jedno zamrazili. To čo vložili sa neudržalo až to zamrazené teraz už 4 roky robí radosť a "nervy" svojim rodičom. Takže postupne. Nemusíte si dať ani oplodniť všetky čo vám vyberú, môžete si povedať koľko majú oplodniť takže ak vám viera - srdce nedovolí oplodniť veľa vajíčok aby ste nevytvárali veľa detičiek tak si dáte oplodniť toľko koľko si dáte vložiť, ale otázka je či práve to jedno aj prežije až do vkladu, aby sa nestalo, že budete musieť zase podstúpiť IFV. Je to ťažké ale možností je viac. Je to len na vás.

aluska1404
11. júl 2016

@kata2727 Moze sa objavit este je skoro testovat ale ja som skusila.Uvidim co zajtra a pozajtra bude.Ak mzes este radsej vydrz😊

vevexxx
11. júl 2016

Ahojte baby... ja uz mam odber vajicok za sebou... dnes 18 tak dufam, ze sa pekne oplodnia...☺po stimulke mi ostalo este jedno balenie gonalu 450 uplne nove,neotvorene tak ak by niekto potreboval dajte vediet som zo ZA

janula2003
11. júl 2016

@vevexxx v centre neodkupia? v ba odkupuju spat a dokonca ja som si od nich gonal kupovala..krasny pocet vajok 🙂

folgaria22
11. júl 2016

@bobricek1979 suhlasim, je otazne, ci je toto taky zasah do "prirody", aj tak nie je iste, ze prezije a operacia srdca, mozgu, ozivovanie (resuscitacia) nie je? alebo menej? asi to takto ma byt.

vevexxx
12. júl 2016

@janula2003 no pytala som sa v centre,ze co teda s tym balenim, ved nestalo len par korun ale pozreli sa na mna ze bohuzial... predpisat mi ho museli lebo nevedeli kedy sa stimulka ukonci :(

janula2003
12. júl 2016

@vevexxx myslim, ze je tu na MK skupina kde sa ponukaju tieto lieky, skus tam...tak ja si tiez myslim, ze v mojom care to neriesia oficialne, napr. dipherelin mi dali krabicku zadarmo a za gonal som doplacala 77 eur, lepsie nez plnu cenu, tak skus ponuknut na MK

dena22
12. júl 2016

@vevexxx ponukani v skupine Mam lieky, plati pravidlo,nepouzi terminus technikus "predaj" iba "mam gonal 450" baby, ktore ho potrebuju ti napisu pravdepodobne IP, tak si poviete detaily

vevexxx
12. júl 2016

@dena22 dakujem za radu ☺

evelka81
12. júl 2016

Potrebujem surne Gonal aspon 100 jednotiek niekto z Ba alebo Tn?

veronikamak
14. júl 2016

Baby, potrebujem sa surne poradiť. Prave som prišla z predoperacneho vyšetrenia a moja lekárka mi to nechce vystaviť, lebo ze mám v moči viacej erytrocitynov, než by som mala mat. Vy ste mali všetko ok?

aveeva72
14. júl 2016

@veronikamak Ja som mala vsetko OK. Mas trosku krv v moci, mozno mas nejaku infekciu? Ved lekarka Ti musela povedat, aky je dalsi postup, ci? Lepsie to dovysetrovat...

veronikamak
14. júl 2016

@aveeva72 Doktorka navrhla opakovať moč.test (výsledky zajtra). Že je tam slabučký náznak zápalu, ale že si nie je istá. My už zajtra máme pohovor pred zákrokom. Môže sa stať, že teda zákrok kvôli tomuto nespravia?

aveeva72
14. júl 2016

@veronikamak Vsetko sa moze stat. Ale ak mas slaby zapal, stacia antibiotika na 3 dni a mala by si byt ok.

veronikamak
15. júl 2016

Dnes mi prišli výsledky z opakovaného testu a všetko ok 🙂 . Doktorka sa ospravedlnila, že bola asi kontaminovana vzorka. Takže pokračujeme 🙂 . Dnes na 8 deň stimulácie tam bolo guliciek, že sme nestíhali počítať. Viem, že je ešte veľa pred nami, ale teším sa z každého posunu.

sonulienka13
15. júl 2016

Ahoojte babulky tak dnes krv bola. 9den transferu dnes a 5 dno a blasta. HCG 6,7. Povedali ze nemam vobec zufat. Ze je vyborne ze nekrvacam.Musim pockat ze ci sa to zvysi. V stredu dalsia krv. Musime sa dostat na 10. A akurat som mala na intimke taku malinku gucku. Hnedo bielu.ako zelatina. Je to zle??a len raz. A pozerala som jednu tabulku.ak je hcg 5 a viac,uz je to akoby tehotenstvo,len sa musi cakat ci sa to zvysi. Som zufala. Depka,strach,proste setko

bobricek1979
15. júl 2016

@sonulienka13 ešte nič nieje stratené držím🙂

dena22
15. júl 2016

@sonulienka13 aj ja na teba myslim a drzim labky

sonulienka13
16. júl 2016

Babulkyyyyy prosiiim.troska som si zdriemla.isla som na wc a na intimke taky hnedy vytok.zatial len raz.co mam robit?zavolat do centra?ze co a ako?je to zle?ale pravdu prosim.spusti sa mi mrcha.ze
?? nestastna som.

dena22
16. júl 2016

@sonulienka13 udajne, ked je to hnede, tak to je este ok, kym to nie je cervena krvicka...a mas utros,ten by mal zabranit ms...

sonulienka13
16. júl 2016

@dena22 ano.mam.ale dalsiu davku si teraz dam az o 21:30.strasne sa bojim.ja som sa normalne zosipala.

sonulienka13
16. júl 2016

@dena22 a vcera som mala hcg 6,7.v stredu mam dalsiu krv.som dnes 10den po et.5dnova blasta