icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

evelka81
18. jan 2017

@miskab ahoj mne uz 4 x odlozili Ket a pokazde som bola 2x na sono. Ja som mala malu sliznicu 6,4 ani estrimax nezabral. Sliznica 10 je v pohode ci? Brsla si nejake tabletky?

miskab
18. jan 2017

@evelka81 no sak prave ze nechapem na co mam prist znova na ultrazvuk ked sliznica ma 10 mm a som 13 den cyklu

marverka
18. jan 2017

Ahojte,
neostal dakomu Puregon, Gonal, Menopur? IP, moc ďakujem

1veverica
19. jan 2017

@wanda52 neboj, ja som sa tiez na zaciatku bala, ale ked vies o co ide, tak budes silna ved si zena, vsetko zvladnes lavou zadnou, ale verim ze uz to chces mat za sebou, tie injekcie su v pohode, ja som si ich pichala sama, aj ked nejake tie modrinecky boli, ale to je nic, nam sa podarilo prve IVF, a uz mam doma trojmesacnu dcerku, pre nu sa toto vsetko oplatilo, a nelutujem ani den co som preplakala, lebo som toho vsetkeho mala uz dost😉 Drzim palce, bud silna👍

wanda52
19. jan 2017

@1veverica ďakujem, myslím, že injekcie nejako dám, len sa trochu bojím, či z tých hormónov nebudem mať nejaké depky a zlé nálady. Baby a ako ste sa vysporiadali s otázkou, že čo ak budeme mať viacej embrijok, ako by ste si nechali niekedy v budúcnosti vložiť. Ja mám s týmto dosť veľký problém, lebo nedokážem ich zničiť a ani darovať...Ako beriem to tak, že jednoducho buď alebo.. najradšej by som absolvovala soft stimuláciu, lenže tu na SR ju moc robiť nechcú. My chodíme do Heliosu a tam soft nerobia, tak mi to aspoň napísali. Absolvovali sme dvakrát insemináciu, tretíkrát to chceme skúsiť cez IVF, lebo už tej inseminácii moc neveríme.

1veverica
19. jan 2017

@wanda52 ja som nemala ziadne ine nalady, ako zvycajne, toho sa urcite neboj. My sme tiez dva krat absolvovali IUI, to nam nevyslo, az to prve IVF. Co s ostatnými embryjkami este neviem, ja mam uz 39r. a aj jedno babulko mi celkom staci, rozpravali sme s manzelom o tom, ale nejako sme tiez este nedosli k zaveru, este mame mesiac na rozmyslenie, bo dovtedy mame zaplatene zmrazenie, tak uvidim, ako to dopadne🙂 Rozhodnutie je stale na tebe, podla mna sa rozhodnes spravne ked k tomu dojde, riesit to skor je asi zbytocne😉

wanda52
19. jan 2017

@1veverica Ďakujem. A nevieš prosím ťa, ako dlho schvaľuje poisťovňa žiadosť o IVF? My máme Všeobecnú zdravotnú poisťovňu.

yennn
19. jan 2017

@wanda52 embrya sa daju darovat???😲
Vajicka aj spermie chapem, ale ved to embryo uz je tvoje vlastne dieta, neviem si predstavit ze by mi tak chodilo po svete a ja o tom neviem... Je to ako adopcia vlastne

1veverica
19. jan 2017

@wanda52 Ja mam tiez vseobecnu mala som to o 3tyzdne naspat v centre, ale to bolo minuly rok, tak dufam ze ten limit sa nepredlzil😉

wanda52
19. jan 2017

@1veverica ďakujem

andre28
19. jan 2017

@marverka ja mám doma dve pera 300 gonal...ale bývam vo Viedni ☺

henika14
19. jan 2017

Ahojte baby tak sa k Vám pripájam aj ja 🙂 mám dlhý protokol a budúci týždeň predpokladám ma čáka odber :/

takaaa
19. jan 2017

@henika14 ahoj. Tiez mam dlhy protokol a odber na druhy tyzden. Zacala som decapeptylom. Teraz stimulujem 4 den s gonalom, zajtra prva kontrola 🙂

desza17
20. jan 2017

@henika14 drzim palce

henika14
20. jan 2017

Ahojte chcela by som sa opýtať či ste boli PN po odbere až po vklad?
Ďakujem 😉

henika14
20. jan 2017

@takaaa do ktoreho centa chodis?ja do Gynfiv do Ba...

1veverica
20. jan 2017

@henika14 ahoj, ja nie, len v ten den som po zákrokoch sla domov, po vklade som si aj lahla, ale na druhy den som normalne sla do prace,len som nedvihala nic tazke, a samozrejme ziaden beh ci cvicenie, drzim prsty😉

ssegra
20. jan 2017

@henika14 ahoj ja som bola PN od vkladu az po odchod na matersku, ale mam fyzicky narocnu pracu a moj gynekolog nechcel aby som riskovala ked nas to stalo tolko penazi

ereska
20. jan 2017

@henika14 ja som bola na pn po odbere mi dali odklad koli ohss tak som isla do prace a potom od kontroli sliznice na 10dc som sa dala vypisat a som doma dnes 4 den po ket cakame na vysledok ;) drzim paste vsetkyyyyym

henika14
20. jan 2017

Ja neviem co mam robit,ci po vklade ked sa zadari ci mam ist do prace...nakolko robim v stavebnej firme a pocas sezony je to dost stresujuce a pracujem 10 hodin denne...bojim sa ze ak sa nieco stane budem si to vycitat do konca zivota...nerada by som riskovala ked zato dame tak vela penazi...ale zas na druhej strane tehotenstvo nie je choroba...

andre28
20. jan 2017

@henika14 nám sa podarilo na 4 krát...prvé dva vklady som bola doma a nič nerobila.iba stresovala,lebo myšlienky su stále tam....tretí krat som odletela na mallorku.jedine čo ma štvalo že sa nemôžem kúpať,ale to bol bočny problem,no a niečo sa uchytilo,ale bolo toho málo...a ten posledny krát som po vklade tri hodiny odletela do Talianska na vykend a keď som sa vratila,na druhý deň sadla do auta a vycestovala z Viedne do Prievidze ku mame.a ten druhý týždeň som išla do roboty.ateraz som v 14 týždni....samozrejme nenadrapovať sa z ťažkymi vecami,čo ale neznamená že nesmieš odniesť nákup,alebo čo 😊

mariannamk
20. jan 2017

ahojte, do CAR sme chodili, naposledy 2 roky dozadu, potom som povedala, ze nie. 2 roky ubehli, stale bez uspechu, tak sa chystame zas. ak ste do CAR isli uz s tym, ze IVF moze byt co najskor, kolko casu ubehlo? co ste "povinne" pred spisanim ziadosti museli absolvovat, kedy ste stihli ziadost spisat a kedy vam ju schvalili. samozrejme, ze je to individualne, ale ak ste ochotne, budem rada, ak sa podelite o skusenosti. mozte aj cez ip 🙂
celkovo sa snazime takmer 5 rokov (teda v maji), problem je viac menej vo mne, v nizkom AMH a uz aj vynechavajucej ovulacii. len tie posledne 2 roky som nic neriesila, iba depkovala... iba par dni, co sme sa rozhodli to este v CAR raz skusit a ist konecne do IVF.

1veverica
20. jan 2017

@mariannamk ahoj, tak ja som po laparke sla do centra, hned v ten den sme spisali ziadost, o tri tyzdne mi volali ze uz mam tam odpoved, a hned nasledujuci cyklus som zacala so stimulkou, takze nemala som ziadny akoze potrebny mesiac navyse, ale to asi urci lekar ci uz neexistuje ina moznost, ja som mala za sebou 2neuspense IUI, a tu laparku kde sa zistili nepriechodne vajcovody, takze tam uz ina moznost ani nebola

henika14
20. jan 2017

@ssegra aku mas pracu?ak sa smiem opytat... 😕

ssegra
20. jan 2017

@henika14 pracujem v tescu cize tahala som tazke palety, klietky a krabice, vacsinu casu na nohach tak preto som zostala doma... keby som robila v kancelarii, alebo by som sedela a nemusela tahat tazke veci nikdy by som na PN nesla..

takaaa
20. jan 2017

@henika14. Ja som v KE. A budem PN po transfere, kedze je to uz treti pokus 😢

henika14
20. jan 2017

@ssegra ja ako som uz pisala robim v stavebej firme,pracu mam sedavu ale sa aj dost nachodim ked musim pomahat skladnikom vydavat tovar,v skladoch mame zimu,rano vstavam o 5:10 a domov pridem vecer o 18tej,v sezone stavebnej sa niekedy nemam cas ani sa najest...a druha vec je ze v oktobri mi skonci prac.zmluva a ak ostanem tehotna zmluvu mi urcite nepredlzia,takze neviem co mam robit...

misiatkooo
20. jan 2017

Ahojte chcem sa vas opytat ako ste to mali s vychadzkami počas PNky? Ja zatial este pracujem ale buduci tyzden mam naplanovany odber a uz aj potom chcem byt doma.

ereska
20. jan 2017

@misiatkooo ahoj ja mam od 10:00-12:00 a od 14:00-16:00 ale az po tyzdni pn ti ich napise ;)

misiatkooo
20. jan 2017

@ereska ahoj tak to je super tak prve dni budem len lenostit ale dalsi by som sa zblaznila keby som len doma zavrete 😊 a pnku si mala od obvodnej?