icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

1veverica
27. júl 2016

@kata2727 ahoj, a v centre ti nic neodporucili? ono sa len prestalo vyvijat, to este neznamena ze je chyba v tebe. Asi bolo slabsie embryjko

kata2727
27. júl 2016

@maculicek1977 ahoj vkladali mi expandovanu blastocytu tak neviem čo sa stalo...hcg stúpalo a znicoho nič začalo klesať a aj na ultrazvuku v pondelok uz bolo vidieť ale v krčku maternice tak som musela vysadiť všetky lieky a cakam či dostanem menštruaciu ... máme jedného mraziacika... mala som 13 vajicok oplodnilo sa 7 nakoniec to dobojovali 2 blasty tak jedno vložili a druhú sme dali mrazit...Drzim prsty a ako dlho si musela cakat na 2 IVF?

kata2727
27. júl 2016

@1veverica ahoj do centra som volala tak ako piatka nedostanem menštruaciu tak mám volať a prísť... ale doktor mi povedal že to sa stáva ... ale pre istotu ak by sme išli do 2 Ivf aby som mala aj reprodukčnú imunologiu urobenu

1veverica
27. júl 2016

@kata2727 mrzi ma to, verim ti ze toho vsetkeho uz mas dost, to je tak namahave pre zenu vsetkym tymto prejst. Velmi ti drzim palceky, aby sa druhe embryjko ujalo 🙂

kata2727
27. júl 2016

@1veverica dakujem je to dosť ťažké a k tomu mám čakať či sa vyčistim sama alebo budú musieť má čistiť v nemocnici... chcem mať pre iatotu vsetky vyšetrenia urobene aby som mala istotu ...tebe prajem pekné tehulkovanie 😉

1veverica
27. júl 2016

@kata2727 Dakujem si zlata, verim ze sa ti to skoro podari, fakt velmi velmi drzim prsty 🙂

maculicek1977
27. júl 2016

@kata2727 ahojko, aha ty si mala krásnu blastocytu je som mala embryjko C kvality 10 bunkové, po 72 h kultivácii, takže tá kvalita nie moc dobrá.....no keďže o mesiac mám 39 rokov, hneď po potvrdení neúspechu som podala ďalšiu žiadosť, musíš počkať 3 mesiace na ďalšie IVF ja som mraziaky nemala... aby sa aj telo vyčistilo a reagovala si na ďalšiu stimulku....Mne nepovedali že si mám urobiť reprodukčnú imunológiu, ale ak sa ani toto nepovedie budem musieť.... mne teraz zmenili protokol mám krátky protokol s agonistom, budem pichať diphereline a fostimon. Pri prvom IVF som mala len 3 vajká, a stimulovala som menopurom + cetrotide. Ja aom dostala MS do 3 dní po vysadení liekov.... hrozné bolesti a krv sa len liala, našťastie nie dlho......ach jaj....ty si urobíš najprv tú imunológiu a potom pôjdeš na KET? Prajem rýchle pozviechanie z tohto hrozného sklamania, a neboj my ešte budeme tehule!!!!!!!!!!!

maculicek1977
27. júl 2016

@1veverica, ahoj, dlho som ťa tu nevidela 🙂 ako tehulkuješ, ako sa vám darí, je všetko v poriadku? Bruško už vykúka? 🙂 Máš aj ranné nevoľnosti? Dávaj na seba pozor, a nezabudni na nás! papa

kata2727
27. júl 2016

@maculicek1977 neviem či si urobím hneď imunologiu asi áno.no na ket by som chcela ísť čo najskôr... určite sa aj my dockame toho aby sme boli tehuľky a casom sa nad tým všetkým len usmejeme že čo všetko sme urobili preto aby sme mali zdravé bábätká 😉

vanda83
27. júl 2016

@bobricek1979 nic mi nerobili neviem preco...:(

alison758
27. júl 2016

@vanda83 juj vandi oni ti ani nic robit nebudu....vysetrenia si musis poriesit vo vlastnej rezii..centrum nezaujima ziadna imunologia hematologia ani endokrinologia.a v podstate aj v prirode v priemere prezije kazde tretie embrio. Mate este mraziacikov?

aluska1404
27. júl 2016

@ssegra Ahojky ssegruska mozem sa prosim ta spytat ty si sama povedala v centre o vysetrenie pgd ja by som v dalsom ivf urcite chcela biopsiu embryjok mozem sa spytat klko toto vysetrenie stoji?

aluska1404
27. júl 2016

@ssegra A prosim ta robili ti aj ACGH aj to by som uz dala spracit na vylucenie zmeny chromozomov.Mohla by si mi poradit prosim ta ja mam hranicnu ovarialnu rezervu a myslia si ze to bude kvalitou vajicok a tym padom aj embryji a rada by som dala toto vsetko spravit pri dalsom ivf idem na konzultaciu tak sa spytam co mi povedia

ssegra
27. júl 2016

@aluska1404 ahoj my sme to mali v sprave z vysledkov z genetiky ze odporucaju pgd a lekari v centre sa k tomu priklonili navysili mi o kusok davku injekcii aby mali co najviac vajok. Stalo to velmi vela penazi 8000 ceskych korun za kazde embryo. Ale nelutujem tie peniaze pretoze dve sa vyradili co boli zle, zostali nam 4 zdrave embryjka a hned prve sa nam ujalo.

ssegra
27. júl 2016

@aluska1404 ano robili to metodou aCGH ale v tomto si dajte pozor nam brali vzorku z 5 dnoveho embrya a viem ze na slovensku v niektorych centrach ako napr iscare to beu z 3dnovych a nam lekar povedal ze pri 5 dnovych je velmi mala sanca ze by sa embryjko odobranim jednej bunky poskodilo, lebo vtedy uz je rozdelene na dve casti a vzorka sa berie z casti z ktorej bude v buducnosti placenta kdezto pri trojdnovych sa to tak beda robit. Este nam lekar povedal ze to robia novou metodou, ktoru pouziva len malo klinik na svete.

vanda83
27. júl 2016

@alison758 to som nevedela, ale nastastie viem uz. V piatok som bola na kete z dvoch prezilo len jedno. Tak mi vlozili jedno. Okrem toho mame este 2ks. Ale po dnesnom dni mam obavy ci sa chyti to jedno. Tazky den v praci :((( asi som taky nikdy nemala. S placom som odchadzala...ale uz sa dostavam do normalu. Lutujem ze som nesla pn :(. Len ak by som isla pn tak parbludi by vedelo asi preco. Ty si po vklade robila?

vanda83
27. júl 2016

@alison758 dakujem! Zabudla som

alison758
27. júl 2016

@vanda83 zlatko prvy neuspech je najhorsi..ja som bola na pn po 4 vkladoch a ani naznak hcg po piatom som pracovala a bolo z toho biochemicke.teraz koncim stimulku na druhe ivf a pracujem a aj po vklade pojdem hned do prace dovolenku mam len na den vkladu.pre mna je to lepsie aspon na to menej myslim.netreba sa vzdavat..aky mate hlavny problem ze ste ste sli na ivf?

vanda83
27. júl 2016

@alison758 asi to nezavisi od toho ci robota ano alebo nie. My sme mali stimulku 09/15 ale mala som ohss tak vsetko mrazili a prvy ket 03/16 a teraz. Prvy krat som to aj velmi prezivala. Teraz menej, ani neviem preco..A Ja mam silne PCO a sliznicu co rastie ako sa jej chce 😊a partner je ok. Ja sa len bojim stimulky, nespravila mi dobre ale tak bojujeme!

alison758
27. júl 2016

@vanda83 a hodnoty hormonalne profilu mas ok? Dala by som si spabit u gyndosa novy hp a nk bunky na zaciatok.ohhs som mala aj ja preto som sla teraz do ciech a mam kratky protokol stimulku ukoncujeme uz 11 dc planoval aspon 13 ale uz teraz som mala 18 vajoc cca a mam bolesti akorat som cely den zhanala liek co mi dal na zmiernenie mozneho ohhs a nakoniec sme isli ponho do ciech :D dala som si zatial len jednu tabletku a uz mi je lepsie.ak smiem vediet kam chodis do centra? Co si mala za stimulku?ja teraz pri tomto ivf sa cotim stastna a tesim sa na odber aj na vklad aj ked viem ze stat sa moze hocico..

vanda83
27. júl 2016

@alison758 js vobec netusim tie hodnoty ale pojdem ak ku gyndosovi nech mi to spravia. Chodim fo iscare ba k valkymu. A tento vklad bol v pohode. Ty si v brne v reprofite. Ja dom stimulovala v 09/15 gonalom. Teraz pred vklafom letrozol na sliznicu a utros teraz. Clostilbegyt sme skusali, predtym diphereline a estrimax pri prvom kete a este aj pred stimulaciou sifor.

vanda83
27. júl 2016

@alison758 ja mam este inzul.rezistenciu som zabufls. Noasi vsetko

vanda83
27. júl 2016

@alison758 pri prvom ket vklad 13 den a teraz 19 den . Len u mna taxko msm cyklus 31-33 a po clostilbegyte cca. 48 dni

aluska1404
27. júl 2016

@ssegra Ja chodim do heliosuva viem zevtam to z 5 dnovej dakjem zavinfo ja da na to spytam urcite radsej dam tolko penazi ale nech som si ista ze budu dobre mne sa ani jedno embryjko neujalobtak tiez mohol byt problem v tom

bobricek1979
27. júl 2016

@aluska1404 taktiez si myslím že aj u mňa je ten problém

bobricek1979
27. júl 2016

@ssegra mozem sa aj ja opytat da sa aj z mrazacikov vysetrit pgd?Ak je genetika dobra u oboch embrijka su zdrave?

alison758
27. júl 2016

@vanda83 no mas toho dost...drzim ti silno palce.moj muz ma cukrovku to je nas jediny problem(v dosledku cukrovky ma spermosky iba v moci :D ) gonal je udajne kvalitny liek...

vanda83
27. júl 2016

@alison758 podobne. Moj tatino aj mamina su diabetici

alison758
27. júl 2016

@vanda83 tak to dobre poznas :D ale ja myslim spojenie pco tezistencie a nizkej sliznice :D cukrovka sa da zvladnut ;)

bobricek1979
27. júl 2016

Dievcence a to hned pri prvej konzultacii na reprod.imunologii nas vysetria?