icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

janula2003
21. sep 2016

@andrea8383 nikdy neviem co napisat na taketo spravy...dnes, zajtra to bude este take smutne, ale pozajtra uz budes skutocne plna sil ist dalej a dalej az kym sa to nepodari...takze trochu slz a hlavu hore...budem ti drzat paste k vytuzenemu baby :D

andrea8383
21. sep 2016

@janula2003 ďakujem moja. Slz uz bolo dosť,v pondelok idem na krv a ultrazvuk,tak ešte ich zopár bude,ale kým sa vratim do práce tak už budem odhodlaná pokračovať 😉

henya
21. sep 2016

@andrea8383 Andi mrzi ma to ☹ Ale si spravne naladena do boja, nevzdaj to a urcite neprestavaj...dalsi pokus sa urcite podari, prajem ti to 🙂

andrea8383
21. sep 2016

@henya dakujem 😉 , nemá význam sa lutovať, aj ked to bolí, ale s tým už nič neurobíme, takže len sa nadýchnuť, nabrať silu a skúšať a skúšať a skúšať, baby a vám držím palce aby to vyšlo 🤐

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 ja ti taktiez drzim palce do dalsieho pokusu, podla toho co pises si fakt velmi silna, klobuk dole, verim ze sa ti to podari 🙂

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica dakujem, nie som až taká silná, ale lutovanie a plač by ma len ničilo a hlavne ked chceme pokračovať tak psychicky musím byť fit 😉

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 v tomto mas uplnu pravdu, velmi ti fandim, je to velmi narocne

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica je to až moc náročné,ale kedže to nejde prirodzene a túžime po batôžku tak musíme vydržať 🙂

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 verim, my sme sa 7r.snazili, a tiez sme museli absolvovat IVF, cize presne viem o com pises, a aj o tej narocnosti, nepochopi ten co tym nepresiel,

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica my sme sa snažili skoro päť rokov kým sme sa rozhodli pre IVF a to som si vtedy myslela, že ked absolvujeme umelé tak to určite vyjde, no sklamanie bolo velké, ked ani tak to nevyšlo, neostáva nám nič len skúšať a dúfať, že raz sa to podarí

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 tak my sme absolvovali 2xneuspesne IUI, to uz ma hned napadlo, ze nieco so mnou nebude ok, kedze moj mal vysledky zakazdym dobre, tak som sla na laparku, a tam to prislo, vsetko zle co sa dalo som mala, nepriechodne vajcovody, endometriozu, myomi, no hruza pre zenu vsetko to najhorsie, ale nam sa podarilo hned prvy vklad, aj ked sme si dali vlozit dve, iba jedno sa uchytilo, ale tak stastny sme obaja, ze sa to podarilo, a uz nas caka iba par tyzdnov, kym to uz pride 🙂 Takze ti velmi rozumiem, ako sa citis, ale presne ako si pisala, psychicky sa zlozit, ti vobec neprospeje, ked chces ist dalej, to je dobra cesta. Musi sa to predsa podarit, kazda z nas si zasluzi byt stastna,a zivot bez deti, je taky smutny ☹

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica my sme skúšali len jedno IUI a bez výsledku, prvé IVF, tam boli dve vajíčka, jedno sa vôbec nepodarilo oplodniť a to druhé sa vo vývoji zastavilo pri šiestich bunkách takže sme neabsolvovali ani vklad. Počkali sme skoro rok a všetko sa zopakovalo, len dve vajíčka, z toho jedno oplodnené, ale tentokrát už aj s vkladom. Takže beriem to tak, že nabudúce to musí vyjsť 😉 . Mna napríklad na laparku neposlali, ani neviem aké vyšetrenia my vlastne robili, ale až na to, že sa mi tvorí málo vajíčok, som ževraj ok a priatel má dostatok spermií, aj pohyblivosť, len tvar majú atypický , takže možno aj tam je problem s prirodzeným otehotnením.

andrea8383
21. sep 2016

Bohužial velmi zalezí aj na financiách, kým nám niečo prepláca poisťovňa tak sa to dá, ale ked sa stane, že si to budeme musieť všetko platit sami, tak to bude ťažké, ale ked chceme bábo, tak to nejak budeme musieť zvládnuť ...

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 na laparku som sa pytala ja sama, bo vsade ze vsetko ok, vajicka sa tvoria, a stale nic, tak som preto sla. My sme mali 8vajicok, vsetky sa oplodnili, len jedno neprezilo PK, dala som si vlozit dve, a 5zamrazit. Ale poviem pravdu, ze mala som dost tych injekcii, a modreho brucha, moj mi az po vsetkom povedal, ze ma tak lutoval, ze videl ze mam toho vsetkeho dost, ale nechcel ma lutovat, aby som nebola viac smutna. Teraz sa tesi ako maly chlapec, vzhladom k tomu ze sme to stihli llt, bo ja mam o chvilku 39r.

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica tak to môj sa nemohol pozerať ani na to ako som si sama pichala injekcie 😀 , ale tak vždy stál pri mne a teraz je aj on smutný z toho že to nevyšlo lebo už sa tešil, že konečne bude mať potomka, ale sám povedal, že musíme ísť dalej a nevzdávať sa, aj ked oni nikdy nepochopia čo všetko si musíme vytrpieť a čím si musíme prejsť, aj ked stoja pri nás

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 to mas uplnu pravdu, chlapi to tak inac beru. Ale zas bud rada ze stoji pri tebe, vies kolko parov taketo neuspechy ani nepredychaju, a zial skoncia, je to vsetko tak smutne, tolko smutnych pribehov je aj tu na koniku, hruza

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica to ano, je to aj skúška vzťahu, či tú záťaž spolu vydržia, je to o dovere, o všetkom

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 tak ako pises, je to taka skuska, zisti sa ako si dvaja rozumeju, a ci vedia prekonat aj velke prekazky, ja som rada ze mna to obislo, po tych rokoch co sme spolu by ma to aj dost mrzelo

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica my sme nedávno oslávili päťročnicu a som vdačná že ho mám

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 tak my sme nejakych 9r.spolu, a ja som tiez rada ze ho mam, tak vsetci mame chyby, ale uz si to neviem nejako bez neho predstavit 🙂 Takze sme na tom podobne

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica presne, aj ked sú svetlé chvílky aj tmavé, ale bez tých našich chlapov by sme nevedeli byť 🙂 , a oni bez nás samozrejme 😀

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 tak oni si to tak nepriznaju, ale ja viem zeby to neslo, tak to proste ma byt, muz a zena tvoria par, moj ma niekedy taku slabu chvilku a mi to aj povie, ze som taky rad ze ta mam, ale tak to nie zas casto vies aby som si nezvykla 🙂

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica jasne to poznám 🙂 u nás to tiež často nepočuť, ale tak dôležité sú hlavne činy a tými mi dáva najavo ako mu na mne záleží

1veverica
21. sep 2016

@andrea8383 to mas uplnu pravdu 😀

andrea8383
21. sep 2016

@1veverica tak čo ti poviem.....chlapi 😀 😀 😀

janulka232
21. sep 2016

@andrea8383 je mi to luto,že asi ani tento krat to nevyšlo.Ja idem už do tretieho kola.Prajem Ti aby nabuduce to už vyšlo 😉

andrea8383
21. sep 2016

@janulka232 ďakujem moja. Ja pôjdem tiež do tretieho IVFka, ked mi teda v pondelok potvrdia čo my uz vieme

andrea8383
21. sep 2016

@janulka232 a kedy idete na to? My chceme nejaký čas počkať,aby som sa dostala trochu do formy,aby som hlavne psychicky mala dosť síl na ďalší pokus

janulka232
21. sep 2016

@andrea8383 my mame ist do tretieho kola teraz v piatok.V aprili sme boli v druhom kole.Ale mne sa strašne malo tvoria folikuly,kedže mam velmi nizku rezervu vajičok.Takže ani teraz v piatok nedavam moc tomu nadej,kedže mam iba jeden folikul.Je to pre ženu velmi naročne na psychiku a čim všetkym si musime prejst

andrea8383
21. sep 2016

@janulka232 no moja,tak ja presne viem ako sa cítiš, ja som aj v prvom kole aj v druhom mala po dve vajíčka a vždy len jedno sa im podarilo oplodniť a nevyslo to ani raz. Takže viem ake je to ťažké,aká je to záťaž na psychiku a ta neistota....ale v piatok ideš na odber? Ci už vklad?