Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@haannka este mi napadlo. Citala som vela clankov v poslednom case , prevazne mensi vyskum v USA a UK na roznych klinikach o stravovani pred IVF. Retrospektivne studie potvrdzuju, ze zeny ktore boli na "low carb and high protein" diete pred ivf mali ovela vacsci uspech. Mozno sa to oplati vyskusat. http://www.medscape.com/viewarticle/803821
@inka_f presne rovnako ako ty 🙂 ja som este predtym chodila ku grossovej,potom belusakova a teraz tazberikova..ale ivf prvykrat..maly sa nam podaril na 1x po iui..nikdy by ma nenapadlo,ze s druhym bude takyto problem..povodne sme di toho vobec nechceli ist..ze ak sa nepodari iui tak to vzdavame..nakoniec sme sa rozhodli to skusit..ale cele sa to skomplikovalo uz pocas stimulky..maly ochorel,ked som 4.den pichala,vikend pred odberom aj ja,aj mm,ten bol k.o..odber mi robili bez narkozy,lebo som mala sople jak moriak..potom to ale preslo,do posl.chvile som nevedela,ci ist na et..z tej biedy boli 3vajicka,z toho 2 embryjka..dr.moc nechcela ten vklad,my sme sa rozhodli do toho ist,asi to bola chyba..teraz cakam na menzes a zavolam jej,co dalej..ja tiez mavam nizku sliznicu,tak uvidime co povie..
@pavlinakol odber bez narkozy? toho by som sa bala, aj ked ja mavam komplikovane vklady, sa nejak dobre nevedia dostat s katetrom do maternice, tak vzdy maturuju vyse pol hodiny, no nic prijemne 🙄 Co sa tyka sliznice, tak mne pomohol letrozol, po par dnoch mi dala estrimax a este aj dve injekcie merionalu som dostala obden.
@inka_f nebolo to take strasne..boli iba tri vajicka a dali mi nejaku tabletku predtym,takze som bola taka troska osprostena 🙂 to samotne pichnutie bolo ok,horsie boli vsetky tie instrumenty co do mna strcili🙂 ale nebala by som sa toho ani druhykrat,dufam,ze k tomu nedojde a ze ket nam vyjde..ja by som to chcela cim skor,ale tentokrat dam na dr..mam pocit,ze mam uz strasne vela rokov 🙂 a nechcem uz cakat dlhsie ako je potrebne
@pavlinakol mama tolko rokov na kolko sa citime...ja urcite na minmalne o 10 rokov menej 😂
@haannka no poviem ti,ze prave teraz sa citim tak na 50r. a 100kg 😀 isla som si po mesiaci uzivania hormonov a kludoveho rezimu zacvicit..ze iba tak trocha sa rozhybem..dala som 20min.a idem vyplut dusu 🙂 ale inak mam 25 uz 12rokov 😀
ahojte ak by mal niekto záujem zostali mi 2 balenia Diphereline 0,1 mg (14 ampuliek) a 1 balenie Merional 75 IU (10 ampuliek).
ahojte prvykrát pridávam príspevok, možno si k vám idem po radu možno sa len vyrozprávať, pred siedmimi rokmi som bola na IVF a mali sme 5 embryí, po prvom vklade 2 embryí sa nám narodila dcérka ktorá má dnes už 6 rokov. Minulý rok v decembri sme sa rozhodli využiť zmrazené ale bohužiaľ ani jedno neprežilo. Tak sme sa s mužom rozhodli ísť do natívneho cyklu kvôli hormónom kedže mám hrčky v prsníkoch a nechceme riskovať. Všetko bolo ok prežila som aj odber bez narkózy aj sme mali jedno vajíčko ale na druhý deň nám povedali že vajíčko bolo patologické :(. Veľmi nás to zobralo a teraz neviem či ísť ešte do jedného natívneho cyklu alebo sa tešiť a ďakovať za to moje šťastie,ktoré už mám. Ale túžba tu bude stále aj keď by sme sa s mužom rozhodli že nebudeme riskovať moje zdravie. Veľmi zmiešané pocity mám v hlave :(.
Dala som si čas dozajtra nebudem sa dlhšie trápiť. Ideme zajtra do Gynfiv na konzultáciu a pre mňa konečný verdikt. Prajem ti to z celého srdca a obdivujem tvoju nekonečnú silu.
Ahojte kocky prosim vas potrebovala som poradit po neuspesnom snazeni som navstivila mojho lekara a hormonalny profil ukazoval nabeh na PCO plus pri folikulometrii mi zistil anovulacy cyklus folikul sa zastavil na 18mm. nasadil mi clostyl ktory mam brat od buduceho cyklu. chcem sa spytat v pripade ak by som chcela IVF mam o to ziadat mojho gynekologa alebo priamo v CAR? myslim kto podava ziadost do poistovne? Dakujem krasne
@nikoleta_rapko ahoj toto riesi centrum, žiadosť aj celé ivf. A v centre ti tiež spravia hormonálny profil, to sa po konzultacii robí ako prvé. 🙂
@inka_f super dakujem za dva tyzdne idem tam tak dufam ze nam pomozu 😢 dakujem krasne
@nikoleta_rapko urcite pomozu,drzim palce.ja mam tiez pco😢
@nikoleta_rapko určite pomôžu, je lepšie vedieť príčinu a zamerať sa na ňu ako nevedieť. Je veľa párov, kde sa nezistila príčina neplodnosti. A v centre budú určite robiť partnerovi spermiogram. Držím palce 😉

@pavlinakol ahoj, najprv som chodila ku Belusakovej, ale v septembri odisla na matersku a potom ma dali k Tazberikovej a ta je super, stale sa snazi vymysliet nieco ine pri kazdom vklade. Po ET som mala pauzu, chcela som si oddychnut po stimulke od liekov. Asi sa da aj hned, ale to musi byt vsetko tip top (sliznica, ovulacia). Ja mam aj problemy s nizkou sliznicou, takze som ani nemohla ist hned na Ket. Ty chodis ku komu? Mrzi ma, ze testy boli negativne 😔