icon

Kto vám pichal pregnyl?

magica78
22. okt 2012

kto Vám pichal pregnyl?

cula8744
2. dec 2013

@ada83 mohli by ste mi prosím poradiť na akej pohotovosti v Bratislave Vám pichli pregnyl? ďakujem za odpoveď 🙂

katy2
2. dec 2013

@cula8744 nie som sice z BA, ale pregnyl ti pichnu na ktorejkolvek gynekologickej pohotovosti.... mala by byt v kazdej nemocnici... a inak pregnyl sa da pichat aj do brucha a to si mozes aplikovat sama... ja som si ho pichla sama....

cula8744
2. dec 2013

@katy2 ďakujem za odpoveď 🙂 pregnyl mám už druhý krát, ale prvý krát mi ho pichli na pohotovosti v Prievidzi... uvažujem nad tým, že poviem manželovi, aby mi ho pichol, ale bojím sa, že niečo pokazíme, pretože nám nik neukázal, ako na to...

katy2
2. dec 2013

@cula8744 ak ti bude pichat manzel, tak len do brucha... ale podla mna ak nemas skusenost, zbehnite do najblizsej nemocnice na gyndu na pohotovost... tam ti pichnu bez problemov... ja som si pichala injekcie na IVF, takze som vedela co a ako

cula8744
2. dec 2013

@katy2 mňa v stredu čaká IUI, tak dnes si musím podať pregnyl... verím, že manžel to zvládne a nič zlé sa nestane. veď do brucha to nie je nič zložité, alebo áno?

magica78
autor
2. dec 2013

@cula8744 kludne nech ti ho pichen manzel . navod najdes na youtube 🙂

cula8744
2. dec 2013

@magica78 🙂 youtube ma veru nenapadol, vďaka za radu 😉

magica78
autor
2. dec 2013

@cula8744 ja osm tam kukala aj pregnyl , gonal a decapeptyl 🙂 aby som si bola ista ci som odbre pocuvala koordinatorku a je to rovnke chytis suncicku na bruchu a pichnes 🙂

cula8744
2. dec 2013

@magica78 len nám to nikto nevysvetlil 😒 povedali, že mám ísť na pohotovosť, no ja BA moc nepoznám, tak ani neviem, kde by som šla... 😀

magica78
autor
2. dec 2013

@cula8744 ak mas strikacku a ihlu neboj to zvladnes a podla toho videa nie je problem a je tusim v SK alebo CZ jazyku

cula8744
2. dec 2013

@magica78 v lekárni som si musela pregnyl objednať, je problém ho zohnať bez objednania a pýtala som si aj ihlu a striekačku, ale tá lekárnička sa pýtala mňa, že akú ihlu na to chcem??? nemala by to ona vedieť? ale nevadí, hádam dajak pochodím 😎

magica78
autor
2. dec 2013

@cula8744 tusim bola slabo zelena taka tenucka a jednu som mala ruzovu tusim.
lebo to zmiesas dokopy ruzovov som to nabrala do striekacky -hrubou a najtensou som to davala do brucha . a ano preto asi lebo ho musia skladovat v chladnicke a dokonca rok dozadu bol uplny vypadok pregnylu ☹ to bol des vtedy .
a nezabudni potom si kupit aj take vankusiky s alkoholom na dezinfekciu bruska ak nemas doma septonex alebo nieco podobne

cula8744
2. dec 2013

@magica78 tak úspešne som si našla zdravotnú sestru cez kamarátku, tak mi to večer ona pichne 🙂 manžel si vydýchol 😀 a je lepšie ho pichnúť do bruška alebo do svalu?
úplný výpadok pregnylu? fúha, tak to musel byť fakt des 😒 ja som ho už raz zháňala a mali ho až v poslednej lekárni, do ktorej som šla... a ty si snažilka? alebo už šťastná mamička?
a tie vankúšiky s alkoholom majú v lekárni?

katy2
2. dec 2013

@cula8744 maly sa mi zobudil, tak som odbehla, ale @magica78 ti dala super instrukcie 🙂
to zvladnete 🙂 potom daj vediet, ako sa to podarilo 🙂 hlavne, nech sa IUI podari... drzim palce 😵 😵 😵

katy2
2. dec 2013

@cula8744 staci obycajna vata alebo kozmeticke tampony namocit do liehu - alpa, detol, lieh a pod. a stym potriet miesto pred vpichom

katy2
2. dec 2013

@cula8744 az teraz vidim, ze ste zohnali odbornicku 🙂 to je super 🙂 ak je to sestricka, kludne moze do svalu.... do bruska je hlavne pre laikov....

cula8744
2. dec 2013

@katy2 🙂 ďakujem vám obom za rady 😉
doktor nedáva veľkú šancu IUI, ale poisťovňa nám neschválila umelé oplodnenie, tak musíme najprv skúsiť IUI... snáď sa podarí, ďakujem za držanie palcov, určite sa ozvem 😵

cula8744
2. dec 2013

@katy2 áno áno zohnali, som tomu rada 🙂 lebo už som mala pred očami manžela, ako drží ihlu v ruke a nevie, ako s ňou narábať 🙂

katy2
2. dec 2013

@cula8744 a aky mate problem? do akeho centra chodite? inak ja poznam zienku, co po IUI mala na 1.uzv 3 gestacne vaky a nakoniec sa narodili dvojicky 🙂 my sme mali 3x IVF

cula8744
2. dec 2013

@katy2 ja mám porušené vaječníky, v Prievidzi ma operovali - laparoskopia a hysteroskopia a nič mi nezistili... v BA chodím do centra ISCARE ku docentovi Valkymu a ten mi na prvej kontrole povedal, že sa mu moje vaječníky nepozdávajú... mám dosť protichodné výsledky krvi, jedny vravia, že mám nejakú poruchu a ďalšie dvoje výsledky vravia, že som v poriadku. snažíme sa už 3 roky 😒 poisťovňa našu žiadosť zamietla, pretože nemám jasnú diagnózu...
a vy máte z troch pokusov dve detičky? 🙂

katy2
2. dec 2013

@cula8744 hm, je to tazke.... niekedy tie nejasne priciny su horsie ako tie zistene.... ked sa nevie, na co sa zamerat....
u nas je problem u manzela, takze u nas jednoznacne len IVF s ICSI.... 1.IVF nam nevyslo a z 2. a 3. IVF mame dve deticky.... Tiez sme si toho preskakali strasne vela, ale nelutujem... Dokonca 3.IVF sme uz mali ako samoplatcovia bez poistovne... Ale stalo to vsetko za to 😵 😵 😵
Drzim palce aj tebe, nech sa cim skor dockate vytuzeneho babatka 🙂

sakira33
2. dec 2013

jednoznacne na pohotovosti povedal dr

bradik
2. dec 2013

@cula8744 Ahoj, ja som bola v Ruzinove a v pohode,ziadny ludia 🙂

ada83
2. dec 2013

@cula8744 mne na kramaroch nebol problem

cula8744
4. dec 2013

@katy2 to máš pravdu, ja som z toho nešťastná, že sa nedarí... všetky kamarátky okolo mňa rodia a ja stále nič ☹
vôbec nepochybujem o tom, že to všetko stálo za to,máte doma najväčší poklad 🙂 určite to boli ťažké chvíle, sama nimi prechádzam, ale snažím sa veriť, že sa podarí a tiež sa budeme tešiť z bábätká 🙂
ďakujem pekne za držanie palcov 🙂 🙂

viva13
13. sep 2014

Ahoj, prosím akou ihlou sa pichá oranžovou? možem použiť 0,5x25mm?

saska1980
14. sep 2014

@viva13 dá sa pichnúť do bruška, ale aj do svalu. Ja som si pichla do bruška sama a myslím, že to bola tenká, čierna a krátka ihla. Nieje to nič strašné, rovnaké ako gonal a decapeptyl 😉

bronia13
14. sep 2014

mne to mala robit moja sestra, prisla ku nam sestricka ze jej to ukaze ako, bol tam aj mm a neter - sestra (moja) skoro odpadla tak mi to robieval mm a neter co mala 6,5r "asistovala' mali s toho radost 🙂

sfera
14. sep 2014

@viva13 no keď si to ideš pichnúť podkožne, tak čo najkratšiu, áno môže byť aj oranžová, modrá, prípadne čierna, ale tú by som neaplikovala v celej dĺžke. Ak do svalu, tak najlepšie zelená, ak je menej tuku tak aj čierna

viva13
14. sep 2014

@sfera dnes som sa pýtala v GF normálne može manžel pichnuť, mám už aj tie malé 🙂