icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

cherrinka11
12. apr 2017

@domca002 presne tak,to je nehorázne neprofesionálny prístup..má komplexy,kašli na ňu a chod inam,určite zozenies niekoho iného,hlavu hore..

cherrinka11
12. apr 2017

@domca002 asi zabudla od čoho tam je a že si ma robiť svoju prácu a nezaujimat sa o to načo a prečo si to pacient robí..mne normálne stúpla žlč..,chúďa to ti muselo byť hrozne..
Toto naše zdravotníctvo..jedna veľká katastrofa.. A tí ľudia neludski..
Držím ti palce aby ti všetko dobré dopadlo,nenechaj sa odradiť zakomplexovanou osobou..

desza17
12. apr 2017

@domca002 moja,aj mne internista u nas neurobil,ale ja som za nim ani nesla,stopla ma hned moja sestricka ze on je proti ivf,nakolko je velmi pobozny.aj ja som veriaca,ale toto nechapem😢,boj o dietatko nieje predsa hriech,ale respektovala som to a sla k inej dr,a to sme malinke mesto a mame dvoch internistov,chod k inemu,taku zakomplexovanu trubu si neber k srdcu,I ked chapem ze to muselo byt pre teba neprijemne.😯

desza17
12. apr 2017

Baby boli ste niektora v Lubochni na endokrinologii?

anibet
12. apr 2017

@pavlinakol budem drzat palce si tiez 3.4 vkladala?

miskab
12. apr 2017

@domca002 zazila som to iste ale u alergologa , ostala som hned nentava nevedela som ani slovo zo seba dostat len slzy mi zacali padat .... dal mi obrazok jeziska a isla som domov, pomoct mi samozrejme pomohol ale nakrical na mna jak ... nikdy na to nezabudnem ako som sa citila, cely den som bola z toho mimo

cherrinka11
12. apr 2017

@miskab a aky dôvod ti povedal?prečo nakrical na teba??
Ja som tiež veriaca.Tiez som si nikdy nemyslela,se má bude čakať ivf a myslím so,že každá z nad by najradšej otehotnela spontanje a žiadne ivf neriešila. Ľahko sacto súdi tym čo deti rodia ľahko..Cirkev to idsudzuje lebo pri umelom vyvolani hormónmi sa vytvorí veľa vajíčok, ktore žiaľ aj umierajú a a tie ženám výberu niekoľko a niektoré nepreziju..ale my predsa nejdeme na ivf s úmyslom zabiť,ale práve naopak..počať..
Som veriaca,modlím sa aj za babo..ale nerozumiem tomuto..prečo by to malo byť zlé..veď je to predsa možnosť ako počať..nie zabiť..

azurra
12. apr 2017

Ahojte, nedá mi nezareagovať, neverí tomu čo tu čítam?? Že takéto existuje.... Okamžite by som podala sťažnosť na takychto lekárov !!! A ste v práve na to !!! Takéto správanie je neospravedlniteľné ...

cherrinka11
12. apr 2017

@azurra aj ja si to myslím..

miskab
12. apr 2017

@cherrinka11 No nechapala som ked som povedala ze som po ET zacal kricat rozculovat sa,ako som to mohla dovolit ze co spravim z druhymi detmi ci ich splachnu do zachoda nech aj im dam sancu zit, ze sa mi narodi dieta na ukor dalsich ktore znicia, no bola som totalne mimo, len mi slzy zacali padat a doma som sa vyplakala poriadne.on je strasne veriaci , a este ze aj on nemoze mat deti a ze neriesia to takto ze Boh vie co robi atd..... no bolo mi cely den na nic

azurra
12. apr 2017

@cherrinka11 Nemajú právo súdiť, osočovať, baviť sa neúctivo, dali prísahu pomáhať a liečiť!!! To s ich presvedčením a vierou nemá nič spoločné!!! Zatahujú súkromné veci do práce, kt. sú povinní vykonávať. Ten cirkus by si za uši nedali, čo by som tam spravila + okamžitá sťažnosť, za neprofedionálne a neuctivé spravanie!!! Kde sme a kto sú, aby rozplakali, ženu, ktorá ,,hľadá pomoc,, 😠

cherrinka11
13. apr 2017

@azurra No rmalne mi to včera pokazilo večer..ja by som tiež ticho neostala,dúfam, že už sa to nestane a už stretneme len dobrých a ľudských ľudí..🙂

cherrinka11
13. apr 2017

@miskab moje zlaté,to ti verím,ešte raz sa také niečo stane mi píš a osobne tam dojdem 😀
Už na to nemyslí už len na pekne veci budeme..😉

anibet
13. apr 2017

Mam tiez silno veriaceho kolegu, ktory mi povedal aby som nesla na ivf, len on ma doma krasne 4 deticky, takze nepochopi ake to je . . . Dostalo ma ze ta odmietla, neprisahali ze budu pomahat? A ked to ide cez ivf tak nechapem co je na tom zle, mne samej nedozrievaju vajicka same a potom mam malu sliznicu, asi by som bez pomoci nikdy neotehotnela :(

cherrinka11
13. apr 2017

@anibet verím tomu, že Boh pozerá na úmysel s akym veci robíme..,našťastie neodsudzuje tak ako ľudia a v tom je ten rozdiel.Ja sa nebojím,mám Boha v srdci a on to vie..A pozná kazdy nás úmysel,ak je čistý..nemáme mať výčitky..,tiez je nespravodlive,že v Afrike zomiera plno malých detí,že ľudia zomierajú..

vrds
13. apr 2017

Tak toto sa mi zdá ako sci-fi! Tak za prvé, vajíčka niesu deti, sú to len bunky, ak je už blastocysta na svete stále to nieje dieťa, je to len zhluk buniek, nemajú srdce ani obeh.
Potom neviem ako by reagoval na gén. Testy embryi, lebo tu sa už rozhoduje či je a nieje vhodne a dokonca či je to chlapec, dievča a čo si žena vybere. Deti v Afrike sa rodia už s AIDS, každý 7 človek má AIDS. Napriek tomu sexuju a plodia deti určené na smrť a aby žili v chorobe a chudobe. Nech sa cirkev zdvihne a presedlá sem.... a nech nevinným a zúfalým ženám dajú pokoj. Dovoľovať si na takúto ženu je to najľahšie čo vedia spraviť! Byt tam ja, odišiel by on s obrázkom Ježiša a s plačom! Hajzli!!!!! Nedajte sa! Držím Vám palce!

simonesi
13. apr 2017

Halooooo dnes niekto krv, test??? ako ste natom 😉

pavlinakol
13. apr 2017

@anibet 5.4. Bol vklad..a test samozrejme negativny dnes rano 🙂 muz ma sprdol,ze naco to robim 🙂 ze asi maju dovod,ked beru krv az na 14ty den 🙂 a ma pravdu..ms som mala dostat vcera..vklad mi robili na 22den..zatial nic..tak uvidime 😉 ty si mas robit najskor sama test?

martinam1812
13. apr 2017

Baby ako ste brali kajanské korenie a kedy? Ja mám tobolky.

anibet
13. apr 2017

@pavlinakol mna tiez :D ze som nemala vymyslat, preto cakam na 12 den, t.j. teraz sobotu. Tiez ma drzi pri nadeji, ze ms neprisla, ze je to dobre znamenie. JJ ono sa to nezda, ale je to skoro, len pani v lekarni mi vravi uz uzkazuje od 7 dna tak som sa dala zlakat :(

osky
13. apr 2017

Na margo tej lekarky co nechcela urobit vysetrenie z presvedcenia viery:

Ja chapem domcu ze ju to poriadne zaskocilo.
Ale chapem aj tu lekarku.
Mozno este pred 3 dnami kie,dnes uz ano.
Totiz bola som na spovedi a samoska ze som knazovi predostrela aj to ze som po dalsom ivf a nevyslo a aka nespravodlivost....
No,a knaz to vsetko zobral.ok.ale dieta sa neda vynutit je to dar a ivf je velky hriech...tolko v skratke.on mi to vsak vysvetlil bola som s nim dlho...
Zaverom mi "odporucil" ale kedze som realna veriace pre mna to skor znie ZAKAZAL skusat to touto cestou...
Vysla som ako obarena premyslajuc ako mam urobit pokanie ked dobre viem ze to este skusit chcem.
Cely den to vo mne vrelo.
V noci som si nasla na nete ako sa k tomu stavia cirkev a ano,podla nej je to hriech.no a vdaka tomu som nasla aj odkazy na rotnych lekarov ktori naozaj su tak veriaci ze urcite veco nerobia.a ja ich v podstate chapem.
Lebo su ludia ktori vieru beru velmi vazne a suschopni prist aj o pracu kooi svojmu presvedceniu...
A spolupracuju s cirkvou.robia praktiky ivf ktore su akceptovane cirkvou...je ich malo ale keby sa velmi chcelo dalo by sa....
No ale ja tak ako vy vetky,nie som az taka presvedcena takze to chcem skusit.
Len tie vycitky svedomia...
Uz som vyplakala koli tomu jedno nove more na mape,lebo bije sa vo mne Bud vola tvoja...a bud vola MOJA....😢

cherrinka11
13. apr 2017

@osky ja som tiež veriaca,viem napr.pochopit lekárov,ktorí z tohto presvedčenia nechcu robiť potraty,to áno..to úplne chápem,ale zobrať niekomu krv a urobiť EKG,to sa mi zdá prehnane..,veď si len koná svoju prácu,na ničom sa nepodiela..je to už na našom svedomí,a Božia vôľa je podľa mňa aj to,že sa Ivf podarí, lebo v mnohých prípadoch sa ani to nepodarí, Boh ti vidí do ❤ a pokiaľ vie, že to myslíš úprimne,že tá to trapi a že tým nikomu neublizujes,podľa mňa ti skôr pomôže..

domca002
13. apr 2017

@osky nehnevaj sa osky ale mas vycitky ze chces pocat dieta??? To nieje hriech !neviem kto si to v cirkvi vymyslel ze to bude hriech kedze do nedavna ivf neexizstovalo a zrazu niekto povie ze to bude hriech a bodka!!! boh je milostivy a milosrdny a v bozom zamere urcite nieje aby zena bola nestastna a nielen to ale kazda zena chce a ma byt mamou tak je to v prirode dane .bohuzial prisla taka doba ze to same nejde a bude to cim dalej viac.nech sudia zeny ktore daju deti do domova alebo ktora vyhodi porodene dieta do kosa.a uz vobec si nemyslim ze nejaku hnusoby budu rodit ako hrusky a my tuziace zeny sa im budeme o ne starat!a ano suhlasim ako mi to jedna napisala to ze mi jej sestricka zoberie krv a urobi ekg to na jej nazore nic nemeni.

domca002
13. apr 2017

Este by som chcela k tomuto povedat ze niektory farari robia z pana boha strasiaka ktory iba tresta.a kazdy si budeme sami prednim zodpovedat.a ktej doktorke to ako keby predavacka v tescu odmietla pri pokladni zaratat kondomy lebo je to proti jej viere.som sa akosi rozhorcila 🙂

osky
13. apr 2017

Ano jase domca ja rozuiem co myslis.
Ona ti nechcela urobit to vysetrenie lebo kedze vedela na co to potrebujes nechcela ta v tom podporit..cize ona by to brala ako nepriamu spoluucast.
Ano aj takito ludia su...
A mas pravdu.priroda stvorila zenu k materstvu ale aj v biblii je vela neplodnych zien...ktovie ako to vsetko je.
Cirkev sa odvolava na to ze je to neprieodzene a hlavne ze vela embryi zahynie.
Aj ked ani v prirodzenom pocati by nemali mozno sancu su jednoducho povolane k zivotu umelo.nasilne...

Tazka tema.a ano.Boh je spravodlivy a zhovievavy..ale i tak nam nedovoluje vsetko..a prave to sa vo mne bije.
Napriek vsetkemu byxsom to este chcela skusit.
Lebo zivot vo velkom dome bez deti je ako zlate väzenie
...

cherrinka11
13. apr 2017

@osky ahoj,a ak sa môžem opýtať,u vás je aký problém keď musíte na Ivf?

moschin0
13. apr 2017

ja mam na to taky nazor, ze Boh keby nechcel, aby sa deticky plodili pomocou ivf, tak by nedopustil, aby vedci objavili tuto metodu. Na jednej strane pre nieco nevieme mat prirodzenou cestou deticky, na druhej strane nam zaslal takuto moznost vdaka comu mozeme byt maminky...

osky
13. apr 2017

@cherrinka11 mam toho viac.pco stitnu zlazu..ale hlavne mam nepriechodne vajcovody.oficial e sice len jeden ale prirodzene to skratka nejde.a mam 39 rokov...😢

cherrinka11
13. apr 2017

@osky mooja zlatá,tak to mi je ľúto.. A ty už si mala jedno ivf?akú si mala stimuláciu?Dlhý protokol?Podstúpila si ho na Sk v CAR?

osky
13. apr 2017

Ja uz som v marci mala 5.ivf
3.ivf vlani vyslo ale v 6tt.som potratila.
Predtym som mala 2 ma ktore sa podarili prirodzene ale potom sa nieco pri operacii stalo a som uz nepriechodna.
Neskor zistili to pco...nemam vobec ms.
Zato dnes uz znova krvacam na hnedo-3.raz v rozmedzi od 10.dne od et/to bolo 20.3./.....
Bud.tyzden mam kontrolu tak som zvedava