icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

adulka1989
8. máj 2018

@ingelika78 áno viem že to je iné len som nevedela že môžu volat tak skoro ale viem že z krvi to aj skôr zistia

adulka1989
8. máj 2018

@ingelika78 hlavne je nech sa zadarí

radka159
13. máj 2018

Ahojte babule chcem sa spýtať, nemáte skúsenosti s týmto prípravkom? Dala mi to kamoška ktorá nemohla otehotnieť dal jej to doktor a teraz je tehotná. Malo by to byt na očistu tela.

mia91
14. máj 2018

@radka159 ako si dopadla?

radka159
15. máj 2018

@mia91 ahoj Hcg 0,takze nič zajtra idem na konzultáciu tak uvidím a ty ako?

mia91
15. máj 2018

@radka159 zleeee potratila som a z histologie mi našli ako dôvod akúsi baktériu z hospodárskych zvierat

skovarik
15. máj 2018

@mia91
@radka159 ☹️ Je mi to luto dievcata..ale bojujeme dalej vsetky spolocne😇👶🏻

mia91
15. máj 2018

@skovarik veru nemáme na výber 😫

ressankajanka
15. máj 2018

@radka159 Mne pomohli k otehotneniu homeopatiká 😉

radka159
16. máj 2018

@mia91 to mi je fakt ľuto

radka159
16. máj 2018

Ahojte baby, tak dnes som bola na konzultácii, doktorka mi dala 2 možnosti, bud ma hneď bude pripravovat na ďalší vklad alebo mam zajtra prísť na krv za 50e na nejake odborné vyšetrenie a keď bude krv v poriadku tak bude vklad ak nie tak ďalšie vyšetrenia nejaké na reprodukčna imunológia. Tak sme sa rozhodli pre krv. Neviem ci správne, výsledky by mali byť až za mesiac. Baby ste tu niektorá ktorá si týmto prešla? Co ma ešte čaká a boli ste aj na tej reprodukčnej imunológia?

zaneta7
16. máj 2018

@radka159 ahoj, mne robili tie výsledky na klinike, čakala som mesiac a podľa mňa je to zbytočné, vyšli mi nejaké mutácie, ktoré klinika aj tak neriešila, vklad nevyšiel, tak nakoniec som sa objednala na reproimulonógiu do Nr a tam mi zistili preukázanú špecifickú celulárnu odpoveď voči partnerovým spermiám,....síce hovoria, že pri IVF toto nevadí, ale aj tak beriem medrol

radka159
16. máj 2018

@zaneta7 aj si niečo platila? Mali ste za mrazené embrya a po tých vyšetreniach ste boli na vklade a aj tak nevyšiel? Mňa by zaujímalo prečo neriešia tie embrya pretože v našom prípade sú slabé a po čase sa prestanú deliť.

zaneta7
16. máj 2018

@radka159 áno, platila som 50 e, vklad bol aj z mrazeného a aj tak nevyšiel, ale ja mám problém aj s výškou sliznice

radka159
16. máj 2018

@zaneta7 a embrya boli v poriadku?

zaneta7
16. máj 2018

@radka159 nemali sme vysetrene embryjka

radka159
16. máj 2018

@zaneta7 a to neviete ako sa vyšetruje?

ingelika78
16. máj 2018

@radka159 my sme mali vysetrene embryá. Odobrali niekolko buniek z blastocysty este pred zmrazenim a poslali do laboratória. Vysledky cca o dva týždne.

radka159
16. máj 2018

@ingelika78 u nás bude asi problém lebo nám sa nejako nemôže vytvoriť blastocysta vždy sa prestanú vyvíjať, aj ste platili za to?

ingelika78
16. máj 2018

@radka159 Ano, to je Pravda, na to aby mohli vobec odobrat vzorku na testovanie ssa musi vytvorit blastocysta , ja viem, ze velakrat je to problem, Ja som mala 12 embryii a iba 3 z nich testovatelne blastocysty. Ano, plati sa za to osobitne, podla poctu embrii.

diva83
17. máj 2018

@ressankajanka Ahoj ,...to je presne to, čo práve zvažujeme my... Na IVF už nechcem ísť... Pomohli ti "rýchlo"? Či ste dlhšie čakali, odkedy si ich začala užívať? Užíval ich aj partner?

ressankajanka
17. máj 2018

@diva83 Vysadila som hormonálne lieky, ktoré som brala od gynekológa a veľmi ma zaťažovali, povedala som si dosť. Homeopatka mi nasadila homeo-liek podľa typu mojej osobnosti. Partner problémy nemal, ale tiež bral homeopatiká na celkovú imunitu. Otehotneli sme do 2-3 mesiacov 😉 Bol to zázrak a pretože sme to tak skoro nečakali, zistila som to koncom 2. mesiaca, keď mi už bolo pekne zle, čo ma prinútilo kúpiť si test, no ešte dlho sme neverili 😀 Silno držím palce, nech to vyjde! IVF je veľké narúšanie organizmu ženy, jedna kamartáka teraz bola a oplakala to, mala hyperstimulačný syndróm, je na PN-ke. Na umelom som nebola, hoci nás tam posielali, pre mňa to ani možnosť nebola, mňa úplne odradili už len tie hormonálne lieky, čo bol pekný zásah do tela a psychiky 😒

diva83
17. máj 2018

@ressankajanka A kde ste boli, ak sa môžem opýtať...Ja už mám u jednej pani rezervovaný termín... Moja známa tiež otehotnela do 3 rokov a to mala 36. Čakali dosť dlho... Je to úžasné, keď to pomohlo.... Škoda, že som sa tak neskoro dozvedela o tejto možnosti...

diva83
17. máj 2018

@ressankajanka Jeeej!!! Chcela som napísať do troch mesiacov!! 😅

radka159
17. máj 2018

@ressankajanka ahoj prosím ta mohla by si mi popísať tvoju skúsenosť s homeopatikami, inak veľká gratulácia že sa vám podarilo, je to uzasne

ressankajanka
17. máj 2018

@diva83
@radka159
Baby, ja žijem v ČR, tak som aj k homeopatke chodila tuto v Olomouci: http://www.homeopatie-poradna.cz/o-mne Je dobrá (zároveň aj detská lekárka, akurát momentálne na materskej), povedala rovno, že otehotniem, nemám sa báť a že je dobré, že som vysadila hormóny. Ona pozná aj môjho gynekológa, povedala, že je dobrý odborník a postupoval ako mu kážu normy, ale ak som vytvárala protilátky, musela by som brať jeho lieky aj po otehotnení (zvyčajne 1. trimester) a to by som nezaťažovala už len seba, ale aj bábätko. To som teda ozaj nechcela.
Niekomu homeopatiká zaberú aj hneď, závisí od toho ako veľmi bolo telo zaťažené predošlou liečbou. Ona tiež nečakala taký skorý výsledok, veľmi sa tešila s nami. Teraz som už v 5. mesiaci a nemám žiadne problémy okrem toho, že som mala pekné nevoľnosti 🙏, ale to patrí k tomu.
Homeopatiká sú naozaj super, tiež sme ich brali ako poslednú možnosť, aj keď som tak vnútorne bola zmierená s tým, že si bábo adoptujeme, už sme postarší (prvé bejby porodím v 34. rokoch) a manžel má tesne po 40-tke. Napriek tomu to vyšlo. Určite by sme do toho šli znovu. Verím, že pomôžu aj vám, je veľa možností ako pomôcť párom, ktoré nemajú bejbino a lekári ich rovno posielajú na umelé, lebo VRAJ nie je možnosť, ale vždy je, neplodnosť je len dočasný stav 😉
Pošlem aspoň jeden článok, vďaka ktorému som sa tiež rozhodla ísť do toho, brala som Calcareu Carbonicu, ale homeopat zvolí ten správny liek priamo pre váš problém, veľmi veľmi vám držím palce! https://svethomeopatie.cz/cs/28-maji-neplodne-p...

radka159
17. máj 2018

@ressankajanka waw ďakujem, je to fakt super pocit keď si to čítam a viem ze mam aspoň nejakú nádej. Len neviem kde tu zohnať homeopatické som zo Slovenska

radka159
17. máj 2018

@ressankajanka ešte sa spýtam koľko si platila za prvé stretnutie a lieky?

ressankajanka
17. máj 2018

@radka159 A keď skúsiš napísať tej mojej? Ona chodí na rôzne semináre a kongresy, určite pozná aj iných kvalifikovaných homeopatov, možno aj zo Slovenska. Verím ti, je najťažšie nájsť niekoho, komu človek dôveruje. Tiež som len tak hľadala na nete a natrafila som na ňu, prišlo mi vtipné, že ambulanciu má o ulicu ďalej ako bývam 😀 Myslím, že v živote náhody nie sú, preto verím, že ten správny odborník je blízko 😉 Určite máte nádej. Tiež som si myslela, že mne asi nie je súdené byť mamkou. V predošlom vzťahu 6 rokov bez bábätka a v tomto takmer 2 roky. Preto som už zvažovala adopciu, že mne to za tie sklamania nestojí a to som už nosila nášho chlapčeka pod srdcom 😍 Viem, že pre všetky je nachystaný správny čas, kedy sa vám ten malý zázrak pohne v brušku 🍀🤰

ressankajanka
17. máj 2018

@radka159 Moja pýta za hodinové sedenie 500,- Kč (cca 20€), lieky stoja okolo 100,- Kč (3-4€), podľa toho aký druh. Tie peniaze za sedenie nepýtala vždy, občas som prišla na kontrolu, len sa opýtala ako sa mi vodí, čo sa zmenilo a pod., vtedy nepýtala nič 😉