Kto sa chystá na ET alebo KET v apríli či máji 2024?
Ahojte 🤗 je niekto kto sa chystá na et, ket v apríly, či máji 🙂 žeby sme sa kus podporili a pod.
Ahojte baby, pridávam sa k Vam, ja som mala moj treti ket 15teho. Prvy som mala 4 roky dozadu biochemicke, druhy- moja krasna dcerka, a teraz posledny by sme chceli druhe dietatko. Viac mrazacikov uz nemame. Baby ratate dni bez toho dna vkladu,ze? Tym padom by som mala mat zajtra 5dpt, a uz ma laka testovat🙊. Pocity mam zatial kazdy den mierne krce v podbrusku, davam si len progesteron. Je tu niektora z vas ktora mala tiez krce a test negativny? Z mojho pohladu by to mal byt dobry znak toho,co si pamatam z pred styroch rokov, som mala podobne pocity. Drzim Vam vsetky palce🍀
@butterflyeffect ty si na PN aby si mala kľud po transfere? Ak áno, tak to máš môj obdiv 😊 Tiež som nad tým premýšľala ale potom som si povedala že by som sa ešte viacej pozorovala, od rána do večera čítala články a diskusie a to by v mojom prípade nedopadlo dobre 😄 takto aspoň keď som v práci to takmer neriešim. Ale ja mám easy sedavu prácu
@megie11 ahoj. Vitaj medzi nami 🙂 ano rata sa bez dna vkladu. Krce som mala pri prvom ten bol ET uspesny ale MMT ale myslim ze u mna to bolo skor po stimulacii a zvacsenym vajecnikom tak neviem porovnat. Co citam tak su tie priznaky velmi rozne u kazdeho tiez som z nich zmatena co je dobre znamenie a co zle.
@gelerova ano som PN uz druhy mesiac, vyslovene len kvoli transferom. Ked som mala stimulaciu a prvy ET tak som chodila do prace a velmi lutujem, viqc som brala ohlad na pracu ako na seba. Tiez mam sedavu pracu ale pracujem na zmeny-12 h a hlavne psychicky narocna praca stres a tlak a tak som potrebovala tu psychicku pohodu hlavne a moja doktorka s tym nemala absolutny problem. Vobec nelutujem ze som doma len je tazke zamestnat hlavu-ja som taky akcny typ a stale by som nieco robila okolo domu ale musim si pripominat ze sa musim setrit a preto ide hlava naplno
Takze krv negat. 😔 ale uz som to tusila, tak ma boli uz brucho akoby ma prist Ms a testy ani tuk. Už máme len 1 blastocystu, aj to pomalu.
@opatrna38 och to ma mrzi, volala si aj do CAR? Nie je est sanca ze sa nieco ukaze neskor?
Ahojte spolubojovníčky. Dnes mám 2DPT a teda naša "bublinka" mi dáva poriadne zabrať 😛. Včera som bola v práci a bola som úplne v pohode, ale dnes som vďačná za to, že som si ešte pred mesiacom naplánovala dovolenku 🙂 Od rána mám zvýšenú teplotu, bolí ma hlava, mám zimnicu aj bolesti v podbrušku. Som unavená a každú chvíľu chodím na WC na malú. Neviem, či je to dobré, či zlé, ale snáď sa teda "zahryzne" pevne a nepustí sa 🙏💪
@butterflyeffect skocim tam v pondelok, ale uz chcem aby sa mi rozbehla MS, nemyslim si, že by sa stal este zazrak z krvi 🙂. Tak aspon sme skusili. To druhe lenive vyskusam až po letnej dovolenke. Moc vám držim palce tu, nech už je aj nejaký úspech v skupine 😃.
Kočky, tie ktoré ste trošku skúsenejšie, hlavne vzdelanejšie. Viete mi niektorá vysvetliť, ako môže KET skončiť mimomaternicovým tehotenstvom, keď sa embryo vkladá rovno do maternice?? 🤔
@michaela1905 sice ho daju do maternice ale to embryotam nie je napevno ale tam volne “plava” a moze sa sa zatulut aj do vajcovodu a tam uhniezdit-u mna to bolo trochu specifickejsie lebo sa rozhodlo usadit vo vyklenku po odobratom vajcovode-v rohu maternice.
Zvykne sa davat embryo glue aby lepsie drzalo na mieste ale mne povedala embryologicka ze je to len o 3-5% vyssia sanca ze ostane na mieste ale aj tak my sm davali po predchadzajucom MMT lebo aj na mimomaternicove je sanca len 1-2% a z tych dalsie 1-2% ze bude inde ako vo vajcovode a hla stalo sa-nahoda je blbec 🙄
Este doktorka mi vysvetlovala ze sa to deje hlavne pri zrastoch-zdravy vajcovod posunie embryo spat do maternice ale ak su zrasty tak nefunguje tak ako ma.
@butterflyeffect ďakujem za vysvetlenie 🙂 takže ak som to správne pochopila, ak mám vajcovody v poriadku, tak by nemali embryo pustiť späť.. Ešte raz ďakujem za odpoveď
@michaela1905 je tam ovela mensia sanca ak su vajcovody v poriadku
@michaela1905 ďakujem🙂 už sme doma podbruško pobolieva ale to asi z toho zákroku🙂aj má tak silno pichlo keď sme došli domov hádam to je dobré znamenie🙂 dievčence neviete kedy sa zvykne uhniezdovat po vklade? Či do pár hodín alebo dní? Vkladali 5 dňovu expandovanu blastocystu 4AB , v prvom sme mali hatchujucu blastocystu 5AA a tá sa neujala...dnes mi povedali že táto čo dnes vkladali je slabšie embryo ale vhodné na transfer tak dúfam a modlím sa že aj napriek tomu je bojovník a bude bojovať za svoj život ♥️
@marika3108 Musíš myslieť pozitívne. Ja verím, že nám to vyjde... Všade čítam, že k uhniezdeniu prichádza 24 až 48 hodín po transfere. Maximálne do 5 dní. U mňa by to aj cca sedelo... Lebo 48 hodín po transfere tie všetky veci na mňa prišli 🙂 ale uvidíme. Do krvného testu je ešte ďaleko... Vychádza mi to na 1.5.. Uvidím teda ako ma Dr objedná. Či na 30.4 alebo na 2.5... Držím ti palce, všetko dobre dopadne 🙂
@michaela1905 Áno myslím snažím sa 🙂ja mám ísť na krv 29.4. vychádza to na 10 dpt 🙂 mna po dvoch hodinách od vkladu rozbolelo podbruško aj kríže ale to bude tým zákrokom sestrička mi hovorila že sa nemám zľaknúť ale môžem zakrvacat a mať bolesti🙂tak držme si navzájom prsty 🙂🙏
@marika3108 tak ešte nakoniec budeš vedieť výsledok skôr ako ja 🙂 držím palce. A prečo testujú už na 10DPT? Nie je to skoro?
@butterflyeffect áno každému vyhovuje niečo iné, je super že tvoja lekárka nemala najmenší problém. Ja som sa dala vypísať počas stimulácie a môj gyndos s tým mal problém aj keď som doniesla odporučenie z car. Ale nakoniec mi ju dal
@opatrna38
To ma mrzi 😢 nevolala si nakoniec do car? Ja by som to predsalen skúsila ak robía aj cez víkend. Mne hovorili že v žiadnom prípade nevysadzat lieky, aj keby sa dostavilo krvácanie
@michaela1905 neviem asi každé centrum to má inak, pri prvom vklade som bola dokonca na 9 dpt lebo to vychádzalo na zelený štvrtok a piatok už nerobili
@michaela1905 ja idem 2.5. Na krv tak som velmi zvedava a zhodli sme sa s manzelom,ze si nejdem robit test tak uvidime ci to vydrzim 😅 drzim palce 🤞🤞
ahojte ja som bola 18.4 na vklade. dnes je to druhy den a nemam ziadne pocity. ani ma nic nepichlo ani ma extra nebolia prsia a brucho. tak dufam ze sa len moc nesledujem a neznervoznujem
@ujhpeggy Ja asi nevydržím sa netestovať, ale pravdepodobne budem len deň pred alebo v deň krvného testu. Skôr asi nie. Ale určite si jeden test urobím.. chcem byť aspoň trošku pripravená na výsledok 🙂 držím palce, aby sa tie naše malé "bublinky" zahryzli a pekne sa vyvíjali ❤️
@moonicka89 Neboj, to nič nemusí znamenať. Ja som pri našom úplne prvom pokuse bola v pohode. Vôbec nič mi nebolo. To bolo po procese IVF, mali sme čerstvý ET. A už máme doma 5 ročnú slečnu 🙂 Teraz mi bolo na 2DPT strašne zle. Zimnica, teplota, bolesti v podbrušku, bolesť hlavy, tak som zvedavá na výsledok. Ale aj hrdlo ma neskutočne bolí... Tak to môže byť aj nejaká viróza.. 🤨 Tak som zvedavá ako to dopadne. Ale nechávam tomu voľný priebeh. Moc sa na to neupínam. Máme ešte dvoch mrazáčikov. A keď sa nepodarí, tak nevadí, svet sa nezrúti. Jednu kočku doma už máme 🙂
@gelerova písala som im, aj poslala výsledok a uvidím čo povedia. V piatok už nereagovali, klasika. Tak lieky zatiaľ nevysadím. Termín Ms mám v utorok, tak nič siliť nebudem. Ako to vypadá s tebou? 😊🥰 aspoň nejaké úspechy v skupine, hlavne nech je všetko v poriadku pri ďalších utz.
@opatrna38 Ahoj. Ak sa ťa môžem opýtať, akú hodnotu HCG ti namerali a na ktorý deň po transfere?
@michaela1905 na 8 dpt, ja viem ze skoro, ale na 8 uz musi byt daco v krvi
@opatrna38 Hm... A nie je problém v tom, že ti v labáku urobili celkový HCG a nie Beta HCG?
@michaela1905 ja vôbec neviem, som zvedavá čo na moju iniciativu povedia na klinike 🙄🫣. Ale tak naozaj mám problém prísť na kontrolnú krv v ich termíne 25.4.
@opatrna38 Tak snáď to predsa len vyjde... ✊✊ Držím palce. Predsa len do 25.4 je ešte veľa času a HCG sa dovtedy môže objaviť 🤔 keďže embryjko sa môže uhniezďovať až 5 dní.. Neviem, možno sa mýlim, ale verím, že by to ešte mohlo vyjsť..
@opatrna38 A test si už neskúšala? Dnes je 11 DPT, ak správne počítam... Z ranného moču by už mohol vyjsť výsledok...

@gelerova no dufam lebo vecer ked om robila tak skoro nic nebolo-mozno nizsia koncentracie a vcera mi bolo brutal zle a blolesti v bruchu a v krizoch jak ked mam ms tak nejako som rano ani nedufala uz aj vahaˇ ci dobre testy 😂 clovek si tolko namysla, strasne je to cakanie. Ja este doma na PN, muz pride domov az zajtra zo sluzobky, tqk len plna hlava toho aj ked sa snazim zamestnat
@opatrna38 kedy budes mat vysledok? Ja idem na krv v pondelok rano