Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@mimo101 to ma mrzi.. drzim palce nech je KET uspesny.. Toto je moje 3. IVF takze uz som v tom celkom zbehla, zial ☹ Naposledy neprislo ani k ET, lebo som mala len 1 nezrele vajicko ktore sa neoplodnilo.. takze dufam, ze tento krat to bude lepsie.
Kolky den po KET si?
@summer_103 dnes som 6 deň. Som hrozne nervózna. No ja mám za sebou iba prvé ivf. A kam chodiš do centra ?
@mimo101 verim ti, aj ja by som bola a urcite budem, ale lepsie je sa nestresovat, mysliet na to ako sa bublinka uhniezduje a verit ze to vyjde.. Ja viem, ze je to tazke.
Teraz chodim do Iscare BA, na prvom som bola vo Ferticente. Ty kam chodis?
@summer_103 ja chodím do Martina Heliosu. Som spokojná.
Ahojte baby ake su zakladne veci pri ivf ktore musis platit ci chces ci nechces?
@adulka1989 ahoj myslíš finančné ?
@adulka1989 to velmi zavisi od tvojej a partnerovej diagnozy.. Zaklad su lieky na hormonalnu stimulaciu, potom odber vajicok, podla poctu vajicok a podla diagnozy sa robi bud IVF alebo ICSI- toto sa priplaca, a nakoniec embryotransfer. Zalezi aj ci ides cez poistovnu, v tom pripade su ceny za lieky nizsie a poistovna uhradi zakroky. Ty platis len doplatok za lieky a v pripade potreby ICSI (alebo dalsie doplnkove ukony), mrazenie, uskladnenie.. To vsetko zavisi od poctu oplodnenych vajicok..
@mimo101 Chodis po KET do prace, alebo si zostala radsej doma?
Po KET som doma. Ja som doma celý proces IVf. Pre mňa je to dôležité ako práca. A ty ?
@summer_103 som doma celý proces IVf. Pracu nemam ťažkú ale pre pokoj je lepšie byť doma.
@summer_103 dakujem no cenik som si uz pozerala icsi by nebolo potrebne a asi ani pk preto som chcela vediet kolko to asi vyde viem ze lieky sa doplacaju aj mrazenie
Neviem prečo ale myslím si že by mali také veci byť zdarma. Veď mať dieťa je krásne a ešte si za to musíme platiť. 😒
No len je to strasny rozdiel na sk ze niekde sa za icsi neplati a niekde ano
@adulka1989 este som o tom nepocula aby sa niekde za icsi neplatilo. Kde sa za to neplati? Nechce sa mi tomu veriť
@segab090 ja som pozerala cenik v ba ferticent a ze vraj ani v martine v heliose
Ale najprv som sa o tom docitala tu baby pisali ze platili len za lieky a zmrazenie nic ine max do 500 eur
@adulka1989 no to je bomba ...človek niekde platí vysoké ceny a inde je to zadarmo...len že či je aj taká kvalita..
No to uz neviem ale dnes neni kvalita ani zato co platime ked je to odbabrane ja zas nechapem na vychode tie platy su nizke a musis tu doplacat kade co
Jedna baba pisala ze platila podla vahy 230e za lieky nic ine z takeho hladiska by kolko zien miesto iui zvolilo mozno rovno ivf a kolko zien musi aj ivf zopakovat viac krat co ozaj nieco stoji to je aky rozdiel
@adulka1989 moja reč, tiež si skúšala IVF v KE?Mne v KE nepomohli hoci sme sa icsi zaplatili..
@sussah nie mna po hycosy caka laparoskopia a potom sa uvidi co dalej v ke v splne bola moja znama 2krat ivf bez uspechu ja chodim do gyncare
@adulka1989 je veľa žien ktoré sa vďaka tomu zadlzia...a nakoniec im to nevyjde..je to dosť na psychiku...sk by malo zmierniť podmienky.
@sussah no veru tak a kde si bola ty v akom centre ?ajked podla mna to je skor o organizme kazdy sme iny niekomu sa hned uchiti nieku vobec moze to skusat kde chce a kolko chce
Ty kokso baby, aj vy mate taku strasne zhorsenu plet po IVF? Ja uz pred OPU som sledovala ze sa mi vytvaraju hrce, nieco ako cysticke akne ale mam uz po MS a som pred KET a stale vyzeram hrozne ☹
@adulka1989 ja som bola v Splne 6 embryii odišlo a ani škrt tehu. Polovicu embryii riesila lekárka čo prešla do Gyncare a polovicu nový personál...ja si myslím že je to aj o celkovom vybavení centra,embryologii a skúsenosti lekárov..ak je tam len jeden lekár ..nemá šancu sa s nikým poradiť a učí sa na vlastných chybách...stratila som doveru,keďže sa neriesil problém. ..po zmene centra som otehotnela na prvýkrát..toľko moja skúsenosť...možno náhoda ale embryik bez úspechu je na zamyslenie...neposlali ma okrem.genetiky na žiadne vyšetrenia... A z hormonalneho profilu nepovedali že mám zle hodnoty určitého hormónu...niekedy mi pripadá že je im to jedno...hlavne že platíme..
@sussah mozem sa ta opitat ako dlho platia schvalene papiere na ivf
@adulka1989 na sk zvyčajne 1 rok a v Čechách zvyčajne pol roka ale vraj sa to dá predĺžiť ak to nevychádza časovo
@sussah jednoznacne s tym stebou suhlasim su aj doktori ako vravis co sa ucia alebo kokokrat spochibnia ale to clovek zisti ako ty pri skusenosti preto je aj dobre ked si takto vieme aj podat svoje rady a skusenosti kiezby vsetky zeny mohli bit tehotne prirodzenou cestou a nemuseli sa takto trapit

@summer_103 ahoj máš prvé ET pred sebou ? Ja som už ET mala a nevyšiel. ...som po KET.