icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

ressankajanka
17. máj 2018

@radka159 Akurát čítam, že po novom poskytuje homeopatické vyšetrenie aj cez skype, niektoré homeopatky to tak robia 🙂

radka159
17. máj 2018

@ressankajanka áno pozerala som, počkám na manžela a pôjdem jej asi napísať, možno si spravíme vyletí do olomouca

ressankajanka
17. máj 2018

@radka159 Veľmi silno vám držím palce a prajem vám to! Myslím na vás, nech sa to podarí 👏🙏🍀

radka159
17. máj 2018

@diva83 ahoj nemohla by si mi poradit kde si nasla pani na homeopatiká? Dakujem

diva83
18. máj 2018

@radka159 Ahoj, tá čo by sme ku nej mali ísť je v Prešove... Neviem. odkiaľ si ty, či to nebudete mať ďaleko...

zuzik1985
18. máj 2018

@diva83 A o koho konkrétne v PO ide?Lebo ja som priamo z PO a šla by som tiež 🙂 včera som na základe debatky tu hľadala v okolí,ale len KE mi našlo...

katharines
18. máj 2018

Mozete vyskusat aj enzymoterapiu, vid clanok:
https://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/systemov...
Wobenzym obsahuje laktozu, takze neodporucam pre tie, co s tym maju problem.
Serropeptaza by mala byt bez laktozy.
Ak beriete lieky na riedenie krvi, je potrebne to skonzultovat s lekarom, kedze napr. Serropeptaza tiez riedi krv.

anavianavi
29. máj 2018

Ahojte dievcata, ake davky akeho lieku ste brali na stimulaciu a kolko vajicok vam nasledne odobrali, prosim? Chcela by som sa porovnat, kedze nereagujem dostatocne na lieky. Dakujem

ingelika78
29. máj 2018

@anavianavi Ahoj ja som brala Gonal-F, zacala som na 225iu po prvej kontrole na sone (po 4 dnoch) mi zdvihli na 350iu. Mala som 18 vajíčok.

vyhuelka
29. máj 2018

@anavianavi Ahoj, nemala by si až tak porovnávať lebo každá máme iný zdravotný stav....
Ja som mala meriofert 115,5iu a po prvej kontrole mi ho zvýšili na 150iu... plus do toho diphereline 1 ampulku (0,1mg), mala som 15 vajíčok

ingelika78
29. máj 2018

@vyhuelka to mas inac ale velku pravdu, tiez ma to napadlo az po funuse, s tym porovnavanim. A aj vek....

vyhuelka
29. máj 2018

@ingelika78 veď toto, tam sa berie veľa faktorov do úvahy, vek, váha, amh, iné zdravotné komplikácie, je toho veľa 😃

anavianavi
29. máj 2018

@vyhuelka, ingelika78 - Dakujem pekne. Ja viem, ze je to individualne a na to su aj kontroly. Ja nereagujem na lieky a potrebujem zvysene davky. Tak ked mi Dr. da prve davky aspon budem vediet, ci zacina na minime, alebo niekde v strede. Nechcem aby sa vsetko zbytocne natiahlo len preto, ze mi budu kazde 2 dni pridavat o trochu viac, ked uz teraz viem, ze ja potrebujem zacat vysssie ako vacsina. Tu su Dr. extra opatrni. Napriklad, ich strategia nie je dosiahnut mozny maximum vajicok, ale max 6 na odber. Cize ak nedostanem potrebne lieky nebudem mat ani jedno v mojom pripade. Este sa musim spytat, preco to tak vobec robia. Nezda sa mi to ako standard.

anavianavi
29. máj 2018

Este sa spytam, ci ste aj pribrali. Mne povedali, ze vedlajsi ucinok su +3kg, vraj voda, co sa potom zhodi.

zuzik1985
29. máj 2018

@anavianavi Som v tomto ešte len začiatočník,ale bolo mi povedané,že u mňa nepredpokladajú viac ako 10 keďže mám nízke AMH a na ultrazvuku mesiac predtým v čase pred ovuláciou napočítal 8 folikulov,ktoré boli "roztrúsené" po vaječníkoch.

vyhuelka
29. máj 2018

@anavianavi áno pribrala som ale fakt som bola nafuknuta a opuchnuta hlavne z tej vody, jesť som nejedla viac keďže som furt pila len vodu 🙈 (3-4L denne) a na váhe mi to ukázalo +5kg, ale to už bolo pred koncom, až prsty som mala hrube 🙈

anavianavi
29. máj 2018

@vyhuelka Uch, uz sa tesim. Snad sa zapnem do veci, uz teraz su mi tesne 🙂

anavianavi
29. máj 2018

@zuzik1985 aj 10 je stale dost. U mna sa zda zasoba normalna, ale vajicka mi nedozrievaju z neznameho dovodu ;)

zuzik1985
29. máj 2018

@anavianavi To ma mrzí :/

radka159
28. jún 2018

Ahojte baby, bola ste niektorá v Imunovital BA? Dnes mi dala doktorka odporučenie že ma chce vidieť odtiaľ doktorka ktorej posielali výsledky z odberu krvi. Z GYN-FIVu mi doktorka dala len kyselinu listovú a povedala ze podľa nej tam nieje nič vážne co bráni otehotneniu. Ale napriek tomu ma chcú v Imunovital.

regina24
31. júl 2018

Ahojte idrm prvykrat na ivf idem si dat ziadost do poistovne sko to orebieha kedy vam prisiel papier s poistovne , kolko vajicok ste si dali oplodnit .
Ako to prebirha ivf .kolko ste platili

regina24
31. júl 2018

@ingelika78 dobry den gratulujem vam ....
boliste na ivf ako sa vam to darilo , kolko vanicok ste si dali oplodnit ako to vsetko prebieha, spoistovne vyjadrenie kedy ste dostali .

ingelika78
1. aug 2018

@regina24 dakujem velmi pekne, mozes mi tykat vsetci si tu vacsinou tykame 🙂 Ano, bola som na IVF mala som 18 vajicok pri odbere. Ja osobne som mala kratky protokol takze som stimulovala len dva tyzdne (tusim 12 dni presne to bolo) - Gonal a potom Orgalutran na zastavenie ovulacie. Vajicok sa podarilo oplodnit 17, z toho som mala 12 embryi na treti ten, avsak 5teho dna sa dozili len tri. Ja som mala aj predimplantacnu diagnostiku kde ti vysetria embrya (niekolko buniek z nich odoberu) - hlavne kvoli veku, mam 39. Dve boli geneticky normalne, jedno z nich mi vlozili a som teraz 18tt, cize mi vysiel prvy vklad.
Co sa poistovne tyka a financnych zalezitosti, asi Ti velmi nepomozem, nezijem na Slovensku, a tu su jednak sumy za IVF uplne ine, aj poistny proces (v Australii). Drzim palce a zelam vela stastia urcite to bude dobre!

regina24
1. aug 2018

@ingelika78 hej tak ze tak yo prebieha idrm na konzultaciu sobotu aj s manzelom potom dam vediet sko sme dopadli velmi peknr dakujem za info vam sa inf podarilo na prvy raz .

bobricek1979
1. aug 2018

@ingelika78 ahoj ako dopadli vyšetrenia? Vsetko oki? Drzkaj sa to uz aj kopka, že?

ingelika78
1. aug 2018

@bobricek1979 Ahoj vsetko dopadlo dobre, tesim sa. Citim take vlnenie a motyliky cca od 16tt akoby ale kedze je to moje prve tehu nemam to s cim porovnat cize neviem ako ma presne kopat a co mam citit 🙂 . U prvorodiciek su vraj tie kopance troska neskor tak snad uvidim coskoro.

bobricek1979
1. aug 2018

@ingelika78 no je to skvelé teším sa unak to ani dopadnúť nemohlo keď vybrali geneticky výborné vajíčko teším sa s tebou mňa to všetko ešte len čaká tak sa bojím no verím nášmu bábätku keď už sme tak dlho čakali, že bude v poriadku
💕Pozdravujem miminko

regina24
1. aug 2018

@ingelika78 chcem sa spitat nakolkayi den po ivf ste vedeli ze ste tehotna , ivf sa vam podarilo hned na prvy raz
Ake ste mali pocit ked vas uspavali odber vajicok .ony sa vas pitali kolko vajicok odberu.

ingelika78
1. aug 2018

@bobricek1979 Dakujem Ti krasne! Drzim Ti palce, urcite vsetko aj u Teba pojde na vybornu 😍

ingelika78
1. aug 2018

@regina24 ahoj, robila som si test na 7-my den po transfere embrya, a uz som mala slabu druhu ciarku. Ale so 100% istotou to budes vediet az po krvnom teste + sa aj dozvies hodnotu hcg. Niektore zeny tu mali napr pozitivny test aj tak boli tehotne -tu neexistuje pravidlo.
Co sa tyka odberu je to pohoda o nicom som nevedela, procedura je kratka cca 15 minut. Ja som vedela kolko mam zrelych folikulov (to Ti budu zistovat na sone, minimalne 2x ultrazvuk pocas stimulacie). Ja som mala 19, co je dost vela. V idealnom pripade kazdy folikul obsahuje vajicko (ale aj nemusi) - pripadne nemusi byt zrele. Cize vyberu vsetky ktore mozu, urcite tam predsa ziadne nebudu nechavat 🙂
Urcite to bude vsetko dobre, ja viem ze to je stresujuce - ale vysledok stoji za to 👍🏻🤗