Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
Dievcata, zajtra idem na umele oplodnenie do gyn fivu. Volala mi dnes sestricka a oznamovala mi cas kedy budem mat oplodnenie. Hovorila som jej, ze chcem 2 embrya vlozit a ci na zarazili, razantne to odmietka, ze to mi dr. nedovoli, ze mam len 28 rokov a he to velke riziko. Je to normalne? Kedy bude pre nich spravny vek?? Co ak sa nam nebude darit a budu mi teraz vkladat do 35ky len jedno a zrazu si povedia, ze uz je ten spravny cas? S manzelom chceme vsetko risknut na prvy krat. Dali sme si vsetky najdrahsie vykony, aby bola najvacsia pravdepodobnost otehotnenia na prvy krat a zrazu mi povedia toto. Nik v gynfive s nami nekomunikuje. Strasne som nahnevana. Je naozaj velke riziko vlozit 2vembrya?
@lucia4412 kde do GF chodis? V ZA s tym problem nemaju. Vložia ti kolko chces ty. Na veku nezalezi. No co centrum to ine pravidla. Preco by si mala otehotniet na prvy sup ked mozes az na druhy treti stvrty krat a za vsetko platis? Vsetko je len biznis. Osobne poznám kocky kde si dalu vlozit dve jedna ma z toho dievxatkp, druha dvojky a teraz aj ja som tehu s dvojkami.
@sevcikovaanna mne v centre odporučili dalsiu stimulku pi 3 mesiacoch. Nechces si za ten cas pirobit vysetrenia? Hematka reproimuno a genetika? Ci uz to mas?
@segab090 chodim do Ba. Viem, ze vzdy je riziko mat dvojicky. Ale radsej mat dvojicky, ako ziadne. A preto chcem hned dve, nech nemusim absolvovat to, co niektore dievcata na X krat. Viem, ze ked si dam 2 embrya nic to nemusi znamenat a nemusi sa uchytit ani jedno, ale chcem preto vsetko urobit. Dakujem pekne za potvrdenie nazoru 🙂
@lucia4412 Ahoj,ja som bola v GF v Ba,mam 30 rokov a tiez mi hned povedali,ze mi vlozia jedno. Dlho som nad tym premyslala,co mam urobit,ale nakolko nam zostalo este 5 mrazacikov,s partnerom sme sa dohodli,ze na prvy krat dame vlozit teda iba jedno a budeme plne doverovat odporucaniu lekarov a ked sa to nepodari,tak uz pojdeme do dvoch. Vybrali nam najlepsiu blastocitu a vlozili nakoniec len jednu. Plne som im verila,ze vedia co robia,zaroven som nebola v strese. Skratka som myslela pozitivne,ze ked to nevyde,pojdeme zasa. A cuduj sa svete,ono to vyslo a som tehu. Nemali sme ani embryoscope,iba PK a ICSI. Takze obcas treba doverovat aj lekarom,oni najlepsie vedia,aky je zdravotny stav kazdej z nas a kazda z nas ho ma iny. U nas bol problem v spermiograme,inak vsetko ok.
@lucia4412
bohuzial z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze to riziko je. My sme tiez stale vkladali dve, ked sme mali na to pocet. 2 ivf cykly- 4 vklady nevysli vobec. A potom prislo 3. Ivf, v poradi piaty vklad a prve pozitivne testy- dvojicky. Radost bola neopisatelna, cakali sme na nich 8 rokov. Vsetky vysetrenia na jednotku, obidve babatka zdrave, tehotenstvo ok az ... kym jednemu babatku v piatom mesiaci nepraskla predcasne plodova voda, porodit som musela obe, a este sa aj prizerat ako umieraju. Jedno zilo vyse hodiny... ani ti nemusim hovorit ako to poznacilo nase zivoty po tolkych rokoch cakania... po pragmatickej stranke sme jednou ranou prisli o dve zdrave babatka. Ak by som si ich dala vlozit postupne, tak sanca, ze sa nieco take stane je minimalna. V mojom okoli mam este 3 zname, ktore maju dvojicky. Jedna ich porodila v 6 tom mesiaci, mali iba pol kila, nevyvinute pluca, krvacanie do mozgu ... sice ziju, ale zatial si niesu isti s akymi nasledkami. Dalsie dve zname porodili dvojicky v 7 mesiaci. Prave predcasny porod je jednym z najvacsich rizik. Mozes cakat zdrave deti. Ale ked pridu na svet priskoro moze byt ich mentalne a telesne zdravie poznacene na cely zivot. Samozrejme, ze je aj mnoho pripadov, kedy sa dvojicky narodili ako sa mali v 9tom mesiaci. Ale ako vies, v ktorej skupine sa ocitnes? Rozumiem, ze ti neodporucaju vlozit dva, mas menej ako 30 a tym padom velku sancu, ze vklad bude uspesny. Ja mam 36, u mna bola sanca ovela nizsia. Viem je to tazke, vyzaduje to vela trpezlivosti. Nam ked 4 vklady nevysli, tak uz by som si bola dala aj 3. Teraz zacinam od znovu, po jednom.
@lucia4412 vzdy je to riziko, tiez mam známu, ktorá si dala vložiť 2, boli z toho 3-ky, jedny jednovaječné, to jedno jednovaječné sa zle vyvíjalo, nakoniec aby nebralo živiny ďalším dvom, museli ho "odstaviť", ale zial zasiahlo to aj druhé, takze 4 mesiace v sebe nosila 2 mŕtve bábätka a to jedno sa nakoniec podarilo donosiť a zachrániť. Doteraz sa s tym tazko vyrovnáva, ze jej zomreli 2 detičky, napriek tomu, ze to jedno prežilo a je zdravé. Takze rizika su rôzne, treba zvážiť, ci si pripravená aj na ne. Drzim palce.
@lucia4412
Ahoj, cele umele oplodnenie je ruska ruleta. Nikdy nevies, kedy das spravne rozhodnutie. Mne vlozili dve embrya, kvoli mojmu veku, druhykrat preto, lebo som nechcela absolvovat cele od znovu. Robila som chybu. Slabe embryo stiahlo so sebou to druhe,ktore bolo kvalitnejsie nez to druhe. Ked idem 2xkrat, tak si dam vlozit len jedno. Pravda, su aj take pribehy so stastnym koncom. Je na tebe ako sa rozhodnes, ale ja si myslim takaaa ma pravdu.
Drzim Ti palce aby sa Ti podarilo na prvy sup 1 alebo 2 embrykami 🙏🙂
@saxana15 a kam do centa prosím ťa chodíš? A túto poslednú stimulku si mala čo, vieš čo ja som ešte nečítala tu na MK, že by niekomu tak rázne zmenili protokoly dlhý a krátky....a mali ste aj nejaký iný zdravotný problém?
@katkaa182 mne napriklad davali dve... jedno krasne silne a to druhe uplne slabe ze mu vobec vobec sancu nedavali, v mojom centre davsju aj dve prave pre podporu, maju skusenosti ze ovela viacej podporia tehu ako stiahnu so sebou ;) a u mna nakoniec zabojovalo aj to uplne slabe takmer bez sance 🙂 v 6tt jedno babo poptrvdene a o tyzden uz boli dve a rozdiel do 15tt bol vzdy 1 tyzden ;)
@zuzankaa88
Tak to ma tesi, bodaj by to vsetkym dievcatam takto dopadlo! 🙂 len skoda, ze co centrum to iny nazor a velmi tazko sa potom hlada objektivna pravda, co je lepsie.. inak ja mam sestru dvojicku a nemozem si to vynachvalit, je to moja najlepsia kamaratka 🙂
@zuzankaa88
Gratulujem zo ❤ ty si mala stastie, co v mojom pripade chybalo.
@maculicek1977 chodim do Ke.velmi prudko reagujem na stimulky.uz som brala aj puregon.menopour.gonal.tak mi staci stimulovat kratko lebo z dlheho protokolu zom mala zakazdym hypertimulacny syndrom.
Co nasleduje po prebudeni po narkoze po odbere vajicok?
@bodkovanyhrncek drzim palce
@bodkovanyhrncek silno ti drzim palce 😉 mne nevyslo ani druhe. V pondelok som dostala mrchu 😔 Mam este jedneho posledneho mrazacika. Dala som si mesiac pauzu aby si telo oddychlo od estrmaxu. Joooj bodaj by si sa tesila o 14 dni 🙏
Dievčatá, ktorá viete po anglicky, tú sú nejaké užitočné videá...Hlavne ohľadne faktov a mýtov, čo robiť po IVF...:
https://www.youtube.com/watch?v=S_JKqqYv1FIhttps://www.youtube.com/watch?v=bZuWnYYNgy4
https://www.youtube.com/watch?v=5gjqbNf6NdY
Je tam aj všeličo iné...
Prosim o radu.mam brat liecbu.estrimax.progesteron.na co estrimax? Z krvi mam potvrdene hcg 250. Dzlsie 3 tyzdne do utz.
no, takže ja som dnes začala pichať injekcie, máme dlhý protokol: Clexane 0,4, Diphereline 01, a Prednison tabletky, neskôr budeme pridavať luveris a gonal..., mám napísaný recept aj na Anopyrín 1/2 no neviem či už treba aj ten brať alebo neskôr?nemáte skúsenosť.?

@saxana15 to je OK a je to vynikajuce