Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@desza17 ahojko prečítala som si tvoj príspevok, len ti chcem poradiť, po takýchto prípadoch je vhodné si dať urobiť rozšírené vyšetrenie na hematológiu, reprodukčnú imunologiu, genetiku a endokrinológiu. Mne sa toto stalo už 2 krát a teraz čakám 3 mesiace na tieto vyšetrenia. V care ich to nezaujíma, aj mne tak povedali, že stáva sa, áno stáva,....samozrejme.....len aby si chodila na vklady a im nosila peniaze, ale v Reprofite Brno bez týchto 4 vyšetrení nezačnú ani so stimuláciou!!!!!!!! Prajem ti, aby to ďalšie zostalo navždy s tebou! 🙂
@maculicek1977 ďakujem ti pekne💗.chcela som riesit aspon hematologiu...ale zrusila ma aj moja gynek.ze az po dvoch potratoch..
@desza17 nedaj sa choď nato, práve hematologický problém je veľmi častý v tých prípadoch.....nejako ju prehovor, alebo v care nech ti dajú výmenný lístok na tú hematológiu......nedaj sa!!!!!!!! Preto sa nám nedarí, že niekde je malá chybička a na tú musíme prísť......
@maculicek1977 uz som pisala kvoli tomu aj do car...dr mi odpisal ze pri 1.potrate to nieje opodstatnene😱😱😱.hneva ma ze to takto dr beru..jeden potrat nic neznamena...je to zvratene,som zvedava co by robili na nasich miestach.viac ma ale teraz hneva ze prva ms po potrate nie a nie prist,uz som ztoho zufala...a vyvolavacku mi gyn odmietla pichnut vraj az po 8.tyzdnoch..este je len 6.😕😥
@desza17 cize zobrala by maaj bez listka. Ja este pockam na gyn fiv,idem tam na konzultaciu po neuspesnom prvom ivf. ..avsak..podla toho co tu citam,neposlu ma nikde. Moja gynekologicka ma vysmiala,ze co stresujem,ze mam skusat,statisticky je prve neuspesne uplne v norme...je to sila.
@desza17 babulky na hematológii s výmenným lístkom sa neplatí nič, ale reprodukčná imunológia cca 255 EUR sa platí už som objednaná na 19.01/2017 k Dzurilovej do NR, babulky len sa nedajte, ja som takto stratila 5 rokov, keby som toto všetko vedela predtým.....tiež ma gyndoš vysmial v 35ke, že však skúšajte ......trepák jeden!!!!!!
@maculicek1977 prosim ta reproimuno bez listka ci s listkom tych 255e? Dik...ja som si odhadla ze do 300 bez listka..ale ak to je uz s listkom,tak s panombohom...
@mkatkam tých 255 EUR s lístkom, tak mi povedala sestrička, aj baby to tu písali....je to neštátne zdravotné stredisko, nájdi si dzurila centrum v NR tam majú aj cenník.....veru veľa to je.......
@maculicek1977 dakujem,ja som s nimi uz troska pisala,som sa pytala,ci sa da aj bez listka🙂 este som sa ale neopytala kolik to kostuje;)
@mkatkam V GF ti po prvom nevydarenom ivf nic nedaju, ja som od nich 2x pytala iba listok na hemato a dost podrazdene mi povedali, ze to nie je potrebne, ze oni to riesia az po dvoch neuspesnych vkladoch. Tak som isla za mojou gyn a ta mi povedala, ze mi to moze dat az po 2 potratoch!! A na imuno som ani listoch nepytala, lebo som uz nemala odvahu. V Brne som sa na hemato spytala dr a ten mi hned povedal, ze jasne, urcite si to mam spravit, aby sa vylucili nezdary a ak chcem tak aj imuno v Nitre, ale ze to je drahe, tak je to na mne. Inak na imuno som sa objednala hned po neuspesnom KET, aj ked som nemala listok, az potom som ho znahala. Idem tam buduci tydzen.
Ahojte Baby ja som bola dnes v centre na konzultaciu.A pytala som sa doktora na to hematologicke vyšetrenie.A bez problemov mi vypisal listok hned vysvetlil kde mame ist v Martine no škoda,že dnes mali akurat dovolenku.Takže ideme tam až v pondelok aj tak mame ist do centra na krv.Takže nechapem,že niektori doktori maju s tym problem
@janulka232 AHoj! A do ktoreho centra chodis?
@babusik85 chodim do iscare do Martina je tam užasny doktor,Aj ked aj Galo bol fajn no už odišiel
@janulka232 ahoj Jani, a aký DR je teraz v Iscare. Ja som sa na hematológiu do MT musela objednať a termín som dostala o 3 mesiace, nemusíš sa objednať? Ty nechceš ísť vyskúšať ten REPROFIT do Brna? ja na 3 pôjdem určite tam, ISCARE už nedôverujem.....a čo ti navrhli teraz?
@maculicek1977 ak sa mozem opytat, preco im nedoverujes? ja tiez chodim tam.
podpisali ste aj Vy zmluvu, ze zamrazene spermie a embrya neposkytnu ak pojdeme do ineho Car?
@babusik85 to áno, ale my tam našťastie nič nemáme.....Vieš, keď sa pekne tvária, a nám laikom hovoria, že aké vyšetrenia nám urobili a my im slepo veríme, lebo už nevieme čo máme robiť a po nezdaroch, keď pátram na vlastnú päsť a pýtam sa ich potom npr. akú hladinu TSH hormónu mám a nielen tento výsledok, tak, povedia, že to poisťovňa neprepláca..... asi také robia vyšetrenia......HAMBA IM!!!!!! ja som mala u nich, 1 x IUI, 2 krát IVF, a to aby mi povedali, že aké vyšetrenia by bolo dobré si dať ešte urobiť keď už mám 38 rokov ich vôbec nenapadlo, ako som spomínala, v Reprofite bez týchto 4 vyšetrení nezačnú ani so stimuláciou. Koľkým nezdarom a sklamaniam , by sa takto dalo predísť, ale samozrejme im nejde o to, peniaze sú hlavné v tomto biznise najmä v slovenských caroch, sa musia na nás nabaliť!!!!! Je to strašne smutné, ale je to tak, hovorím z vlastnej skúsenosti.....teraz čakám na tieto vyšetrenia 3 mesiace.....Šla som tam, že s tým, že je to renomované pracovisko so špičkovými odborníkmi a toto oni neurobia základné vyšetrenia?????? KDE SME????????
@babusik85 ešte som zabudla pripísať, že pán Doc. Tomáš bol sám zhrozený a spravedlňoval sa mi, že on zato nemôže, že on tam je len od pol septembra.....tak asi taký PÁNI doktori, tam boli....alebo sú????? S babami, čo som sa tam stretla ani jednej sa nepodarilo, ale sa už ani nečudujem, po mojej skúsenosti.....
@maculicek1977 ano, je to pravda. zaklad by bol, ze zacnu s tymito vysetreniami...
ale ako citam tu na koniku, u nas na Slovensku ani jeden CAR nerobi... len ked su uz neporadene IVFka.
ja mam problem s tou zmluvou. ale my tam uz mame zamrazene spermie, tak asi uz na vyber nemame. podla mm nemam stresovat a mam verit, ze nam pomozu. ja verim, ale ta zmluva mi troska vadi.
inak ja som u nich bola este len 4x, a z toho 3x mi brali krv. 2x som sa opytala na vysledky, ale nepovedali mi jasne, len ze je vsetko v norme. co je asi aj pravda, lebo listok z krvi zdaleka som videla, a neboli tam odchylky.
@maculicek1977 a Ty kedy si tam chodila?
@babusik85 ja celý tento rok som chodila, mala som 2 IVF, strašne smutné toto moje zistenie....preto to tu píšem, aby baby vedeli......

@sofia1 aj ja som predtym brala bez toho mi nikdy ms neprisla..teraz mi dr nedala ze bez liekov to musime nechat spustit.dnes som volala ci mi neda vyvolavacku tak ze az po 8tyzdnoch od potratu.som nahnevana.ty mas tiez pco?