icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

babusik85
11. nov 2016

@maculicek1977 rozumiem, mrzi ma to! treba potom vyskusat iny centrum, na 3. uz isto vyjde, treba verit 🙂

dena22
12. nov 2016

@babusik85 to nevadi, ze tam mate zamrazene spermie. my sme to tiez riesili, prevoz spermii po SR je uplne jednoduchy, a my sme dokonca vybavovali prevoz do Ciech. da sa to, ak sa rozhodnete zmenit centrum.

dena22
12. nov 2016

@maculicek1977 najhorsie na tom je, ze na SR je toto status quo. Tolke sklamanie. Tiez sme usli do Ciech, a neda sa to porovnat. A pritom to nie je ani drahsie, ak neratame cestu. Ta etika obchodna ma ale aspon nejaku uroven. Kazda z nas sa nadeja, ze sa to podari na prvy sup, ale ja tiez odporucam, ak to nevyjde, alebo mate akekolvek pochybnosti o centre, zmente ho a nezdrzujte sa. Je to premrhana energia, hlavne cas, a samozrejme prachy.

janulka232
12. nov 2016

@maculicek1977 teraz je tam doktor Tomaš.Idem na hematologiu v pondelok tak som zvedava čo mi povedia možno tiež si budem musiet počkat na vyšetrenie.Nechcem ist do Brna je to strašne daleko už mam dost,ked musime pomaly dve hodiny cestovat do Martina.A ja som zatial tam spokojna no ako pišeš mali by nam urobit podrobnejšie vyšetrenie,ked už ideme do IVF ved je to tak velmi drahe.V pondelok idem na krv a ked budem mat nižšie ako 15 fsh tak ideme skusit nejakou inou metodou umele To robili v Londyne a ked nebude to fsh nižšie čo zatial som to mala vyšie tak už kašleme a berieme aj darkynu,lebo už rok riešime umele oplodnenie a vek uteka

kubulka280
12. nov 2016

@janulka232 Presne tak je to daloko, každy chváli Brno ale ja nemám dobre skúsenosti s Reprofitom, bola som 3 na IVF a ani raz nám to nevyšlo, ale môžem povedať že je tam zlatí personál a teraz sme sa rozhodli do iscare MT

janulka232
12. nov 2016

@kubulka280 ale si myslim,že nemožu,len za to doktori,ked nam to nevyšlo.Ako moj pripad už som bola tri razy na IVF ale mam nizke amh,takže nemam skoro vobec vajička.A ja som v Martine spokojna všetci su tam velmi mili.

babusik85
12. nov 2016

@dena22 dakujem!a Vy ste kam chodili?
Dnes som sa inac opytala ale len sestricku,a ona ze samozrejme poskytnu mrazacikov.

dena22
12. nov 2016

@babusik85 my sme odisli z GF do Prahy, pripadny prevoz sa riesi s hlavnym embryologom, treba angazovat spolocnost pre prepravu tkaniv a buniek. Papiere k prevozu vam vyda vase nove centrum. Je to ziadost o prevoz a suhlas. Kedze my sme mali zaujem o prevoz do zahranicia, Praha nam dala kontakt na spolocnost Reprotrans. Zalezi na tom, kam sa rozhodnete ist, vasa nova klinika by vam mala k tomuto poskytnut infos aj kontakty.

kubulka280
12. nov 2016

@janulka232 vieš len mna zarazilo že nerobili vyšetrenia už po tom druhom raze prečo nám embryá nepreživajú ale až po tom treťom riešili.

aluska1404
13. nov 2016

Ahojte dievcata dlho som sa neozvala bol trochu boj s vysetreniami s genetika su dobre vysledky a cakame na hematologiu a imunologiu a po novom roku opat na 2 ivf ako sa mavate vidim ze pisete stale musim prestudovat spravy lebo od jula som tu nebola

aluska1404
13. nov 2016

@1veverica Aj ja sa pridavam ku gratulacii krasne babenko drzkajte sa a hlavne vela zdravicka obom 🙂

janulka232
13. nov 2016

@kubulka280 za tie prachy by nam mali spravit viac vyšetrenia a nie,že my si to musime zistit na modrom koniku

kubulka280
13. nov 2016

@janulka232 asi tak, tak som veľmi sklamaná

ereska
13. nov 2016

Ahojte ktora teraz stimulkujete ja som 9 den stimulky ???

musichetta
Odpoveď bola odstránená
musichetta
Odpoveď bola odstránená
1veverica
14. nov 2016

@aluska1404 dakujem velmi pekne, dava mi zabrat, skvrna jedno 😉

janulka232
15. nov 2016

@maculicek1977 Ahoj včera som bola na tej hematologii,ale akurat brali krv tak povedala aby som prišla až o dve hodiny a,že maju termin až na februar tak som sa na to vykašlala a skusim pozriet či nenajdem hematologiu niekde bližšie kde ja byvam

maculicek1977
15. nov 2016

@janulka232 áno ja som sa v septembri objednávala na 19.12 hrozné toto čakanie.....a čo ti navrhol Doc. Tomáš? Sú tam ešte nejaké zmeny v Care?

janulka232
15. nov 2016

@maculicek1977 je to na nervy,že je taka dlha čakacia doba zbytočne utekaju nam mesiace.Tak neviem či ja pojdem na vyšetrenie.A imunologia je na čo dobra čo tam vyšetruju? Bola som včera na krv a uvidime ake budu vysledky a zase do centra som objednana 2.12.Ked odišiel doktor Galo tak pomenili sa tam nejaky ludia,lebo asi odišli s nim do noveho centra

maculicek1977
16. nov 2016

@janulka232 ahoj, no tá imunulógia je dobrá nato, že vedia zistiť príčinu neúspechu je toho veľa čo môže byť príčina neúspechov - cytokíny, protilátky, tu na MK je skupina reprodukčná imunológia kuk tam alebo DZURILA centrum Nitra....no aj keď v tvojom prípade, to je otázne, keďže ty máš problém s vajkami resp. nízke AMH, lenže stále môže byť ešte pridružený aj iný problém čo v prípade, kebyže už máš embryjko v tebe a potom takto odíde, by bola asi riadna tragédia ....koľkým babám sa to už takto stalo.... ja už nič nechcem nechať na náhodu urobím si tieto 4 vyšetrenia a uvidím čo zistia...hádam niečo zistia, nakoľko mne to už 2 krát odišlo...som už strašne netrpezlivá, lebo z tohto čakania ma poráža.....a ďalší rok je za nami.....Jani budúci rok nám to už musí vyjsť......potom napíš ako si pochodila v Care....

janulka232
16. nov 2016

@maculicek1977 určite sa nam už v Novom roku podari otehotniet.A mne bud s darkynou,alebo bez nej.A velmi to prajem všetkym snažilkam ktorym to nevyšlo.Určite dam vediet ako som dopadla v centre

musichetta
Odpoveď bola odstránená
janulka232
17. nov 2016

@musichetta ano pozerala som tu stranku,ale nevedela som sa s toho vysomarit 😉 .Pre mna je už dost naročne jazdit do Martina kvoli praci,takže nad Brnom by som určite neuvažovala.A dakujem už som sa zmierila aj s tym,že možno budeme mat darkynu

musichetta
Odpoveď bola odstránená
musichetta
Odpoveď bola odstránená
ereska
21. nov 2016

@musichetta a ty si v ktorom hnuti ked tu niekomu vnucujes svoj nazor nevies ani troska tuzba po dietatku ake je to silne po niekolkorocnych pokusoch prirodzenou cestou po potratoch sklamaniach vidiet svetielko ze takto by to islo myslim ze nikto by sa na nikoho nehneval ani Boh ze mame dietatko zo skumavky .

ereska
21. nov 2016

@musichetta kolkym zenam parom pomohli mat vlastne dietatko . Kazda preto urobi vsetko a raz sa to podari a je jedno akou cestou .

1veverica
21. nov 2016

@ereska ahojky, vôbec ju neries, podla mna len baba co tym vsetkym prechadza to vie pochopit, zbytocne sa budes "rozculovat" nad niekym, kto nema takyto problem, ako my vsetky 😉

desza17
21. nov 2016

Ona uz bola stymito nazormi vo viacerych diskusiach,vzdy to preskocim a necitam,nezaujima ma to...my vieme za co bojujeme a je len nasa vec akou cestou ked to raz prirodzene nejde samozrejme ze sa zverime do ruk odbornikov.tiez som veriaca a verim ze Boh stoji pri mne ako pri kazdej jednej z nas...a raz budeme matkami✊✊✊💞💞💞💞