icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

jankao1
2. okt 2017

@mimo101 ak mozem reagovat...ja tiez po IVF a dnes krv negativna a mrazaciky nemame... nechame to ulezat a v novom roku zacneme odzaciatku...snad sa zadari aj nam po 3 neuspesnych rokoch ...aj ja vam ostatnym držim silno palce aby ste to baby dotiahli az do uspesneho konca 👍👍👍😘😘😘😘

diva83
2. okt 2017

IDEME....NOVEMBER !! <3 🙂

sevcikovaanna
2. okt 2017

Cawte baby dnes som bola na odber mame 8vajok uz aby bolo zajtra a vedela kolko sa ich oplodnilo

eva1984
3. okt 2017

@diva83 aj my november... 28.10. začínam so stimulkou.... dlhý protokol 🙂 😀

skovarik
3. okt 2017

@eva1984 ja som už začal 29.9 dlhy protokol..takze mna to čaká dufam čoskoro 🙏🏻😇..držím Vám všetkým palce

eva1984
3. okt 2017

@skovarik a si PN? či chodíš do práce normálne? mňa chce dr. vypísať na PN ked budem stimulovať...

radka159
3. okt 2017

@eva1984 si bola na ivf?o aky protokol ide?este stale som sa nenaucila tie skratky😂😂😂

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
vanda83
3. okt 2017

@ruzicka603 ja som bola a vyslo.

skovarik
3. okt 2017

@eva1984 nie som pn a dr povedal že to nieje potrebné za pri odbere stačí 2dni a po vklade je to namne..ale plánujem týždeň po vklade vraj obvodná ma vypise..a ani by som nechcela ostať doma čo by som robila😂..mne je dobre v práci ..a kým to budem zvládať tak ostanem..

radka159
3. okt 2017

@eva1984 pichala si si aj injekcie?ako casto si chodila na kontrole?

martina333
4. okt 2017

@desza17 ahoj tak ako sa citis?Dnes mas 5 den?

desza17
4. okt 2017

@martina333 ahoj ano,5.dpt.dnes v pohode.akurat mi tecie intralipid,tak snad pomoze😍.vcerama pobolievalo podbrusko,nie ako pred ms,ale skor ako by som mala svalovicu🤔

desza17
4. okt 2017

@domca002 ahojko ako sa mas?dnes 5.dpt👌👌👌

eva1984
4. okt 2017

@radka159 ahoj ešte som nebola na ivf... teraz 28.10. mám začať so stimuláciou, a ivf vychádza až tak koniec novembra...
Ešte som si nepichala nič 🙂 zatial...

domca002
4. okt 2017

@desza17 ahoj trosku ma sem tam pichne v maternici

diva83
4. okt 2017

@desza17 Ahoj ..držím palčeky...<3

diva83
4. okt 2017

@eva1984 Ahoj, aj nám to podobne vychádza... okolo 18.11. by som mala začať stimulovať Gonalom.

henitka
4. okt 2017

Ahojte. My sme boli na Et 27.9. A dnes som začala trochu krvacat ☹ . Chytá nás doma stres

henitka
4. okt 2017

@ruzicka603 ahoj. Ja ich mám oba nepriechodne + k tomu Fv leiden a 27.9 sme boli na Et. Zo 6 embrii přežilo po Pk len 1.

desza17
4. okt 2017

@diva83 dakujem krasne👌😍🙏

desza17
4. okt 2017

@domca002 ja dnes dake cudne tlaky v podbrusku...

radka159
4. okt 2017

@eva1984 my mame uz schvalenu ziadost,sa tesim.stimulacia je ze sa pichaju tie injekcie?alebo su aj nejake ine lieky?mne doktorka nieco hovorila o injekciach.kam chodite do centra?

ladymel8
4. okt 2017

@henitka ahoj ja som tiež krvacala silno.. Vyzeralo to ako menzes A dnes mi test ukázal ducha A to som 11dní od vkladu. Tak sa nestresuj.. Dúfam že sme tehu.

henitka
5. okt 2017

@ladymel8 ahoj. No teraz ráno to už vypadá ako mentrulacia. Mam nadalej uzivat hormony a askorutin. Počkáme do stredy a uvidíme, co ukáže krv. To by bol asi zázrak, ak by to vyšlo hned na 1x. Uz sme nejako prestali verit. Ty máš kedy termín na krv?

ladymel8
5. okt 2017

@henitka Aj zázraky sa dejú. Ja som bola včera A idem aj zajtra na krv. Hlavne buď V klude.. Mne povedal Dr. Že mám stále užívať progesteron. neviem čo užívas ty.

henitka
5. okt 2017

@ladymel8 ja mám Prednison 1-0-0, Utrogestan 2-2-2, Clexane 1-0-0 a od včera ascorutin 1-1-1. Som hrozne zvedava, ako to dopadne. Tehotenske priznaky žiadne. Prve dni som mala plné bolavé prsia a brucho a reraz nič. Len bolesti vajecnikov ako pri Ms. Toto je tvoje prvý Ivf pokus?

eva1984
5. okt 2017

@radka159 my chodíme do CRM v Banskej Bystrici, je to pobočka Heliosu v Martine. Ja začínam stimuláciu tabletkami PROVERA asi 10 dní a postupne sa pridávajú tie injekcie. Najprv 1 injekcia a potom 2 inejkcie.
Aký máte problém ked ste takto rozhodli? U nás je problém u drahého, má pomalé a málo spermií, ja som ok... už mám jedneho syna s bývalým mužom. S terajším sa snažíme skoro 3 roky. Dávajú nám veľkú šancu, tak som zvedavá či im tie ich prognozy vyjdu. 🙂
@diva83 ja začínam PROVEROU (tabletky) a až potom doplnam injekcie. Tie ale netuším ako sa volajú. Gonal je čo? Ja mám dlhý protokol ....

ladymel8
5. okt 2017

@henitka hej moje 1 ivf A dufam ze aj úspešne.. Zavolaj koordinatorke že si začala krvacat že či máš stále užívať lieky ale podľa mňa áno. Over si to.. Kolky deň po ET si? Ani ja nemam príznaky to je individuálne.

diva83
5. okt 2017

@eva1984 Tu je to odborne: GONAL-f obsahuje liek nazývaný „folitropín alfa“. Folitropín alfa je typ „folikuly stimulujúceho hormónu“ (FSH), ktorý patrí do skupiny hormónov nazývaných „gonadotropíny“. Gonadotropíny sa zúčastňujú na rozmnožovaní a plodnosti. U dospelých žien sa GONAL-f používa:

· na podporu uvoľnenia vajíčka z vaječníka (ovulácia) u žien, u ktorých nedochádza k ovulácii a ktoré nereagovali na liečbu liekom nazývaným „klomiféniumcitrát“,

· spolu s iným liekom nazývaným „lutropín alfa“ („luteinizačný hormón“ alebo LH) na podporu uvoľnenia vajíčka z vaječníka (ovulácia) u žien, u ktorých nedochádza k ovulácii, pretože ich telo tvorí veľmi malé množstvo gonadotropínov (FSH a LH),

· na podporu vývoja viacerých folikulov (každý obsahujúci vajíčko) u žien, ktoré sa podrobujú metódam asistovanej reprodukcie (metódam, ktoré vám môžu pomôcť otehotnieť), ako sú „in vitro fertilizácia“, „intratubárny transfer gamét“ alebo „intratubárny transfer zygot“.
My sme už raz boli v Heliose v Martine, IVF - neúspešné. Nepáčil sa nám prístup personálu, spôsob objednávania klientov a nedostatok potrebného súkromia.
Manžel má veľa spermií,...ale pomerne veľa pomalších...Ja som podľa vyšetrení, vrátane laparoskopie , OK. Budem mať na rozdiel od prvej stimulácie krátky protokol... Príprava už pred menštruáciou tabletkami, ale ešte neviem akými...Zajtra mi majú prísť recepty na vybratie. Je to na prípravu maternice a vaječníkov- príprava na stimuláciu hormónmi.