Kto sa chystá na ET alebo KET v apríli či máji 2024?
Ahojte 🤗 je niekto kto sa chystá na et, ket v apríly, či máji 🙂 žeby sme sa kus podporili a pod.
Bože baby ťažko mi je čítať tu vaše príbehy 😔🙏🏻
Čo ja sa tu sťažujem že mi nevyšiel 1.vklad v 1IVF ..
Aj keď bolo pekné 1x vidieť II čiarky,žiaľ radosť dlho netrvala. Áno embryjka sú to je základ,ja mám totiž pcos a vysoké AMH a odobrali mi 25 vajíčok takže mali z čoho vyberať.Avšak hyperstymulak ma zastavil na 2 cykly.Problém máme hlavne spermiogram.
@reanba ono to možno príde práve teraz keď sa snažíš byť nad vecou ktovie😊🍀 prajem ti veľa štastíčka určite daj vedieť ako si dopadla
@michaela1905 tak si lieky vysadila sama? kurňa mne vraveli že ich mám brať aspon do dňa kontrolného odberu ako nerozumiem prečo,prolutex si ráno určite nepichnem,po 1 nieje najlacnejší a po 2 to nemá zmysel. Chcem sa opýtať či hneď s ms ti nasadili aj lieky? čiže musím stihnúť konzultáciu pred ďalším
vkladom ešte pred spustením ms? 🙈 som z toho jeleň
A držím prsty nech je sono ok a natýždeň ideš nato🙏🏻🍀
@miriam160 také čerstvé tak to ,tfuj tfuj,, nech drobček bojuje ❤️ No veru niektoré baby majú ledva jedno niekedy ani to,ja keby mám už zdravé aspoň 2 detičky kľudne by som aj darovala,keďže vidím aký to je boj😔
@lalilla Ďakujem pekne no mňa len 125kou prestimulovali tak,že po opu som nemohla chodiť a hlavne dýchať 🙈 ale tie bolesti to neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi. Čize doslova tých 25 vajec čo som im tam nechala bolo bolestivo odnesených🤣🙈
To ti verím,a ešte v takom vysokom štádiu😓 ja som si tiež povedala že by som to asi lepšie znášala bez pozitívnych testov. A to si neviem predstaviť v 9tt.
Hlavne sa nevzdávaj🍀❤️ Verím že to príde a každá jedna z nás bude mať titul mama
@ashleyka Ja keď som začala troška špiniť v piatok poobede, aj keď to bolo fakt len na papieri, som volala koordinátorke do CAR. Ona mi povedala, že to sa dalo čakať pri takej nízkej hodnote. Prvé čo som sa pýtala, že či môžem vysadiť lieky. Ona mi povedala, že môžem, že to je zbytočné naťahovať. Po týždni som šla na kontrolné HCG podľa plánu. Ale šla som rovno do CAR, už nie k svojej dr. Poobede mi volali, že HCG je už len 9, ďalší odber už nie je potrebný, že to považujú za negatívnu hodnotu. Hneď som sa teda pýtala, či by som mohla ísť tento mesiac na ďalší KET. Koordinátorka vravela, že mám prísť na 12DC na sono a ak bude všetko OK, tak môžem. Sono ma čaká zajtra. Cítim, že tie vaječníky pracujú, tak som zvedavá ako to dopadne. Mám také občasné pichanie, raz na pravej a raz na ľavej strane. U nás máme problém obaja. Ja mám PCOS, čiže žiadny dominantný folikul sám nenarastie, tým pádom žiadna ovulka. Bez liekov nemám ani MS. A manžel tiež nemá ideálny spermiogram. Má málo spermií a ešte majú aj zlý tvar a sú pomalé. Ale neviem či by sme sa dali opäť na všetky tie procedúry okolo IVF, asi skôr nie. Manžel už má 44, ja 35. Máme ešte 2 mrazáčikov. Ak to nevyjde, už ďalej pravdepodobne nepôjdeme. Chcem ísť tento mesiac na vklad ak to bude možné, keď tie vaječníky sú trošku "nabudené" z minulého vkladu a aspoň trošku pracujú. Lieky mi zatiaľ nedali. Ale to aj minulý mesiac som začala užívať Estrofem od sona v 12DC lebo som mala nízku sliznicu len 6mm. Uvidím zajtra, určite sa ozvem.
A chcela by si teda ísť tiež na vklad čo možno najskôr??
@michaela1905 No ja som užívala estrofem už od začiatku MS,tak preto sa pýtam,no nič zajtra im tam zavolám teda aj keď výsledok krvi neviem či budem mať keďže nejdem do Car ale do labáku u nás v meste😒 do car to mám 2 hodiny,menej zaplatím labáku ako za cestu . A určite by som skúsila ešte jeden vklad čím skôr a ak nevyjde tak si dať vyšetriť iné veci.
@ashleyka ja som mala riadeny cyklus -estrofem od zaciatku cyklu KET nevysiel. Sla som na 12DC na kontrolu, cakala som ze povedia ze dalsi mesiac a sliznica bola krasna, sli sme hned do KET v native len s ovitrelle a progesteronom a KET vysiel.
@butterflyeffect Ak sa môžem opýtať, na čo sa užíva to Ovitrelle? Na čo to pôsobí?
@ashleyka ja som išla hneď na opakovaný vklad v nasledujúcom cykle. Prvý vklad bol 9.4 a druhý vklad hneď 10.5. Po prvom vklade, po negatívnom výsledku krvi som hneď vysadila aj estrofem aj progestanelle, do 5 dní sa mi spustila MS a s estrofemom som opäť začala na 2.den MS keď som mala jasnocervenu krv. Na 11DC kontrola, bolo všetko v poriadku a bol hneď naplánovaný vklad a určené kedy mám pridať progestanelle k estrofemu
@ashleyka Ja som tiež v prvom vklade v 1 IVF videla svoje prvé // a zrazu po pár dňoch prišlo sklamanie. Viem úplne ako sa cítiš. Druhý ket sa ani nepodaril. Tým, že ja mám tiež PCOS a odohrali mi 24 vajíčok a partner má teratozoospermiu tak žiadna výhra. Teraz mám už za sebou 2 IVF, ale na ket ešte čakám. Vychádza mi na jún lebo som bola chorá. Tiež neviem čo čakať, máme 3 zmrazené a verím im najviac na svete 🍀 často som mala po biochemickom pocit, že radšej nech sa to ani nepodarí ako už oň prísť 🥺 ale život to tak zariadil a ver, že raz budeme mamušky ☺️
@michaela1905 myslim že to spúšťa ovuláciu ale niesom si istá,je to asi to isté ako gonasi inj,tú som mala pri 1vom aj poslednom IUI
@miriam160 Tak nič uvidím,dnes som písala koordinatorke tak že sa mám objednať cez recepciu na tel konzultáciu s lekárom. Tak tam zavolám zajtra po krvi že čo ďalej.
@emmitko joj to ma veľmi mrzí😒 no môj muž ma zas azoospermiu ci ako sa to píše…tak,tak treba veriť ďalejaj keď všetky vieme že to bolí a že celý svet je nespravodlivý 😏 prajem ti veľa síl a šťastia 🍀🙏🏻 jún bude hádam tvoj mesiac😉
@michaela1905 ovitrelle ti spusti ovulaciu v presnom case 36 hodin po pichnuti, kedze sliznica a vysledky z krvi boli nie velmi jednoznacne tak mi dali pichnut, nasledne vklad bol tyzden po pichnuti.
@butterflyeffect Aha. No mne to zatiaľ v centre nedali ani pri jednom vklade 🤔 v každom centre majú iné postupy 🙂
@michaela1905 no mne ho davali iba raz a to v native a povodne tiez nemal byt lebo si mysleli ze uz budem ovulovat ale krvne testy ukazali inak 🙂 pri kazdom vklade som mala iny postup.
Ahojte .. tak hlásim sa po krvi aj ja ...hcg 129.79... celkom malo podľa mňa ale nič nie je stratené však ? Podporte má ... Mám úplne zmiešané pocity ... Na sone mi ukázali malú bodku že niečo tam je tak dúfam že tam aj ostane ... O týždeň som objednané na kontrolu do CAR ale v pondelok idem ešte k mojej doktorke na ukončenie pn ale dám si asi zobrať Krv pre istotu aj u nej ... Ach čakala som lepsie výsledky
Ahojte. Dnes po kontrole sliznica len 5mm. Minulý mesiac 6mm v rovnaký DC. Nasadili mi od zajtra estrofem 2x2. V sobotu idem teda opäť na sono do CAR, aby vedeli správne naplánovať KET. Verím, že sliznica do soboty narastie na potrebných 7mm. Neviete niekto ako rýchlo rastie sliznica 😛?
@enuska62856 Bude to dobré 🙂 musíš tej malej "bodke" veriť 🙂 mysli pozitívne, všetko bude v poriadku 🙏 držím palce
A prečo chceš teraz ukončovať PN?? Myslím, že práve teraz by si mala byť doma v kľude a oddychovať 🙂 ja by som to zrušenie PN určite ešte zvážila..
@michaela1905 ja nechcem ukončovat zrejme ani minju neukončí ale tak na to som tam mala pôvodne ísť na kontrolu a že teda ako ďalej .. jasné že verím .. 😉
Ahojte,aj ja sa dnes hlasim po krvi. Hcg 2140. O dva tyzdne ma objednali na sono v car a ak bude vsetko ok,vysadzam lieky a hlasim sa u svojej gyndy. Nie je to skoro na vysadenie liekov? Drzte palce nech je vsetko v poriadku. Zas raz 2 nekonecne tyzdne predomnou
@veronikazboronova Jeeej, to je krásna správa. Super hodnota, to už aj na sone muselo byť niečo vidieť. Gratulujem a držím palce nech o dva týždne počuješ už aj ten krásny "zvonček" na sone 🙂 viem, tá neistota je hrozná. Tiež som zvedavá, čo mi povedia v sobotu, či a kedy mi naplánujú ďalší KET. Stále na niečo čakáme... 🫠
@enuska62856 Tiež si myslím, že ti ju nekončí.. Teraz má dvojnásobný dôvod na to, aby si bola na PN. Ja síce chodím normálne do práce, no keby som nemusela tiež by som bola radšej doma. 🤨 Možno robím chybu, neviem. No momentálne si nemôžem dovoliť ostať doma.. Verím, že ak mi je súdené otehotnieť, tak sa to podarí aj keď budem chodiť do práce.
@veronikazboronova gratulujem! No podla mna cakanie az do porodu je na prasky 😀 nie ze na prve sono.
Tie lieky nvm, kedze ja som vzdy mala daky problem takze som ich brala dlhsie.
@nikadominikanika ja začínam cca o týždeň s rekovelle...Ty si ako na tom ?
@veronikazboronova gratulujem ❤️kraaaaasna hodnota 👍🏻.Užívaj si tie krásne chvíle. 🙂
@enuska62856, držím prsty nech ide všetko tak ako má byť.
@michaela1905, podľa mňa chybu nerobíš, momentálne je zbytočne nechodiť do práce. Ostaň doma aspoň týždeň po vklade nech teraž. Daj zajtra vedieť ako si dopadla ✊🏻.
Ja zajtra testujem. Držte palce🍀✊🏻. To bude 12DPT, takže tam musia byť // 😆. Ak nie, tak je to jasné 😪
@reanba Veď práve, že doma ostať nemôžem. Teraz nemôžem vypadnúť z roboty. Ale hovorím si, že bežne keď žena otehotnie ani o tom nevie. Žije normálne, chodí do práce, dokonca robí všetky práce aj tie ťažké.. Ja síce chodím do práce, ale po vklade sa snažím nezdvíhať ťažké a nenaťahovať sa... Veď uvidíme čo zajtra povedia. Mám tam naplánované voľno aspoň deň po vklade, len dúfam, že mi ten vklad neposunú... Zajtra budem múdrejšia...
A tebe držím silno prsty 🙏✊ určite sa to podarilo 🙂
@veronikazboronova no v každom prípade diphaston by som ešte určite brala na podporu tehu prvé tri mesiace držím palce
@veronikazboronova mne dali znizivat od 8tt postupne vysadenie do 10 tt beriem picham prolutex a vkladam amalgen vecer
Inak krasna hodnota hcg to je kolky den 14 DPt? Nebudu dvojcata?
@enuska62856 Držím palce nech to dobre dopadne🙏🏻
@veronikazboronova wau gratulujem🥹🙏🏻🥰
@butterflyeffect no ja picham rano prolutex + jeden anopyrin, estrofem 3x2 a vecer progestanelle. Sestricka sa ma pytala kolko liekov potrebujem na dva tyzdne. Vravim,ze len prolutex,ze mam uz len 4 a ostatnych mam dost. A ze tie 4 mi aj tak zostanu,lebo ak bude vsetko ok,mozem hned vsetko vysadit. Vsak este uvidim,co mi povie lekar,ale neviem preco som si myslela,ze sa lieky beru do konce prveho trimestra. Odber bol na 14ty den. Akoze aj mne sa to zda velka hodnota. Manzel povedal,ze kludne hned aj dve😅😅 ja budem rada aj za jedno
@veronikazboronova gratulujem to je mega hodnota 😍 keby sme sa všetky k ktorú dopracovali… 🙂
Zo mna psychická pohoda opadáva v stredu bol vklad a necítim vôbec vôbec nič, ani pichnutie ani prsia, ani ťahanie, ani menštruačné kŕče, ani krv nebola… verím že zo bude ok, škoda že nie je nejaký recept ako sa ma človek cítiť lebo tých 14 dni je mega dlho 😌

@ashleyka Pri prvom IVF sa nepodarilo nic ani zamrazit a ET nevysiel. Pri druhom IVF uz vacsia stimulacia, ET nevysiel 5 nanukov odlozenych a zadaril sa prvy KET( maly ma rok a pol) tento je druhy. U nas bol ale problem manzel, ja by som mala byt okej.