icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

regina24
1. aug 2018

@ingelika78 akoste vedeli kolko vajickov vyberu, a to videli na ultrazvuku kolko bolo alebo ked chodite na sono to vam vlaste rataju kolko folikulov mateod tych liekov
Kolko ste pribrali od tych liekov . Dakujem za info

ingelika78
1. aug 2018

@regina24 ano, presne tak, na sone zrataju folikuly a takisto aj zmeraju ich velkost. Cize som dopredu vedela priblizne kolko bude asi vajicok (presne sa to dozvies az ked sa preberies z narkozy). A z liekov som ja osobne nepribrala vobec nic, ale opat to je individualne, baby tu pisali rozne, mnohe aj pribrali, a dost, niektore vobec.

regina24
1. aug 2018

@ingelika78 hej chapem a kolko folikulov vam dozrelo jake velkosti ste mali tie folikuli ?
A bolelo vas nieco po prebudeni aj ste krvacala alebo ani nie ? ? A potom ked vam zobrali vajicka tak nakolkati den je vklad ?dakujem za info

ingelika78
1. aug 2018

@regina24 folikulov 19, z toho som mala 18 zrelych vajicok. Trosku to pobolievalo den dva po opu asi ako menstruacne krce neprijemne, ale nic hrozne. Ja som nekrvacala vobec, dost v pohode to cele prebehlo.
Ja som mala KET (co je vklad zmrazeneho embrya), lebo som mala velmi zvyseny progesteron v krvi, a lekarka mi neodporucala vklad. Takze moje tri embrya ktore mi na piaty den ostali sa vsetky zmrazili, mala som mesiac volno, a v nasledujucom cykle mi embryo vlozili. Ale keby tieto problemy nemam, tak by mi vlozili embryo na piaty den po OPU (klinika kde som ivf absolvovala vklada len patdnove embrya). Ale to sa uz lisi od jednotlivych centier a urcite Ti tam vysvetlia podrobny postup.

regina24
1. aug 2018

@ingelika78 hej ja som chcela vediet teda priebehy ako to prebieha.
Lebo predsa je to take komplikovanejsie ako iui .
Preto sa pitam co obnasa vsetko .

bobricek1979
1. aug 2018

@ingelika78 dúfam

bobricek1979
1. aug 2018

@ingelika78 ďakujem veľmi pekne 💕

regina24
Autor odpoveď zmazal
regina24
6. aug 2018

Ahojte baby ,idem na IVF pripravu mam ze zacnem uzivat od 18.8.2018. Provera5mg
Potom pichat si injekcie Diphereline 0.1mg
Apotom budem pichat si Meriofert 225iu.
Povedalimi ze musim vela pit 3,4litre vody vela bielkovin mam jes chcem sa spitat pocas tich liekov a injekcii ste boli na pn .
Pocity ste mali ake od tych liekov -.

alexwarring
6. aug 2018

@regina24 na PN nie, ja som lieky znášala ok, ale tej vody sa snaž vypiť ešte viac aspoň 3,5-5 litrov za den

regina24
6. aug 2018

@alexwarring to mi tiez vraveli ale je to dost vela tekutin co zvyknem max 1,5l viacej fu dufan ze dam aspon 3l .

vyhuelka
6. aug 2018

@regina24 s tou vodou začni už teraz nech si telo zvyká.... ja mam normalne flašu s ktorou chodim vsade a stale pijem... ja som na lieky reagovala zle, točila sa mi hlava, keďže som robila v nemocnici a robila som 12tky robilo mi to zle takže ja som na PN šla

regina24
6. aug 2018

@vyhuelka hej aj ja som si kupila flasku taku aby som vedela kolko litrov vypijem.
Ja tak isto robim nemocnici a tiez robym12hod preto som sa pitala na to PN ze ci by ma vypisali .
A PN vam vypisoval gynekolog alebo obvodny
A zamestnani ste co hovorili ako tak mislim ze kolegynkam kolegom .
Boliste na pn hnedod prveho sna jak ste uzivali tbl
Kam chodiste do centra

alexwarring
6. aug 2018

@regina24 ja som bola na tom rovnako, ale radšej piť ako mať ohss

regina24
6. aug 2018

@alexwarring vsak jasne ze budem chciet abysom pila pila musim uz teraz zacat tolko pit .

vyhuelka
6. aug 2018

@regina24 vypísal na normálne gynekológ asi v polovičke stimulácie lebo mne tie injekcie nerobili dobre, mala som závrate a vracala som potom už ku koncu...
No ja som len pár kamaratkam v robote povedala o čo ide ale jasné že keď to vyšlo vedelo o tom cele oddelenie takže to sa utajiť nedá 😃
Chodili sme do heliosu v Mt

regina24
7. aug 2018

@vyhuelka hej vsak zacinam brat tie lieky od 18.8 uvydim jak sa budem vitit a ked tak pojdem na PN
Dakujem za radu .

sevcikovaanna
12. aug 2018

ahojte ide niekto v septembri na ivf

regina24
12. aug 2018

@sevcikovaanna ja idem ,zacinam zo stimulaciou od 18.8 zacinam brat tabletky injekcie a potom odber vajicok a potpm vklad uvydime ako sa nam tovsetko podari.
Vklad by mal byt septembri .
Aj vy idete na ivf ?
Do akeho centra chodite ?

sevcikovaanna
12. aug 2018

@regina24 ja začínam z liekmi od 10.9.
Chodíme do Žiliny bude to druhý pokus a bojím sa neúspechu ako pred rokom.idete na PN od začiatku?

regina24
12. aug 2018

@sevcikovaanna tak snad sa uz sa podary treba ppzityvne mysliet.
Ja idem prvykrat na ivf , tak asi pojdem na PN lebo robotu mam taku stresujuce tak chcela by som byt psichycky pohode.a vy idete na PN ci ?
Podla coho ste vedeli ze sa vam to nepodarilo ?

ishkaa
12. aug 2018

baby pridavam sa k vam, uz tri dni stimulujem meriofertom, a teeeda mi je riadne blbo z neho...ja som na pn lebo nohy mam ako zo zelatiny

regina24
12. aug 2018

@ishkaa chcem sa spitat od zaciatku ste na PN ci ? Ake pocity ste mali od liekov a od injekcii ?
Uz stimulujete odkedy jake lieky dte uzvivali a injekcie pochali ?naco treba davat pozor . Do ktoreho centra chodite

ishkaa
12. aug 2018

@regina24 chodim do gyncare v ke...stimulujem od piatku,meriofert, 2 ampulky...pn som bola uz predtym koli angine, ale ostavam, lebo mi z injekcii fakt nie je dobre..som slaba, roztrasena, akoby ma neposluchali nohy..buduci tyzden mam kontrolu a asi 20.8 odber..

regina24
13. aug 2018

@ishkaa hej rozumiem a vyte brali len tie injekcie od zaciatku ci ako ?
Lebo ja mam na zaciatok tabletky a potom injekcie a neskorsie mam az druhe injekcie ..
Tak ze mate priznaky od tych inekciii volaliste aj do centra ci to je normalne tie proznaky vedlajsi ucinok?

regina24
13. aug 2018

@ishkaa ja zacinam brat tbl Provera 5mg od 18.8. potom 25.8 zacnem si pichat injekcie Diphereline 0,1mg a potom az neskorsie budem si pichat meriodfert 225iu tri ampulky ... mnozstvo . Vy mate ake lieky ?

babikadaska
13. aug 2018

@regina24 podla toho co pisete,vy mate soft stimulaciu (najprv tabletky,potom injekcie). Niektore baby maju iny typ stimulacie -beru injekcie cely cas,a tabletky vobec. Zavisi to na lekarovi,ktory vzdy posudi individualne,aky typ stimulacie je pre zenu vhodny.
Ja som chodila prve dni od pichania injekcii do prace. na PN som nastupila asi 5 dni pred odberom vajicok. Mala som 18 folikulov,a bolo mi trochu zle, tazko sa mi chodilo,mala som napnute a nafuknute brucho, radsej som ostala doma. Ale nie je to tak u kazdej,niektore baby su z prace prec iba ten jeden den,ked im robia odber,a na druhy den uz skacu ako srnky. Ja som mala bolesti a lezala v posteli este dva dni po odbere. Vkladali mi na 5 den od odberu,robili predlzenu kultivaciu. Chodim do reprofitu do Brna,tam sa vzdy vklada na piaty den.
Predpokladam,ze je to vase prve ivf,preto tolko otazok. Tak zelam vela stastia !!!!

ishkaa
13. aug 2018

@regina24 ja mam kratky protokol takze som hned len injekciami zacala..nevolala som, idem tam zajtra tak im to spomeniem..nic ine zatial neberiem

vyhuelka
13. aug 2018

@ishkaa aj mne bolo zle z meriofertu, to tie hormóny no :-/ v pribalovom letaku su vypísané všetky nežiadúce účinky a je ich tam viac než dosť 😃

ishkaa
13. aug 2018

@vyhuelka chvalabohu ze je to len na 7 dni, citim sa ako po opici kazdy den 🙂))