icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

martinam1812
26. mar 2017

@aluska1404 nech sa mu zapáči u maminky a pekne sa zabýva 😍 🤰

miskab
26. mar 2017

@aluska1404 drziiim palce nech sa pekne zahryzka 🙂 a v akom je stadiu embryjko?

janulka232
26. mar 2017

@bobricek1979 dakujem moja😘.Už dlho riešieme aby aj my sme mali babätka tak už jeden mesiac radšej počkaj,ked teraz sa na to necitiš kvoli tlaku.

janulka232
26. mar 2017

@aluska1404 držim palce😉

bobricek1979
26. mar 2017

@aluska1404 ali moja držím prsty nech sa tam v brušku dobre zabyva na, 9mesiacov myslím a veľmi ti to lrajem držkajte sa
💕👌😊

bobricek1979
26. mar 2017

@janulka232 tak veru moja💕

dena22
26. mar 2017

@miminkavi zlatko, ak ti mozem odporucit, ak mas kratke cykly, poisti sa vyssou davkou progesteronu, inak ti neudrzi zlte teliesko. babatko potrebuje niekdy dlhsie na uhniezdenie, ja som mala az na 9 DPT a to bol 25 DC, cize presne v den ocakavanej MS. Mne poradila jedna znama na MK, ze treba brat viac progesteronu, nez v centre kazu, lebo oni vychadzaju zo statistiky, ale nezohladnia individualitu zeny. Kamoska povedala, ze jej v brnenskom CARe kazal lekar brat az 1200 mg utrogestanu, lebo tym, ze to vytecie je vela straty, a ked to prijimas oralne, tak to ma len 20% ucinnost. Cize som ju posluchla, a beriem Utrogestan 3x2, co je 600 mg, ale aj pichame do svalu Prolutex 25 mg, ale ten ma vyssiu ucinnost. Len tak sa mi podarilo udrzat zlte teliesko. A toto bol moj 5 vklad, vsetky ostatne som zacala predcasne spinit, takze ti to radim z vlastnej skusenosti. Ak ti naordinuju nizsiu davku, daj si proste viac.Ja som to s nimi uz ani nekonzultovala. A vyplatilo sa.

bobricek1979
26. mar 2017

@dena22 wau tak aj ja mám kratší cyklus som nevefela a brala som len dva večer ti je málo že mám tiež 24_25dnovy

yennn
26. mar 2017

@dena22 ja by som to konzultovala, je to jej prve ivf. Ja som tu vdacna za akekolvek rady, lebo baby ste tu perfektne, a viem ze si vsetky tie // s laskou doprajeme❤, no ja by som si netrufla s liekmi experimentovat

dena22
26. mar 2017

@bobricek1979
@yennn

no, kazdy si je sam strojcom, ale co som sa ja za tie roky v CARoch naucila, ze v konecnom dosledku za Vas rozmyslat nebudu, a idu len podla tabuliek a svojich zauzivanych standardov....vsetko, co mi doktorka tvrdila, a v com som jej oponovala vyslo nakoniec tak, ze pravdu som mala ja, lebo som sa radila s viacerymi lekarmi a vysiel mi z toho nejaky verdikt...aj stimulaciu som si nakoniec musela vystudovat sama, a konecne sme mali uzasne vysledky, oni by ma tlacili len do svojich zauzivanych stimulacii, opakujuc nefungujuce procesy, s tym ze "ocakavali" iny vysledok. Tym chcem povedat, ze nikto nie je vseveduci, a skor poradi niekto, kto je v rovnakej situacii. Keby niekto poradil vtedy mne...mozno by som nemusela byt este v 41. bezdetna.

bobricek1979
26. mar 2017

@dena22 úplne s tebou súhlasím mám 38 čerstvých už nemám veľa času

dena22
26. mar 2017

@bobricek1979 vies, tiez som isla do prveho IVF s tym, ze sa komplet o mna postaraju a vystruhaju vsetko na mieru, ale prd. Museli sme prejst hodny kus cesty. Radila som sa, studovala, konzultovala, to inak odporucam u Texla, primara v brnenskom Heliose, poradi cez online diskusiu, docela pohotovo, ...a vdaka nemu som si vyriesila stimulku tak, ze sme mali konecne tolko vitalnych embryjkov, ze zostalo aj na mrazenie. Cize, od pociatkov az do teraz rozmyslam sama za seba...takze kocky, ja Vam len podavam info, a vy s tym uz nalozte...btw. keby islo o estrogen, tak s tym sa nespasuje, ale kratky cyklus jednoznacne svedci o insufiencii progesteronu, a tym zvacsa i zlteho telieska.

bobricek1979
26. mar 2017

@dena22 ďakujem ja budem rada za každú info máš prosím link na tú stránku dr. A teda myslíš že keď teraz pôjdem na ket mám ti dr navrhnúť s tým utrosom?

dena22
26. mar 2017

a dobra rada pre vsetky bucude tehule: pred vkladom zahrievajte podbrusok, drze v teple chodila a ladviny, po vklade uz brusko nie, ale nohy stale v teple, ak mate neprekrvene koncatiny, odporuca sa tepla lazen na nohy, papajte chilli pred vladom, prekrvi maternicu, po vklade uz nie, 5 dni po vklade 500 mg bromelein, resp. kuk ako sa vtedy papa ananasovy stred, pocuvajte kvalitnu, najlepsie vaznu hudbu, v idealnom pripade z gramofonu, ktory jediny zachovava neorezanu harmoniu a pozitivne stimuluje plod, spievajte, rozvibrujete vysoke frekvencie, ktore su tak isto pozitivne pre babo, kukajte len pekne filmy, komedie, srandy, udrzujte sa v dobre nalade...ak mate domace zvieratko, vela sa ho dotykajte, ma pozitivne biorezonancne ucinky

dena22
26. mar 2017

@bobricek1979 navrhni, ja len vravim, ze mna keby po mojej skusenosti poslali do kelu, aj tak si spravim po svojom 🙂 progesteron tiez zvysuje zinok, ale len 15 mg denne, tak isto pyridoxin B6, pred vkladom 200 mg, po vklade max 2 mg... hlavne bud v teple, vsetku zivotnu energiu mame v oblickach, preto sa nesmu vycerpavat..

dena22
26. mar 2017

a este jedna info, my sme si tentokrat zaplatili aj Embryogen, kultivacne serum, ktore obsahuje pozitivne cytokiny pre vyzivu plodu a lepsiu komunikaciu embrya s maternicou, neviem, ci to pomohlo, ale uhniezdilo sa....

bobricek1979
26. mar 2017

@dena22 a ty kde chodíš jej supwr a koľko to stálo držím palec v koľkom si

bobricek1979
26. mar 2017

@dena22 vďaka moc
👌 💕

dena22
26. mar 2017

@bobricek1979 nemas naozaj za co, ja to tu nejak nechcem este rozmazavat, lebo sme v pociatkoch, takze nikdy nevies, ale takto daleko sme sa v kazdom pripade este nedostali..boli sme az v Prahe, ale vseobecne ceske kliniky su lepsie...my sme do Prahy isli kvoli spickovej embryologii, ale verila by som aj Heliosu v Brne, alebo Reprofitu. Pochopilo sme vsak, ze je to retaz sucinnosti, a kazdy clanok je dolezity, staci, ze doktor domrvi vklad, a moze sa embryolog aj dotrhat, alebo ak ti daju na figu stimulaciu...kazdy jeden krok v procese musi zafungovat.. drzim labky...ak budeme uspesní, tak to dam urcite vediet, zatial sme v pokore..

bobricek1979
26. mar 2017

@dena22 jasné držím moc
🙂

glopsa
26. mar 2017

@aluska1404 drzim palce

domca002
26. mar 2017

@aluska1404 ja ti uz vopred gratulujem 🙂 verim ze uz si tehulka 🙂 no a ja budem dalsia 🙂 kedy ides testovat?

evca8285
26. mar 2017

@desza17 ano v letaku pisu ze je kontraindikovane a v dalsom pribalovom na nete som nasla, ze nie su dostatocne testy pocas tehu a dojcenia lebo zenam, ktore tieto lieky beru aj pred tehu tak v tehu su pre nich slabe a preto prechadzaju na inzulin... nastresovala som sa az az, ze ci to ozaj mozem brat... mame za sebou uz 1.screening a vsetko v najlepsom poriadku... tak hadam lekari vedia co mozu dat... nic ine ako doverovat mi neostava... mne to predpisali v centre a aj hematologicka mi to odobrila nech beriem tak hadam vedia, co robia...
Neviem ti povedat, ci inzulinova rezistencia moze stat za tym, ze sa neudrzalo... v tomto smere skusenost nemam....

aluska1404
26. mar 2017

@domca002 Ahojky ja vobec neviem vydrzim nebudem stresovat aj pred tym som vydrzala.Tak asi nebudem testovat som uplne v pohode a nechcem si to pekne a priemne pokazit radsej si na verdykt pockam🙂.Drzim ti moc palce a s tebou to teraz ako vypada?

aluska1404
26. mar 2017

@gabitv Ahojky ako sa mas ako bojuju embryjka pozeram a myslim ze si nepisala?Zajtra ides na vklad myslim na teba a drzim palce ja som bola dnes🙂

domca002
26. mar 2017

@aluska1404 ja zatial 3 den beriem proveru a ide to pomaly

simonesi
26. mar 2017

Ahojte tak máme 4 bojovníčku 🙏🙏🙏v piatok ET
trosku krvácam je to Ok????

domca002
26. mar 2017

@yennn baby o akom lepidielku hovorite? Este som to nepocula

miminkavi
26. mar 2017

@dena22 dakujem ti za vsetky rady..ja sa urcite poradim s dr lebo fakt si netrufam sama experimentovat..ja mojmu dr plne doverujem lebo mi z krvy zistili ze budem musiet pichat fraxix cele tehu preistotu, nakolko mam nieco mierne zvysene asi hustejsiu krv cico..a tu na mk som citala ze take testy robia na hemato po 2 potratoch..co som bola velmi milo prekvapena lebo ja som tehu este nebola a ani na ivf..takze ja sa otom porozpravam s dr on ma zbytocne zavadzat nebude si myslim..takze este raz dakujem..a dakujem aj za ostatne rady 😉 😇

haannka
26. mar 2017

@simonesi ahojky....mate 4 vajicka ci uz 4 embryjka?