icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

lonelia
12. nov 2015

@tabithas Ja odpovedam na tvoj prispevok, kde konstatujes, ze ste upne zdravi. No, aj my sme, male obja 34, mame dvojrocnu dcerku. S nou som otehotnela po dvoch rokoch snazenia, prave vtedy, ked uz som dostala od svojho gynekologa instrukcie a skumavky na odber spermii pre spermigram. Nestihlo sa to, lebo dalsia mrcha nedorazila. Velka radost, zrazu opadli tie stresy, prvy trimester tiez presiel, vsetko. No a clovek by povedal, ze druhe sa zadari hned. No ono nie. Tak sme navstivili miestne CAR, porobili vysetrenia, na nic neprisli (u mna vsetko v poriadku, nepriechodnost vajickovodov nepredpokladaju, vzladom k tomu, ze jedno dieta uz mam, akurat ma partner trosku zhorseny spermigram, ale nie je to este ziadna katastrofa). Od februara nam robili asi 7x IUI, nevyslo nic. Tak teraz stimulujeme, ako som pisala... Je to narocne, hlavne to cakanie a ta neistota. Ale treba to vydrzat, pokusit sa, a fakt co najskor. Lebo v niektorych zalezitostiach sa cakat nevyplaca. A rodine povedat mozes, rodina je predsa tvoja, bude ti oporou. U nas to tak je, dokonca nam aj moja mamina aj svokor prispeli na IVF 🙂

lonelia
12. nov 2015

@marcimarcinka dakujem 🙂 Dolezitych je vela veci, ak idete do dobreho CAR, tak by vam mohli vsetko dobre vysvetlit. Nas doktor moc nerecnil, takze som ani nevedela, na co sa mam pytat pri prvej navsteve. Niektore centra maju filozofiu moc nepatrat po pricine, ale riesit. To je zasa dobre, lebo clovek aspon nestraca cas. Takze po hormonalnom profile a spermiograme treba ist hned na vec 🙂 Budem aj ja drzat palce 🙂

coralee_wiley
12. nov 2015

Tak baby, ja som si dnes zacala pichat Puregon, v pondelok potom na kontrolu 🙂 drzme si palce 🙂

miska3569
12. nov 2015

ahojte dievčata chcem sa opýtať chcem ísť na umelé oplodnenie moj zdravotny stav mi totiz nedovoluje mat babatko prirodzenou cestou ako dlho trvaju pripravy na to vsetko ? po akom dlhom case sa to bude dat a s akou klinikou mate dobre skusenosti ?

dohna
12. nov 2015

Ahojte aj my ideme tento mesiac na IVF soft sme po 1 IUI ktore nevyslo taj som zacala so stimulkou 11/11 bolo sono 15 vajicok dohromady zajtra ma caka este 1 sono a v nedelu alebo pondelok by malo byt OPU

lonelia
12. nov 2015

@miska3569 No pokial uz mas diagnozu, nemusi to trvat dlho. spravia si hormonalny profil a druhy mesiac mozu ist na to...

miska3569
12. nov 2015

a ako je to s preplacanim poistovni ? hradia nase poistovne aj umele oplodnenie v Brne ?

lonelia
12. nov 2015

@miska3569 To ja netusim, my zijeme v CR. A preco chces ist do Brna? Na Slovensku su tiez dobre centra.

evipeti
12. nov 2015

@coralee_wiley ja idem zajtra na kontrolu, tak uvidíme.

glopsa
12. nov 2015

Ahojte. Mala z vas niektora problem s tlakom pri stimulacii? Internistka mi nedala papiere na Ivf. ☹

dohna
13. nov 2015

@miska3569 co som sa tak dočítala, tak všeobecná že vraj prepláca ale dôvera nie, aj my chodíme do Brna na SR sme ani nešli, boli sme na IUI a teraz podstupujeme IVF soft,. že vraj to cenovo vychádza ako na SR ked ti dopláca poisťovňa, neviem, uvidím keď mi to všetko nafakturujú 🙂 ale IVF soft je lacnejšie a ja som mala minimálnu stimulku.

marcimarcinka
13. nov 2015

@miska3569 na Slovensku preplacaju vsetky 3 poistovne , a ked pojdes do Ciech tiež akurat to najskor cele uhradis a potom ti topoistovna preplati

http://najmama.aktuality.sk/clanok/234697/umele...

nelly3
13. nov 2015

@marcimarcinka
ciastocne mas pravdu nakolko mam osobnu skusenost s poistovnou dovera a zial mne IVF v cechach zamietla, myslim, jedina poistovna , ktora s tym nema problem je vseobecna.

miska3569
13. nov 2015

@marcimarcinka dakujem vam velmi pekne 🙂

miska3569
13. nov 2015

@dohna a vy si to vsetko hradite sami alebo vam to hradi poistovna ?

marcimarcinka
13. nov 2015

@miska3569 tiež idem prvy krat na umele , teda este nema objednanu ani prvu konzultaciu. Prvy krat skusim v Bratislave ak nevide pojdeme do Brna. Držím moooc palčeky 🙂

miska3569
13. nov 2015

@marcimarcinka tak ja som sa len teraz pred mesiacom dozvedela ze babatko nepojde inou cestou tak si chcem pozistovat ako to so vsetkym je lebo skoro nicomu nerozumiem dakujem velmi pekne za rady

marcimarcinka
13. nov 2015

@miska3569 Miska u man podobne nemam na to organy , tak uz len umele aj tamma to mrzi , este si sem tam poplacem. Ale lepsie si poplakat ako sa dusit a verim, ze sa nam to musi podarit aspon takto 🙂

miska3569
13. nov 2015

@marcimarcinka tak isto je to aj so mnou som dost mlada a uz nemam na to organy mam toho teda dost malo a po babatku velmi tuzime len dufam ze to pojde a bojim sa toho ze to bude pre nas dost tazka cesta chcem mysliet na dobre ale dajako sa mi to nedari

lonelia
13. nov 2015

@miska3569 @marcimarcinka nebojte sa, babule, ak ste mlade a mate problem len s vajickovodmi, tak to isto pojde a pojde to lahko. Naozaj je dolezite riesit tieto veci skoro, ked je este vysoke AMH a telo ma este dostatok energie na vsetko, co sa s nim deje. Drzim vam palce a radim riesit, neodkladat 🙂

lonelia
13. nov 2015

@dohna A preco ste boli iba na jednom IUI? My sme boli v priebehu tohto roka na siestich, nakolko naam nezistili problem a dieta uz mame. Predsa len, je to prirozdenejsie. Ale soft tiez asi ide, ked je taka uroda 🙂 Cim si stimulovala? Clostylbegitom?

miska3569
13. nov 2015

@lonelia budeme sa snazit cim skor babatko chce urcite kazda z nas a cas je v tomto dost dolezity 🙂 dakujeme za podporu

tabithas
13. nov 2015

@lonelia a teraz sa ako dlho snazite?
Bud. piatok idem na hysteroskopiu nech sa zisti, ci mam priechodne vajcovody a potom budem cakat na dalsi postup....
Rodine ani z jednej strany to nexeme povedat...obe mamy su velmi klebetne a tym padom by to vedeli uplne vsetci aj susedia....a o to ja nestojim. Jaj, dufam, ze sa to stane prirodzenou cestou...nie som velky zastanca IVF ani ziadnej hormonalnej liecby, ale ked to bude nutne, asi to podstupim....do toho mi teraz prisla nova praca, cize tam min. 3 mesiace nebudem moct nic riesit, ved kto mi da volno pocas skusobnej lehoty....a peniaze sa zidu vzdy...

nelly3
13. nov 2015

@tabithas
na hysteroskopii ti ale nezsitia ci mas priechodne vajcovody, na hysteroskopi sa zistuje vnutro v maternici, ci je ok atd.

dohna
13. nov 2015

@miska3569 ano sami ked mam na sr vyhadzovat peniaze radsej sme stavili na brno

dohna
13. nov 2015

@lonelia ja som ok partner ma zly spg -hlavicky tak myslim ze iui by sa aj tak nepodarilo skusili sme raz a povedali sme si ze ideme do ivf soft dnes som bola akurat na sone 15 folikov v pondelok bude OPU a stvrtok alebo sobota ET podla toho ako sa budu delit a verim ze toto nam vyjde stimulovala som menopurom a clostilbegyt v sobity pichnem pregnyl a hotovo🙂

coralee_wiley
13. nov 2015

@evipeti tak ako? Co ti dnes povedali?

nisa_666
13. nov 2015

ahojte kočky, aj ja práve stimulujem, zajtra posledná dávka a pondelok OPU.

evipeti
13. nov 2015

@coralee_wiley ahoj. že vraj je všetko ako má byť. od nedele mám pichať aj puregon. Ty máš kedy kontrolu?

vronni
13. nov 2015

Ahojte, chcem sa opytat pred IVF v Cechach musim mat najprv 3x IUI tak ako na Sk aby to poistovna preplatila??
A ziadost o preplatenie IVF vykonaneho v Cechach musim podat pred tym zakrokom alebo len proste doniest fakturu a cakat ci mi to SK poistovna preplati??
Dakujem