Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@babikadaska dakujem za info hej je to prve ivf a neviem co ma caka tak preto sa vyzvedam aby som Vedele priblizne ako to prebieha dakujem vam za info drzim vam palce
A podarylo sa vam ivf hned na prvy raz ?
@regina24
krvne testy a necitila som ziadne zmeny nejaky vnutorny hlas ...na pn idem od 15.9 tak snad vsetko dopadne uz dufam dobree
@sevcikovaanna drzimvam palce, vyste boli uz na ivf ci idete odzaciatku na PN ?
@regina24 nam sa podarilo az druhe ivf. V porovnani s prvym pridali dalsie metody na vyber spermii (PICSI a MACS) a bolo to uspesne. Zatial som este len cerstvo v 6.tyzdni tehotenstva,takze uplne na zaciatku cesty.
Necitala som vsetko -uz ste zacali stimulaciu alebo sa este len chystate ?
@babikadaska tak vam gratulujem ,po ivf nakolkaty den ste si robili tehot test po vklade ?
Zacinam stimulaciou od soboty teraz. Tak dufam ze nam to vyde .
Ake pocity mate vy teraz ked ste tehotna atak od zaciatku steboli na PN ci ? Co byste mi poradili naco so davat pozor atak .
@regina24 test som si robila 6.den a uz bol pozitivny. Ale mne vkladali 2 embryjka,je mozne,ze to budu dvojicky. Testy nebyvaju tak skoro pozitivne,radsej robit az na ten 12 az 14.den 🙂 ale predookladam,ze to nevydrzite tak ako kazda,a budete testovat ostosest. Pocity nemam zatial ziadne extra,akurat mi prestalo chutit meso. A som stastna a zaroven sa bojim,aby to dobre dopadlo. Prvych par dni som chodila do prace (ja mam administrativnu pracu,nie je marocna fyzicky) ale potom mi zacalo byt tazko a musela som uz ostat doma. Pred odberom nemusite byt PN,ak sa citite dobre. To skor potom po vklade je dobre byt doma par dni. Ale ak nemate tazku pracu,mozte sa vratit do prace. Ak mate narocne zamestnanie,urcite byt radsej doma. Mate fyzicky alebo psychicky narocnu pracu ??
Pozor si treba davat -nedvihat tazke veci,po vklade sa nekupat iba sprchovat,urcite ziadny bazen. Ale najdolezitejsie,co vas prekvapi -to cakanie bude hrozne,nekonecne,neznesitelnw,dlhe.
@babikadaska dakujem vam velmi pekne za informacie 😊.
Drzim Vam palce.
Zienky, je tu nejaká z Vás, ktorá bola na KET 6.augusta? Z toho čakania blaznim, ako ste vy na tom?
@alexwarring ahoj ja som bola teraz 13teho. ☺️
Žienky mate nejaké pravidelne reakcie po transferoch? Ja som v pondelok absolvola tretí ket a klasika na druhý deň migréna ako svet. Bolesti zvracanie hnačky no brutal. A to som mala po každom jednom transfere. Prvý nič, druhý som potratila v 8tt a tretí snáď konečne dobre dopadne.
@mia91 som myslela, že tu migrénu mám len ja. Tiež aj po ET aj po KET brutálne bolesti a hnačka, pri ET len dva dni, po KET skoro týždeň
@mia91 čítam, že už tretí KET? Držím palceky, aby to tentokrát vyšlo. Akú máte diagnózu s mm?
@alexwarring ďakujem veľmi pekne snáď do tretice všetko dobré. Ja mam protilátky proti spermiam a niekedy anovulacne cykly a manžel má jedno percento dobrých spermií. Rýchlosť pohyblivosť ak koncentráciu ma OK akurát tvar ma zlý. Prvý krát nám nevyšlo vôbec a druhy som potratila v 8tt. Verím však ze teraz to dopadne dobre. ☺️ Musí. Vy ste ako na tom?
@mia91 U mňa vraj zatiaľ všetko ok, problém je u mm, morfologicky nie veľmi dobre spermie (dve hlavičky, dva bičíky a pod., sú tiež pomalšie a málo má A-čkových), nám automaticky navrhovali ICSI, jednak aj v GF aj môj gynekológ hneď odporúčal. Ale ak tento vklad nevyjde, do ďalšieho nepôjdem pokým mi nedajú minimálne výmenné lístky na hemato, imuno a genetiku. Môže byť nejaký skrytý problém, takto môžem platiť každý mesiac 200 € a furt sa nemusí dariť
Ahojte je tu dnes niekto tak ako ja 10 den po transfere mrazacika?
@mia91 moj manzel ma 4% morfologicky dobrych spermii. Teraz pri druhom ivf sme kvoli tomu pouzili k povodnemu ICSI aj PICSI a MACS a vyslo to. Pri minulom.ivf som potratila tiez v skorom tyzdni,doktor mi povedal,ze to bolo urcite kvoli morfologicky zlej spermii. Preto sme pridali tie dalsie dve metody.
U teba oplodnovali vajicka ako ??
@mia91 mi máme tiež zlý spermio ja protilátky a anovuláky a robili vám test fragmentácie DNA? mi začíname v septembri.. mám z toho strach..
@natalia11111 som v tejto skupine nová...my ideme 4. septembra ešte len na prvú konzultáciu do CAR... som zvedavá, ako to celé bude prebiehať..."zatiaľ" je problém "iba" spermio..ale neviem..mám také tušenie, že to nebude iba v tom...môžem sa opýtať, ktoré centrum ste si vybrali? My sme si dali konzultáciu " pre istotu" do dvoch...nech si vieme porovnať pristup
@natalia11111 ano robili nam fragmentaciu hned pri prvej konzultacii spolu so spermiogramom. Treba si to nechat spravit,pri fragmentacii nad urcity pocet % prichadzaju do uvahy iba darcovske spermie, preto je dobre si tento test urobit hned na zaciatku.
@babikadaska a aká vám vyšla fragmentácia? nám 6% fragmentovaných a ostatok dobré.. a neviem či teda máme dávať aj tie ďalšie metódy na základe toho.. lebo že keď je dobrá fragmentácia odporúčajú len ICSI..
@tonka22pd prvá konzultácia bolo len sono, spermiogram a pohovor o tom čo všetko ste už absolvovali.. až na ďalšej sa rieši čo ďalej, mi sme potom ešte išli na kontrolný spermiogram kde nám robili aj halosperm, a po tomto spermiograme nám odporučili rovno IVF, vypísali sme žiadosť, a teraz ideme ku koordinátorke..
@natalia11111 my sme mali okolo 20%. Uvidis... pri prvom sme dali iba icsi a nestacilo. Pri druhom picsi a macs. Keby nam boli ponukli tie dve metody hned pri prvom,dala by som ich. Doplaca sa sice cca 300 eur ale zase si myslim ze by mi to bolo usetrilo cele druhe ivf,za ktore som platila. Ja som o tom presvedcena (ja nemam ziadne velke problemy),ze keby bolo lepsej spermie hned, mohli sme mat uspech uz pri prvom.

@ishkaa ja som mala dlhý protokol a pichala som ho 11dní 😃 najprv som chodila do roboty ale potom som to už nedávala 🤦♀️