icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

ciglianova
29. okt 2015

@megan5 ak mas ešte tolko času do ket.tak sa objednaj na reproimunologicke vysetrenie možno bude problem tam,že ti telo nechce prijať embryo.je tu taka tema,skus si ju najsť,viem že chodia dievčata do NR.Ak mas v tele protilatky na spermie alebo embryo.mohla by si dovtedy stihnuť aj liečbu ak by ti našli problem. 😉

megan5
29. okt 2015

@ciglianova No ja už som práveže bola pred rokom na imunologii,výsledky boli ok..to musia už doktori posudiť či som ok alebo nie.len imunologiu mi robili,ked som len 2 týždne neužívala prednison.ale teraz mi nedali ani prednison ani nič pred vkladom.povedali,že vajíčka a spermie su ok.neviem kde može byť problém.bolel ma zub,tak som si kloktala šalviou,mi zubárka povedala.možno to mi sposobilo,že to odišlo.keby možem idem na vklad už o mesiac,ale ideme robiť do rakuska v decembri.už si nestihnem robiť nejaké vyšetrenia,ale ja v podstate všetky vyšetrenia mám,len lepivé doštičky nemám vyšetrené

vevericka13
29. okt 2015

@ciglianova a z cerstvych sa ti neujalo? kolkaty mas toto vklad? ja idem prvy krat na ket, kedze et nevysiel

ciglianova
29. okt 2015

@vevericka13 po 100-tý krát ET nevyšlo a prvý Ket vyšiel.ešte mam 4 mrazačikov 😀 Vkladala som vždy jedno embryo

egiginka
29. okt 2015

@tabithas , ukludni sa🙂))) chapes ako to myslim 🙂)) ono to pride v spravny cas🙂 a hlavne aa milujte, neplodte deti🙂 to uz pride z toho milivania🙂

linda10
29. okt 2015

@tabithas no ved to ze na psychiku je to velmi tazke clovek s len tolko naplaka ale bohuzial ani to nepomoze len nejak vydrzat.

linda10
3. nov 2015

Ahojte viete mi niektora poradit mam trombofilnu mutaciu a potrebujem brat lieky uz mam aj vysledky len neviem kto mi ma vypisat tie lieky? Lebo hematologicka mi ich nevypisala .Ma niekto stym skusenost?

vevericka13
3. nov 2015

@ciglianova a mala si aj lepidlo embryo glue?

ciglianova
3. nov 2015

@vevericka13 nie doktorka mi povedala že je to len tahanie penazí od ludí.to že ti tam zostane prilepene ešte neznamena že sa tam zahniezdi.pokial je embryo pripravene a zdrave tak sa uhniezdi aj bez lepidla.

ciglianova
3. nov 2015

@vevericka13 chod do tejto skupiny veľmi mi tam pomohli. IVF 2013 skúsenosti, rady, úspechy

vevericka13
3. nov 2015

@ciglianova dakujem si zlata

marion
3. nov 2015

Mile buduce maminky, z celeho srdiecka Vam prajem aby sa vam vsetkym podarilo byt tehu akymkolvek sposobom. Klobuk dole a velky obdiv ze to zvladate a stale sa nevzdavate. Ja som bola tehu 2x prirodzenou cestou, a neviem si predstavit ake to musi byt tazke umelym oplodnenim, o to viac ze sa nevzdavate stale verite a bojujete. Az v siedmom nebi som videla ake to mate tazke a cim vsetkym si musite prejst a pritom malo kedy sa to podari ☹ prajem vam kazdej jednej aby sa to skor ci neskor urcite podarilo a vy sa stanete matkami 😉 😉 😉 Je krasne byt matkou. Držte sa..

linda10
3. nov 2015

@marion No dakujeme pekne 🙂 Napisala si to krasne 🙂 Ano mas pravdu je to velmi tazke,vsetkym co si kazda znas musi prejst .Kazda mame individualne problemy a nemame to lahke.Hlavne ked zena ani len nepomysli nato ze by prirodzenou cestou nemohla mat dietatko.Ze musi zistit ze nieje to tak lahke ako sa zda a potom si povi a tak to som necakala.No a potom tie vycitky ze kolko zien ma deti ktore si to ani len nezasluzia ze to nieje fer.Ale bohuzial osudu nerozkazeme co nam prinesie tomu musime celit sak vsetko sa deje pre nieco ako sa vravi 🙂 No a dalej tie riesenie ktore clovek musi riesit s lekarmi plno vybavovani,volno v praci ktore je uz aj tazko vybavit.No a je to hlavne sdlhave .A uz nehovoriac ked nieco dotoho pride nejaka dalsia diagnoza ktora zase len brani otehotneniu a zase len riesenia s doktormi.No a to nehovoriac o psychike je to tazke na psychiku velakrat clovek aj bojuje ln aby dosiahol co chce ale ajtak na psychiku je to hroznyy stres.Ale tak to ten nevie kto nezazije .Aj ja obdivujem vsetky nas tu ktore to tak zvladame a aspon si davame nejaku tu silu a pomahame si 🙂 A raz aj my sa dopracujeme ktomu vytuzenemu babatku 🙂

chmurkaxy
3. nov 2015

@marion si super!

glopsa
6. nov 2015

Ahojte. Od dnes začínam pichat decapeptyl. Kto začína so mnou stimuláciu?

evit81
10. nov 2015

ahoj glopsa, ja mám stimuláciu - soft protokol za sebou, dnes picháme pregnyl a vo štvrtok idem na opu a snáď bude aj nejaké vajko na oplodnenie. Jedno ivf klasické máme za sebou, neúspešné. Čím stimuluješ?

coralee_wiley
10. nov 2015

tak ja sa k vam pridavam dievcata, tento mesiac ideme na to ... vsetky injekcie nakupene, psychicka priprava zahajena ... uz len dostat ms 🙂 nikdy som ju necakala tak ako teraz, nech to zacnem cim skor, aby sme sa hadam o mesiac mohli tesit .. a tento mesiac sa rozhodla meskat, uz tyzden ma bolia prsia, brucho, takze je to na spadnutie ... a ona ma natahuje ... no nervy :(

evipeti
10. nov 2015

@coralee_wiley ahoj. ja mám dlhý protokol, pichám od minulého piatka. tiež čakám na ms, mala doraziť včera, zatiaľ nič. 2-4deň ms mám ísť na kontrolu. už sa nemôžem dočkať úspešného konca. 🙂 neboj, dáme to 😉

zusskaa
10. nov 2015

@evipeti
@coralee_wiley
@glopsa
Ahojte, tak ja sa k vam pridavam. Od minuleho piatka stimulujem, zatial vsetko ok, ale buduci tyzden idem na kontrolu. Drzim nam palce ;)

coralee_wiley
10. nov 2015

@evipeti mne je tak do placu ... Ale to kvoli tomu, ze to na mna ma prist, to som stale taka urevana, hoci teraz obzvlast, kedze sa aj bojim toho co nas caka :(

marcimarcinka
10. nov 2015

@lucia2505 ahoj mozem sa ta spýtať , ked nemas vajcovody mas normalu menštruaciu som na tom podobne a vybrali mi vajcovody a menšruacia nikde :(

gustav1986
10. nov 2015

Ahojte baby, ja som bola takto pred týždňom na iui;) aké to bolo dlhé čakanie na začiatku kým mi prišla menštruácia A teraz zase čakanie po Iui..príde mi to ako večnosť.;)

glopsa
10. nov 2015

@zusskaa ahoj, aj ja od piatka stimulujem a

kde chodis do centra?

zusskaa
10. nov 2015

@glopsa ja chodim do splnu, a ty?

lucia2505
10. nov 2015

@marcimarcinka ahoj, ano mam normalne menstruaciu. Kedy ti ich vybrali? Mozno mas este rozhadzany cyklus po operacii,vybratie vajcovodov by nemalo suvisiet s menstruaciou. Vajecniky a maternicu mas,tak by to malo byt ok,len sa mozno musi telo dat zase do poriadku. Kazda ragujeme inak.

tabithas
11. nov 2015

Ahojte baby, ja som na uplnom zaciatku. 20.11 idem do Iscare v BA na hysteroskopiu a potom dalej sa uvidi.
Chcem sa vas spytat, hlavne tich z vas, co uz mate co to za sebou....ako casto si musite pytat volno v praci? Ked ste boli na IVF alebo na IUI....
lebo som pocula, ze je to casovo dost narocne....a ako casto potom musite chodit do centier?
Pytam sa preto, lebo teraz nastupujem do novej praci....

lucia2505
11. nov 2015

@tabithas ahoj,to zavisi aký bude tvoj dalsi postup,ci budete riesit IUI alebo rovno ivf. Pri ivf su tie navstevy centra intenzivnejsie. Najprv konzultacia ohladne vypisania ziadosti,potom ked ti to poistovna schvali,tak dalsia konzultacia kvoli stimulacnemu protokol,potom pocas stimulacie niekolko kontrol,ale to byva v Gynfive rano medzi 7-7.30, takze mozno stihnes pred robotou,neviem ako je to v inych centrach,no a nakoniec tehotensky test. Takze spolu cca 6-7 navstev,ak ide vsetko ako ma.

evipeti
11. nov 2015

@coralee_wiley neboj, všetko bude OK. ja už len čakám, aby sa pohli veci, aby som už bola po vklade...
Baby, stalo sa vám, že pri dlhom protokole Vám meškal ms? nemôže to byť od tých pár prvých injekcií?

lonelia
12. nov 2015

Ahojte, baby. Ja som do tejto temy neprispevala, dufam, ze sa mozem pridat. Ja som momentalne v polovici dlheho protokolu, prvy den MS som zacala striekat synarel a na deviaty den, od minuleho piatka, picham fostimon. Dnes som bola na kontrole rastu folikulov, som z toho dost smutna, lebo ich mam len 5, doktorka podla mojho hormonalneho profilu ocakavala viac (FSH 7,5 a AMH 2,5). Je to fakt uplne hrozne, to cakanie na vysledok...

marcimarcinka
12. nov 2015

@lonelia verim, ze to je tazke , ale nestresuj sa stale si hovor, ze je vsetko v poriadku stresy neprospievaju. Drzime ti palceky a pis co nove , lebo ja este len planujem ist n prvu konzultaciu a nic neviem co nas caka. ALe babo chceme velmi 🙂