icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

vrds
15. apr 2017

@montblanc netreba sa ničoho báť. Práve narkóza je super. Po pichnuti Narkózy do žili budeš cítiť v hrtane teplo a potom sa už preberes na izbe. Trvá to asi 25-35 min, podľa toho koľko máš oocytov ( folikulov). Narkóza je fajn. Môžeš byt úplne kludna.

henika14
15. apr 2017

@montblanc ahoj ta narkoza je fakt krátka,ako keby si len pospala 10 minut,neni to tá klasicka narkoza aké bývajú pri operaciach...aj ja som sa bála ale naozaj sa nemáš čoho 🙂

montblanc
15. apr 2017

@cherrinka11 jasne napisem 😉

montblanc
15. apr 2017

@henika14 tak si ma ukludnila ☺ dakujem

montblanc
15. apr 2017

@oliva001 aj oni mi tam hovorili ze na soft pekna stimulacia. Hadam budu aspon v polovicke aj vajicka ☺

montblanc
15. apr 2017

@vrds ja sa len bojim ze sa uz nepreberiem 😕 ale nesmiem na take mysliet. Zevraj to je len taka slaba narkoza, tak verim ze to bude ok.

henika14
15. apr 2017

@montblanc nemas zaco,naozaj sa nemas coho bat 😊
prajem ti vsetko dobre a dobru urodu 😉😊

wanda52
15. apr 2017

Tak dievčatá, dnes mám za sebou prvú injekciu, bola s asistenciou, ale zajtra si už pichnem sama. Inak, ako ste znášali Menopur?

domca002
15. apr 2017

@wanda52 ja dobre znasam ale tie dve injekcie kazdy den toho uz mam po krk a to mi ihla nikdy nevadila

domca002
15. apr 2017

@montblanc no to presne aj ja 🙂

cherrinka11
15. apr 2017

@montblanc mňa keď uspavali pred mimomaternicovom tak som plakala,že som sa ešte s nikým nerozlucila..že sa nepreberiem..
Viem co prezivas..ja budem zas to iste..
Oni sa len usmiali,že nebojte sa my si vás tu už ustrazime..🙂
Myslím n a teba a modlim sa..až si happy 😘

montblanc
16. apr 2017

montblanc
Tak dievcata idem s velmi zlou spravou. Akurat mi prisli povedat ze z 13 tich folikulov neziskali ani jedno vajicko  uz som si porevala. Teraz musi byt mesiac pauza a potom mozeme skusit nativ. Ze niekedy sa stava ze pri clostilbegyte ta stimulacia neurobi dobre. Takze 600 eur za lieky, benzin a narkozu je fuc a mozem ist domov so slzami v ociach 😢

anibet
16. apr 2017

@montblanc 😢

lenus7
16. apr 2017

@montblanc to je strašne nefér..

barbor_ka
16. apr 2017

@montblanc a to je aako mozne? Pichala si si aj pregnyl? Do akrho centra chodis?

79katkab
16. apr 2017

@montblanc aj mne sa to stalo pri clostilbegyte,

montblanc
16. apr 2017

@barbor_ka reprofit brno. Pregnyl som mala aj orgalutrany, vsetko ako ma byt ☹

montblanc
16. apr 2017

@79katkab to fakt? A tiez si mala stimulku pred ivf? A co bolo potom? Zadarilo sa inak. Povedz mi blizsie prosim ako to bolo u teba. Dakujem ☺

montblanc
16. apr 2017

@lenus7
@anibet baby ani zit sa mi nechce. Vsetko som cakala ale toto nie. Este sme sa smiali s muzom na izbe. Tesila som sa ze ako ta narkoza super prebehla a v tom prisla dr.na izbu se nema dobru spravu, ze vsetky folikuly boli prazdne. Strasny sok. Len som plakala a plakala. 😢

79katkab
16. apr 2017

@montblanc ano bola som 2 krat v Brne soft stim a nic, prvy krat ani jedno vajko, druhy krat jedno nezrele, brala som clostil a menopur alebo fostimon. teraz mam v utorok stvrte opu, tak som zvedava, ze ako dopadnem

dena22
16. apr 2017

@montblanc nehovor tak, su horsie veci, napriklad, ked sa aj zadarilo, ale o babo sme prisli..., este nie je vsetkycm dnom koniec, niekomu klasicka stimulka nesedi, ...kolko si coho brala, ako dlho? ake mas amh? kolko mas rokov? kolko bolo folikov? a kolke bolo IVF?

montblanc
16. apr 2017

@dena22 ahoj. Mam 36 rokov. Bolo to prve ivf. Predtym som mala dve neuspesne iui. Folikulov bolo 13 a vsetky prazdne. Stimulovala som od 3.dna do 8.dna 3x1 clostilbegyt a spolu stym od 3.dna menopur 75 injekciu 10 dni. Potom 5 dni pred odberom som zacaka brat orgalutran aby nepraskli foliky skor a potom 35 hodin pred odberom pregnyl. Amh mi brali 2x 9DC bolo 2,94 a potom nejake 2 mesiace neskor brali krv 3DC a bolo 2,37. Takze v celku fajn. Ja zijem pre svojho synceka, esteze ho mam. Ale chceli sme moc aj druhe baby. Maly sa podaril hned druhy mesiac snazenia ale to je viac nez 3 roky dozadu. Nieco sa odvtedy proste pokazilo. Jeho som rodila cisarskym.

montblanc
16. apr 2017

AHOJTE BABY. Je tu niekto kto mal podobnu skusenost ako ja. Ze mal po stimulacii na ivf dost folikulov a vsetky boli prazdne? Ja som mala 13 folikov a ani jedno vajicko. Dnes bol odber a toto sa mi stalo. Podarilo sa niekomu dopracovat k vajickam neskor, alebo boli vajicka v dalsom cykle ivf. Dakujem za vsetky skusenosti a rady

dena22
16. apr 2017

@montblanc neboj, nic sa nepokazilo, a mas podla mojho nazoru vyborne sance s takym AMH, len si mala totalne nevhodnu stimulku, podla mna. V prvom rade si daj teraz cas na to, aby si sa pustila do stimulovania dozrievania vajicok. Odporucam: melatonin vecer denne aspon 3 mg, materska kasicka 100% rano na lacno, aspon 2mg, zinok, selen, ecko, D3 v tvojom pripade s ohladom na prichadzajuce leto denne staci na zaciatok 5000 UI, neskor, ked sa budes opalovat, aspon 20 min denne na nenakremovanu pokozku, staci 1000 UI denne, vzdy zapit mliekom, alebo proste konzumovat s tukom, v idealnom pripade zaradit aspon 1000 mg Omega 3 denne, nasad antioxindat, bud: ubiquinol, coje redukovany Q10, lepsie vstrebatelny, alebo pycnogenol, alebo asthaxantin, ked sa pre nieco zo toho rozhodnes, vygoogli si davkovanie. Toto vsetko, je uzasne na dozrievanie vajicok, v idealnom pripade pol roka, pretoze tak dlho folikul putuje na povrch vajecnika, otazne je, v akej je kvalite, ma prave pol roka na to, aby externymi vplyvmi za toho pol roka v nom dozrelo aj vajicko. Preto mas vysoke AMH, lebo na povrchu vajecnika mas dost antralnych folikov, ale nemuseli byt dostatocne dozrete, stava sa to pri polycystickych..., to nemusi byt ale tvoj pripad. dalsia vec je hormonalna stimulka, podla mna a podla vysledkov pre teba absolutne nevhodna, odporucam, napis do diskusie ceskeho sanatoria Helios primarovi Texlovi, on ti takmer obratom odpovie, napis mu, ake mas AMH, FSH, a kolko mas rokov, aku si mala stimulku, opytaj sa, aku stimulku by pri tvojich hodnotach zvolil on, kedze bol vysledok nulovy. On odpise, aku by ti dal on. Mne takto pomohol. skus to aspon. ja by som ti dala cisty menopur, len mozno 150 UI, ale aspon 11 dni pri kratkom protokole. Som zvedava, co byti navrhol on. Totiz, menopur obsahuje tak FSH, na tvorbu folikov, ako i LH na dozrievanie. alebo gonal s luverisom 1:1, to je to iste, len cistejsi preparat.

montblanc
16. apr 2017

@dena22 no ty si ma riadne zasypala infoskami 😂 A to vsetky tie lieky co si mi popisala mozem uzivat naraz? A ten melatonin,omega 3 a tie antioxidanty su na co dobre? A preco myslis ze ta stimulka bola zla? A ten doktor texl odpisuje aj cudzim pacientkam?

dena22
16. apr 2017

@montblanc ano uzivaju sa naraz, mozes si to rozdelit pocas dna, myslim si, ze stimulka bola zla, lebo mas nulove vysledky a s clostil. nebyvaju az take dobre skusenosti, dava skor na skusku, ci nahodou, a ano odpisuje, my sme boli klienti v Prahe, a aj tak mi odpisal. aha a antioxidanty ako aj melatonin odburavaju z buniek/vajicok oxidacny stres, podporuju tym spravne dozrievanie.

mariacejch
Odpoveď bola odstránená
montblanc
16. apr 2017

@dena22 dakujem ti ☺ uz som si to vsetko opisala na papierik a pojdem to zhanam. A nahodou mail na toho doktora nemas?

montblanc
16. apr 2017

@dena22 no, vsetko co si napisala som si hodila na pilulke24 do kosika a mam to cez 100 eur 😂 ale tak objednam to. Este sa nevzdavam. Par mesiacov este skusim bojovat o baby?

dena22
16. apr 2017

@montblanc http://www.sanatoriumhelios.cz/diskuze/

zroluj si to dole na stranke mas CHCI SE ZEPTAT, tak tam vypis ten dotaznik, pride ti odpoved na mail, ktory tam zadas, ako kontaktny