icon

Kto sa chystá na ET alebo KET v apríli či máji 2024?

nikadominikanika
11. apr 2024

Ahojte 🤗 je niekto kto sa chystá na et, ket v apríly, či máji 🙂 žeby sme sa kus podporili a pod.

barju
25. apr 2024

@marika3108 veľmi závisí od zamestnávateľa , neviem aku máš prácu, ale ja som na PN napr nebola občas som aj normálne chodila do práce , teraz je to horšie lebo si picham o 11 prolutex a na WC mám overené že to nefungovalo, tak zostávam doma na homeoffice zatiaľ

marika3108
25. apr 2024

@barju to máš super že môžeš byť homeoffice 🙂v mojej práci to možné nie je, robota je ok len zamestnávatelia trochu iní...

lalilla
25. apr 2024

Ahojte, pridavam sa. Som 8dpt, test pozitivny, testovala som jak sisnuta od 3dpo ah a potom len stres ci stmavne. No samu seba stresujem od zaciatku, plus dnes jemne bledo hnede spinenie, tak guca v krku hned. Dalsi test urobim az 14dpt a potom pojdem ku gyn na sono o dalsie dva tyzdne, hcg odber zatial nemam v plane uvidim.
Mam pocit ze to je jeden kolotoc, clovek si zela aby boli dve ciarky, ked su, tak si zela aby tmavli a vsetko bolo ok. Velmi sa tesim a som vdacna, ale aj ma dost ovlada strach, nas prvy uspesny vklad skoncil po par tyzdnoch a z radosti zostalo prazdno a smutok. Toto bude nase prve. Ako sa naladit na pozitvnu vlnu? Hovorim si som naozaj tehotna vdacna, nestrachuj sa, naco mysliet dopredu ze co ak, ale moc mi to nejde vytesnat.

ewka943
25. apr 2024

@barju ahoj. Pochopila som co si písala aj keď telefón upravil správu 😄😄 ďakujem. Dneska už to bolo bez spinenia tak snáď už to bude v poriadku. Len sa troska bojím ci sa tam to embrio udržalo keď ešte nemalo ani šancu sa uchytiť. Ale tak neovplyvním to len musím počkať do budúceho týždňa. V piatok idem na krv tak uvidíme ci dostalo vôbec šancu. Tebe držím palce

nikadominikanika
autor
25. apr 2024

Držím Vám palce baby .. ja som túto diskusiu založila aj pre svoju podporu, no nakoniec sama na vkald ani nemôžem ☹ .. chytila ma obličková kolika a dnes CT potvrdilo obličkové kamene, tak kým to nezmizne, tak na vklad nemôžem. Pevne verím a dúfam, že sa Vám to podarí dotiahnut do úspešného konca ❤️ahojte

barju
25. apr 2024

@ewka943 nápodobne
@nikadominikanika ich to je hrozne, budú ti ich rozbíjať ultrazvukom? Nejaké prognózy že kedy to prejde? Skóre vyliečenie prajem,drž sa

marika3108
25. apr 2024

@lalilla jeeeej gratulujem neboj všetko bude ok 🙂aj spinenie je ok 🙂a kedy si mala slabého ducha má teste ktorý deň?🙂

michaela1905
25. apr 2024

@lalilla Ahoj. Vitaj a gratulujem ti... Ja som tiež dnes 8DPT a test biely... 😒 Ale unavená som neskutočne a stále mám také ťahanie v podbrušku, tak neviem.. Uvidíme na krvných testoch. A ty teda na krvné testy nejdeš vôbec?

lalilla
25. apr 2024

@nikadominikanika velmi drzim palce, presne kvoli tomuto problemu sa nam posunul cely proces ivf, v mesiac ked sme chceli ist na liecbu muz prvy x v zivote dostal zachvat. Nastastie uz je ok, vela sil!

@marika3108 Dakujem za mile slova, snazim sa mysliet pozitivne sem tam ma to ale premoze. Mala som slabucku ale viditelnu ciarku od 3dpo, nebola som si ale ista ci to este nie je ovitrelle, 4den bola rovnaka a na 5dpo zacala pomalicky silniet.
@michaela1905 drzim palce, aby sa ukazala, v skupine o ivf su kocky co mali dusika 8-9dpt. Takze nadej este je. Zial tie priznaky mozu byt aj uspech aj lieky. Asi nie, zatial to nemam v pland, urobim test na 14dpo a rozhodnem sa podla toho

gelerova
25. apr 2024

@nikadominikanika to ma mrzí. Držím palce nech si čím skôr 100% fit a môžeš ísť do toho naplno 🙏☺️

miriam160
25. apr 2024

Dievčatá podľa čoho sa vlastne určí presný deň vkladu? Viem že implantacne okno je 18-22.den od 1.dna menstruacie, ale podľa čoho vedia či nie je príliš skoro alebo príliš neskoro? 🤔 Na to som sa zabudla spýtať a neviem to nikde najst

barju
25. apr 2024

@miriam160 v riadenom cykle by mali brať krv na progesteron a podľa výšky výstelky vedia či je vhodná na transfer a potom pred vkladom musí vyjsť ešte aspon 5 dní užívania progesterónu. Ale existuje aj ERA test ktorý sa robí v mock cykle a ten vie zúžiť implantacne okno na hodiny

ashleyka
25. apr 2024

@barju tak to je zvláštne mne krv nikdy nebrali🥲 😫
@nikadominikanika to ma veľmi mrzí,skoré uzdravenie❤️ mne sa to takto kvôli ohss posunulo o 2 cykly😏

barju
25. apr 2024

@ashleyka to som myslela že je základ ťa krv. Mne brali 2 kras pred vkladom. Prvý progesterón mal byť nízky a druhý mal byť vysoký. Keby bol druhý nízky,tak pridajú progesterón a odložili by vklad kým by progesteron nedosiahol úroveň čo očakávajú. Tak mi to vysvetlili. Ale iné centrum iné postupy 🙄

ujhpeggy
25. apr 2024

@miriam160 mne doktorka povedala,ze sliznica musi splnat urcitu vysku ja som mala 6,5 (ci mm alebo cm netusim 😅asi skor cm) a vravela,ze na 14 den cyklu splnala a do vkladu pekne dorastla a potom mi brali krv na 4 rozne parametre, podla toho doktor urcil ake lieky mi maju dat a kedy bude vklad 🙂

Dievcata musim sa aj postazovat, moj syn mi dnes dal tak zabrat..🫣 len na ruky a dole vkuse asi 2,5 hodiny.. boli sme v meste.. a neskor ma uz tak zacalo pobolievat v podbrusku ked som ho dvihala alebo ho nosila.. neviem ci to mam pripisovat tomu,ze sa tam nieco deje alebo co.. test som si este nerobila.. zatial odolavam 🤞hlavne, ze doktorka vravela setrit sa 🙄😅

barju
25. apr 2024

@ujhpeggy v mm je tá výška výstrelky. Okolo 2cm má keď príde ms. Od 7 väčšinou je vhodná na vklad.
Ja som sa inak tiež moc nešetrila, pekne som to embryo potrápila takto spätne rozmýšľam 😀 ale odolalo, asi to bol osud

ujhpeggy
25. apr 2024

@barju vravim neviem ci to maju byt mm alebo cm 😅 noo ja som zvedava ako to so mnou dopadne.. aj mam chut si ten test spravit aj sa bojim 🙄 a ja by som to embryo aj setrila 😅 ale moje starsie embryo sa rozhodlo,ze pripadneho surodenca nebude setrit hned od zaciatku 😂

michaela1905
25. apr 2024

@miriam160 Mne krv na zistenie hladiny progesteronu nikdy nebrali. Urobili mi len sono na 12DC. Sliznicu som mala 6mm, Dr. vravel, že potrebuje 7mm. Tak mi nasadil Estrofem 2x2 no a potom 5 dni pred vkladom aj 2x1 progestenalle. Vklad mi hneď naplánoval na 19 DC. Zo všetkými liekmi pokračujem až dodnes. Potom mi už pred vkladom nekontrolovali aká je tá sliznica vysoká. Tak neviem. Asi každé centrum má iné postupy.

michaela1905
25. apr 2024

@ujhpeggy Naša malá zase už týždeň chodí s tým, že chce súrodenca. Najskôr chodila dokonca aj s menom... Chcela by Amálku 😛😛 dnes zase prišla s tým, že : "maminka, urob si ten test a budem mať bračeka" 😄😄😄 ako jednoducho si to tie deti predstavujú 😛 a to sme o transfere nepovedali vôbec nikomu. Nechávame si to pre seba. Joooj, keby to tak chcelo vyjsť ✊

miriam160
25. apr 2024

@michaela1905 ani mne nebrali krv pred vkladom. Pri prvom pokuse o vklad sme chceli ísť v prirodzenom cykle ale bola nízka sliznica. Tak bol odklad o mesiac a s menštruáciou som začala brať 2-2-2 estrofem. Na 12DC som mala kontrolu, sliznica 9mm, a tu bol určený deň vkladu.. na 14DC som pridala progestanelle 2-1-2 a vklad bol na 19DC
Len ma zaujímalo,že podľa čoho to určujú, a zaujímavé je, že niekde krv berú a niekde nie,hm..musím sa na to najbližšie spýtať🤔 ale aj tak ďakujem 😉

ujhpeggy
25. apr 2024

@michaela1905 vies co vravi sa,ze deti vedia viac ako my 🙂 takze je mozne,ze nieco vie 🤞
@miriam160 mne pri vsetkych troch vkldoch robili aj krvne testy 🤷‍♀️ skus sa spytat,ved za to nic nedas 👌 aj ja beriem estrofem a progrstanelle , ale zaujimave je ze pri prvych dvoch vkladoch mi estrofem nenasadili .. tak uvidime 🩵

butterflyeffect
25. apr 2024

@michaela1905
@miriam160 no mne pride nezodpovedne ze nemaraju hladiny z hormonov z krvi, mne brali zakazdym pred vkladom a dokonca aj v cykle kde som vklad nemala lebo bola nizka sliznica aby vedeli nastavit hormony na dalai cyklus… a teraz dokonca co idem v prirodzenom som podla sona a dc mal naplanovany vklad na 11.4 a ked priali vysledky z krvi tak mi volala doktorka ze vklad posunieme o den lebo podla hladiny hormonov este nie som v takej faze ako to vyzeralo na sone a teda som aj pichala ovitrele aby sa spustila ovulacia.

butterflyeffect
25. apr 2024

@ujhpeggy pri pridzenom davaju len progesteron-tak mam pisane aj ja ze prirpdzeny podporeny, predtym stimulovany cyklus s estrogenom-nedochadza k normalnej ovulacii ak som spravne pochopila lekarku-neuvolnuje sa folikul podmienky v maternici sa “nastavia” estrogenom od prveho dna cyklu a neskor progesteronom. Pripadne ak je nizska sliznica tak sa dava estrogen lebo vdaka nemu rastie sliznica

butterflyeffect
25. apr 2024

@nikadominikanika to ma mrzi, dufam ze sa cim skor das dokopy nech mozes pokracovat na ceste za uzlickom stastia

ujhpeggy
26. apr 2024

@butterflyeffect ja som bola na kontrolu 11dc a mala som na pravej strane dominantny folikul a ked som bola na 14dc uz nevedeli najst nic takze mi dali od 14dc estrofem 2x2 a potom 5 dni pred vkladom progestanelle a pri vklade uz bola doktorka spokojna 🙂

ashleyka
26. apr 2024

@miriam160 Chodíš do reprofitu? ja mám presne tento istý postup,akurát ráno mám prolutex a večer progestanelle. Sliznicu na 12ty deň som mala 10mm a vklad naplánovaný na 19ty deň.

michaela1905
26. apr 2024

@ujhpeggy Bodaj by si mala pravdu 🙏

ujhpeggy
26. apr 2024

@michaela1905 neboj za par dni sa to dozvieme 🙏🫶
Ja som dnes vstala s tym,ze sa pojdem testovat ale nenasla som test 😂 netusim kde som ho zalozila 🤦‍♀️

barju
26. apr 2024

@ashleyka ja chodím do Reprofitu v BA

ashleyka
26. apr 2024

@barju tak oni asi aj v reprofitoch majú iné postupy😀 ja som v MT