icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

stellamaris
4. júl 2015

@ciglianova ahoj,na nervy budes po vklade 😉 to cakanie na test je fakt narocne na psychiku,ja som sa snazila rozptylit pracou 🙂 mam za sebou prve IVF,bohuzial neuspesne,tak idem teraz na vklad.Nic to nie je,precistenie maternice,potom vklad,trochu polezat a hop domov.Mozem sa opytat,preco mas darkynu,ak chces,mozes aj do ip......

ciglianova
4. júl 2015

@stellamaris ahoj.Pred 10-rokmi som mala nador na vaječníkoch.Naštastie maternica bola v poriadku.Aj ked ani ta nema idealne mieri🙂 tolke roky bez prirodzených hormonov sa na nej podpísalo nieje najväčšia ale že ona sa prispôsobí počas tehotenstva ale sliznicu mam max 7mm na 16/17 deň cyklu.Vraj aj to stačí tak uvidíme.

stellamaris
4. júl 2015

@ciglianova ale hormony budes brat aj tak,teda po vklade urcite.Maternica sa zväcsi v tehu,sliznica by mohla byt väcsia,ale moze to vyjst.Ja mavam v ten den cyklu sliznicu 10 mm,u mna ale cyklus trva,kym pride ovulacia.U mna su vajicka sice dobre,ale do 5.dna vydrzalo iba jedine zo 6 kultivovanych.Lekar vravel,ze mozno bude treba darkynu.....no uvidime po vklade......

ciglianova
4. júl 2015

@stellamaris nerobili vam gen.testy embrya.Viem že sa niečo také roby pri predlženej kultivaci a vyberú tie najlepšie.Hormony budem brať asi až do konca tehu aby sa udržalo.Teraz ani neviem ako ich budem užívať.Boli sme dohodnutý že sa embya zamrazia lebo sme nemali mať s darkynou rovnako cyklus.No ked som volala do centra či prišla na prvú konzultaciu tak mi povedali že sa už zacala stymulovať a zhodou nahod mame cyklus na den rovnako tak mi v den odberu vajíčok a manželových spermii povedia či to spravíme už tento mesiac.Ak ano tak okolo 20.7. A 24.7. mam narodky to by bol pekný darček.držím ti palce

stellamaris
4. júl 2015

@ciglianova nerobili nam,nebol dovod.Mali by to spravit,aby sme sa nesnazili zbytocne.Ak sa dame na druhe IVF teda.Ale zase mame 3 vajicka este zamrazene,tak vlozime tieto najprv.Drzim aj tebe palce,nech to klapne hned 😉 bol by to nadherny darcek,urcite bude!

lucia2505
4. júl 2015

@maraja dakujem za odpoved, skusim teda radsej bez liekov,uz je to lepsi, dufam,ze ma to znova nechyti. Podla mna to bude z toho tepla co je vonku,aj ked bolo by super keby to robilo radsej babo 😊

nony6
4. júl 2015

@ciglianova ja ešte neviem, či sa nám to podarilo, dnes som 7. deň po prvom IVF. Ale mala som dosť silné krvácanie, takže si nerobím nádeje, že sa to podarilo. A ešte stále špiním, takže som už zmierená s neúspechom. Po vklade som bola ešte dva dni doma, ale neležala som, trochu som aj upratovala, ale nič náročné. Držím palce, aby vám to vyšlo.

chmurkaxy
4. júl 2015

@nony6 ja som dnes 12.deň po vklade, krvácala som fakt masívne (8 vloziek denne) od 4.dňa do včera a mala som duchov,ktorí potom zmizli a klesajúce hcg a aha dnes. Nestracaj nádej. Ja uvidím výsledok v pondelok.

ciglianova
4. júl 2015

@nony6 brala si aj utrogestan ked si krvacala?dúfam že bude všetko v poriadku.držím palce aj na nohách 😉

nony6
4. júl 2015

@chmurkaxy jeeeej, gratulujem, vyzerá, že sa podarilo. Ja sa bojím, že to nevyšlo. Vo štvrtok som začala ráno špiniť alen potom sa mi spustilo krvácanie, ktoré trvalo už celý deň. Včera som zase len špinila a dnes tiež. Vraj je pri krvácaní malá nádej, že to vyšlo. Ale vidím, že nádej je stále. Ja sa to dozviem v utorok. Daj potom vedieť, ako si dopadla. Držím palce. Koľko ste si dali vložiť? Jedno či dve?

nony6
4. júl 2015

@ciglianova ja neberiem utrogestran, ale Crinone a to je taký krém, ten si musím dávať stále aj pri krvácaní. Na večer mi krvácanie trošku zoslablo, takže som si ho dala.

ciglianova
4. júl 2015

@nony6 ako vidím nervy prídu naozaj až po vklade.do ukončenia prveho trimestra to budú nervy neviem či si to tehotenstvo ak nejaké bude vôbec užijem 😀

nony6
4. júl 2015

@ciglianova musíš tomu veriť. Byť trochu opatrná ale zase si to aj vychutnaj. Lebo je to veľký zázrak a určite nádherný pocit, keď žene rastie pod srdcom nový život. Dúfam, že aj ja raz spoznám tento pocit.

ciglianova
4. júl 2015

@nony6 ja verím aj sa teším len z mierou.Nechcem sa sklamať.Už ma toho v živote postihlo dosť je to taky môj obranny mechanizmus 😀 neboj o pol roka si tu budeme písať ako nas kopu tí malí v bruškach 😉

ciglianova
4. júl 2015

@nony6 pozeram že žijeme v blízko seba 🙂 do ktoreho centra chodíš?

nony6
4. júl 2015

@ciglianova ja chodím do Ferticentu v Ba a Ty?

ciglianova
4. júl 2015

@nony6 ja do Heliosu v Martine.Bola som aj vo Ferticente ale tam mi povedal doktor že nerobia s darovanymi vajičkami a posielal ma do Brna.

nony6
4. júl 2015

@ciglianova ja som spokojná, páči sa mi, že je to menšie a je tam väčšie súkromie. A máme to aj bližšie. kedy by si mala mať vklad? A koľko si chcete dať vložiť?

ciglianova
4. júl 2015

@nony6 darkyna ma 5 deň cyklu neviem kedy jej budú odoberať vajíčka,podľa toho.budú nam volať 3/4 dni pred tým aby sme odovzdali spermie.dufam že tie budú v poriadku lebo nemal muž dobry spermiogram ideme oplodnovať s ICSI metodou.

ciglianova
4. júl 2015

@nony6 vložiť si dáme jedno,ak by ich bolo viac ako 3 a mali by sme posledny pokus tak dame dve.

nony6
4. júl 2015

@ciglianova my sme si dali vložiť 2, keby sa podarili dvojičky, boli by sme radi, ale teraz neviem, či sa to podarí, lebo som dosť krvácala. V utorok idem na krvný test, tak sa dozvieme výsledok. Na zmrazenie nám nezostalo nič, tak tajne dúfam, že sa ešte stane nejaký zázrak.

ciglianova
4. júl 2015

@nony6 mali ste predlženu kultivaciu?tohto sa obavam že budeme mať malo embryi .Bola som v tom že mame 3 pokusy no doktorka ma vyviedla z omylu že len vdedy ak budú min.3 embrya.oni garantujú jedno.čiže ak bude vhodne na vklad iba jedno tak zacvakame vyše 3000€ len za jedno vloženie.

nony6
4. júl 2015

čože? to nechápem prečo. My sme okrem doplatku za lieky neplatili nič.

nony6
4. júl 2015

@ciglianova to je strašne veľa....my sme okrem doplatku za lieky neplatili nič...

nony6
4. júl 2015

@ciglianova mali sme aj PK a dali sme si aj "lepidlo"

ciglianova
5. júl 2015

@nony6 je to veľa.preto dufame že to bude už teraz lebo na dalšie už peniaze nebudú.oplodnenie s darovanymi vajkami stojí 4000€z toho nam hradí 1000€poistovna.takže 3000€ plus ICSI alebo PCSI dalšie poplatky.zamrazenie,spermiogram 17€,za Halosperm sme už dali 100€ ani neviem kolko nas to bude vlastne celkom stať najbližšie ked tam pojdeme tak nam povedia.dufam že ICSI-oplodnenie vajka jednou spermiou ktora sa vsunie priamo do vajka nebude hradena tak že za každe vajko lebo ma drbne. 😠

linda10
5. júl 2015

@maraja Ty si si robila test a a ano tak kedy? Dnes sa mi strasne zniciho nic zacala tocit hlava ale neviem scoho mozno len stoho tepla pit pijem dost.

maraja
5. júl 2015

@linda10 ano robila az na 10. Den a to som mala vklad expandovanej blastocysty...vysiel pozitivny ale skor by som neskusala testovat urcite.ja som mala aj pekne HCG na 13 den v krvi uz 1300 a u kazdej je to ine...

linda10
5. júl 2015

@maraja Aha tak to skorej sa ani neoplati to je pravda 🙂 Ved treba cakat len 🙂

nony6
5. júl 2015

@ciglianova naozaj sa mi to zdá veľa, držím palce, aby vám to vyšlo na prvý krát...