icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

bobricek1979
9. mar 2017

@aluska1404 ty už to za chvíľu budeš mať za sebou budem na teba moc myslieť a držať prsty silno

aluska1404
9. mar 2017

@bobricek1979 Dakujem si zlata akurat mam nervicky zacalo ma boliet hrdlo tak dost tak neviem dufam ze prejde

dadazm
9. mar 2017

Ahojte,som tu nová a chcem sa spýtať či všetky baby čo podstupujete umelé oplodnenie ste na marodke a ako dlho?A ako si krátite čas?Ja som bola už raz na umelé oplodnenie žial nevyšlo to a teraz ma čaká druhé len musím byť stále na marodke a som z toho na nervy☹

yennn
9. mar 2017

@dadazm ahoj 🙂 aj ja som tu nová, tiež som momentálne doma a tiež sa zamýšľam ako si krátiť ten čas. Teda... nieže by som sa nudila, doma práce na mraky, ale keďže ma 8-11 hodín (ako predtým) nezamestnáva práca, stále myslím na IVF a všetko s tým spojené vrát. výsledku, nervy mám z tých hormónov vyslovene našponované a už prosím muža aby sa so mnou v dôsledku hormonálnych povahových zmien nerozviedol (obrazne povedané 😀 ) - akási forma IVF-psychohygieny by sa zišla 😉 Rozmýšľam že zahájim veľkonočnú prípravu - budem drôtovať vajíčka 😀

barbor_ka
9. mar 2017

ahojte 🙂 tie, ktoré ste už podstúpili IVF, za aký dlhý čas od prvého dňa menštruácie ste mali odber vajíčok?

bobricek1979
9. mar 2017

@aluska1404 no nasadiť vitamíny čaj byť v teple

bobricek1979
9. mar 2017

@janulka232 Ahojmoja no aj ja som rada že už domtu troška malasom dosť hektické obdobie, aleak by som to mala za sebou hneď by ste to vedeli No u mňa zatiaľ takto ako som písala ali ešte to hemato ma čaká no tým stresujucim obdobim mám teraz problém s tlakom takže počkám na hemato a nech sa to už všetko znormalizuje. Nechcem nič podceniť a tak pôjdem pre mrazacikov. Wau máš foliky veď to je super nie? Ako je možné ze pri stimulke takto? Ako to ide celkovo?

bobricek1979
9. mar 2017

@barbor_kaahoj je to individuálne a záleží aký máš protokol dlhý, krátky a ako na stimulku zareagujes

vrds
10. mar 2017

@barbor_ka 3,5 týždňa. U mna som začala so stimulaciou 6.2, a vyber bol 1.3
Mala som 25 oocytov, z toho len 13 sa podarilo oplodniť a po predĺženej kultivacii ostalo 5 embryi. Tie sa zamrazili, lebo mám OHSS.

yennn
10. mar 2017

@vrds ejha takto dlho az? Ja som myslela ze priblizne to kopiruje ten cyklus, ze ak ovulacia by a cca 12-16 den cyklu, tak priblizne sa aj vajicka beru, este pred ovulaciou. Laicky som si myslela, ze kedze je zena prestimulovana, ovulacia by bola prisla skor ...

vrds
10. mar 2017

@yennn vstupuje tam veľa faktorov. Ja mám PCO, a aj keď mi dali konské dávky merionalu - 225jednotiek, inak sa bere 75-150. , tak mi vajíčka nerástli tak rýchlo. To že ti rýchlo narastu folikuly nezmamena že sú v nich aj vajíčka. Rýchlosť v tomto ponímaní nič neznamená, nieje zárukou úspechu. Po nevydarenej stimulácii musíš čakať na ďalšiu 3 mesiace, tak som radšej stimulovala dlhšie a nakoniec tam nejaké vynikajúce vajíčka boli.

dadazm
10. mar 2017

@yennn No presne ja som na to tak podobne najhoršie ked máš tolko času a potom len rozmýšlaš u mna o to horšie lebo prvý krát nám to nevyšlo☹,ale máš pravdu aj naši chlapi to maju s nami asi dosť ťažké ale my ženy si aj tak vytrpíme ovela viac,ja som normálne z toho všetkého taká unavená...

aluska1404
10. mar 2017

@bobricek1979 Ahojky bobricek tak ja som isla k doktorke radsej manzel zapal hrdla ja tiez ale antibiotyka si dam len v pripade nudze lezim davam doritricin a modlim sa aby vajicka rastli.Hrdlo cervene ale necitim sa slaba davam vitamin C som zvedava na nedelu.Akosi som prestala krvacat len tak slabo moze to byt tymi hormonami???

janulka232
10. mar 2017

@bobricek1979 tak ja to vobec nemam super.Ano minuleho mesiaca som mala folikul a dost velky potom doktor z centra povedal aby som šla k mojmu ženskemu skontrolovat o dalši mesiac o niečo skor,ale v stredu nič nevidel,že mam prist v pondelok.Aj,ked som mala folikul velky,ale samozrejme vajičko tam nemusi byt.Skusim to ešte o dalši mesiac a,ked nič z toho tak už radšej zoberiem darkynu.Už mam dost nizku hodnotu amh.Držim Ti velmi palce nech maš vysledky hematologii ok a šup po mrazačika😉

zorkahorka
10. mar 2017

caute baby, ostalo mi po (uspesnom) ivf:
utrogestan 6 bobuliek (exp.8/2018)
estrimax na 6 tyzdnov (exp.1/2019)
provera 2x4 tabl (exp.10/2020 a 8/2019)
prednison 6 tabl. (exp. 7/2018) a 5 tabletiek (exp.1/2019)
injekcie decapeptyl 1 ks inj. (exp. 10/2017) a 4 ks inj. (exp. 9/2018)
DARUJEM, som z MT

bobricek1979
10. mar 2017

@janulka232 tak dkus ešte uvidíš a hej je pravda, že vajíčko tam byť nemusí no. Ďakujem ti musím byť hlavne oki a pôjdem si pre miláčikov. No ja sa budem modliť aby ten folikul bol a nebol prázdny držím silno prsty. A ak nie to nevadí pories tu darkynu aj ja by som určite bojujeme zo všetkým ako sa dá a badta. Myslím na teba
😊

bobricek1979
10. mar 2017

@aluska1404 Ahoj Ali no tak ak je to v takej normál hladine atb ani nedávaj pre istotu q hej môže byť že áno myslím že aj ja som tak mala. Ale ak máš pocit neistoty zavolaj dr. Drž sa v pokoji a teple hlavne nch sa čím skôr vyzdravies. Aký máš protokol som nezachytila a čo pichaš?

monnito
10. mar 2017

Babulky dlho som sa neozvala chcem vam povedat nezufajte ked sa vam nepodari nejaky pokus. Ak sa da bojujte dalej, stoji to za to. Po 5. pokuse sa nam narodila dcerka, bude mat 2 mesiace. Sice som si počas tehotenstva užila strachu a nemocníc ale ten batoztek stastia vám to všetko vynahradí a rychlo zabudnete čo vsetko ste podstupili. Držím vám všetkým palce aby to každej vyslo a bola stastna so svojim drobcom.

desza17
10. mar 2017

@monnito dakujemeee,a vam s drobciatkom vela vela zdravickaaaa

janulka232
10. mar 2017

@bobricek1979 my sme sa o darkyni už bavili v centre aj si už napisal info ake mame krvne skupiny.Ale skusili sme ešte ten nativ cyklus.A snad vyjde aspon ta darkyna,ked tri krat nam nevyšlo IVF,lebo už ma desi moj vek

bobricek1979
10. mar 2017

@monnito monitka veľká gratulacia tebe a malej princezne veka zdravucka zelam a nech vam robi len radost tesim sa s vami a dakujem o to vuac verim ze nam to vyjde uzivajte si malinku

bobricek1979
10. mar 2017

@janulka232 no mi hovor mam 38😕

janulka232
10. mar 2017

@bobricek1979 ešte si mladica ja mam o dva roky viac☹.A iba ty si bola na vyšetreni či aj manžel nemyslim spermiogrm?

kaca1985
10. mar 2017

@desza17 tak dnes kontrola,všetko ok len vaječníky trochu zvacsene aj sa cítim ako balón pred prasknutím, hrôza ake mam to brucho. Z 15 sa tri vyvijaju pomalšie ale 12 su pekne sedembunkove. V nedeľu mam volať ako to pokračuje a koľko zmraziť. A ty ako pokračuješ?

desza17
10. mar 2017

@kaca1985 to je super,ze je vsetko ok.u koho si dnes bola?neboj,brusko odide ked pride ms.aj ja som mala take,ako balon.

desza17
10. mar 2017

@kaca1985 a ozaaaj,embryjka sa vam krasne vyvijaju,len tak dalej👍👍👍

dena22
10. mar 2017

dievcata, prave som v niekolkych clankoch citala, ako pomaha embryjkam vo vyvoji hudba, najlepsie Mozart, ale udajne akakolvek.

http://www.denik.cz/ze_sveta/hudba-mozna-pomaha...

kaca1985
10. mar 2017

@desza17 u dr.krajkovica som bola na sone.no dúfam ze zmizne lebo už sa ma cudzí ľudia pýtajú ci som tehotná.a to nosim volne trička ☹ A ďakujeme 😀 dúfam ze všetko bude v poriadku a transfer bude tiež úspešný a vlastne všetko dobre dopadne 😀 ty sa ako cítiš ? Moc držím palce aby vám to teraz dopadlo úspešne 😀

desza17
10. mar 2017

@kaca1985 dakujeeeem💞,ja sa citim dobre,nemam nejake zvlastne priznaky,zajtra uz bude 12.dpt,rychlo to uslo.pondelok krvickaaaa.tebe zelam nech cim skor pride mrcha,a mozes ist na ket,budem silno drzat palceee,v aprili bude drobciatko v bruchu👶💗👍