icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

dagaz
3. dec 2016

@dena22 vcera to preslo po mlieku..dnes zatisal nic tak uvidim co bude. Chystame sa na vianocne trhy tak ma to hadam nechyti tam lebo sa chystam na cigansku..strasnu chut na nu mam😊

sofia1
3. dec 2016

@desza17 dakujem😆

dena22
3. dec 2016

@dagaz :D:D:D:D sak vravim....pankreolan do kapsy 🙂 a mozes aj cigansku :D

dagaz
3. dec 2016

@dena22 take doma nemam😁 ale zatial je fajn..aj ranajky boli a nieje kyselina aj kavicka aj cajik a nic😄to je super.

gabitka2010
4. dec 2016

@janula12345 ahoj takže moje dnešné sono nie je žiadna sláva...mám len tri folikuly 😕...dúfam že ty budeš mať zajtra pozitívnejšie správy 😉

janula12345
4. dec 2016

@gabitka2010 ahoj. Tri su fajn. A ak budu vsetky kvalitne tak uspech. Ved vies ze ja som mala zo 14 iba 2 kvalitne. Takze kvantita neni dolezita.. ale kvalita!! ;) uvidis, to dopadne fajn. Dam vediet aj ja zajtra, ako som dopadla.

janula12345
5. dec 2016

@gabitka2010 nooo tak sme na tom rovnako. 3 kusy.. 1 velke a 2 male. Zobrali mi aj krv aby zistili preco tak slabo reagujem kedze minule bolo vela vajicok. V stredu tam idem zas na vysledky krvi a dalsi utz. Takze ziadna slava ani u mna.

dena22
5. dec 2016

@janula12345 prosim ta, a cim stimulujes a kolko? a od ktoreho dna? kratky ci dlhy protokol?

gabitka2010
5. dec 2016

@janula12345 mne tiež včera brali krv, ale výsledky budú až dnes poobede, tak som zvedavá čo mi povedia a kedy pôjdem na ďalšiu kontrolu

lilianna1988
5. dec 2016

@dagaz ahoj kedy ides na krv?testy?

dagaz
5. dec 2016

@lilianna1988 idem zajtra ale uz je to jedno..dorazila ms dnes🙁takze uz len odber pre car aby to mali zdokumentovane

dena22
5. dec 2016

@dagaz aj mne,bola som dnes na krv, do rana sa to spustilo, kazali mi zvysit utros a cakat do vysledkov...sestricka mi povedala, ze to nic neznamena, teraz tam mali pacientku, co krvacala do porodu...mno....akurat ja budem ten pripad :D

dagaz
5. dec 2016

@dena22 no presne..ja teda ten pripad urcite nebudem. Ja uz extrimax ani brat nebudem. A utros asi tiez nie. Naco

dena22
5. dec 2016

@dagaz ja som estrimax ani nemala, a utros teda davam, manzel nechce dovolit este, on do poslednej chvile bude verit, minule ma poslal na druhy odber este v ten isty den, a rano som musela curat na test, stale to nechcel pripustit 🙂 ale ja viem svoje, poznam si telo...takze nas caka KET v januari...no co uz...

dena22
5. dec 2016

@dagaz inak, ked som zvysila davku utrosu, ako mi kazali, ostala som riadne high...secko mi pride v pohodicke🙂 ...uz si spriadam plany na dalsi pokus...

janula12345
5. dec 2016

@dena22 agoj. Gonalom. Aj prvy krat gonal, 225 jednotiek. Mala som 14 a teraz mi dal iba 187.5 ze aby bolo menej ale kvalitnejsich. A mam 3. Bol z toho lekar sam prekvapeny, ze ta ista liecba a ine ucinky. Stredu mi kazal prist a budeme vraj carovat aj s fostimonom 🙂)) tak som zvedava.

janula12345
5. dec 2016

@gabitka2010 a kedy mas ist na dalsi utz? Ja uzv stredu, povedia mi co dalej aj dovod.. To uz bude osmy den, tak som zvedava ci tam este nieco narastie a vlastne aky je dovod ze mam iba tri.
Normalne sa obavam, aby mi nezastavili cele ivf. Vraj aj to sa stava.

gabitka2010
5. dec 2016

@janula12345 mne dnes volala koordinátorka,že výsledky krvi mám v poriadku a mám ďalej pokračovať s 300 jednotkami gonalu....tiež idem na druhú kontrolu v stredu...znova mi budú brať krv a ešte by sme mali mať povohor s embryologičkou

dena22
6. dec 2016

@janula12345 chcem len pre info poznamenat, ze niekomu Gonal vobec nesadne, bud naprodukuje vela folikulov, ale vajicka nie su zrele, pripadne kvalita cytoplazmy moze byt znizena, alebo nevyprodukuje, tak ako sa to teraz tebe stalo dost vajicok...suvisi to s tym, ze Gonal obsahuje cisty FSH (folikulostimulacny hormon) , kdezto Menopur, alebo Merional, obsahuju 50:50 aj LH (luteizacny hormon), ktory je dolezity pre spravne dozrievanie vajicok...preto sa zvykne ku Gonalu kombinovat Luveris...pisem ti to len pre info, mam to overe aj v praxi...jeden cyklus cisty Gonal, vysledky katastrofalne, nasledujuca stimulka ta druha uvedena kombinacia, a konecne sme mali aj co mrazit...nikdy pred tym...a dalsia vec je aj ze som zacala v tom uspesnejsom cykle pichat diphereline skor, uz od 1DC.....lenze ja som mala kratky protokol, v dlhom je to asi inak...co sa tyka tej davky, to sa mi zda malo, myslim, ze 14 vajicok, pokial ti funguju oba vajecniky je ok, to vobec nie je vela, ja som mala 9 na zdravom vajecniku a 3 na operovanom...skor si myslim, ze ten cisty Gonal je na ukor kvality...ako vravim, neplati to urcite u kazdeho, pre niekoho je Gonal uplne ze hifi...takze ja som spravilo to, ze v druhom cykle, co mi chcela dat doktorka identicku stimulaciu, ako tu co u mna nezafungovala, po prestudovani si zopar faktov, stimulovala som podla seba, a oplatilo sa mi to...moja doktorka by totiz na moju teoriu nikdy nepristupila, chyba je, ze oni idu cez sablonu, vobec sa neprisposobuju individualne, a hlavne, ty mas vyhodu, ze ti kontroluju krv, mne ani na vyziadanie nie...idu len podla UTZ...takze ja som v tomto urobila po svojom, a ako vravim, uspesne...neurobila by som tak, keby som to nemala v nejakom cykle overene samozrejme...toto bolo 4 IVF, zopakovala som priblizne to, co som mala v 2 IVF, vtedy som mala tiez peknu urodu, vzhladom na moje AMH, vek, a jeden funkcny vajecnik....dufam, ze ti cyklus nezastavia, mne povedali raz, ze jedna zienka mala len jedno jedine vajko, a uchytili sa a fcul ma synka

janula12345
6. dec 2016

@dena22 , ty do toho ako vidis. super ze aj iny pohlad mam. skoda, ze lekari to takto nevidia, nepovedia a hlavne neriesia. aj ked, moj lekar je inak fajn a som spokojna s pristupom.
uvidim, co mi zajtra povedia, aky je dovod ze mam zrazu s tym istym postupom iba tri vajicka. Aj ked, mne stacia aj tri, teoreticky aj jedno, kedby sa zadarilo. lepsie ako 14 a iba 2 z toho zrele, a naakoniec ket nevysiel aj tak. to mi prislo ako ciste plytvanie vajicok. Co sa tyk protokolu, vzdy mam kratky. nemam dlhe protokoly. ja nemam zdravotne ziadny problem, ani manzel. alebo ho mozno iba nenasli :D

dena22
6. dec 2016

@janula12345 iba dve zrele? no to potvrdzuje moj dohad...mas prehlad o svojom hormonalnom profile? kolkobunkove babatka ti vkladali a na kolky den? co sa tyka stimulacie, ja som sa dozvedela vlastne co robit od primara Texla zo Sanatoria Helios v Brne, ale sama chodim so Prahy...len oni maju na webe diskusne forum, kde sa ho kocky pytaju a dost pruzne odpoveda, mne takmer obratom odvpovedal....ked mu vypises svoje hodnoty, vek, AMH a FSH, on by ti mohol moj dohad potvrdit, alebo vyvratit...resp. prva konzultacia je u nich bezplatna...ale ako vravim, ja sama chodim do Prahy, tam je zase najlepsia embryologia v Cesku a Slovensku . Prague fertility Center...mame vzdy kontinualny monitoring embryji, to je u nich vzdy, a ako jediny mi pan Dr. Hlinka vysvetlil, ako sa musia spravne delit embrya, aby vobec boli vhodne na vklad..t.zn. parovo a exponencionalne...z 2, na 4, 8,16,32.... atd....z toho vyplyva, ze ak vkladaju napr. 3 alebo 5 bunove embryo, nieco nie je ok, bud chcu zarobit, alebo nevedia, co robia....my sme dostali oba razy embryja na USB kluci, a embryologicka nam exaktne vysvetlila ku kazdemu embryjku, ako sa delilo, preco vybrala na vklad tamtie, a preco dava zmrazit tie ostatne...suma sumarum som za tie dva roky po centrach dospela k nazoru, ze v kazdom centre je nieco dobre, a keby tie veci dali dokopy, maju super metodiku, v PFC ako som pisala pred tym, sa mi nepaci zase pristup k stimulacii, ziadna kontrola krvi, odveci..Texl na tomto velmi bazíruje, a ma recht...bez klesajuceho alebo stupajuceho LH, nemoze doktor odhadnut ani davku a ani dlzku stimulacie...napr. Texl ma strategiu, ze stimulovat v kratkom protokole sa musi 11 dni, na 13 den je odber...nesmie sa stimulovat podla neho kratsie...keby sa Texlova metodika stimulacie, a embryologia z PFC dali dokopy, je to parada...Texl sa ale aj trva na vklade jedneho embrya, a po 5 dnovej PK. S tym kazde centrum nesuhlasi, maju teoriu, ze cim skor do maternice,...my sme mali vklad na 4 den, 1 morula a 1 vcasna blasta...aj tak sa neujali...aj ked boli ukazkove...podla mna je to jedno, ci sa kultivuju do 5 dna, alebo nie...ak maju prezit, su dostatocne zivotaschopne, preziju nielen PK, ale aj mrazenie a nasledne rozmrazenie...ako povedal Dr. Hlinka, je to aj tak o embryjku vsetko, podla neho moze mat baba aj protilatky a ine neduhy, ak sa raz embryjko riadne zahryzne, a ma silu prezit, nic ho nevypudi....ved si vezmi, kolko zien fajci, pije a ani nevedia, ze su tehu..alebo aj vedia..a babo sa narodi...Dr. Hlinka nam povedal, ze proste niekomu to vyjde az 7x, co sme neradi poculi pravdaze, a povedal, ze moze byt dokonala spermia, dokonale vajicko, a dokonale embryjko, a aj tak to nevyjde...a naopak.....cize uz len urobit pre to vzdy maximum, a cakat si sa to babo konecne rozhodne k nam prist 🙂 drzim ti palce...

dagaz
6. dec 2016

@dena22 ufff..nooo ty mas ake info..tak ja teda si myslim ze ovladam co a ako..ale vidim ze ty si sa v tom pozvrtala teda riadne🖒

dena22
6. dec 2016

@dagaz juj zlatik, okolnosti ma donutili...radsej by som nevedoma hned otehu :D viem, ze mi veris :D

dagaz
6. dec 2016

@dena22 verim ani nevies ako...tiez som si kadecim preskakala.. aj ked po 8 rokoch som sa dockala a mame syna. Ale ten uz ma tiez 8 rokov a chceli sme este jedno ale bohuzial uz nam nieje dopriane..drzim ti palce najviac ako viem aby sa zadarilo aby stastie stalo pri vas. 🤗

dena22
6. dec 2016

@dagaz dakujem, aspon mate uz dietko...nam strasne chyba...doslova to tak obaja citime, ze nam je moc smutno za nasimi detmi, ktore tu uz davno mali byt a zdielat s nami zivot...ale co uz...kazdy to mame inak...nevydalo opat, tak sa budem pripravovat na KET...aspon to, ze nemusim zase cakat 3 mesiace (nehovoriac o peniazoch) a nemusim podstupovat aspon teraz stimulaciu...snad sa to uz podari...

sofia1
6. dec 2016

Ide niektora tento mesiac na KET?

desza17
6. dec 2016

@sofia1 ja,az po sviatkoch..zaciatkom januara ak vset

desza17
6. dec 2016

@desza17 vsetko pojde ako ma.a ty ides kedy?

sofia1
6. dec 2016

@desza17 ja idem na bud.tyzden

desza17
6. dec 2016

@sofia1 a kam?tak vela stasticka