icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

desza17
27. nov 2017

@vierocka888 jeeej ty uz tahas 16.tt?ako to ubehlooo,super.drzkajte sa

vierocka888
27. nov 2017

@desza17 ano, veru uz 16tt 🙏 🙂 zatial to vyzera na dievcatko 😍 dakujem, aj ja silno drzim palce az to vyjde 😘

janula12345
27. nov 2017

Ahojte, dnes o vecer 10 som si pred odberom mala pichnut ovitrelle. Trafila som zjavne zilu, kedze po vybrati ihly vysla krv. V pribalovom letaku je pisane, ze sa nema pichat do zily. Myslite, ze to moze mat negat vplyv? Pride tym k ovulacii skor, ci neskor alebo sa nemam znepokojovat?
Dakujem

skovarik
28. nov 2017

@janula12345 to nič nieje bud kludna..držím palce aby bolo veľa vajok..

desza17
28. nov 2017

@vierocka888 super,som rada...drzim palceky

sevcikovaanna
28. nov 2017

Ma tu nejaka baba skusenost s nizkym hcg na zaviatku tehu dakujem

ladymel8
28. nov 2017

@sevcikovaanna ja som mala nízke A bolo to mimomaternicove tehu..

sevcikovaanna
28. nov 2017

@ladymel8
Mala si nejake priznaky?

desza17
28. nov 2017

@sevcikovaanna a ake nizke?

sevcikovaanna
29. nov 2017

@desza17 v piatok bolo 5 a vcera 13

ladymel8
29. nov 2017

@sevcikovaanna ja som mala 11 dní po vklade 53 hcg A stále mi stúpalo.. Asi O dva týždne som mala iba 730. Začala som krvacat A odišlo mi to samé. Nemala som žiadne príznaky..

lucia4412
29. nov 2017

Ahojte dievcata, tak ja mam po ET, ten sa zatial podaril. Som v 7t+4. ALE, dr ma sokovala s tym, ze do konca 4 mesiaca ani nemam brat, ze som tehotna :( Ale co ma najviac soklo mi dr. povedala, ze pri umelom oplodneni je vacsie riziko poskodenia plodu a preto pri umelom oplodneni sa robi trisomy test uz pri 12 tyzdni, aby sa v pripade pozitivneho testu mohlo ukoncit tehotenstvo, ak by sme s tym s manzelom suhlasili. Dievcata, pls poculi ste uz o tom, ze pri umelom oplodneni je vacsie riziko postihnutia???Ja sa neviem z tej info zpamatat.

nadej34
29. nov 2017

Ahojte žienky,tak dnes som 3 deň po ket,cítim sa úplne v pohode až sa čudujem tomu...ale nervy začnú pracovať budúci týždeň...len ma to tak zaujíma,skoro všade dievčata píšu ako ich začalo bolieť podbruško no ja nič také nemám čo som iná,alebo si to už fakt neviem vysvetlil🤔🤔🤔mala ste to niektorá?

janula12345
29. nov 2017

@lucia4412 bud v klude, podla mna je to blbost. Vacsir riziko je akurat ze zeny skor potratia na zaciatku hned, ze sa slabo uchyti. Ale nie poskodeby plod. Vyberaju sa predsa len tie dobre spermie, zle sa vyselektuju. A ano, v 12 tyzdni sa robi test aby sa vedelo, ale riziko tam predsa je vzdy.
Doktorka asi nie je zrovna kamoska a zastanca ivf. 🙂 nedaj sa znechutit a vystrasit. Tes sa a uzivaj teho 🙂

saxana15
29. nov 2017

@lucia4412 nie.kravina.a vysledky trisomy testu ti povedia az po ukonceni 12 tt.aby si si v pripade postihnutia plodu uz dietatko vziat nemohla! Zakon! Legislativa!

dena22
29. nov 2017

@lucia4412 to je ohromna hlupost! a hnevam sa, ze tehuli niekto rozprava o interrupcii! je ta zenska normalna?!

lucia4412
29. nov 2017

Bolo to strasne a vystrasila ma. Vy tu pisete, ze sa normalne robi v 12 tyzdni, avsak mne povedala, ze normalne sa robi 16 tyzdni, avsak kedze som rizikova, urobia to v 12 tyzdni. Dokonca mi hovorila, ze tento test nepreplaca poistovna, takze musim zan zaplatit 350 eur + ak chcem vysledok do 5 dni a nie do 3 tyzdnov ak by sme sa rozhodli pre ukoncenie v pripade pozit tak sa priplaca za skorsi vysledok. Pripada mi, ako keby nie je fer a len vytahuje peniaze. Kamoska ma zdrave tehotenstvo a robily jej v 12t trisomy test a este aj jej to preplacala poistovna. Tak neviem....

dena22
29. nov 2017

@lucia4412 ja by som to skonzultovala s inym lekarom este. ohladne preplacania poistovnou.., ak si rizikova, mas narok chodit aj do rizikovej poradne, ktora byva väcsinou pri gyn. oddeleni nemocnice...v kazdom pripade sa UO za rizikovy faktor v suvislosti s genetickymi poruchami nepovazuje...

http://www.prediko.cz/neinvazivni-testovani

lmt
29. nov 2017

dnes ráno mi to nedalo a spravila som si test, ale nakolko je to len 5 deň po transfére tak bol biely ako sneh. skúsim 7 a 9 deň ešte. inak sa mám dobre, len ked si chcem sadnúť tak ma pichne spodok brucha. modlím sa nech to vyjde. držím palce baby.

skovarik
29. nov 2017

@nadej34 ahoj ja som tiež bola v pondelok na ket 😉..mna dnes trocha bolelo ako na ms ale to je ešte ďalekoooo ..ale podľa mna môže a nemusí..takze to nerieš 😄...ináč sa cítim super...

nadej34
29. nov 2017

@skovarik jej ahoj moja,tak to budeme spolu prežívať,veľmi sa teším že ti je super🙂držím nám obom palce❤

skovarik
29. nov 2017

@nadej34 samozrejme aj ja ti držím palceeee🙏😇

nadej34
29. nov 2017

@skovarik😚❤

oslo1
29. nov 2017

@lucia4412 lekar ti povedal kravinu a ako vidim, teraz chce z teba pumpovat peniaze.
Ja som mala vsetky ivf v Londyne, UK, v krajine, ktora ivf vynasla.
Podmienkou ivf bolo zucastnit sa na prednaske, kde bolo ivf prebrate z kazdej strany.
Prve, co nam povedali bolo, ze pri ivf mas presne tu istu sancu mat postihnute dieta, ako pri prirodzenom pocati.
Ja som tiez tehotna po FET.
Nikto mi nikdy nepovedal, ze mam vyssie sance mat postihnute dietatko.
Akurat som v rizikovej skupine, lebo ako mi povedala moja midwife, vsetky deti su drahe, ale ivf su drahsie (dearest ).
Blahozelam k tehotenstvu, uzivaj si ho plnymi duskami .

evca8285
1. dec 2017

@lucia4412 myslim, ze je to kravina, ze po ivf je vacsia pravdepodobnost postihnuteho babatka a ta lekarka by mala byt trochu ludskejsia... embryolog vyberie tie embryjka na vklad, ktore sa delia spravne... my mame doma 2 mesacneho zdraveho chlapceka po ivf... a okolo mna kto ma drobca po ivf vsetko su zdrave deti... ano riziko prvych 12tt je vzdy... ci po ivf alebo po prirodzenom otehotneni... nenechaj si lekarkou zneprijemnovat vytuzene chvile... ddrzim palce aby vsetko dobre dopadlo a dotiahli ste to vsetky do vytuzeneho konca... a este co sa tyka USG robia sa 3D skreeningy a ten prvy je v 12tt... a robi sa bez ohladu na sposob otehotnenia... nie je hradeny poistovnou a zistuju sa tam 3 veci, downov syndrom, raztep chrbtice a este jedno... tak este raz gratulujem k tehu a uzivaj si to a tie reci od lekarky hod za hlavu... 😉

janulka232
3. dec 2017

@lmt ahoj.Ako sa maš skušala si si robit ešte dalši testik? U nas to vyzera zatial nadejne,ale ja už od utorka mam špinenie a od vkladu ma boli bruško

lmt
3. dec 2017

@janulka232 ahoj, hej 7. deň a dnes 9. a je stály biely...zajtra idem na krv. ale zatial to vyzera že sa to nepodarilo, ja nemám ani špinenie ani ma brucho už nebolí...

nikushka8
3. dec 2017

@lucia4412 od takej lekarky hned utekaj. Nikto nedokazal,ze by po ivf mali byt deti viac postihnute ako prirodzene pocate. Ved predsa ak embryjko nie je ok,tak sa neudrzi. Jedine na co sa prihliada je,ze tehu je rizikovejsie s ohladom na zdravotne problemy kvoli ktorym rodicia ivf podstupili a skor hrozi potrat. Takze sa neznepokojuj, to drobcekovi neprospieva a vazne popremyslaj nad zmenou takej neprijemnej zeny..

janulka232
3. dec 2017

@lmt ja na 7den som mala tiež druhy pásik biely dnes som na 11den už mala slabučkeho ducha,ale mne kvôli tomu špineniu brali krv už na 8den a bolo to pozitívne,ale maličko.Tebe držím palce aby to bolo zajtra pozitivne

lmt
3. dec 2017

@janulka232 dakujem stále dúfam že to vyšlo, dám vedieť, tebe držím palce nech sa pekne drží bublinka.